Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

agzın bal yesin bacım bak nasılda tanıyosun beniallah razı olsun biz yarın topükçe bana ve benim gibi bebekleir olanlara dua edelim hamişler toplanın bakalım duayaerkek kardeşimin oglu dünyaya geldi biizm gelini emiyoya öyle seyrediyorum yeminle hem emiyo hemde annesine öle gözeriyle bakıyorbirdeliyle memesini tutuyoya işte ozaman bitiyorum ben o şekle rabbim herkeze saglıklısından versin şak abir yana kız olsun erkek olsun saglıklı saatli haytırlı olsunda gerisi boş ban sakat diyenlerde utanır belkim ban her seferinde bu işin peşini bırak diyolar eşim diyoki geçen eger dogarsa saglıklısından çok şanslı olucek bebegimiz diyor işşallah dedim bende ikimizin bir parçası sen sag saglim al ogullularını kucagına ozaman anlıcaksın beni rabim ömürlerine ömür katsın işşallah yavrularımın

canım erken dogumu engelliyomuş de vitaminiaraştırdım yane kafadan dolma demiyorum ezan okunuyo ben kaçtım

Hiç sorma canım, efedeki resimlerime baktım da 6,5-7 aylık gibi olmuşum şimdiden, göbek deliğim fışkırmak üzere... Yatmak cok zor, nereme hangi yastığı sokacağımi sasirdim valla, ilerleyen aylarda nolucak bilmiyorum Allah'tan havalar soğuyacak su sıcaklar bı geçse...

Âmin canım âmin insallah, güzel haberlerle donucez... Son kontrolünden bu yana kendinde hissettiğin bı degisiklik yok di mı?

Ben de yastıklarla yatıyorum ben yüzüstü yatardım önceden başka türlü rahat edemiyorum şimdi çok zorlanıyorum. Soğusun havalar...

Aslında daha rahatım mutfaktan su almaya meyva almaya gidiyorum arada wc ye gitmişken odadan odaya geziyorum şükür kasılmam yok ama wc sıkıntım oluyor o kadar dikkat ediyorum kayısı da yiyorum yine de oluyor...

Evet canım wc büyük problem, hareket olmadanda çözümü cok zor...meyvelerinde yavaş yavaş mevsimi geçiyor, kiraz bitince ben napicam bilmiyorum, beni o cok rahatlatıyor. Bı de mideni bulandırmazsa domates suyuyla zeytinyağı karıştırıp icsene, hani salata yaparsinda suyu cikarya onun gibi, icine limon bile sikabilirsin hem c vitamini de almış olursun, oda cok iyi geliyo...

Sağ ol canım domatesi nasıl sıkıyorsun ki? domates yiyorm da yağsız kahvaltıda... Bol meyva tüketiyorum yine de sebze yemiyorum ondan mı nedir? Çok şükür serklajım ilk olduğu zaman korkuyordum ama duphalac işe yarıyordu artık alıştı bünyem yaramıyor....

Artık bakacağız çaresine...

oğlunla kim ilgileniyor küçükte bir yandan?

Ya biliyormusun ben de iki hamileliğimde de bekledim o göbek deliğinin dışarı fışkırması olayını ama hiç öyle olmadı ..Şimdiye dek gördüğüm tüm hamilelelin göbek deliği dışarı fırlıyordu... Hamilelik çizgisi de açık kahve pembe tonlarında çıkmıştı ama 1 sene dolmadan kayboldu... 2 aylık hamileyken karnım öne doğru sivrilmeye başlamıştı....İç karnı dar olanların karnı çabuk çıkıyor diyorlar..Ne kadar doğru bilemem...Kocaman bir top yutmuş gibiydi görüntüm hamileliğin son zamanları....Vücut ince uzun ,göbek kocaman...Tabi ne incesi 17 kilo almıştım yata yata

Rendeleyip, tel süzgeçten geçiriyorum domatesi, ustune bol zeytinyağı ve yarım limon sonra tek dikişde bitiriyorum, hamile degilken tuzda koyuyodum ama simdi odem olmasin diye tuz koymuyorum...mümkünse miden bosken yap, yarım saatte üstüne bisey yeme...

