- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.261
Chnb canm cok sagol cvp verdign icin cok sacma ya yumurtlama ve catlama arasndaki fark ne madem onu gostermiyo ben neden aldmki testi ne karisk is bunlr hic hamilelk belirtm yok daha bir hafta var ama neyse hayirlisi olsn ne diyim
:44::44::44:evet canım biz bu konuyu araştıralım kızlar hayde araştırmaya bulun bu cd bakim bende bakıyım neymişbir topikte panikatakla ilgili bak ne buldum:
6 sene ılac kullandım.cok agır ılaclar kullandım panık ataktan dolayı.babamın vefatından sonra oldu benım o hastalık.cok kotu gunler gecırdım ama cok sukur ıyı gıbıyım.ama ankarada ofelya cabral dıye bır doktor buldum önce rabbımın sonra onun sayesınde rahatladım.cd lenlıyosun 21 gun.hıpnoz gıbı ama sen ayıksın kendındesın.
Ya bu Ofelya cabral CD'lerini çok sık duyuyorum..
Herkes bundan bahsediyor..
Nedir bu yaa..
Çok merak ediyorum..
Bu Cd. lerle rahatlayan çok kişi var..
Bunu bir araştırsak mı kızlar?
canım dilerim rabbim evlatlarını sana bagışlasın işşallah sag saglimne guzel anlatmıssın duygularını senı en ıyı anlayanlardan bırıyım bende...8yıl hep ugrastık hıc ara vermeden doktorlar,ılaclar,amelıyat ve bırsuru ıslem bunun yanında 2dusuk bı olumsuz deneme dusunun artık ınsanın psıkolejısını...tam bulduk derken baska sorunlar sonra erken dogum...napalım kaderımız anlımızın yazısı bu deyıp beklıyoruz zaman yıne bıze neler göstercek dıye..rabbıme bınlerce sukurler olsun yınede yavrularımın yuzunu gosterdı ınsallah kucagımıza aldıgımız gunlerıde gösterır
nerde bu devlet nerde bu milletses verin ulen
ses veriyorum dooooooooooooo :))))))))pöf çok ssıcak
Herkesten duyduğum gibi umudu kestiğim anda beliriverceksin belki hayatımda...Belki hiç olmayacak düşümsün sen bebeğim...Sana hep hasret kalacağım belki..Hep tesellilerle geçiyor son günlerim,hani 'Polyanna' varya onun gibiyim kendi kendime polyannacılık oynuyorum..
Seni düşünüyorum kimi zaman ; yumuşacık bir tenin, mis gibi kokunla gelip kuruluvereceksin hayatımın orta yerine ve ben içime çöreklenen bu kara bulutları atıp senin rengine boyayacağım evrenimi..Kimi zamanda düşünme diyorum,tıpkı etrafımdaki insanlar gibi..Ama sen düşünülmeyecek gibi değisin ki bebeğim...İçimde yeşertiyorum umut çiçeklerini ve sonra bir kara bulut çöküveriyor üstüne ölüyor umutlarım..Ben her şeye rağmen bekliyorum seni bebeğim..Herkes senin ne zaman geleceğini soruyor bana cevap veremiyorum...Beni bu cevapsızlıktan kurtar olur mu bebeğim?Sen Rabbimin bir lütfu olacaksın bize gel artık olur mu bebeğim?Seni çok özledim artık rüyalarımdan çıkıp dünyama gir emi bebeğim...
kızlar merhaba bizim nazlı kızımız yine makineye bağlanmış bu sabah dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyOR MALESEF BAYRAM SONRASI GÖZ MUAYNELERİ VARMIŞ İNŞ Bİ SORUN ÇIKMAZ. GEÇMİŞİ OKUYAMADIM UMARIM HERKES İYİDİR....
HIDDENISKO
DR kontrolun nasil gecti.merak ettim
Insallah iyi haberlerle don.
SINEM
premature bebeklerin gelisim sureci biraz inisli cikisli okudugum kadariyla.
Ama yaklasik 25 gunu ufak tefek sorunlarla atlattilar masallah.bundan sonra daha da hizlanarak devam edicekler ve onlerine cikan engelleride atlaticak miniklerimiz.
