Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım ben önlem amaçlı istiyorumd esene bebem ya beni muayene edince hemen dedi dikiş :18::18::18:sende korkularını anlat parayla degilmi kardeşim bu iş bakalın ne dicek bak seni korkutmak gibi olmasın ama oglumda 18 haftalıktı herşey yolundayken birden kaybettim doktorum bile şaştı
canım işşallah o günler gelir degilmi

canım maşşallah iyi gidiyolar rabbim acılarını göstermesin işşallah bebem sana eşine bagışlasın chnb nerde gömrünmedi bugün :44::44::44:benbir arıyım bakıyım ne yapıyo

kızler chnbeyle görüştüm iyimiş testlerini yaptırmış şeker yüklemesini haftaya yaptırıcakmış eltisine iftara gitmişler gelince bir lare yazar galiba

ayy canım amin inşallah nasıl uzak geliyor anlatamam,Allah'ım hayırlısını versin o hayır da bebeklerimizi kucaklamak olsun inşallah

kızlar dun ben aslında İsmail beye şu grup b streptokok testini soracaktım,yapıyorsa da yaptıracaktım fakat unuttum,aksam uzeri telefonla aradım sordum.Bana turkiyede rutin olarak bu testin yapılmadıgını,hatta bursada yapan yer bilmedigini soyledi.Ben fakultede de sormustum son randevuda yapmıyoruz biz dediler.Benim ilk dogumdan sonra kızımda enfeksiyon var dendi ve 9 gun antibiyotik uygulandı,bana kimse tam olarak enfeksiyonun nedenini acıklayamadı,sanrım onlar da anlayamadı,ama acaba dogum esnasında benden bir sey mi bulastı diye de aklıma geldi,bu grup b streptokok bakterisi dogum esnasında bebege gecebilen ve Allah korusun ciddi sonucları olabilen bir bakteri.Hatta bebeklerde gozde capaklanma,enfeksiyon vs gibi seylerin de nedeni dogum esnasında bulasan bazı bakterilerden(hangileri bilmiyorum).Neyse İsmail bey soyle yapalım dedi,madem endişen var-donaxyl vajinal tablet kullan vajinal ortamı temizlemek icin dedi,benim de zaten akıntım var bugun isabet oldu dedim,ona da iyi gelir.yani anlayacagınız bu testi yapmıyorlar,en azından dogum oncesi vajinal kultur alsalar iyi olur,bir cok kadın mkrobuyla bakterisiyle normal doguma giriyor,bebelere de bulasıyor,oysa 3-5 gunluk tedaviyle bircogu hallolabilir.

Canım, benim doğumumda doktorum idrar yolundan veya diğer yakın bölgelerden bulasabilecek mikroplara karsı rahim yolunu 2-3 enjektor dolusu siviyla yıkamıştı, sende böyle birsey yapılmadı mı, ben bunu rutin bisey sanmıştım? Hatta doğumdan sonra her hangi bir enfeksiyon olmasin diye yine bı yıkama yapıp dikişlerini öyle attı...

Dedim tatlım dedim
Atın sizde Kurtulun bende dedim ama yok atmam dedi adam
Sizlerin bu yazdıklarını görünce daha bir korkuyorum zaten
Senin 18 haftalık kaybında ölçüm yapılmış miydi?
Of ya bu ikilemle yasamak zor, ama Arda bey göz göre göre beni ve bebeği tehlikeye atmaz herhalde değil mı?

Arkadaşlar size bir şey danışmak istiyorum.Ben yaşadıklarımdan sonra olumsuz düşünmeye başladım.içim karardı desem yeridir..Hiç birşey beni mutlu etmiyor..Önceden çay içmekten bile mutlu olan ben artık çok karamsarım..Aklım sürekli bebeğimde..Birdaha hamile kalırsam gene aynı şeyler olacak korkusu...Sürekli olumsuzluklar..Buradada konusu geçiyor.Olumlu düşünelim olumlu olsun diye.Özellikle sofika arkadaşımız sürekli bizi bu konuda telkin etmeye çalşıyor.Bugün D&R a gittik.Kişisel gelişim kitaplarını inceledim.Bir çoğunun üzerinde bu kitabı okuduktan sonra hayatınız değişecek..olumlu düşünerek her şeyi kazanacaksınız,mutlu ve başarılı olacaksınız yazıyordu.Ama cesaret edip alamadım.Psikoloji kitapları sıkıcı olabiliyor..Varmı aranızda bu tür kitap okuyanlar?Varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.Bir an önce iyileşmem lazım Belki düşünce tarzımı değiştirebilirim..

