Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Prenslerim ne güzel...Şanslıymışsın... Takibin de olmuş... Peki sana pgt ile tüp bebek önerilmedi mi?

Efede sorun çıkınca zaten bu isin genetik olduğu ortaya çıktı, dolayısıyla ondan önce tüp gibi bir alternatif yoktu gündemde, ikizlerse sürpriz yapıp geldiler, tüp alternatifini değerlendirme gibi bir fırsatımız olmadı yani... çok şükür bişey çıkmadı...ana şimdiden biliyoruz ki Efe'nin kızında da böbrek problemi olacak, babadan kıza, anneden oğula gecen bir durum...ikizlerde taşıyıcı olabilirlermis...

Efede sorun çıkınca zaten bu isin genetik olduğu ortaya çıktı, dolayısıyla ondan önce tüp gibi bir alternatif yoktu gündemde, ikizlerse sürpriz yapıp geldiler, tüp alternatifini değerlendirme gibi bir fırsatımız olmadı yani... çok şükür bişey çıkmadı...ana şimdiden biliyoruz ki Efe'nin kızında da böbrek problemi olacak, babadan kıza, anneden oğula gecen bir durum...ikizlerde taşıyıcı olabilirlermis...
Neyse canım şükür sorun yok o zamana olmazsa pgt denerler:))

Merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Herkese hayırlı bayramlar.
İnşallah herşey yolunda ve güzeldir.
Bugün hemogram a bakıldı ve glikoz yüklemesi yapıldı.
Okadar kan iğnesi ve serum almama rağmen gene değerlerim çok düşük çıktı.
Yarın kontrolümüz var bakalım doktorumuz neler diyecek.
Birşey sorucam kızlar.
Cumartesi ve pazar günü ciğer geliştirici iğnelerimizi vurulduk.
Bebeklerin hareketleri bariz derecede yavaşladı ve azaldı.
Bugün biraz normale döndü.
İnternette başka sitlerde okudum çok normal olduğunu benzer şeylerin başka enne adayları tarafından yaşayıp paniklediğini yazmış.
Siizlerde bu iğnelerden vurlunca böyle şeyler yaşadınız mı?

sofika fadiğinde anlattığı gibi devlet hastnelerinde durum biraz böyle ama bebeğin yıkanmamasını hiç duymamıştım çok kötü bir durum yani bu kadarda baştan savma olmazki ben ben çapada doğum yapmıştım en azından orda yıkıyorlar ve üzerine verdiğim hastane çıkışı takımının bütün parçalarını güzel bir şekilde giydirmişlerdi, hasta bezine sarıp bebeği vermeleri çok saçma bence, böyle durumlarda bence hastane yönetimine şikayet dilekçesi verilmeli..en azından belki bir düzenleme getirilebilir..sen doğuma girince yanına geceliğini al orda değiştirirsin..doğum olunca zaten onlar yakınlarından istiyorlar bebek kıyafetlerini o zaman bir poşete bebeğin kıyafetlerini bebek bezini ve hasta bezini koyar hazır verirler..başka birşey gerekmiyor zaten..

Merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Herkese hayırlı bayramlar.
İnşallah herşey yolunda ve güzeldir.
Bugün hemogram a bakıldı ve glikoz yüklemesi yapıldı.
Okadar kan iğnesi ve serum almama rağmen gene değerlerim çok düşük çıktı.
Yarın kontrolümüz var bakalım doktorumuz neler diyecek.
Birşey sorucam kızlar.
Cumartesi ve pazar günü ciğer geliştirici iğnelerimizi vurulduk.
Bebeklerin hareketleri bariz derecede yavaşladı ve azaldı.
Bugün biraz normale döndü.
İnternette başka sitlerde okudum çok normal olduğunu benzer şeylerin başka enne adayları tarafından yaşayıp paniklediğini yazmış.
Siizlerde bu iğnelerden vurlunca böyle şeyler yaşadınız mı?
evet canım ciğer geliştirici iğneler bebek hareketlerini yavaşlatıyor ama bir iki gün içinde normale dönüyor benim birde iğneği vurulduğum iki gün sanki arada kalbimde çarpıntı yapmıştı ama iğnlerden yaklaşık iki gün sonra bebek hareketleride normale dönmüş, çarpıntı hissimde geçmişti, endişelenmene gerek yok..