Insallah en kisa surede yavrularina saglikla kavustugun haberlerinide okuycaz sevinerek.
SOFIKA
hadi hayirlisi Ismail beydende guzel haberlerle don.
Temizlik falan derken fazla yorma minik kizimizi
Kızım cok iyi 200gr olmuş daha anca :)))
Yine bize pek poz vermedi yüzünü örtüyor elleri ile sürekli
Rahim ağzımız 3.7 cm
Gecen ölçümde 3,2 cm di, değişebilir dedi Arda bey, ama sanki ben kisalan rahim uzamaz diye hatırlıyorum
Gayet iyi dedi Arda bey, cinsiyetine ne demiştik dedi kız dedim, aaaaa diyor, dedim Arda bey yapmayın sonra tansiyonum yüksek çıkıyor diye :)))
Eşimde burdan çıkıp mobilya bakacağız dedi, durun dedi Arda bey daha dikiş nakış yapacağız :18: :18:
Ciddi mı esprimi anlamadım, bir dikiş operasyonu bekliyormuş gibi konuştu
Dedim siz tescilli doktorsunuz bende dikisle doğurmuş tescilli ana, bunu da alacağım sag salim kucağıma
Bizde de durumlar böyle
Allah yardımcımız olsun gerçi 4 kızın arasında biz erkeği femine ederiz yaaa..olmazsa kuzu gibi olur...erkek diye kızların tepesine asla çıkarmam...Avukatlık bürosu mu? Tabi zor olur canım büyüsünler azıcık ... büyükler kendilerini kurtarmış olmazsa yardımcı alırsın... İnci de artık hareketlenmiştir yorar seni. Kızlar yardımcı oluyorlardır... kız evlat başka şimdi oğlun olunca farkı göreceksin. biz ödev yaptıramıyoruz her satırda yanında olmak gerekiyor 1. sınıf kabustu veli toplantılarında kız velileri gıkını çıkarmıyor bizler ödevlerden, okuma yapmak istemelerinden şikayet ediyorduk hala da çekiyoruz...
Sofika ben de büyük oğlumda 35 hafta ayağa kalkabilirsin demişti dr ben şimdiki bilgim olsa erken der o kadar ayaklanmazdım nihayetinde 4 cm açık vardı:)) Senin gibi hiç durmadım bütün işimi yaptım evimi temizledim dip köşe doğum sancım 38 e girdiğinde başladı tek toz almak kaldı sancıyla tozmu bile almıştım...
Korunma konusunda biz prezarvatif bir kere kullandık olmadı.Hep eşim korundu 4 sene sonra oğlandan sonra spiral erken doğumdan sonra kendi korundu yine kendi korunsun olmazsa...
maşallah sana bana daha güç filan gelmedi bazen doğuma gitmem gerekirse dr dan adrenalin isteyeyim doğurmaya bile halim yok diyorum:)))
çok sıktım kendimi ya şimdi saldım galiba..benim de ev boyanacak bir karanlık odamız var artık kullanmak zorundayız cam açılacak oraya... iş çok bebekle de zor şimdi de bilmiyorum hayırlisı artık 38 i geçersem anneme geçer evi boyatırım belki...bayramdan sonra...geçen yıl tam boyacıyla anlaştık erken doğum olayı çıktı bıraktık bir kış daha kesekağıdı rengi görmek istemiyorum...içim sıkıldı evde zaten..ne tatil ne bişey .... meleğim 1 e başlıycak okula ben götürmek istiyorum eylülün 10 una kadar doğurmam lazım:)))
isim konusunda çok haklısın daha incide kayınvalidem bana bak erkek olursa yusuf koycaksın adını demişti söyleyiş tarzına gıcık olmuştum..koysan bi dert koymasan ayrı Allahtan kız oldu..bu sefer onlar birşey demeden ben dedim muhammed koyacağım öyle adadım diye:
artı oğlunun adını koyuyorum daha ne istesin ...
hayırlısı ile doğsun da... kardeşimin demesi gibi abla bırak adını kazansın diyor...:))
inşallah bayramı rahat geçirirsin sende bende..kimseyi telaşa sokmayız...
