- 23 Aralık 2010
- 9.839
- 72
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.301
canım ben önlem amaçlı istiyorumd esene bebem ya beni muayene edince hemen dedi dikiş :18::18::18:sende korkularını anlat parayla degilmi kardeşim bu iş bakalın ne dicek bak seni korkutmak gibi olmasın ama oglumda 18 haftalıktı herşey yolundayken birden kaybettim doktorum bile şaştıBende bundan korkuyorum iste, iyi gidiyor diyoruz demesine de pat diye kisalirsa ne yaparım ben
Allah im sen koru yarabbim
Peki senin en son ölçümünde kac çıkmıştı mesela :18:
Oofff cok tirsiorum yaaa
Bugün gittim kızıma ciciler aldım dayanamadım
Allah giydirmeyi nasip eder inşallah
canım işşallah o günler gelir degilmicanım olcumlerin bire bir tutmasını beklemiyorum ama arada da 3 hafta gibi yada yarım kilo gibi bir hata olunca da şaşırıyor insan,ama bu da nazarlık olsunsagol tatlım
evet benim kızım da aslında 37 kusurlu bir gunde dogmustu yani artık 38 in icindeydi ve 2050 gr dogdu,cok sukur hic bir sıkıntısı olmadı,kuvoze sadece 12 saat gozetim amaclı koydular-apgar skoru cok iyi cıktı ve daha ertesi gun odamda diger bebeklerle aynı sartlarda yaşamaya başladı.İsin tuhafı benim hastanede aynı odada kaldıgım arkadasla tesadufen aynı gun hatta ard arda dogum yaptık ve dogum sonrası yine yan yana odalara denk geldik.Onun oglu tam 4 kilo dogdu,benim kızım 2 ve yurt dışında bebeklerin alt degisimi,yıkanması vs hemşireler tarafından iki oda aralarındaki ozel bolmelerde yapılır.Aynı anda hep iki hemşire iki bebegin bakımını yapar,her zaman da arkadasın ve benim bebeklerimiz yan yana yıkandı giydirildi tartıldı.Aradaki farkı anlatamam,evet iki katı diyor insan ama cıbıl cıbıl bu farkı gormek ve kendi bebeginin bir
kedi yavrusu gibi gucsuz gorunmesi uzuyor insanı.Ama dedigim gibi bu sadece işin gorunen kısmı-4 kilo dogmasına ragmen o bebecik cok sıkıntı atlattı,o da kuvozde kaldı 1 gun,ardından agır bir sarılık gecirdi,makineye soktular gunlerce gecmedi,sonra başka sıkıntıları da oldu ve biz yine ard arda gunlerde taburcu olduk hastaneden,yani kilolu yada zayıf olmaları cok da bir sey degistirmedigini o zaman anladım.Ama yine de normal bebek yatagında kızımı gorenlerin ilk yuz ifadeleri korkunctu,beklemiyorlar ya bu kadar ufak,bir acıma bir korkuyla hep.ben bebegime hep normal bebek gibi davrandım,her bebek kadar hijyen ve bakım asla abartmadım,ama zordu bazen,korkuyordum,her gun yedigini gram gram saat saat yazdım ve ne zaman ki 3 kilo oldu evet dedim artık normal yeni dogan goruntusune kavustun guzel kızım :))
kilo asla muhim degil,sadece biraz daha guclu ve moralli bir başlangıc olur o kadar,yeter ki başka bir sorun olmasın inşallah!
canım sut icmesen de yogurt tuketiyorsan hic sıkma canını,ikisi de kalsiyum kaynagı ve hatta yogurt daha bile iyi
canım sagolasın,senin de karnını gere gere çarşı pazar gezdigin gunler gelecek tatlım,Allah buyuk,en kısa zamanda inşallah!
ah canım ya,ben ilk gebeligimde cok sut ictim cunku reflum cok oldu,ama kızım 2 kilo dogdu 3 hafta gelisim geriligiyle
sutle alakası olmadıgına garanti verebilirim
Cnm berenimin ciğERLERİ TAM GELİŞMEDİĞİNDEN KENDİ NEFES ALMAKTA ZORLANIYORMUŞ O YÜZDEN MAKİNEYE BAĞLIYORLAR BU SABAH EN AZ SEVİYE YE İNDİRMİŞLER AMA YİNE ÇIKARMAMIŞLAR BU ARADA TEYZESİ NAZLI KIZMIZ 1.64GR OLMUŞ:)ARDAMIZ İYİ MAŞALLAH ODA 982GR 10ML ÇIKARMIŞLAR ANNE SÜTÜNÜ
BU ARADA SİZİN FISTIĞINIZ ŞİMDİDEN KİLO KONTROLÜ YAPIYOR GALİBA İLERDE TOMBİŞ OLMAMAK İÇİN:)SAĞLIKLI OLSUNDA KİLOSU ÖNEMLİ DEĞİL... ŞAFAK SAYIYORSUNUZ ARTIK ÇOK AZ KALDI RABBİM Bİ NEFESTE KURTARSIN İNŞ.....
canım maşşallah iyi gidiyolar rabbim acılarını göstermesin işşallah bebem