Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sinemcigim insallah kuzularini tez zamanda koynuna alirsin tez zamada cikarlar insallah hastaneden
Hamile arkadaslar insallah sizde saglikla kucaklarsiniz minislerinizi

Benim esim hala ikinci istemiyor istemeyecekte sanirim
Gecen hafta yatili misafirim vardi esimin yengesi de vardi esimle ikinci konusunu konusmus esim de karim cok ustume geliyor cocuk icin ama karimin gebeligi riskli geciyor karimi cok seviyorum nasil riske atayim karimi demis (gecen sene 23 agustosta ikinci oglumu rahim agzi yetmezliginden kaybettik tekrar gebe kalirsam uc aylikken dikis atilacak yatacam ayrica ilk oglum da 34+5 te dogdu rahim 9 cm acik doguma gittim) beni dusundugu icin coook sevindim ama oglumu yalniz birakmakta hic istemiyorum bir kardesi olsun cok istiyorum 35 yasindayim ama sanirim bebek sevdasindan vazgececem eger esim fikir degistirirse 37-38 yasimda dogururum bende yada ustune gitmeye devam mi etsem

Kaybettiğin oğlun kac haftalikti
İlk oğlunu erken dogurdugun için rahim ağzı uzunluğun ölçülmemis miydi
Vallahi benim hamileliğimde risk misk dinlemiyor esim, sanki her hamile nasılsa oylemisim gibi, keske benim çevremde de daha duyarlı insanlar olsa

chnb canim bu hamilelikte daha rahatim cok sukur digerinde wcye kalkicak halim olmutordu ama yururken falan rahatim kendimi bazen kasiyorum o rahatsiz ediyor ama devamli yatiyoruz ya sorun olmaz diye dusunuyorum inss..sen 28i atlatinca kendi evine gecicekmisin uzak galiba istanbula ben 30 olunca memlekete gecmeyi dusunuyorum acaba izin verirlermi en son olcum 38mm cikti hatirlarsan ordada riskli gebelik yok ama rahat edicegimi dusunuyorum..
birde sen sut iciyormusun ben hic icmiyorum yogurt ve peynir yiyorum sadece kendimi sucluyorum simdi bisey olmaz inss

21+2 Haftalikti kaybettigim doktor surekli olcuyordu rahim boyunu 6. Aya kadar dikis atilabilir birsey olursa diyordu olcumler normal cikiyordu hep
Ya bende esim de istesin diye bekliyorum oglum tek olmasin istiyorum yasim 35

güzel haberlerle dönmüşsün maşallah ne güzel,dikiş konusu gündeme gelmez daha herhalde ölçümlern iyi bence dimi :44:

canım yüzmüş yüzmüş kyruğuna gelmişsin,şimdi son dakika endişeye hiç yer verme,kızın gayet sağlıklı annesi,hem kendin diyorsun ablası da minyon diye,şu son ölçümlere takılma kimde duysam ölçülen kiloyla doğum kilosun tutmuyor,sağlıklı olsun,organları tam gelişsin yeter,hadi maşallah güzel doğum haberleri veresin inşallah gerçi belli mi olur belki sen de fadik gibi 40 ı aşarsın

amin işşallah rüyamdada hamileymişim evi temiliyorum diyorumki paşa hamilesin birşey olur aman üstüne düşme bu sefer diyorum çeşit çeşit gelinlik gördüm yeşillik yemyeşil ırmaklar gördüm hayrolsun işşallah :44::44:
canım maşşallah iyi gidiyosunuz bak rabbim bzilerede göstersin işşallah senin haftalarını benim en çok istedigim brişey var içime ukde kaldı eger gebe kaldıgımda 38 haftalarda olursam benim evin aşagısında pazarım var oraya gidiecm alış verişe gezmeye tanıdıklar görsünde desinler ana bak hamile bu sefer durmuş diye bazılarınada iyi gelir bana laf söyleyenler utanır bari
4o hafta görmen dilegiyle tatlım
canım bebegin küçükse biraz bekel eger büyükse yap derim 1 çocuk olmaz en azından 2 çocuk olursa birbirlerinin arkalarını kollarlar bebem işşallah eşini kandirabilirisin bu erkek milletini anlamıyorum ben ya:44::44::44:al karşına içinden gelenleri söyle bebem sanada bakan biri olursa olur vallahi yanımda olsan dogurana kadar yeminle bakardım senin duan yeterdi bana

