- 10 Nisan 2012
- 103
- 1
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.241
gece 12 den sonra dendi bana da...
Ben hep yatıyorum bu 2 haftadır biraz ev içinde 2-3 dakikalık dolaşıp yine yatıyorum. ilk zamanlar kalçamın altına yastık da koyuyordum. enfeksiyon olmasın diye serklaj sonrası antibiyotik kullandım kabızlık için duphalac şurup haftalık yarım doz proluton depot iğne, bazı arkadaşlar yatıyor diye coraspin ya da günlük iğne kullandılar ben de pıhtılaşmam olduğu için iğne oluyorum her gün...
Yemeğimi yan yatarak yiyorum haftada 2 kez ayakta(enfeksiyon olurmuş oturarak) 5 -10 dakikalık duş şeklinde banyo yapıyoum.
Ayda bir idrar tahlili, kültürü, şimdiye dek 3 kere vajinal kültür, ayda 1 kanda crp baktırıyorum...
Tuvalet sonrası vajinal temizliğimi 5-6 damla elma sirkesi ile yapıyorum yarım litre suya konuyorum sirkeyi durulamıyorum.
Kabız olmamak için meyve yiyorum hatta akşamdan 5-6 gün kurusu denen kkara kayısıyı bir bardak suya koyup sabah tanelerini yiyip suyunu içiyorum.
3 litre su dense de ben 2 litre içebiliyorum...
2 haftada bir dr ye gidiyorum.
Bol bol dua ediyorum:))
Aklıma gelenler bunlar...
bişey sorcam doktoruma sorddum sirkeli suyu kaynatıp kullan dedi sizde kayanatarakmı kullanıyosunuz
Hidennisko canım kayınvaliden nasıl senin kontrol ne zaman?
Sofika neredesin? Kayboldun yine...
Ben kaynatiyorum daha dogrusu annem kaynatiyor icinede sirke katıyor gecen hafta doktora söyledim sirkeli su kullandığım İyi yapıyorsun dedibişey sorcam doktoruma sorddum sirkeli suyu kaynatıp kullan dedi sizde kayanatarakmı kullanıyosunuz
chnb maşallah kilolu olsun varsın..şeker yoktur inşallah yattığın için iyi beslenmiştir..aman sen fazla dolanma.
ben hala gezemiyorum dr 10 gün daha tamam dedi 13 gün geçti üstünden bu sefer de ağrı sancı..halsizlik..kızlar bayramlık istiyor akşam tmm yarın çıkarız diyorum sabah gözüm kesmiyor hele kadir gecesi akşamı tam doğurma modundaydım ama tık yok. kaçırdık mubarek geceyi.....ağrı var belimde sırtımda başım da ama o kadar..bende cumaya kontrole giderim bayram tatili girmeden..
sofika..iyi geldik dimi..
eşim bile bezdi artık gidelim suni sancı versinler demeye başladı...rezervasyon yapıyor bir de gece sancılanma gündüz doğsun dr aramayalım filan:))
şaka maka son 3 ayımız tam bir sabır imtihanıydı cantayı kaç kez değiştim önce ben yatarım çok yatarım..sonra az yatarım sonra bebek kıyafeti ekle sonra ben inşallah 1 güne çıkarım fazlalıkları çıkar..prematüre kıyafeti koy...hadi normal koy..çanta elimde kaldı..Allah giydirmek nasip etsin..
birde isim mevzuu var görmediklik gibi oluyor ama muhammed fatih koyucam ismini büyük ihtimal..niyetim baştan beri öyleydi bozmak istemiyorum..
sofikanın dediği gibi etrafa sorsan herkes bir şey diyor..muhammed ismi ağır ek koy diiyorlar..ama bizim ek de babasının adı:)))
o yüzden görmediklik diyorum ama olsun artık tc no lar var karışmaz ki..
hayırlısı ile doğsunlar da...
inşallah hepinizin işleri yolunda gider..Allaha emanet olun...
Kayınvalidem iyi cnm, toparlanmaya başladı
İdare etmeye çalışıyoruz, benimde gün icinde cok ağrım oluyor, ameliyatli diye pek hareket etsin istemiyorum ama bugün ağrıdan oluyorum sandim
Benim yarın saat 2 de randevum, kontrol gibi gideceğiz
Rahim ağzı olculecek
İnşallah iyi haberlerle gelirim
hayatımda hap kullanmadım ne de spiral ne de iğne eşim korunurdu kendince şimdi geçen 8 aylık hamileyken hamile kalanı okuyunca tırstım son haftalarda hamileliğin başına döndüm tekrar kokular acaip rahatsız ediyor sabah bulantım var..öyle bir şey olursa pisikolojik destek şart olur bana:))))Canım maşallah. Sanırım senin diğer erken doğumunun nedeni rahim ağzı yetmezliği değildi yoksa dikişsiz bu haftalara bu kadar az arayla gelemezdi bu hamileliğin bence... Eşin de ne yapsın hanım ne zamandır hamile:)) İsim konusunda da herkese beğendiremezsin tam olarak ne istersen onu koy...