benim eşim ramazan boyunca annesine bile iftara gidemedi garibim 20 dklık yer ben doğurcam diye korkuyo bazen yemek yapmak zor geliyor bazen yaptığıma laf ediyor annenim evine git istediğin gibi yemek yersin diyorum yok...bizde de yöre farkı var eşim rizeli biz kırcali göçmeni..tabi yemek kültürü farklı...ama benim kızlar da benim yemekleri sever :))))
hoş yemek yapmaktan pek anlamam hayatım okulda geçti çocuklarımı da elimde kitaplarla salladım...bu arada ev işi yemek mecburiyetten oldu tam işimi kurdum geliştim derken 15 aydır evdeyim....neyseki işimi evden de yapabiliyorum ama büromu özledim..kadınların işi zor yaa...
chnb güzel bir çözüm bulursan bizimle paylaş ben haptan yan etkileri dolayısıyla çekiniyorum..ve her gün kullanmak zor olur diye..iğne daha kolay gibi geliyordu ama rahime ulaşan spermi düşürüyorsa kürtajdan ne farkı olur..sprali hiç düşünemem...küpe bile takamam ben..içimde öyle bişey olduğunu bilsem uyuyamam...
kızlar merhaba bizim nazlı kızımız yine makineye bağlanmış bu sabah dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyOR MALESEF BAYRAM SONRASI GÖZ MUAYNELERİ VARMIŞ İNŞ Bİ SORUN ÇIKMAZ. GEÇMİŞİ OKUYAMADIM UMARIM HERKES İYİDİR....
kiloya takmıyorum bende 1190 doğurmuş biri olarak:) desene doğuma kadar anlayamayacağız ne kadar olduklarını..bende karnıma bakıyorum hiç 2500 gibi durmuyor..haftası iyi olsun da çıkarınca bakarız Allahın izniyle..bu arada bugunku randevum meger yarınmış,sıcaklar iyice kafamı karıştırdı anlaşılan,yine de sagolsunlar araya beni de aldılar geri cevirmediler.
neyse durum biraz ilginc,gecen haftaki olcumlerden daha geri cıktı kızımın olcumleri :44: mesela gecen hafta 2500 gr olan kızım bu hafta 2200 gr,İsmail bey gecen hafta biraz abartı olabilecegini ama bu haftaki olcumun de yanlış olabilecegini soyledi,aslında kafamı karıştırdı bugunku muayene.Genel anlamda olcumler kotu,su anda ortalama 3 hafta geri gibi cıkıyorama hata da olabilir denince de kafam karışıyor haliyle.Amaaan dedim bende,ben iyi olduguna inanıyorum kuzumun,minyon o da ablası gibi,besbelli ki iri bebek dogurmayacagım,saglıklı olsunlar,hayırlı olsunlar,ufak tefek de olsa kusur bulmayacagız artık :)) minik fıstıklarım benim.onun haricinde nst iyi cıktı,tekrar dogum ucretini konuştum eger pembe mavide dogurma durumum olursa diye -2500 tl,normal yada sezeryan fark etmiyor-ucrete dogum,dogumla ilgili giderlerin tumu(epidural vs gibi) 2 gunluk kalış ucreti dahil.Anneye veya bebege ekstra mudahale olursa,veya kan uyuşmazlıgı soz konusuysa o zaman ucrette degişiklik oluyormuş.Ama ben yeni dogan bakım,muayene ve aşıları buna dahil mi sormadım daha dogrusu Turkiyede bu uygulama nedir bilmiyorum,Bulgaristanda yeni dogan paketi adı altında bunlara da ekstra ucret alınıyordu ozel hastanelerde,ben devlette dogum yaptıgım icin odemedim.bu arada ben subatta serklaj oncesi de ucret sormusum ve onlar da not almışlar,bana subatta size verdigiimiz ucrette degisiklik yok diyince sasırdım.durum bundan ibaret,bir sonraki randevu artık 28 agustosta fakultede inşallah,vıyyy o zaman artık son randevum olur heralde heyecanladım ben kızlar:26:
kiloya takmıyorum bende 1190 doğurmuş biri olarak:) desene doğuma kadar anlayamayacağız ne kadar olduklarını..bende karnıma bakıyorum hiç 2500 gibi durmuyor..haftası iyi olsun da çıkarınca bakarız Allahın izniyle..