Annem gelmişti saolsun o bakıyodu bize ama haftabasi dondü memlekete, kisliklari hazırlayıp donucek inşallah 10 gün sonra falan, bu aradada kayınvalidem geldi saolsun o bakiyo simdi...aslında yatılı bakıcım vardı benim, iste mesayim cok oldugu icin bakıcıyı yatılı almıştım ama geleceklerin ikisininde erkek oldugunu duyunca kaçtı:) aslında ikiz olduklarını öğrenince rengi atmıştı bı...3 erkek cocuk ne var bunda bu kadar korkacak anlamadım:)

İnşallah fırlamaz benimki de yaa zaten ilkinde göbek fitigi olmuştum, son aylarda agriycak yine diye korkuyorum cok...evet evet çizgi bende de cikmisti unutmusum, bu sefer daha cikmadi, nezaman cikiyodu hatırlıyor musun?

Prenslerim canım bu topik üçüz erkek görmüş bir topik...

Ben büyük oğlumun bebekliğinden çok çektim. Bu yüzden erkek deyince yine kolik olacak imajı var kafamda. İnşallah çok huzursuz olmazlar şimdi bizim okul da var inşallah sağlıkla ve huzurla doğarlar...

Bakıcın niye kaçmış ki

Benim bakıcının bu topikten haberi olsa roket takar kacardi heralde :) ucuz olsa cinsiyetlerini öğrenmeyi beklemeden ucardi gibime geliyo:) Allah'tan annem varda bu halde ortada kalmadım, istanbulda yardımcı olabilecek yakın akrabam yok çünkü...

Evet canım sizin bı de okul var, hem bebisle uğraş hem büyüğün dersleri, sizin evde bu kıs cok eğlenceli olucak gibi görünüyor:) allahım o kargaşaları yasamayı nasip etsin inşallah...

prenslerim bu senede oğlum 1. sınıf okudu çok zorlandık umarım bu sene daha rahat geçer...

prenslerim bu senede oğlum 1. sınıf okudu çok zorlandık umarım bu sene daha rahat geçer...

canım ben 3 bebege baktım parayla dadıyım yane ama senin bebeklere para almam az olsa annelik özlemim giderdi yarabbim ömürlerine ömür katsın işşallah yavrularımın

bu arada chnbcim 3 gündür kabızdım senin dedigim şuruptan vardı içtim allahım nede tatlıı birşeysuyuda içtimmi sana şimdi karın agrısından ölüyorum ishal oldum orucumda vucut su kaybediyorolurda beni bulamazsanız ben wc deyimbirdaha o şurubu içmem
Günaydın kızlar cumanız mubarek olsun ilk topigi ben açtım hey millet nerdesiniz

Hayırlı cumalar kızlar:)

Chnb'cim senin bide tam okul sonuna dek gelmiş hamileliğinin bası, baya zorlamistir seni doğru söylüyosun... Eskisi gibi olsa ikide okadar zorlanmaz derim ama baya değişmiş hersey hiç bilmiyorum ikinci sınıfta cocuklara neler yaptiriyolar simdi, inşallah bu sene daha kolay olur sizin için...

Pasacim, bu sefer inşallah senin gibi merhametli, 3 cocuğa bakabilecek gözü kara biri çıkar karşımıza zaten önümüzdeki yaza kadar bende evdeyim zaten...

Aşkolsun ne demek seni beenmiyorum pc bozuk yazdıklarım başa dönüp siliniyor bende sinir oluyorum zorla yazıyorum..neyse şimdi doktoru aradık akşam bereni makineden çıkarmışlardı yine bağlamışlar offff...akşamda çok kötü gördüm rüyamda morelim çok bozuk bugün :2:

İnşallah fırlamaz benimki de yaa zaten ilkinde göbek fitigi olmuştum, son aylarda agriycak yine diye korkuyorum cok...evet evet çizgi bende de cikmisti unutmusum, bu sefer daha cikmadi, nezaman cikiyodu hatırlıyor musun?

Benim 16 haftalıkken çıkmaya başladı...

İkiz anneleri gurubundan bir arkadaşım var tek oğlandan sonra ikiz oğulları oldu...Yine bir başka arkadaşın tek kızından sonra ikiz kızları,tek oğlundan sonra ikiz kızları oldu...İkizlerden sonra tek olanlar da baya var...

Evet aşırı tatlı çok kötü başta banada iyiydi sonra işe yaramadı...

canım mart sonu gibi hamileliğimi öğrendim yaşamdan iptal oldum hastanede de çok kaldım pek ilgilenemedim. yıl sonu gösterisinde bile yoktum( Anneannesi ve dedesi gitti yalnızca(

Sinem canım inşallah iyi olacak her şey dualarımızdasın...

Topik boş kalmış bugün...

canım boyle boyle iyi olacaklar inşallah,moralini yuksek tut arkadaşım,hep dua ediyoruz
bizden selam soyle onlara,cabucak iyi olsunlar inşallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…