-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.281
Sinemcigim insallah kuzularini tez zamanda koynuna alirsin tez zamada cikarlar insallah hastaneden
Hamile arkadaslar insallah sizde saglikla kucaklarsiniz minislerinizi
Benim esim hala ikinci istemiyor istemeyecekte sanirim
Gecen hafta yatili misafirim vardi esimin yengesi de vardi esimle ikinci konusunu konusmus esim de karim cok ustume geliyor cocuk icin ama karimin gebeligi riskli geciyor karimi cok seviyorum nasil riske atayim karimi demis (gecen sene 23 agustosta ikinci oglumu rahim agzi yetmezliginden kaybettik tekrar gebe kalirsam uc aylikken dikis atilacak yatacam ayrica ilk oglum da 34+5 te dogdu rahim 9 cm acik doguma gittim) beni dusundugu icin coook sevindim ama oglumu yalniz birakmakta hic istemiyorum bir kardesi olsun cok istiyorum 35 yasindayim ama sanirim bebek sevdasindan vazgececem eger esim fikir degistirirse 37-38 yasimda dogururum bende yada ustune gitmeye devam mi etsem
Kaybettiğin oğlun kac haftalikti
İlk oğlunu erken dogurdugun için rahim ağzı uzunluğun ölçülmemis miydi
Vallahi benim hamileliğimde risk misk dinlemiyor esim, sanki her hamile nasılsa oylemisim gibi, keske benim çevremde de daha duyarlı insanlar olsa
CNm neguzel anlatmissin duygularını
İnşallah en kısa zamanda meleğini kucaklarsin
Bence siz prensesin adını Nazlı olarak değiştirin
Kızlar Nazlı olurmuş :)). Sen gittiğinde konus berenle anneciğim bak artık makineye bağlanmak yok, toparla kendini çıkalım hastaneden evimize gidelim diye anlat ona, anneciğini duyar dinler minik kuzu
Kızım cok iyi 200gr olmuş daha anca :)))
Yine bize pek poz vermedi yüzünü örtüyor elleri ile sürekli
Rahim ağzımız 3.7 cm
Gecen ölçümde 3,2 cm di, değişebilir dedi Arda bey, ama sanki ben kisalan rahim uzamaz diye hatırlıyorum
Gayet iyi dedi Arda bey, cinsiyetine ne demiştik dedi kız dedim, aaaaa diyor, dedim Arda bey yapmayın sonra tansiyonum yüksek çıkıyor diye :)))
Eşimde burdan çıkıp mobilya bakacağız dedi, durun dedi Arda bey daha dikiş nakış yapacağız :18: :18:
Ciddi mı esprimi anlamadım, bir dikiş operasyonu bekliyormuş gibi konuştu
Dedim siz tescilli doktorsunuz bende dikisle doğurmuş tescilli ana, bunu da alacağım sag salim kucağıma
Bizde de durumlar böyle
bu arada bugunku randevum meger yarınmış,sıcaklar iyice kafamı karıştırdı anlaşılan,yine de sagolsunlar araya beni de aldılar geri cevirmediler.
neyse durum biraz ilginc,gecen haftaki olcumlerden daha geri cıktı kızımın olcumleri :44: mesela gecen hafta 2500 gr olan kızım bu hafta 2200 gr,İsmail bey gecen hafta biraz abartı olabilecegini ama bu haftaki olcumun de yanlış olabilecegini soyledi,aslında kafamı karıştırdı bugunku muayene.Genel anlamda olcumler kotu,su anda ortalama 3 hafta geri gibi cıkıyorama hata da olabilir denince de kafam karışıyor haliyle.Amaaan dedim bende,ben iyi olduguna inanıyorum kuzumun,minyon o da ablası gibi,besbelli ki iri bebek dogurmayacagım,saglıklı olsunlar,hayırlı olsunlar,ufak tefek de olsa kusur bulmayacagız artık :)) minik fıstıklarım benim.onun haricinde nst iyi cıktı,tekrar dogum ucretini konuştum eger pembe mavide dogurma durumum olursa diye -2500 tl,normal yada sezeryan fark etmiyor-ucrete dogum,dogumla ilgili giderlerin tumu(epidural vs gibi) 2 gunluk kalış ucreti dahil.Anneye veya bebege ekstra mudahale olursa,veya kan