Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bir topikte panikatakla ilgili bak ne buldum:

6 sene ılac kullandım.cok agır ılaclar kullandım panık ataktan dolayı.babamın vefatından sonra oldu benım o hastalık.cok kotu gunler gecırdım ama cok sukur ıyı gıbıyım.ama ankarada ofelya cabral dıye bır doktor buldum önce rabbımın sonra onun sayesınde rahatladım.cd lenlıyosun 21 gun.hıpnoz gıbı ama sen ayıksın kendındesın.
Ya bu Ofelya cabral CD'lerini çok sık duyuyorum..
Herkes bundan bahsediyor..
Nedir bu yaa..
Çok merak ediyorum..

Bu Cd. lerle rahatlayan çok kişi var..
Bunu bir araştırsak mı kızlar?

Chnb canm cok sagol cvp verdign icin cok sacma ya yumurtlama ve catlama arasndaki fark ne madem onu gostermiyo ben neden aldmki testi ne karisk is bunlr hic hamilelk belirtm yok daha bir hafta var ama neyse hayirlisi olsn ne diyim

Son düzenleme:
Chnb canm cok sagol cvp verdign icin cok sacma ya yumurtlama ve catlama arasndaki fark ne madem onu gostermiyo ben neden aldmki testi ne karisk is bunlr hic hamilelk belirtm yok daha bir hafta var ama neyse hayirlisi olsn ne diyim

canım yumurtalar genelde çatlıyor. çatlamazsa zaten kist oluyor çoğu da atılıyor adette. ben yorulmamak için yapmıştım:)) o iş için de efor gerekiyor çünkü:)9

HIDDENISKO

DR kontrolun nasil gecti.merak ettim
Insallah iyi haberlerle don.

SINEM

premature bebeklerin gelisim sureci biraz inisli cikisli okudugum kadariyla.
Ama yaklasik 25 gunu ufak tefek sorunlarla atlattilar masallah.bundan sonra daha da hizlanarak devam edicekler ve onlerine cikan engelleride atlaticak miniklerimiz.
Insallah en kisa surede yavrularina saglikla kavustugun haberlerinide okuycaz sevinerek.

SOFIKA

hadi hayirlisi Ismail beydende guzel haberlerle don.
Temizlik falan derken fazla yorma minik kizimizi

ne guzel anlatmıssın duygularını senı en ıyı anlayanlardan bırıyım bende...8yıl hep ugrastık hıc ara vermeden doktorlar,ılaclar,amelıyat ve bırsuru ıslem bunun yanında 2dusuk bı olumsuz deneme dusunun artık ınsanın psıkolejısını...tam bulduk derken baska sorunlar sonra erken dogum...napalım kaderımız anlımızın yazısı bu deyıp beklıyoruz zaman yıne bıze neler göstercek dıye..rabbıme bınlerce sukurler olsun yınede yavrularımın yuzunu gosterdı ınsallah kucagımıza aldıgımız gunlerıde gösterır

:44::44::44:evet canım biz bu konuyu araştıralım kızlar hayde araştırmaya bulun bu cd bakim bende bakıyım neymiş
canım dilerim rabbim evlatlarını sana bagışlasın işşallah sag saglim ben 3 kere yaşadım 2 oglumu görmedim 3 kızımı gördüm oda yetti bana bazen keşke görmeseydim diyorum gözümün önünden gitmiyo bugün kaynanam aradı eltime iftara gidicekmiş sizde gelin dedi eşimi öne attın geç gelicek diye gene sürtüştük anlıcagın laf alf gitmedim diye kızdı ne yapaıym gidesim yok sen ban agelme ona buna gitme nereye kadar dedi bende beni rahatsız eden insanlara gidemem dedim çok yoruyolar bunlar beni ya bir bendeb vazgeçmediler gittiler benle ugraşmasalar inan panik atagım azmıcek allahım sabır versin bana işşallah
sende üzülme işşallah bebekelrimi sag sagli m alıcam kucagına evine gidicen nede zor onlar orda sen evde rabbim sabır versin acılarını göstermesin işşallah anneis gelinliklerini damat oldugu günleri göstersin rabbim ellerinden ekmek yedigin günü gör çok zor kaybetmekaklımdasın inan hep

CNm neguzel anlatmissin duygularını
İnşallah en kısa zamanda meleğini kucaklarsin

Bence siz prensesin adını Nazlı olarak değiştirin
Kızlar Nazlı olurmuş :)). Sen gittiğinde konus berenle anneciğim bak artık makineye bağlanmak yok, toparla kendini çıkalım hastaneden evimize gidelim diye anlat ona, anneciğini duyar dinler minik kuzu