Mues canım ben de duydum bebek hareketlerinde azalma olduğunu. Ben de öncekilerde yapıldı ama hiç kontrol etmemişim cahillik işte...

evet canım ciğer geliştirici iğneler bebek hareketlerini yavaşlatıyor ama bir iki gün içinde normale dönüyor benim birde iğneği vurulduğum iki gün sanki arada kalbimde çarpıntı yapmıştı ama iğnlerden yaklaşık iki gün sonra bebek hareketleride normale dönmüş, çarpıntı hissimde geçmişti, endişelenmene gerek yok..

Evet canım bendede gece arada çarpıntı oluyor.
Ateş basması ve gece uykusuzluk yaptı.
Bugün biraz daha normale dönmeye başladık yavaştan.
Aynı şeylerin yaşandığını bilmek insanı rahatlatıyor.
İnşallah hepimiz hayırlısıyla bugünleride atlatırız.
Sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütürüz evlatlarımızı inşallah....................

Mues canım ben de duydum bebek hareketlerinde azalma olduğunu. Ben de öncekilerde yapıldı ama hiç kontrol etmemişim cahillik işte...

Bende biraz fazla evhamlıyım.
Elli tane senaryo yazdım kafamda =)
Sonradan aklıma geldi iğneden sonra onamadıkları.
Rabbim haırlısıyla yavrularımızı kucaklarımızda da göstersin inşallah.

Bende biraz fazla evhamlıyım.
Elli tane senaryo yazdım kafamda =)
Sonradan aklıma geldi iğneden sonra onamadıkları.
Rabbim haırlısıyla yavrularımızı kucaklarımızda da göstersin inşallah.

Canım dr lerin en büyük eksikliklerinden biri yan etkileri söylememeleri. bu önemli bir konu desene hastana. İlacı veriyorlar sonra sorun yaşayıp arıyorsun ya da sıkıntıya giriyorsun de baştan hastaya hasta da rahat etsin...

Canım dr lerin en büyük eksikliklerinden biri yan etkileri söylememeleri. bu önemli bir konu desene hastana. İlacı veriyorlar sonra sorun yaşayıp arıyorsun ya da sıkıntıya giriyorsun de baştan hastaya hasta da rahat etsin...

Aynen normalde bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım doktorumla ama keşke bilgilendirseydi bu konuda da beni.
Bebeklerin hareketleri avaşlaınca aşırı evham aptım bayram bayram arayıp ta rahatsız etmek istemedim.
Allah'tan nette okuyunca rahatladım.
Birde karnımın şeklinden yer değiştirdiklerini farkedince..................

Sofika evet bayağı var Arda Beye giden. İnşallah herkesin gebeliği sağlıkla devam eder. Sen de al ilacı eşine kavuşacaksın ne güzel... Benim de eşim pazartesi Hataya dönüyor malesef:KK43:(

Benim de karnım sert wc den dolayı işallah. Böyle sertken memoriale gittim nst de kasılma çıkmadı. her yeri sert ama... Şu 25 i atlatsam...

canım gecen gun de boyle olmuştu sende hatırlıyorum yine kabızdın,buyuk ihtimalle ondan oluyor aslana o ilacından daha kotu olmadan
desene eşin gidiyor,Allah kavuştursun canım,zor oluyor,hic bir sey yapmasalar yakında olmaları bile guc veriyor.

Evet canım bendede gece arada çarpıntı oluyor.
Ateş basması ve gece uykusuzluk yaptı.
Bugün biraz daha normale dönmeye başladık yavaştan.
Aynı şeylerin yaşandığını bilmek insanı rahatlatıyor.
İnşallah hepimiz hayırlısıyla bugünleride atlatırız.
Sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütürüz evlatlarımızı inşallah....................