uyuşmazlıgı soz konusuysa o zaman ucrette degişiklik oluyormuş.Ama ben yeni dogan bakım,muayene ve aşıları buna dahil mi sormadım daha dogrusu Turkiyede bu uygulama nedir bilmiyorum,Bulgaristanda yeni dogan paketi adı altında bunlara da ekstra ucret alınıyordu ozel hastanelerde,ben devlette dogum yaptıgım icin odemedim.bu arada ben subatta serklaj oncesi de ucret sormusum ve onlar da not almışlar,bana subatta size verdigiimiz ucrette degisiklik yok diyince sasırdım.durum bundan ibaret,bir sonraki randevu artık 28 agustosta fakultede inşallah,vıyyy o zaman artık son randevum olur heralde heyecanladım ben kızlar:26:
CNm neguzel anlatmissin duygularını
İnşallah en kısa zamanda meleğini kucaklarsin
Bence siz prensesin adını Nazlı olarak değiştirin
Kızlar Nazlı olurmuş :)). Sen gittiğinde konus berenle anneciğim bak artık makineye bağlanmak yok, toparla kendini çıkalım hastaneden evimize gidelim diye anlat ona, anneciğini duyar dinler minik kuzu
Kızım cok iyi 200gr olmuş daha anca :)))
Yine bize pek poz vermedi yüzünü örtüyor elleri ile sürekli
Rahim ağzımız 3.7 cm
Gecen ölçümde 3,2 cm di, değişebilir dedi Arda bey, ama sanki ben kisalan rahim uzamaz diye hatırlıyorum
Gayet iyi dedi Arda bey, cinsiyetine ne demiştik dedi kız dedim, aaaaa diyor, dedim Arda bey yapmayın sonra tansiyonum yüksek çıkıyor diye :)))
Eşimde burdan çıkıp mobilya bakacağız dedi, durun dedi Arda bey daha dikiş nakış yapacağız :18: :18:
Ciddi mı esprimi anlamadım, bir dikiş operasyonu bekliyormuş gibi konuştu
Dedim siz tescilli doktorsunuz bende dikisle doğurmuş tescilli ana, bunu da alacağım sag salim kucağıma
Bizde de durumlar böyle
canım maşşallah iyi gidiyosunuz bak rabbim bzilerede göstersin işşallah senin haftalarını benim en çok istedigim brişey var içime ukde kaldı eger gebe kaldıgımda 38 haftalarda olursam benim evin aşagısında pazarım var oraya gidiecm alış verişe gezmeye tanıdıklar görsünde desinler ana bak hamile bu sefer durmuş diye bazılarınada iyi gelir bana laf söyleyenler utanır baribu arada bugunku randevum meger yarınmış,sıcaklar iyice kafamı karıştırdı anlaşılan,yine de sagolsunlar araya beni de aldılar geri cevirmediler.
neyse durum biraz ilginc,gecen haftaki olcumlerden daha geri cıktı kızımın olcumleri :44: mesela gecen hafta 2500 gr olan kızım bu hafta 2200 gr,İsmail bey gecen hafta biraz abartı olabilecegini ama bu haftaki olcumun de yanlış olabilecegini soyledi,aslında kafamı karıştırdı bugunku muayene.Genel anlamda olcumler kotu,su anda ortalama 3 hafta geri gibi cıkıyorama hata da olabilir denince de kafam karışıyor haliyle.Amaaan dedim bende,ben iyi olduguna inanıyorum kuzumun,minyon o da ablası gibi,besbelli ki iri bebek dogurmayacagım,saglıklı olsunlar,hayırlı olsunlar,ufak tefek de olsa kusur bulmayacagız artık :)) minik fıstıklarım benim.onun haricinde nst iyi cıktı,tekrar dogum ucretini konuştum eger pembe mavide dogurma durumum olursa diye -2500 tl,normal yada sezeryan fark etmiyor-ucrete dogum,dogumla ilgili giderlerin tumu(epidural vs gibi) 2 gunluk kalış ucreti dahil.Anneye veya bebege ekstra mudahale olursa,veya kan uyuşmazlıgı soz konusuysa o zaman ucrette degişiklik oluyormuş.Ama ben yeni dogan bakım,muayene ve aşıları buna dahil mi sormadım daha dogrusu Turkiyede bu uygulama nedir bilmiyorum,Bulgaristanda yeni dogan paketi adı altında bunlara da ekstra ucret alınıyordu ozel hastanelerde,ben devlette dogum yaptıgım icin odemedim.bu arada ben subatta serklaj oncesi de ucret sormusum ve onlar da not almışlar,bana subatta size verdigiimiz ucrette degisiklik yok diyince sasırdım.durum bundan ibaret,bir sonraki randevu artık 28 agustosta fakultede inşallah,vıyyy o zaman artık son randevum olur heralde heyecanladım ben kızlar:26:
canım bebegin küçükse biraz bekel eger büyükse yap derim 1 çocuk olmaz en azından 2 çocuk olursa birbirlerinin arkalarını kollarlar bebem işşallah eşini kandirabilirisin bu erkek milletini anlamıyorum ben ya:44::44::44:al karşına içinden gelenleri söyle bebem sanada bakan biri olursa olur vallahi yanımda olsan dogurana kadar yeminle bakardım senin duan yeterdi banaSinemcigim insallah kuzularini tez zamanda koynuna alirsin tez zamada cikarlar insallah hastaneden
Hamile arkadaslar insallah sizde saglikla kucaklarsiniz minislerinizi
Benim esim hala ikinci istemiyor istemeyecekte sanirim
Gecen hafta yatili misafirim vardi esimin yengesi de vardi esimle ikinci konusunu konusmus esim de karim cok ustume geliyor cocuk icin ama karimin gebeligi riskli geciyor karimi cok seviyorum nasil riske atayim karimi demis (gecen sene 23 agustosta ikinci oglumu rahim agzi yetmezliginden kaybettik tekrar gebe kalirsam uc aylikken dikis atilacak yatacam ayrica ilk oglum da 34+5 te dogdu rahim 9 cm acik doguma gittim) beni dusundugu icin coook sevindim ama oglumu yalniz birakmakta hic istemiyorum bir kardesi olsun cok istiyorum 35 yasindayim ama sanirim bebek sevdasindan vazgececem eger esim fikir degistirirse 37-38 yasimda dogururum bende yada ustune gitmeye devam mi etsem
chnb canim bu hamilelikte daha rahatim cok sukur digerinde wcye kalkicak halim olmutordu ama yururken falan rahatim kendimi bazen kasiyorum o rahatsiz ediyor ama devamli yatiyoruz ya sorun olmaz diye dusunuyorum inss..sen 28i atlatinca kendi evine gecicekmisin uzak galiba istanbula ben 30 olunca memlekete gecmeyi dusunuyorum acaba izin verirlermi en son olcum 38mm cikti hatirlarsan ordada riskli gebelik yok ama rahat edicegimi dusunuyorum..
birde sen sut iciyormusun ben hic icmiyorum yogurt ve peynir yiyorum sadece kendimi sucluyorum simdi bisey olmaz inss
amin işşallah rüyamdada hamileymişim evi temiliyorum diyorumki paşa hamilesin birşey olur aman üstüne düşme bu sefer diyorum çeşit çeşit gelinlik gördüm yeşillik yemyeşil ırmaklar gördüm hayrolsun işşallah :44::44:
canım maşşallah iyi gidiyosunuz bak rabbim bzilerede göstersin işşallah senin haftalarını benim en çok istedigim brişey var içime ukde kaldı eger gebe kaldıgımda 38 haftalarda olursam benim evin aşagısında pazarım var oraya gidiecm alış verişe gezmeye tanıdıklar görsünde desinler ana bak hamile bu sefer durmuş diye bazılarınada iyi gelir bana laf söyleyenler utanır bari
4o hafta görmen dilegiyle tatlım
canım bebegin küçükse biraz bekel eger büyükse yap derim 1 çocuk olmaz en azından 2 çocuk olursa birbirlerinin arkalarını kollarlar bebem işşallah eşini kandirabilirisin bu erkek milletini anlamıyorum ben ya:44::44::44:al karşına içinden gelenleri söyle bebem sanada bakan biri olursa olur vallahi yanımda olsan dogurana kadar yeminle bakardım senin duan yeterdi bana