canım süt bahane yogurt peynridende alıyo canımya aslında şişe süt içicem paket sütler işe yaramıyomeslea ben süt alıcam almasınada 1 seferlikleri varya ondan alıcam layt olanından 26 adet satılıyo galiba hiç yemekte bulamazsamda onu içerim en azından strese girmem

Allah razi olsun Allah sana tez zamanda bebisler nasip etsin bakmis gibi oldunn cnm

Canim oglum 5 yasini dOlduru 2007 dogumlu , bende 77liyim yasim 35
Bende anlamiyorum erkekleri
Biz tasiyacaz biz doguracaz tasasi onlari aliyor

Son düzenleme:
paşam bende oyle dusunuyordum ama dun amca kizi geldi kizi var 7aylik 6kiloymus 39haftada suyu azalmis ve 34haftalik gibiymisti sezeryanla aldilar ve 2,250gr dogmustu birdefa sut icmemistim oyuzden oldu demisler korktum acikcasi

Allah razi olsun Allah sana tez zamanda bebisler nasip etsin bakmis gibi oldunn cnm

Canim oglum 5 yasini dOlduru 2007 dogumlu , bende 77liyim yasim 35
Bende anlamiyorum erkekleri
Biz tasiyacaz biz doguracaz tasasi onlari aliyor
canım bak oglun büyümüş afedersin çişini yapmaz üstüne kendini kaştarır bebem sen bugün eşini al karşına anloat canım eksileri artıları aslında onlarda haklılar canım ya eşim bana çok eziyet çekiyosun gebeyken dedi 3 gebeligimde yatarak geçti bu sefer yatmana gerek yok ama dedi sen genede yat dedi geçen konuştuk eşimle işşallah yapıcez ben dedim yemegi yapayım ev işleri temizlik ütü sana ayit en azından bir kurutma makinesi istiyorum en azından çamaşırları yıkarım kurtma makinasında kuruturum strese girmem en iyisi demem kimseye çamaşırı as kurut eşimde bir yeri yapıyodu orda hem kurutma makinesi hem çamaşır makinesi aynıymış çokta memnunlar dedi eşim ondan alalım dedi bende nasıl olur saglıklımı diye düşünüyorum zaten çamaşır makinem sorunlu sulu bırakıyo ne eziyet çekiyorum kuruturken yemekleride ben yaparım 1 adet dü
düdüklüm var digerinide almam lazım 2 adet düdüüdklü işime yarar düüdklüde yemekelri yapıyorum şimdi pratik dadikalarını yazdın kenara sadece kurular pialv makarna zorlar beni princide ıslatıtrım wc gdierim kavururum sonra suyunu hazırlarım al sana pilav salatayıda oturdugum yerde yaparım işşallah eşimed ezaten dedin menüde ne varsa tezgaha koyucek akşamada yapıcem haftada bir eşim evi temizler oldu bitti ayda birde kandırabilirisem dip köşe yapar cam kapı mutfak banyo temem bu iş kimseye muhtaç olmam korkum evde tek kalıpta gene dogum sancımıngelmesi onun içinde ne yapsam acaba:44::44::44::44:rabbim hepimizin yüzünü güldürsün kardeşim yatmak ne demek birine muhtaç olmak ne demek ben çok iyi biliyourm malesef
paşam bende oyle dusunuyordum ama dun amca kizi geldi kizi var 7aylik 6kiloymus 39haftada suyu azalmis ve 34haftalik gibiymisti sezeryanla aldilar ve 2,250gr dogmustu birdefa sut icmemistim oyuzden oldu demisler korktum acikcasi

bacım süte gelince kutu süt içmicek katkı maddesi var günlük süt alıcen süt yogurda gelince markalı alıcan ucuz almıcen oda erken doguma neden oluyo muz ve ananas yiceksin düşügü engelliyo kiviyide bol tüketiceksin bebegi beslıyo ve kabızlıga iyi geliyo