canım ben ilk gebeligimde bu ignelerden hemen sonra hatta gecesinde cok buyuk sorunlar yaşamaya başladım,suyum birden bire arttı,buna baglı olarak bebek hareketlerini hissedemedim,su fazlalıgına baglı olarak gobegim birden devasa boyutlara ulaştıgı icin şiddetli bel agrısı cektim,bu nişanımın gelmesini tetikledi,serklajım olmasaydı 31 haftalı dogum yapma durumum olabilirdi.Ardından başka sorunlar da yaşadım.Yalnız şunu bilmelisin ki benim bu yaşadıgım sorunların ve ozellikle suyumun artışının bu ignelere baglı olmadıgını soyledi doktorum ama bence alakası vardı,ne şeklide ve nasıl bir etkisi oldu bilmiyorum ve once araştırmama ragmen dayanagım da yok ama ignelerin tetikledigi bir durum vardı bende eminim.Bir dahaki kontrolunde suyuna ozellikle bakılmasını rica et,bebek hareketleri su fazlalıgında da hissedilmiyor-bu bebek hareket etmediginden degil cok fazla sudan kaynaklı hissetme olanagın olmadıgından.Saglıcakla canım.

kızlar civardaki iki eczane de kapalıydı alamadım ilacları ben,korka korka karnımı doyurdum inşallah yine oyle kotu bir gece olmaz
eşim yalovadaymış artık ben gelince nobetci eczaneden alırım dedi,sag saglim gelsinler de

Merhaba arkadaslar benim ilk gebeliğim 24 hafta5gunlukken rahim ağzım açılmıştı karşılamaların vardı dikiş atıldı 32 haftaya kadar kasilmalarim devam etti bu süre icinde hastanede ayaklarım havada hiç kalmadan yattım oğlum 32 haftalık doğdu suan altı yasında bu sene okula başlayacak şimdi ben 12 haftalık hamileyim bayramdan önceki Dr kont. Rahim boyum 25 açıklıkta 0.25cikti ikili test sonucumu bekliyoruz yine dikiş atılacak.bu gebeliğimde daha 4haftadan beri ağrılarım var 5gundur kazılmam arttı zaten evdeydim şimdi yatıyorum Dr hepsi Bayram tatilinde Allah yardımcım olsunda Dr tatilden donene kadar daha fazla açılmam olmasa herkeze sevgiler Allah hepimize zamanında evlatlarını kucağımıza almak nasip etsin

seni görmek ve okumak bana moral oldu
şuanda bende 17+4 günlük hamileyim ve doktorum arda bey :KK9:
arda bey rahim ağzım iyi olduğu için dikiş atmıyor
bende hep korku içerisindeyim ileriki haftalar da açılırsa ne yaparım ben diye
ilerlemiş haftalarda arda beyin attığı dikiş yine baya idare etmiş, sağ salim gelmiş oğlun.
erken doğduğu için sıkıntı yaşadınız mı? sarılık, solunum vs...
rahim uzunluğun 2.5 cm sanırım değil mi??

Arda bey gidiyorum fakat ben izmitte oturuyorum özel sigortamda Acibadem fakat Arda beyin bulunduğu. Kurumlarda geçmiyor.arda bey izmitlere yaptırabileceği
Söyledi buradaki doktorun sadece acil durumlarda baksın diye gidiyordum ama dikiş konusunda ona güvenmiyorum. Buradaki riskli gebelik uzmanına görüneceğim ama oda tatilde tüm doktorlarım tatilde.

benim de acıbadem sigortam , ne femicalde geçiyor ne de memorial da
biz ödemeyi yapıyoruz sonra alıyoruz sigortadan
riskli gebelik söz konusu olunca yaşadıüğın şehirde de bir doktorunun olması bence çok gerekli
bende adapazarında yaşıyorum ve 2 haftada bir istanbuldayım
ama hep aklımda ya bişi olursa nasıl yetişirim telaşı var.