canım süt bahane yogurt peynridende alıyo canımya aslında şişe süt içicem paket sütler işe yaramıyomeslea ben süt alıcam almasınada 1 seferlikleri varya ondan alıcam layt olanından 26 adet satılıyo galiba hiç yemekte bulamazsamda onu içerim en azından strese girmem
canım bak oglun büyümüş afedersin çişini yapmaz üstüne kendini kaştarır bebem sen bugün eşini al karşına anloat canım eksileri artıları aslında onlarda haklılar canım ya eşim bana çok eziyet çekiyosun gebeyken dedi 3 gebeligimde yatarak geçti bu sefer yatmana gerek yok ama dedi sen genede yat dedi geçen konuştuk eşimle işşallah yapıcez ben dedim yemegi yapayım ev işleri temizlik ütü sana ayit en azından bir kurutma makinesi istiyorum en azından çamaşırları yıkarım kurtma makinasında kuruturum strese girmem en iyisi demem kimseye çamaşırı as kurut eşimde bir yeri yapıyodu orda hem kurutma makinesi hem çamaşır makinesi aynıymış çokta memnunlar dedi eşim ondan alalım dedi bende nasıl olur saglıklımı diye düşünüyorum zaten çamaşır makinem sorunlu sulu bırakıyo ne eziyet çekiyorum kuruturkenAllah razi olsun Allah sana tez zamanda bebisler nasip etsin bakmis gibi oldunn cnm
Canim oglum 5 yasini dOlduru 2007 dogumlu , bende 77liyim yasim 35
Bende anlamiyorum erkekleri
Biz tasiyacaz biz doguracaz tasasi onlari aliyor
paşam bende oyle dusunuyordum ama dun amca kizi geldi kizi var 7aylik 6kiloymus 39haftada suyu azalmis ve 34haftalik gibiymisti sezeryanla aldilar ve 2,250gr dogmustu birdefa sut icmemistim oyuzden oldu demisler korktum acikcasi
21+2 Haftalikti kaybettigim doktor surekli olcuyordu rahim boyunu 6. Aya kadar dikis atilabilir birsey olursa diyordu olcumler normal cikiyordu hep
Ya bende esim de istesin diye bekliyorum oglum tek olmasin istiyorum yasim 35
canım olcumlerin bire bir tutmasını beklemiyorum ama arada da 3 hafta gibi yada yarım kilo gibi bir hata olunca da şaşırıyor insan,ama bu da nazarlık olsunSofikacım bende inanıyorum senin bebeğin son derece sağlıklı.Ölçümler nasıl yanlış olabiliyor anlamıyorum.Sen içini ferah tut arkadaşım.Bu haftalara kadar geldin Allahın izniyle..Sağlıklı bir bebiş alacaksın kucağına.
Arkadasim bnim ilk hamileliğimde doktor olcumlerle ilgili hiç bilgi vermemişti, hatta olcmusmuydu onu bile bilmiyorum
Benim gecmis öyküme dayanarak (rahim ameliyatımı da aynı doktor yapmıştı ) önlem olarak attı diye düşünüyorum
Kac ile attı , bu haftalarda kaçtı hiç fikrim yok malesef
Ama bunu dikissiz geçirebilirsem benim için bir mucize olacak
İnşallah Allah nasip eder de kizikomu zamanında alırım kucağıma
CNm kiloyu gercekten takma kafana, benim oğlumu 37+2 de aldılar 3800 tosuncuk doğdu, ama kilolu olmasına rağmen bence erken alındığı için solunum sıkıntısı çekti, burnundan su sızdı
1 saat falan oksijen verdiler öyle kendini toparladı
Senin bebisin zayıf bile doğsa miadinda dogacagi için bence saglik bakımından bomba gibi olur, sadece emerken zayıf olduğu için çabuk yorulur, onu da zamanla yener kuzucuk
chnb canim bu hamilelikte daha rahatim cok sukur digerinde wcye kalkicak halim olmutordu ama yururken falan rahatim kendimi bazen kasiyorum o rahatsiz ediyor ama devamli yatiyoruz ya sorun olmaz diye dusunuyorum inss..sen 28i atlatinca kendi evine gecicekmisin uzak galiba istanbula ben 30 olunca memlekete gecmeyi dusunuyorum acaba izin verirlermi en son olcum 38mm cikti hatirlarsan ordada riskli gebelik yok ama rahat edicegimi dusunuyorum..