21+2 Haftalikti kaybettigim doktor surekli olcuyordu rahim boyunu 6. Aya kadar dikis atilabilir birsey olursa diyordu olcumler normal cikiyordu hep
Ya bende esim de istesin diye bekliyorum oglum tek olmasin istiyorum yasim 35

Bende bundan korkuyorum iste, iyi gidiyor diyoruz demesine de pat diye kisalirsa ne yaparım ben
Allah im sen koru yarabbim

Peki senin en son ölçümünde kac çıkmıştı mesela :18:

Oofff cok tirsiorum yaaa

Bugün gittim kızıma ciciler aldım dayanamadım
Allah giydirmeyi nasip eder inşallah

canım olcumlerin bire bir tutmasını beklemiyorum ama arada da 3 hafta gibi yada yarım kilo gibi bir hata olunca da şaşırıyor insan,ama bu da nazarlık olsun sagol tatlım

evet benim kızım da aslında 37 kusurlu bir gunde dogmustu yani artık 38 in icindeydi ve 2050 gr dogdu,cok sukur hic bir sıkıntısı olmadı,kuvoze sadece 12 saat gozetim amaclı koydular-apgar skoru cok iyi cıktı ve daha ertesi gun odamda diger bebeklerle aynı sartlarda yaşamaya başladı.İsin tuhafı benim hastanede aynı odada kaldıgım arkadasla tesadufen aynı gun hatta ard arda dogum yaptık ve dogum sonrası yine yan yana odalara denk geldik.Onun oglu tam 4 kilo dogdu,benim kızım 2 ve yurt dışında bebeklerin alt degisimi,yıkanması vs hemşireler tarafından iki oda aralarındaki ozel bolmelerde yapılır.Aynı anda hep iki hemşire iki bebegin bakımını yapar,her zaman da arkadasın ve benim bebeklerimiz yan yana yıkandı giydirildi tartıldı.Aradaki farkı anlatamam,evet iki katı diyor insan ama cıbıl cıbıl bu farkı gormek ve kendi bebeginin bir
kedi yavrusu gibi gucsuz gorunmesi uzuyor insanı.Ama dedigim gibi bu sadece işin gorunen kısmı-4 kilo dogmasına ragmen o bebecik cok sıkıntı atlattı,o da kuvozde kaldı 1 gun,ardından agır bir sarılık gecirdi,makineye soktular gunlerce gecmedi,sonra başka sıkıntıları da oldu ve biz yine ard arda gunlerde taburcu olduk hastaneden,yani kilolu yada zayıf olmaları cok da bir sey degistirmedigini o zaman anladım.Ama yine de normal bebek yatagında kızımı gorenlerin ilk yuz ifadeleri korkunctu,beklemiyorlar ya bu kadar ufak,bir acıma bir korkuyla hep.ben bebegime hep normal bebek gibi davrandım,her bebek kadar hijyen ve bakım asla abartmadım,ama zordu bazen,korkuyordum,her gun yedigini gram gram saat saat yazdım ve ne zaman ki 3 kilo oldu evet dedim artık normal yeni dogan goruntusune kavustun guzel kızım :))
kilo asla muhim degil,sadece biraz daha guclu ve moralli bir başlangıc olur o kadar,yeter ki başka bir sorun olmasın inşallah!

canım sut icmesen de yogurt tuketiyorsan hic sıkma canını,ikisi de kalsiyum kaynagı ve hatta yogurt daha bile iyi

canım sagolasın,senin de karnını gere gere çarşı pazar gezdigin gunler gelecek tatlım,Allah buyuk,en kısa zamanda inşallah!

