Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bişey sorcam doktoruma sorddum sirkeli suyu kaynatıp kullan dedi sizde kayanatarakmı kullanıyosunuz

chnb maşallah kilolu olsun varsın..şeker yoktur inşallah yattığın için iyi beslenmiştir..aman sen fazla dolanma.
ben hala gezemiyorum dr 10 gün daha tamam dedi 13 gün geçti üstünden bu sefer de ağrı sancı..halsizlik..kızlar bayramlık istiyor akşam tmm yarın çıkarız diyorum sabah gözüm kesmiyor hele kadir gecesi akşamı tam doğurma modundaydım ama tık yok. kaçırdık mubarek geceyi.....ağrı var belimde sırtımda başım da ama o kadar..bende cumaya kontrole giderim bayram tatili girmeden..
sofika..iyi geldik dimi..
eşim bile bezdi artık gidelim suni sancı versinler demeye başladı...rezervasyon yapıyor bir de gece sancılanma gündüz doğsun dr aramayalım filan:))
şaka maka son 3 ayımız tam bir sabır imtihanıydı cantayı kaç kez değiştim önce ben yatarım çok yatarım..sonra az yatarım sonra bebek kıyafeti ekle sonra ben inşallah 1 güne çıkarım fazlalıkları çıkar..prematüre kıyafeti koy...hadi normal koy..çanta elimde kaldı..Allah giydirmek nasip etsin..
birde isim mevzuu var görmediklik gibi oluyor ama muhammed fatih koyucam ismini büyük ihtimal..niyetim baştan beri öyleydi bozmak istemiyorum..
sofikanın dediği gibi etrafa sorsan herkes bir şey diyor..muhammed ismi ağır ek koy diiyorlar..ama bizim ek de babasının adı:)))
o yüzden görmediklik diyorum ama olsun artık tc no lar var karışmaz ki..
hayırlısı ile doğsunlar da...
inşallah hepinizin işleri yolunda gider..Allaha emanet olun...

Hidennisko canım kayınvaliden nasıl senin kontrol ne zaman?

Sofika neredesin? Kayboldun yine...

Kayınvalidem iyi cnm, toparlanmaya başladı
İdare etmeye çalışıyoruz, benimde gün icinde cok ağrım oluyor, ameliyatli diye pek hareket etsin istemiyorum ama bugün ağrıdan oluyorum sandim

Benim yarın saat 2 de randevum, kontrol gibi gideceğiz
Rahim ağzı olculecek
İnşallah iyi haberlerle gelirim

Canım maşallah. Sanırım senin diğer erken doğumunun nedeni rahim ağzı yetmezliği değildi yoksa dikişsiz bu haftalara bu kadar az arayla gelemezdi bu hamileliğin bence... Eşin de ne yapsın hanım ne zamandır hamile:)) İsim konusunda da herkese beğendiremezsin tam olarak ne istersen onu koy...

Çata konusu da zor olmuştur gerçekten kestirmek zor ben de hevesleniyorum ama erken tabi ilerde de cesaret edebilir miyim bilmiyorum... Büyük ihtimal temel şeyleri alırım sonra alırım her şeyi diyorum....

İnşallah yattığım içindir kilosu da baştan beri hep öden gidiyor ama erken döllenme değil ovulasyonla tespit etmiştim...

Peki şimdi nasıl korunacaksın:)) Ben bakıyorum spiral döllenmeyi engellemiyormuş döllenen yumurtanın rahme ulaşmasını engelliyormuş.
3 aylık iğneler var o da döllenmeyi engellemiyormuş rahim duvarının kalınlaşmasını engelliyormuş bebektutunamasın diye.
Hapı bilmiyorum. Sen ne yapacaksın Muhammete kardeş gelmemesi için? Sofika sorum sana da...
Buarada kızların nasıl? Kıyafetlerini alırsın artık...