birde sen sut iciyormusun ben hic icmiyorum yogurt ve peynir yiyorum sadece kendimi sucluyorum simdi bisey olmaz inss
amin işşallah rüyamdada hamileymişim evi temiliyorum diyorumki paşa hamilesin birşey olur aman üstüne düşme bu sefer diyorum çeşit çeşit gelinlik gördüm yeşillik yemyeşil ırmaklar gördüm hayrolsun işşallah :44::44:
canım maşşallah iyi gidiyosunuz bak rabbim bzilerede göstersin işşallah senin haftalarını benim en çok istedigim brişey var içime ukde kaldı eger gebe kaldıgımda 38 haftalarda olursam benim evin aşagısında pazarım var oraya gidiecm alış verişe gezmeye tanıdıklar görsünde desinler ana bak hamile bu sefer durmuş diye bazılarınada iyi gelir bana laf söyleyenler utanır bari
paşam bende oyle dusunuyordum ama dun amca kizi geldi kizi var 7aylik 6kiloymus 39haftada suyu azalmis ve 34haftalik gibiymisti sezeryanla aldilar ve 2,250gr dogmustu birdefa sut icmemistim oyuzden oldu demisler korktum acikcasi
güzel haberlerle dönmüşsün maşallah ne güzel,dikiş konusu gündeme gelmez daha herhalde ölçümlern iyi bence dimi :44:
canım yüzmüş yüzmüş kyruğuna gelmişsin,şimdi son dakika endişeye hiç yer verme,kızın gayet sağlıklı annesi,hem kendin diyorsun ablası da minyon diye,şu son ölçümlere takılma kimde duysam ölçülen kiloyla doğum kilosun tutmuyor,sağlıklı olsun,organları tam gelişsin yeter,hadi maşallah güzel doğum haberleri veresin inşallah gerçi belli mi olur belki sen de fadik gibi 40 ı aşarsın
canım bebegin küçükse biraz bekel eger büyükse yap derim 1 çocuk olmaz en azından 2 çocuk olursa birbirlerinin arkalarını kollarlar bebem işşallah eşini kandirabilirisin bu erkek milletini anlamıyorum ben ya:44::44::44:al karşına içinden gelenleri söyle bebem sanada bakan biri olursa olur vallahi yanımda olsan dogurana kadar yeminle bakardım senin duan yeterdi bana
canım süt bahane yogurt peynridende alıyo canımya aslında şişe süt içicem paket sütler işe yaramıyomeslea ben süt alıcam almasınada 1 seferlikleri varya ondan alıcam layt olanından 26 adet satılıyo galiba hiç yemekte bulamazsamda onu içerim en azından strese girmem
Cnm berenimin ciğERLERİ TAM GELİŞMEDİĞİNDEN KENDİ NEFES ALMAKTA ZORLANIYORMUŞ O YÜZDEN MAKİNEYE BAĞLIYORLAR BU SABAH EN AZ SEVİYE YE İNDİRMİŞLER AMA YİNE ÇIKARMAMIŞLAR BU ARADA TEYZESİ NAZLI KIZMIZ 1.64GR OLMUŞ:)ARDAMIZ İYİ MAŞALLAH ODA 982GR 10ML ÇIKARMIŞLAR ANNE SÜTÜNÜ
BU ARADA SİZİN FISTIĞINIZ ŞİMDİDEN KİLO KONTROLÜ YAPIYOR GALİBA İLERDE TOMBİŞ OLMAMAK İÇİN:)SAĞLIKLI OLSUNDA KİLOSU ÖNEMLİ DEĞİL... ŞAFAK SAYIYORSUNUZ ARTIK ÇOK AZ KALDI RABBİM Bİ NEFESTE KURTARSIN İNŞ.....
güzel haberlerle dönmüşsün maşallah ne güzel,dikiş konusu gündeme gelmez daha herhalde ölçümlern iyi bence dimi :44:
canım yüzmüş yüzmüş kyruğuna gelmişsin,şimdi son dakika endişeye hiç yer verme,kızın gayet sağlıklı annesi,hem kendin diyorsun ablası da minyon diye,şu son ölçümlere takılma kimde duysam ölçülen kiloyla doğum kilosun tutmuyor,sağlıklı olsun,organları tam gelişsin yeter,hadi maşallah güzel doğum haberleri veresin inşallah gerçi belli mi olur belki sen de fadik gibi 40 ı aşarsın
anladım canım,inşallah kurtulacak o da makineden Allah´ın izniyle
maşallah kuzularımıza yaaabuyuyorlar cok sukur,sutleri de cok iyi aslında 10 gr onların bedenleri icin hic az degil merak ettigim bu 10 gram onlara bir ogunde mi veriliyor ve gunde kac ogun alıyorlar
canım benim,daha once de dedigim gibi daha ufacık bebeklerin yanında benim kilo olayını konusmam bile sacma,asla şikayetci degilim,saglıklı olsunlar kuzularımız zayıf olsunlar muhim degil,bak senin kiloyu sorun edecek luksun bile yok,hep sadece saglıklı olsunlar saglıklı buyusunler diye dua ediyoruz,şişman olsunlar tosun dogsunlar diye degil :)
sagol canım guzel dileklerin icin