Yani şu an sen Arda beye de gidiyorsun izmitteki dr ne de. Serklajını Arda Bey izmitte mi yaptır dedi. bu kısalık için normal serklaj önerdi? Ücretini sordun mu?

aCIBADEM geçmiyor mu? Sanki burada Hidenniskonun da Acıbadem o Femicale gidiyor, Ataşehirde geçmiyor mu?

evet cnm yazdım yukarıda da benimde acıbadem ve malesef geçmiyor arda bey ile ilgili olan hiçbir yerde

Arda bey evet izmitte yaptırabilirdin dedi bede Femical gidiyorum. Atasehirde Acibadem geçmiyor bana kozyatagi Center diye bı hastahaneden 2250 fiyat verdi Arda beyin sekreteri. Fiyat bir sekilde oderimde de sonrasını düşünüyorum dikişden sonra kaç gün kalmam gerekecek oğlumu bırakacak yer zor. Kusura bakma Yattığım yerden telefonla yazmakta zorlaniyorum

arda bey başka hastanede de yapabilirim mi dedi
şaşırdım doğrusu, bende memorialdan çok şikayetçiyim, ordA doğum yada başka bir operasyon istemiyroum açıkçası

Oglumdada ayağı dogum kanalına girmişti itip öyle dikti Arda bey. Kürüm hizmet hepsi aynıdır önemli olan isin ehli doktor altı yıl önce burda Acibadem yoktu buradaki bir Dr beni yönlendirdi ben zaten zorlandığı konularda başka doktora yönlendiren doktoru gercek Dr diyorum mesela burdaku Dr Acıbadem'de bana demiyordu sen riskli gebesin burda Prof Semih bey var ona görün demiyor ben Arda. Bey olamasa onun elinde ne olurum acaba.

izmit acıbadem semih bey, benim de aklımda bulunsun
olmadı ara kontrolleri ona yaptırayım
hangi günler orada biliyor musun??

kızlar civardaki iki eczane de kapalıydı alamadım ilacları ben,korka korka karnımı doyurdum inşallah yine oyle kotu bir gece olmaz
eşim yalovadaymış artık ben gelince nobetci eczaneden alırım dedi,sag saglim gelsinler de

cnm sen artık canını sıkma, yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
içini gönlünü ferah tut
eşin de sağ salim gelsin inşallah

seni görmek ve okumak bana moral oldu
şuanda bende 17+4 günlük hamileyim ve doktorum arda bey :KK9:
arda bey rahim ağzım iyi olduğu için dikiş atmıyor
bende hep korku içerisindeyim ileriki haftalar da açılırsa ne yaparım ben diye
ilerlemiş haftalarda arda beyin attığı dikiş yine baya idare etmiş, sağ salim gelmiş oğlun.
erken doğduğu için sıkıntı yaşadınız mı? sarılık, solunum vs...
rahim uzunluğun 2.5 cm sanırım değil mi??

benim de acıbadem sigortam , ne femicalde geçiyor ne de memorial da
biz ödemeyi yapıyoruz sonra alıyoruz sigortadan
riskli gebelik söz konusu olunca yaşadıüğın şehirde de bir doktorunun olması bence çok gerekli
bende adapazarında yaşıyorum ve 2 haftada bir istanbuldayım

ama hep aklımda ya bişi olursa nasıl yetişirim telaşı var.

evet cnm yazdım yukarıda da benimde acıbadem ve malesef geçmiyor arda bey ile ilgili olan hiçbir yerde

arda bey başka hastanede de yapabilirim mi dedi
şaşırdım doğrusu, bende memorialdan çok şikayetçiyim, ordA doğum yada başka bir operasyon istemiyroum açıkçası

izmit acıbadem semih bey, benim de aklımda bulunsun
olmadı ara kontrolleri ona yaptırayım
hangi günler orada biliyor musun??
Canım öncelikle hepimizin Allah yardımcısı olsun
Evet rahim uzunluğum 2.5cm oğlum 32haftalik doğdu uç gün solunum cihazuina bağlandı toplam bir hafta kuvezde kaldı daha sonra ısı yatağında beslendi bizim en büyük şansımız Dr fisun Okan di olamamalar Kadıköy acibademdeydi erken doğumlarda ilk 24saattte yapılan müdahaleler çok önemli her bebek gibi sarılık oldu o önemli degildi pda si vardı pda mimimal düzeyde devam ediyor .
1,5yasinakadar hiç hastalanmadı ama biz altı ay resmen karantinada yasadık pda si yüzünden beni emmedi on bes ay süt satarak anne şutu aldı ilk dokuz ay sadece annesutu aldı çok çabuk kilosunu topladı