Çata konusu da zor olmuştur gerçekten kestirmek zor ben de hevesleniyorum ama erken tabi ilerde de cesaret edebilir miyim bilmiyorum... Büyük ihtimal temel şeyleri alırım sonra alırım her şeyi diyorum....
İnşallah yattığım içindir kilosu da baştan beri hep öden gidiyor ama erken döllenme değil ovulasyonla tespit etmiştim...
Peki şimdi nasıl korunacaksın:)) Ben bakıyorum spiral döllenmeyi engellemiyormuş döllenen yumurtanın rahme ulaşmasını engelliyormuş.
3 aylık iğneler var o da döllenmeyi engellemiyormuş rahim duvarının kalınlaşmasını engelliyormuş bebektutunamasın diye.
Hapı bilmiyorum. Sen ne yapacaksın Muhammete kardeş gelmemesi için? Sofika sorum sana da...
Buarada kızların nasıl? Kıyafetlerini alırsın artık...
arzufirdevs sonuna yaklaştık hayırlısıyla inşallahcok şukur bugunlerimize,ben bayagdır geziyorum,hem de oyle boyle degil,komple carşıları alt ust edecek kadar :)) eksiklerin hepsi tamam da ben hala cantayı tam hazırlamadım,yıkadım ayırdım dolapta ama cantaya yerleştirmedim,acil bir durumda 5 dk da hallolsun diye.Dedigin gibi ben de basta kızımdan kalan premature kıyafetleri koymayı dusundum,hatta yıkadım hazır ettim ama sonra vaz gectim,inşallah normal boyutta kıyafetler giyecek kuzum saglıcakla.Senin kızlar da haklı bayramlık isterler tabii de ne cık diyebiliyor insan ne de cıkma,ne kadar dursalar o kadar kar elbette,ben eylulden once dogum istemiyorum.Eşim anne ve babasıyla yurt dışında olacak bayramda annem ve ablam da şehir dışında-Filizi de alacaklar.Ben de halamda kalıcam bayram suresince,evde yalnız bırakmıyorlar :)
Senin eşin de bu kadar uzun bir hamileligie hazır olmadıgı icin şaşırıyordun adamcagız,benimki bile gecen ismail beyin yanında diyor-bu hamilelik gercekten kolaymış aslında diye(ilkiyle kıyaslayınca).Bir de son anlarda bir enerji bir guc gelir diyorlardı,bana geldi o gucyarım yamalak uykuyla dunyanın işini hallediyorum çok şukur.
İsim konusu cok zor,cok da kızıyorum herkese,neden boyle yapıyorlar ki,neden onerdigim bir isme herkes ayrı bir kusur bulur ki,eninde sonunda bir isim koyacagız ama neden hevesini kırarlar anlamıyorum,kimsyi dinleme koy gitsin,bence gayet de guzel dusunmussun,ben de erkek olsa eşimin ismini dusunebilirdim.Hayırlısı olsun canım,bir avazda sag saglım bebişlerimizle kurtulalım inşallah!
:
dönücem kısmetse zaten bürom devam ediyor ortağım var sağolsun bir büroda iki smmm yiz sekreterler de var idare ettiler beni ..bu bebek doğsun biraz büysün anneme bırakıp 2 3 ssatliğine de olsa başlıcam..kazancım ona göre ama kendi işim çok şükür..zaten 4 çocukla 8-6 mesai yapamam artık..annem de bakar da hem inci hem muhammed ancak yedirir gider bir sonraki öğüne yetişirsem bakabilir...aslında büromuz daire çocukları da götürebilirim ama iş ortamında olmuyor mükellefin yanında gelip anneee boya veeer filan diye eteğini çekiştirince karizma gidiyor...:))hele küçükler ancak ıngaaaa der...Demek küpe takamazsın?
Ben spiralle rahat etmiştim ama yazılan hoşuma gitmedi. Kordonları bağlatsak mı ne? Gerçi sen normal doğum yapacaksın?
Eşime güvenirim ama gençliğimiz geçti gitti bari korku ile geçmesin o özel anlar da... İşine dönecek misin? Benim eşimler de Trabzonlu pat diye söylerler bilirim var o taraflarda...
dönücem kısmetse zaten bürom devam ediyor ortağım var sağolsun bir büroda iki smmm yiz sekreterler de var idare ettiler beni ..bu bebek doğsun biraz büysün anneme bırakıp 2 3 ssatliğine de olsa başlıcam..kazancım ona göre ama kendi işim çok şükür..zaten 4 çocukla 8-6 mesai yapamam artık..annem de bakar da hem inci hem muhammed ancak yedirir gider bir sonraki öğüne yetişirsem bakabilir...aslında büromuz daire çocukları da götürebilirim ama iş ortamında olmuyor mükellefin yanında gelip anneee boya veeer filan diye eteğini çekiştirince karizma gidiyor...:))hele küçükler ancak ıngaaaa der...