Hidennisko canım yormamaya çalış desem de tabi zor bu durumda başka yardım eden yok mu? Senin de kontrolün iyi geçsin inşallah...

arzufirdevs sonuna yaklaştık hayırlısıyla inşallah cok şukur bugunlerimize,ben bayagdır geziyorum,hem de oyle boyle degil,komple carşıları alt ust edecek kadar :)) eksiklerin hepsi tamam da ben hala cantayı tam hazırlamadım,yıkadım ayırdım dolapta ama cantaya yerleştirmedim,acil bir durumda 5 dk da hallolsun diye.Dedigin gibi ben de basta kızımdan kalan premature kıyafetleri koymayı dusundum,hatta yıkadım hazır ettim ama sonra vaz gectim,inşallah normal boyutta kıyafetler giyecek kuzum saglıcakla.Senin kızlar da haklı bayramlık isterler tabii de ne cık diyebiliyor insan ne de cıkma,ne kadar dursalar o kadar kar elbette,ben eylulden once dogum istemiyorum.Eşim anne ve babasıyla yurt dışında olacak bayramda annem ve ablam da şehir dışında-Filizi de alacaklar.Ben de halamda kalıcam bayram suresince,evde yalnız bırakmıyorlar :)
Senin eşin de bu kadar uzun bir hamileligie hazır olmadıgı icin şaşırıyordun adamcagız,benimki bile gecen ismail beyin yanında diyor-bu hamilelik gercekten kolaymış aslında diye(ilkiyle kıyaslayınca).Bir de son anlarda bir enerji bir guc gelir diyorlardı,bana geldi o guc yarım yamalak uykuyla dunyanın işini hallediyorum çok şukur.
İsim konusu cok zor,cok da kızıyorum herkese,neden boyle yapıyorlar ki,neden onerdigim bir isme herkes ayrı bir kusur bulur ki,eninde sonunda bir isim koyacagız ama neden hevesini kırarlar anlamıyorum,kimsyi dinleme koy gitsin,bence gayet de guzel dusunmussun,ben de erkek olsa eşimin ismini dusunebilirdim.Hayırlısı olsun canım,bir avazda sag saglım bebişlerimizle kurtulalım inşallah!

chnb canım korunma konusunda ben spiral dusunemiyorum,biz prezarvatifle korunduk hep(korunmadıgımız tek gecede hamile kaldım bu sefer ),yıllarca bir gaf olmadı sanırım o şekilde devam edicez ama sanki daha guvenlli bir korunma olsa diye de dusuncelerdeyim,ne yapacagımızı bilmiyorum arastırmam lazım.Cok da alternatif yok gerci,ama korunmamız lazım,bundan sonra hamilelik sırasını bozmadan sırası gelen hamile kalsın,biz sıramızı savdık inşallah :)

bugun bizde temizlik var,halamın kızı geldi sagolsun dun yaptı bugun devam edecek ben de yardım edicem,aksama da İsmail beye randevum var,bak nerdeyse unutuyordum aksam donunce rapor ederim.
guzel bir gun diliyorum herkese

Sofika ben de büyük oğlumda 35 hafta ayağa kalkabilirsin demişti dr ben şimdiki bilgim olsa erken der o kadar ayaklanmazdım nihayetinde 4 cm açık vardı:)) Senin gibi hiç durmadım bütün işimi yaptım evimi temizledim dip köşe doğum sancım 38 e girdiğinde başladı tek toz almak kaldı sancıyla tozmu bile almıştım...

Korunma konusunda biz prezarvatif bir kere kullandık olmadı. Hep eşim korundu 4 sene sonra oğlandan sonra spiral erken doğumdan sonra kendi korundu yine kendi korunsun olmazsa...

Akşam randevun da güzel geçsin inşallah. Temizlik için de kolay gelsin bayrama doğurma sakın......