Kızım cok iyi 200gr olmuş daha anca :)))
Yine bize pek poz vermedi yüzünü örtüyor elleri ile sürekli
Rahim ağzımız 3.7 cm
Gecen ölçümde 3,2 cm di, değişebilir dedi Arda bey, ama sanki ben kisalan rahim uzamaz diye hatırlıyorum
Gayet iyi dedi Arda bey, cinsiyetine ne demiştik dedi kız dedim, aaaaa diyor, dedim Arda bey yapmayın sonra tansiyonum yüksek çıkıyor diye :)))
Eşimde burdan çıkıp mobilya bakacağız dedi, durun dedi Arda bey daha dikiş nakış yapacağız :18: :18:
Ciddi mı esprimi anlamadım, bir dikiş operasyonu bekliyormuş gibi konuştu
Dedim siz tescilli doktorsunuz bende dikisle doğurmuş tescilli ana, bunu da alacağım sag salim kucağıma

Bizde de durumlar böyle

Son düzenleme:

maşallah canım koca kız olmuş:)) Benim biliyorsun 13. haftada 1.8 di dün 2.6 çıktı uzayabilir dedi bana da...

Dikiş nakışı espiri yapmıştır...

İyi gidiyorsun dikişsiz doğur inşallah...

sofika da gidecekti dr ye?

Allah yardımcımız olsun gerçi 4 kızın arasında biz erkeği femine ederiz yaaa..olmazsa kuzu gibi olur...erkek diye kızların tepesine asla çıkarmam...
bu arada avukat değilim:)) mali müşavirim..

eşim korunmasına korunur da benim artık o konuda ona guvenim yok,takacak prezarvatifi başka turlu yok :)) pko nedeniyle uzun sure dogum kontrol hapı kullandım,aslında genel anlamda cok da memnundum,yani adetler kısa suruyor,guya kistleri yok ediyor,ilişki durumunda kafan rahat falan ama bu yaştan sonra da uzun sureli hormon istemiyorum,zaten emzime sırasında kullanılıyor mu bilmiyorum

aa hemşehriyiz,daha dogrusu eşim kırjali gocmeni ben haskovo :) ve evet rizeliye yemek begendirmek zor eniştem dunya tatlısı bir rizelidir ama o canım macır yemeklerine burun kıvırır hic anlayamayız :))

sinemcim kuzucugun makineye baglı oldugunda neler oluyor,yani nefes alması mı makineyle saglanıyor yoksa başka fonksiyolar da mı makineye baglı oluyor
inşallah göz muayenelerinden de guzel haberler gelir,dualarımdasınız,Allah´ım korusun!

bu arada bugunku randevum meger yarınmış,sıcaklar iyice kafamı karıştırdı anlaşılan,yine de sagolsunlar araya beni de aldılar geri cevirmediler.
neyse durum biraz ilginc,gecen haftaki olcumlerden daha geri cıktı kızımın olcumleri :44: mesela gecen hafta 2500 gr olan kızım bu hafta 2200 gr,İsmail bey gecen hafta biraz abartı olabilecegini ama bu haftaki olcumun de yanlış olabilecegini soyledi,aslında kafamı karıştırdı bugunku muayene.Genel anlamda olcumler kotu,su anda ortalama 3 hafta geri gibi cıkıyor ama hata da olabilir denince de kafam karışıyor haliyle.Amaaan dedim bende,ben iyi olduguna inanıyorum kuzumun,minyon o da ablası gibi,besbelli ki iri bebek dogurmayacagım,saglıklı olsunlar,hayırlı olsunlar,ufak tefek de olsa kusur bulmayacagız artık :)) minik fıstıklarım benim.onun haricinde nst iyi cıktı,tekrar dogum ucretini konuştum eger pembe mavide dogurma durumum olursa diye -2500 tl,normal yada sezeryan fark etmiyor-ucrete dogum,dogumla ilgili giderlerin tumu(epidural vs gibi) 2 gunluk kalış ucreti dahil.Anneye veya bebege ekstra mudahale olursa,veya kan uyuşmazlıgı soz konusuysa o zaman ucrette degişiklik oluyormuş.Ama ben yeni dogan bakım,muayene ve aşıları buna dahil mi sormadım daha dogrusu Turkiyede bu uygulama nedir bilmiyorum,Bulgaristanda yeni dogan paketi adı altında bunlara da ekstra ucret alınıyordu ozel hastanelerde,ben devlette dogum yaptıgım icin odemedim.bu arada ben subatta serklaj oncesi de ucret sormusum ve onlar da not almışlar,bana subatta size verdigiimiz ucrette degisiklik yok diyince sasırdım.durum bundan ibaret,bir sonraki randevu artık 28 agustosta fakultede inşallah,vıyyy o zaman artık son randevum olur heralde heyecanladım ben kızlar:26:

kiloya takmıyorum bende 1190 doğurmuş biri olarak:) desene doğuma kadar anlayamayacağız ne kadar olduklarını..bende karnıma bakıyorum hiç 2500 gibi durmuyor..haftası iyi olsun da çıkarınca bakarız Allahın izniyle..
sizin orada doğum pahalıymış..ben özel hastanede 300 tl 24 saat paket olarak konuştum..sezaryen 800
gerçi ilk doğumlardaydı o heyecanlar inciyi eğitim araştırmada doğurdum eşim neden para istemediler diye gidip danışmaya sorcaktı nerdeyse...oturduğum yerde de devlet hst var ama hiç kadındoğuma gitmedim şimdi de ayağım çekmiyor..hayırlısı..yarın dr giderim diyodum ama ekstra bişey yok ne diycek ki bana..sancın suyun gelirse gel:)))

evet benim icin de kilo muhim degil,saglıklı olması muhim,biraz normale yakın olunca boyutları bakımları da daha kolay oluyor ama dedigin gibi daha onceki bebişler kucuk olunca bunları yadırgamıyor cok da telaş etmiyor insan.Allah´ım korusun.
sorma burda dogumlar neden bu kadar pahalı ben de anlamış degilim,ki bundan cok daha pahalı yerler de var,jimer daha pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam.Benim aslında niyetim fakultede dogurmak ama yine de her ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım.Allah´ım hem kendimiz hem de bebişlerimiz icin en hayırlısını nasip etsin inşallah!
muayenelerim benim de artık oyle uzun zamandır,nasılsın iyimisin,sancın suyun gelirse acil gel.Ama bu da cok guzel,sorunsuz gittigini gosteriyor çok şukur

Bebeğiniz kilo aldıkça ve derisinin altında yağ birikimi artırkça, bebeğinizin vücudu daha yuvarlak hatlı ve daha dolgun bir görünüm alacaktır. Bebeğinizdeki bu tombulluk normal ve sağlıklıdır. Bunun ilerideki bir obezite ile alakası yoktur. Braxton-Hicks kasılmalarının - Yalancı doğum ağrılarının - plasenta yardımıyla kan dolaşımına yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

kızlar bakın benim cetvelimde bugun ne yazmışlar,ilginc geldi,kasılmaların faydası mı var yani şimdi
bu haftalarda en cok kilo alması gerekirken benim bebeklerim durgunlaşıyor,Filiz de kilo almamıştı son 3 hafta
bu arada bu hafta ben de 1 kilo vermişim,toplamda 11 kilo aldım şimdiye kadar,doguma kadar 14 olurum diye duşunuyorum,bebişlerimin aksine ben son anda ataga gecip devasa boyutlara ulaşabiliyorum :)

Hayırlısıyla bu doğumu dikişsiz atlatabilecekmişsin gibi geliyor..Bu kısalıp uzama işi gerçekten muallak.banada doktorum uzamaz demişti.Birde arkadaşım ilk doğumunda bu haftalarda kaç cm di?yada dikiş atılmadan önce ne kadardı?

Sofikacım bende inanıyorum senin bebeğin son derece sağlıklı.Ölçümler nasıl yanlış olabiliyor anlamıyorum.Sen içini ferah tut arkadaşım.Bu haftalara kadar geldin Allahın izniyle..Sağlıklı bir bebiş alacaksın kucağına.

Arkadasim bnim ilk hamileliğimde doktor olcumlerle ilgili hiç bilgi vermemişti, hatta olcmusmuydu onu bile bilmiyorum
Benim gecmis öyküme dayanarak (rahim ameliyatımı da aynı doktor yapmıştı ) önlem olarak attı diye düşünüyorum
Kac ile attı , bu haftalarda kaçtı hiç fikrim yok malesef
Ama bunu dikissiz geçirebilirsem benim için bir mucize olacak
İnşallah Allah nasip eder de kizikomu zamanında alırım kucağıma

CNm kiloyu gercekten takma kafana, benim oğlumu 37+2 de aldılar 3800 tosuncuk doğdu, ama kilolu olmasına rağmen bence erken alındığı için solunum sıkıntısı çekti, burnundan su sızdı
1 saat falan oksijen verdiler öyle kendini toparladı
Senin bebisin zayıf bile doğsa miadinda dogacagi için bence saglik bakımından bomba gibi olur, sadece emerken zayıf olduğu için çabuk yorulur, onu da zamanla yener kuzucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…