ah canım ya,ben ilk gebeligimde cok sut ictim cunku reflum cok oldu,ama kızım 2 kilo dogdu 3 hafta gelisim geriligiyle
sutle alakası olmadıgına garanti verebilirim

İyi diyor Arda bey hep ama bilmiyorum artık
Allahtan başka güveneceğim birsey yok suanda

CNm bence rüyan cok güzel
Yeşil murad tır, gelinlik de muradına ermektir

Cnm berenimin ciğERLERİ TAM GELİŞMEDİĞİNDEN KENDİ NEFES ALMAKTA ZORLANIYORMUŞ O YÜZDEN MAKİNEYE BAĞLIYORLAR BU SABAH EN AZ SEVİYE YE İNDİRMİŞLER AMA YİNE ÇIKARMAMIŞLAR BU ARADA TEYZESİ NAZLI KIZMIZ 1.64GR OLMUŞ:)ARDAMIZ İYİ MAŞALLAH ODA 982GR 10ML ÇIKARMIŞLAR ANNE SÜTÜNÜ

BU ARADA SİZİN FISTIĞINIZ ŞİMDİDEN KİLO KONTROLÜ YAPIYOR GALİBA İLERDE TOMBİŞ OLMAMAK İÇİN:)SAĞLIKLI OLSUNDA KİLOSU ÖNEMLİ DEĞİL... ŞAFAK SAYIYORSUNUZ ARTIK ÇOK AZ KALDI RABBİM Bİ NEFESTE KURTARSIN İNŞ.....

anladım canım,inşallah kurtulacak o da makineden Allah´ın izniyle
maşallah kuzularımıza yaaa buyuyorlar cok sukur,sutleri de cok iyi aslında 10 gr onların bedenleri icin hic az degil merak ettigim bu 10 gram onlara bir ogunde mi veriliyor ve gunde kac ogun alıyorlar

canım benim,daha once de dedigim gibi daha ufacık bebeklerin yanında benim kilo olayını konusmam bile sacma,asla şikayetci degilim,saglıklı olsunlar kuzularımız zayıf olsunlar muhim degil,bak senin kiloyu sorun edecek luksun bile yok,hep sadece saglıklı olsunlar saglıklı buyusunler diye dua ediyoruz,şişman olsunlar tosun dogsunlar diye degil :)
sagol canım guzel dileklerin icin

evet canım haklısın,endişeye gerek yok,zaten diyorum cok sukur boyle guzel giden bir gebelige bu da nazarlık olsun :)
ve evet aslında ben de 39-40 gibi dogurmak isterim bir sıkıntı olmadıgı muddetce inşallah saglıcakla,amin!
darısı da başınıza kuzum,ufak ufak buyuyorsunuz hepinize de maşallah

cnm güNDE VERİLİYOR Bİ ÖĞÜNDE DEĞİL AYIRIYETTEN SERUM ŞEKLİNDE İÇİNDE VİTAMİN VE MİNARELLER OLAN MAMA VERİYOLAR ÇOK ŞÜKÜR HİÇ BİRİNE İTİRAZ ETMİYORLAR HALALARINA ÇEKÇEKLER GALİ,BA:) ŞAKA Bİ YANA YESİNLER KEŞKE ONLARIN ÇOKK İHTİYACI VAR ŞUAN BESLENMEYE BİRAN ÖNCE GELİŞSİNLER DİYE

Elif Şafak'ın Medcezir kitabından alıntı

Kızlar bu aralar Elif Şafak okuyorum. Sizlerle şu satırları paylaşmak istedim:
" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."

Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...

GEÇMİŞİ OKURKEN CHNB NİN 2011 DE PAYLAŞTIĞI BİR YAZI DENK GELDİ.NE GÜZEL ANLATMIŞ DURUMUMUZU..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…