cnm sen artık canını sıkma, yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
içini gönlünü ferah tut
eşin de sağ salim gelsin inşallah

oyle tatlım,dogum olursa diye telaşım yok cok şukur,mide yanması yaşıyorum cok şiddetli onun ilaclarından bahsetmiştim ben ama ona da katlanıcaz

sofikCIM ben 22 yasındaydım ülser oldum
1 sene tedavi gördüm
reflüden sesim hiç çıkmamacasına kısılıyor bazen, birde meslek öğretmenlik olunca hep konusmaktan iyice kide asidinden ölürdüm
seni çok iyi anlıyorum, hamilelikte zaten olur özellikle son haftalarda ben öğürüyordum artık mide yanmasından
senin kız çok saçlı olacak herhalde
bu arada bilmiyorum bulabilir misin ama damlasakızı çok iyi gelir sabah aç karınla bir kaşık yiyeceksin
kavanozlarda satılıyor recel gibi ama daha sert kıvamlı

duyaydin... Allah hayırlı kararlar Almak nasip etsin inşallah kolayca devam edersin de hiç bir sorun çıkmaz...bende gel gitlerini çok yaşadım serklaj olsam mı olmasam mı diye karar vermek zor gerçekten..ama gerekseydi acil olmaya niyetim vardı son çare olarak ...belli haftadan sonra onu da yapan fazla yok ya..muuayene etmeye bile korkuyorlar rahim ağzı uyarılır diye..ne bileyim nidilat serklajın yerini tutmaz ama kasılma oldumu da dikişte dayanmıyor..kısaca Allah ömür verecekse doğru tedbirleri alabiliyoruz...

arkadaslar rahimde kasılma old nasıl anlarım malum tecrübesiz bir hamileyim 3.gebeliğim ama ilk 2si 2ayı doldurmadan düşmüştü.su anda 16.haftamdayım ve sizin önceki hikayelerinizi okuyorum da 20 haftadan sonra kasılmalarım vardı falan demişşiniz az öncede nette geziniyorumda sırt üstü yatın avuc içinizle karnınızı hafif bastırın sertlik oluyosa kasılmadır diyo.benimde ara ara karnım ortaya dogru sert oluyo ama ben bebişim toplandı ortaya diye seviyorum onu bide idrarım varmıs hissi veriyo acaba bu kasılmamaı lütfen cvp verin dr a gitmeme gün var daha korkuorum...
ayrıca serklajdan sonra kasılma olmasın diye bana bişey verilmedi sadece tekrar progestana basladım size verilen ilacların ismini yzarmısınız kasılma için lütfen

arkadaslar rahimde kasılma old nasıl anlarım malum tecrübesiz bir hamileyim 3.gebeliğim ama ilk 2si 2ayı doldurmadan düşmüştü.su anda 16.haftamdayım ve sizin önceki hikayelerinizi okuyorum da 20 haftadan sonra kasılmalarım vardı falan demişşiniz az öncede nette geziniyorumda sırt üstü yatın avuc içinizle karnınızı hafif bastırın sertlik oluyosa kasılmadır diyo.benimde ara ara karnım ortaya dogru sert oluyo ama ben bebişim toplandı ortaya diye seviyorum onu bide idrarım varmıs hissi veriyo acaba bu kasılmamaı lütfen cvp verin dr a gitmeme gün var daha korkuorum...
ayrıca serklajdan sonra kasılma olmasın diye bana bişey verilmedi sadece tekrar progestana basladım size verilen ilacların ismini yzarmısınız kasılma için lütfen
nurr panik olma hayatım ama toplanma dediğin şey kasılma olabilir ki 16 hafta bebek hareketlerini o derece hissetmek için erken benim 20 lerde o şekil hareketler oluyordu rahimden olabilir..randevunu öne alıp sertleşmeleri dr anlat ya da ara bazen serklajdan sonra da veriyorlar biz rahim kaslarının kasılmasını engellemek için nidilat yutuyoruz..dr telefon bile etsen senin tarifini yorumlar bence.. nasılsa dikişin var panik yapacak birşey yok ama dr sor için rahat etsin...senin için stres kasılmadan daha zararlı kendi dr olmazsa başka dr gidersin yarın için de rahat eder...

X