Mrb bayanlr masaallah haftalr ilerlems hersey yolundadr marm ben net yok tlfndan girebildm yine size isim dustu baska ydrlrde soruyorm cvp alamiyorm anck bizim kizlr yardm eder dedm iki sorum var 1,si sag yumurtalivmda hic yumurta yoktu soldada galiba iki taneydi ama doktr birini olctu bir tane yada 2yumurta norml mi vana az geldi 2,sorum ovalasyn testi kullananlara testleri yaptm erkende cikti aslinda gun asiri denedk 18 19,gun cizgi koyu cikti 2gun ust uste sonra gun asiri yine denedk simdi benim kafami kardtirann koyu cizgiyi yakalamk illa yumurtlamk demek mi bir arkads cogu cizgiyi yskalams diger gun doktora gitms yumurtalaro hala catlamams sonrada kist olusms yani bu testler yumurtlsmsyi gostermiyosa neyi gosteriyo boyle yasayn biri var mi yoksa o bayan istsnami bende kist olmasndn korkuyorm acikcasi.

Canım ovulasyon testi yumurtlamayı gösterir ama çatlayıp çatlamadığını göstermez. Bir tarafta 2 yumurtan olabilir her ay durumlar değişebilir...

Sonucu yaz zaten gün aşırı olmuş çatlarsa yumurtan , sperm de inşallah hamile kalmışsındır...

hayatımda hap kullanmadım ne de spiral ne de iğne eşim korunurdu kendince şimdi geçen 8 aylık hamileyken hamile kalanı okuyunca tırstım son haftalarda hamileliğin başına döndüm tekrar kokular acaip rahatsız ediyor sabah bulantım var..öyle bir şey olursa pisikolojik destek şart olur bana:))))
hiç bilmiyorum ne olacak nasıl korunacağım...temelde inanmıyorum zaten korunmaya filan..eşime de hep derdim boşuna uğraşıyorsun olacağı varsa olur diye ama yorulduk artık..
sabah 6 da uyudu inci hanım..
hap filan içemem ben ya..Allaha emanetiz artık...

maşallah sana bana daha güç filan gelmedi bazen doğuma gitmem gerekirse dr dan adrenalin isteyeyim doğurmaya bile halim yok diyorum:)))
çok sıktım kendimi ya şimdi saldım galiba..benim de ev boyanacak bir karanlık odamız var artık kullanmak zorundayız cam açılacak oraya... iş çok bebekle de zor şimdi de bilmiyorum hayırlisı artık 38 i geçersem anneme geçer evi boyatırım belki...bayramdan sonra...geçen yıl tam boyacıyla anlaştık erken doğum olayı çıktı bıraktık bir kış daha kesekağıdı rengi görmek istemiyorum...içim sıkıldı evde zaten..ne tatil ne bişey .... meleğim 1 e başlıycak okula ben götürmek istiyorum eylülün 10 una kadar doğurmam lazım:)))

isim konusunda çok haklısın daha incide kayınvalidem bana bak erkek olursa yusuf koycaksın adını demişti söyleyiş tarzına gıcık olmuştum..koysan bi dert koymasan ayrı Allahtan kız oldu..bu sefer onlar birşey demeden ben dedim muhammed koyacağım öyle adadım diye:
artı oğlunun adını koyuyorum daha ne istesin ...
hayırlısı ile doğsun da... kardeşimin demesi gibi abla bırak adını kazansın diyor...:))
inşallah bayramı rahat geçirirsin sende bende..kimseyi telaşa sokmayız...
benim eşim ramazan boyunca annesine bile iftara gidemedi garibim 20 dklık yer ben doğurcam diye korkuyo bazen yemek yapmak zor geliyor bazen yaptığıma laf ediyor annenim evine git istediğin gibi yemek yersin diyorum yok...bizde de yöre farkı var eşim rizeli biz kırcali göçmeni..tabi yemek kültürü farklı...ama benim kızlar da benim yemekleri sever :))))
hoş yemek yapmaktan pek anlamam hayatım okulda geçti çocuklarımı da elimde kitaplarla salladım...bu arada ev işi yemek mecburiyetten oldu tam işimi kurdum geliştim derken 15 aydır evdeyim....neyseki işimi evden de yapabiliyorum ama büromu özledim..kadınların işi zor yaa...
chnb güzel bir çözüm bulursan bizimle paylaş ben haptan yan etkileri dolayısıyla çekiniyorum..ve her gün kullanmak zor olur diye..iğne daha kolay gibi geliyordu ama rahime ulaşan spermi düşürüyorsa kürtajdan ne farkı olur..sprali hiç düşünemem...küpe bile takamam ben..içimde öyle bişey olduğunu bilsem uyuyamam...