yok canım oyle bir sey yapılmadı sanıyorum,rutin oldugunu da sanmam,yani ben hic duymadım ama varsa bir faydası yapılsın,neyle yıkadılar acaba seni yani her tur bakteriyi olduruyor mu ki merak ettim bak ilk kez duyuyorum.Bana İsmail bey hangi durumlarda grup b streptokoktan suphelenip neler yapıldıgını anlattı,sonra ben de okudum netten

YENİDOĞAN VE GEBELİKTE GRUP B STREPTOKOK ENFEKSİYONU

anladıgım kadarıyla dogum esnasında yıkama işlemi ile bunun onune gecilemiyor antibiyotik igne yapılması icab ediyor
bu mantıkla gidersek benim vajinal fitil kullanmam da sadece genel anlamda vajinal ortamı temizlyor mantar bakteri vs den yoksa spesifik olarak bu bakteriyi yok etmiyor.

canım yasadıkların kolay degıl daha dogrusu hıcbırımızın yasadıgı kolay degıl.
zaman unutturur derler hep ama yalan.kabullenmeyı oğretıyor sadece ve acını kullendırıyor. ama ınankı kesınlıkle unutulmuyor.
bende ılk gunler hıc ıyıleşmıyecegım sanmıs kendımı aylarca eve kapatmıstım.
ama ınan daha kotu oldum zaman hızla gecıyor ve ben her gecen gun bıraz daha kotuye gıdıyordum.
ama bırgun tekrar baslamak tekrar denemek zorunda oldugumu anladım.
cunku pes edersem hıcbır zaman anne olamıyacaktım.
her zaman sunu soyluyorum eger bırgun bır bebegım olursa onlar asla kaybettıgım OMER ve AYSENUR umun yerını alamıycak.onlar her zaman ayrı ve ozel kalıcak benım ıcın.
Ama denemek ve basarmak zorundayım.
sende ayaga tekrar kalkacak ve en kısa zamanda ınsallah keendınde tekrar aynı gucu bulacaksın.
rabbımın yardımıyla ılk once ve sonrada umutlarımızla basarıcaz.
sende pasamda bende ve tekrar hamıle kalmayı bekleyen herkeste.[/QUOTE]

İnşallah canım inşallah başarırız.hep beraber burada hamile olduğumuz günleri paylaşabiliriz..sonrada bebeklerimizin yaramazlıklarını..Allahım inşallah bize bu günleri gösterecek..

Bak bende merak ettim şimdi... Rutin bişey diye hiç sormadım icinde ne olduğunu, dedigim gibi sadece doktorumun olusabilecek enfeksiyonlara karsı önlem amaçlı yapıyorum dediğini hatırlıyorum. Kontrole gittiğimde bı soruyum bakiim neymiş o...streptokoka karsı bişey olmasada genel bir önlem amacıyla yaptı sanırım, bak bı kez daha girdi şimdi gözüme:)

Bak bende merak ettim şimdi... Rutin bişey diye hiç sormadım icinde ne olduğunu, dedigim gibi sadece doktorumun olusabilecek enfeksiyonlara karsı önlem amaçlı yapıyorum dediğini hatırlıyorum. Kontrole gittiğimde bı soruyum bakiim neymiş o...streptokoka karsı bişey olmasada genel bir önlem amacıyla yaptı sanırım, bak bı kez daha girdi şimdi gözüme:)

kızlar merhaba nasılsınız. Bizim nazlı kızın maşallahi var 1.116 olmuş ama yine makinede oğlumuzda 1.16 aradaki farkı açmış berenım...bu arada yarın dısarda ıslerım gıremem herhalde nete merak etmeyın dıe soylüyorum gercı onemlı bı gelısme olursa tlf dan yazarım...bayramın1. Gunu gıdıcem kısmetse meleklerıme ozaman yazarım sıze sımdıden herkese ıyı bayramlar...:)

Arkadaslar bugun annemın eve temızlıge geldım.ordanda yemege kardesıme
SU an yazdıklarımı notebook tan yazıyorum.
Ne kadar rahat bırseymıs
Aylardır el kadar tlf dan yazmaya calışıyorum. Gercı yarın yıne devam ya.