sizin orada doğum pahalıymış..ben özel hastanede 300 tl 24 saat paket olarak konuştum..sezaryen 800
gerçi ilk doğumlardaydı o heyecanlar inciyi eğitim araştırmada doğurdum eşim neden para istemediler diye gidip danışmaya sorcaktı nerdeyse...oturduğum yerde de devlet hst var ama hiç kadındoğuma gitmedim şimdi de ayağım çekmiyor..hayırlısı..yarın dr giderim diyodum ama ekstra bişey yok ne diycek ki bana..sancın suyun gelirse gel:)))
Kızım cok iyi 200gr olmuş daha anca :)))
Yine bize pek poz vermedi yüzünü örtüyor elleri ile sürekli
Rahim ağzımız 3.7 cm
Gecen ölçümde 3,2 cm di, değişebilir dedi Arda bey, ama sanki ben kisalan rahim uzamaz diye hatırlıyorum
Gayet iyi dedi Arda bey, cinsiyetine ne demiştik dedi kız dedim, aaaaa diyor, dedim Arda bey yapmayın sonra tansiyonum yüksek çıkıyor diye :)))
Eşimde burdan çıkıp mobilya bakacağız dedi, durun dedi Arda bey daha dikiş nakış yapacağız :18: :18:
Ciddi mı esprimi anlamadım, bir dikiş operasyonu bekliyormuş gibi konuştu
Dedim siz tescilli doktorsunuz bende dikisle doğurmuş tescilli ana, bunu da alacağım sag salim kucağıma
Bizde de durumlar böyle
bu arada bugunku randevum meger yarınmış,sıcaklar iyice kafamı karıştırdı anlaşılan,yine de sagolsunlar araya beni de aldılar geri cevirmediler.
neyse durum biraz ilginc,gecen haftaki olcumlerden daha geri cıktı kızımın olcumleri :44: mesela gecen hafta 2500 gr olan kızım bu hafta 2200 gr,İsmail bey gecen hafta biraz abartı olabilecegini ama bu haftaki olcumun de yanlış olabilecegini soyledi,aslında kafamı karıştırdı bugunku muayene.Genel anlamda olcumler kotu,su anda ortalama 3 hafta geri gibi cıkıyorama hata da olabilir denince de kafam karışıyor haliyle.Amaaan dedim bende,ben iyi olduguna inanıyorum kuzumun,minyon o da ablası gibi,besbelli ki iri bebek dogurmayacagım,saglıklı olsunlar,hayırlı olsunlar,ufak tefek de olsa kusur bulmayacagız artık :)) minik fıstıklarım benim.onun haricinde nst iyi cıktı,tekrar dogum ucretini konuştum eger pembe mavide dogurma durumum olursa diye -2500 tl,normal yada sezeryan fark etmiyor-ucrete dogum,dogumla ilgili giderlerin tumu(epidural vs gibi) 2 gunluk kalış ucreti dahil.Anneye veya bebege ekstra mudahale olursa,veya kan uyuşmazlıgı soz konusuysa o zaman ucrette degişiklik oluyormuş.Ama ben yeni dogan bakım,muayene ve aşıları buna dahil mi sormadım daha dogrusu Turkiyede bu uygulama nedir bilmiyorum,Bulgaristanda yeni dogan paketi adı altında bunlara da ekstra ucret alınıyordu ozel hastanelerde,ben devlette dogum yaptıgım icin odemedim.bu arada ben subatta serklaj oncesi de ucret sormusum ve onlar da not almışlar,bana subatta size verdigiimiz ucrette degisiklik yok diyince sasırdım.durum bundan ibaret,bir sonraki randevu artık 28 agustosta fakultede inşallah,vıyyy o zaman artık son randevum olur heralde heyecanladım ben kızlar:26:
Hayırlısıyla bu doğumu dikişsiz atlatabilecekmişsin gibi geliyor..Bu kısalıp uzama işi gerçekten muallak.banada doktorum uzamaz demişti.Birde arkadaşım ilk doğumunda bu haftalarda kaç cm di?yada dikiş atılmadan önce ne kadardı?
bu arada bugunku randevum meger yarınmış,sıcaklar iyice kafamı karıştırdı anlaşılan,yine de sagolsunlar araya beni de aldılar geri cevirmediler.