Son düzenleme:
Demek küpe takamazsın?

Ben spiralle rahat etmiştim ama yazılan hoşuma gitmedi. Kordonları bağlatsak mı ne? Gerçi sen normal doğum yapacaksın?

Eşime güvenirim ama gençliğimiz geçti gitti bari korku ile geçmesin o özel anlar da... İşine dönecek misin? Benim eşimler de Trabzonlu pat diye söylerler bilirim var o taraflarda...

Herkesten duyduğum gibi umudu kestiğim anda beliriverceksin belki hayatımda...Belki hiç olmayacak düşümsün sen bebeğim...Sana hep hasret kalacağım belki..Hep tesellilerle geçiyor son günlerim,hani 'Polyanna' varya onun gibiyim kendi kendime polyannacılık oynuyorum..
Seni düşünüyorum kimi zaman ; yumuşacık bir tenin, mis gibi kokunla gelip kuruluvereceksin hayatımın orta yerine ve ben içime çöreklenen bu kara bulutları atıp senin rengine boyayacağım evrenimi..Kimi zamanda düşünme diyorum,tıpkı etrafımdaki insanlar gibi..Ama sen düşünülmeyecek gibi değisin ki bebeğim...İçimde yeşertiyorum umut çiçeklerini ve sonra bir kara bulut çöküveriyor üstüne ölüyor umutlarım..Ben her şeye rağmen bekliyorum seni bebeğim..Herkes senin ne zaman geleceğini soruyor bana cevap veremiyorum...Beni bu cevapsızlıktan kurtar olur mu bebeğim?Sen Rabbimin bir lütfu olacaksın bize gel artık olur mu bebeğim?Seni çok özledim artık rüyalarımdan çıkıp dünyama gir emi bebeğim...

dönücem kısmetse zaten bürom devam ediyor ortağım var sağolsun bir büroda iki smmm yiz sekreterler de var idare ettiler beni ..bu bebek doğsun biraz büysün anneme bırakıp 2 3 ssatliğine de olsa başlıcam..kazancım ona göre ama kendi işim çok şükür..zaten 4 çocukla 8-6 mesai yapamam artık..annem de bakar da hem inci hem muhammed ancak yedirir gider bir sonraki öğüne yetişirsem bakabilir...aslında büromuz daire çocukları da götürebilirim ama iş ortamında olmuyor mükellefin yanında gelip anneee boya veeer filan diye eteğini çekiştirince karizma gidiyor...:))hele küçükler ancak ıngaaaa der...

Avukatlık bürosu mu? Tabi zor olur canım büyüsünler azıcık ... büyükler kendilerini kurtarmış olmazsa yardımcı alırsın... İnci de artık hareketlenmiştir yorar seni. Kızlar yardımcı oluyorlardır... kız evlat başka şimdi oğlun olunca farkı göreceksin. biz ödev yaptıramıyoruz her satırda yanında olmak gerekiyor 1. sınıf kabustu veli toplantılarında kız velileri gıkını çıkarmıyor bizler ödevlerden, okuma yapmak istemelerinden şikayet ediyorduk hala da çekiyoruz...

kızlar merhaba bizim nazlı kızımız yine makineye bağlanmış bu sabah dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyOR MALESEF BAYRAM SONRASI GÖZ MUAYNELERİ VARMIŞ İNŞ Bİ SORUN ÇIKMAZ. GEÇMİŞİ OKUYAMADIM UMARIM HERKES İYİDİR....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…