Neyse.
Yarın bır sebeple kısmetse yakın bır arkadasımla gorusucem.
Benım ıcın guzel bırgun olucak. ınsallah onun ıcınde oyle olucak.

canlarıma,ilk bayramları kuzuların inşallah kurban bayramında saglıcakla evlerinde olacaklar ve biz de bayram hediyesi getiricez iki bucure de inşallah

olacak olacak inşallah

Bade,canım aklıma şuan şu kitap çok iyi gelir diyebileceğim bir kitap gelmiyor ama ben kişisel gelişim olmasa da bir çok kitap okumuştum kafamı dağıtıyordu..Eğer spor yapmıyorsan mutlaka tavsiye ederim..Ben plates yoga gibi sporlar yaptım arada çıkıp kendi kendime yürüdüm ..Spor benim psikolojime çok iyi geldi bazen zorla gidiyordum ama döndüğüm zaman ruh halim cok ciddi değişiyordu..İnşallah en kısa sürede sana iyi gelen şeyi bulur ve hızlıca toparlarsın cnm..

Kızlar, 3 gündür okudum ama yazamadım..

Sofika canım,kızınla ilgili son gelişmeleri okudum sen zaten olumlu düşünen birisin bende kızının sağlıkla doğacağına tüm kalbimle inanıyorum cnm yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin İnşallah bundan sonrada herşey yolunda gidecek

Hidenisko,maşallah gayet güzel ilerliyorsun rahim boyu vs gayet güzel ...Arda Bey,gerçekten iyi bir doktor ben gerçekten güveniyorum kendisine ama kafanda en ufak bir şüphe varsa bir doktordan daha fikir alabilirsin ..Gerçi fikir aldığın doktor farklı konuşursa bu seferde kafan çok karışır :26:..Cemil Bey de riskli gebelik konusunda gerçekten çok iyi bir doktor çok tereddütde kalırsan o zaman belki fikrini alırsın..

Gelelim bana ovülasyon testinde gülen yüzü hiç beklemediğim bir zamanda görmüştüm 11 gün adet düzenime göre çok erken bir tarihti neyse ben daha sonra testi yapmaya devam ettim 12 gün boş vuvarlak 13 gün boş yuvarlak 14 gün boş yuvarlak şeklinde devam etti bende tamam 11 gün yurtladım bitti diyerek eşimin yanından 3 günlüğüne yazlığa annemin yanına geçtim ..Geçtiğim gün testi meraktan ve kontrol amaçlı tekrar yaptım ki ne göreyim gülen surat eşimde yok chnb le telde konuştuk o hemen geri dön dedi ama ben yapamadım tabi içim içimi yedi bir taraftan 15.gün tekrar gülen suratı neyse daha önce yazıştığımız gibi belki tekrar yumurtlamışımdır diye düşündüm 16 gün yine yaptım yine gülen surat :26: ve son olarak bugün akşam üzeri tekrar yaptım yine gülen surat...Ya gerçekten aranızda bu clearblue kullanan ve fikri olan varsa yazsın bana ben bu testi diğer testlerden daha iyi diye aldım cizgilerde karışıklık olmasın anlayamam gülen surat çıkınca 12 48 saat arası yumurtlama olur yazıyor hadi 11 gün yumurtlama oldu sonra 3 gün geçti yine yumurtladım peki ondan sonraki günler ne oluyor ..Kullanan yada fikri olanınız var mı ??????

Canım o testi bilmiyorum benimki cizgiliydi çift çizgiyi gördükten sonra ertesi Gün silik çıktı bidahada yapmamıştım âma söyle bisey duydum hamileysen test pozitif sonuc verebilir ovulasyon topiginde okumuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…