Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
SOFIKA
Sagolasin canim benim

Ultrason muayenesinde rahimin normal boyutlarda oldugunu soyledi.
Histereskopi islemini gurkan bey yapti deyince birde kaybettigim bebekler oncesi bir sorjn olsa muhakkak soylenir ve tup bebek yapilmazdi dedi.rahimle olan bolumde sikinti yok.
Birde tanisal histereskopinin rahim agzi yetmezligine etki etmedigini soyledi.
Hafta hafta rahim agzj olcumlerini ve 13. Hafta kanama sonrasi 2.5 cm indigini soyleyince kanamanin bircok sorunu beraberinde getirdigini soyledi.
Simdi tek ve en onemli sorun ilk olarak tekmi ciftmi nakil.gerci cozjndukten sonra embriyolarin durumunu simdiden bilemiyoruz ama.
Esim dr sonrasi tek nakile ikna oldu sonrasinda uzulmektense diyor.

Bu arada esim esinle tanismaktanda cok mutlu olmus.
Esinin cocuk meselesinde sordugu soruya gelince bunda darilacak birsey yokki.esin nerden bilsin.
Daha oncede bahsetmistim sana esimin kiz cocuklarina karsi farkli bir sevgisi var.sizin adiniza da cok mutlu oldugunu ve bizimde kizimizin olmasini cok istedigini tekrar tekrar soyledi.
Alisverisini tamamlamana sevindim.birkac eksik biraksaydin daha bizde hediyeler alicaz minik kizimiza

canım dikkatimi çekti benim de tek tutması gerekiyodu mhakkak doktorla da tek transfer diye konuşmuştuk hep ama tam transfer anında tek mi koyalım iki mi dedi dakikalarca masada kararsız kaldım ve iki kondu çok korktum ikisi de tutarsa diye ama tek tuttu şükür şimdi diyorum tek koysaydı belki tutmazdı...tavsiyem çok iyi düşün iyi karar ver...allah yardımcın olsun..

amin inşallah!

canım eve gelir gelmez ozel mesaj yazdım sana burdan telefonum hala calısmıyor :KK43: neyse napalım omru bu kadarmıs diyelim,ben de bugun ucuza aldım herseyi diye seviniyordum,erken sevinmisim

bence cok verimli bir randevu oldu bu İsmail beyle,sen nasıl ısınabildin mi,moda tabirle elektrik alabildin mi :)
eşim de cok memnun oldu,sizin icin herseyin en guzelini diliyor
ve doktora girmeden once dedim forumdan arkadaslar da bugun İsmail beye gidecek diye,kızım şebeke gibisiniz,korkulur sizden diyor :KK1:
ben hediye olarak kızlarıma arkadas istiyorum badeden ve senden,arayı da cok acmadan,tek eksik bu :KK16:

ben geç gördüm mesajını.sen bence bir saç kurutma makinesiyle kurut onu.cana gelecek mala gelsin canım.dediğin gibi ömrü o kadarmış.
inşallah arkadaşım dediğin gibi birer arkadaş yapabiliriz bebeğine...en büyük destekçimiz sen olacaksın..

SOFIKA
Ilimli ve guler guzlu bir dr.ve en onemlisi kisa cevaplarla basindan savmaya calismiyor.(bir saat surdu muayene bu yuzden)yillardir ilk kez gittigim bir dr karsissinda cok rahattim.normalde alksmam zaman alirdi.
canim ben BADE ye ozel msj cekemiyorum.100 mesaj hakkini doldurmamisim.sen cep no gonderirmisin.bu arada tlf uzuldum.insallahsorun yoktur.

3MELEKANNESI

Ilgin icin sagol canim.dr lar tek bebek icin hemfikir.
birkez dodurulmus embriyolarlla basarisiz tek nakil islemim var. Bu yuzden tedirginim maddi manevi yoruluyoruz cunku.
Insallah banada dabbim son anda hayirlisi neyse onu nasip eder.bunu dilemekten baska caremiz yok.

CHNB
Hamilelik bekleyen BADE ve bende varim
Bizleri unutmussun

SOFIKA
Sagolasin canim benim

Ultrason muayenesinde rahimin normal boyutlarda oldugunu soyledi.
Histereskopi islemini gurkan bey yapti deyince birde kaybettigim bebekler oncesi bir sorjn olsa muhakkak soylenir ve tup bebek yapilmazdi dedi.rahimle olan bolumde sikinti yok.
Birde tanisal histereskopinin rahim agzi yetmezligine etki etmedigini soyledi.
Hafta hafta rahim agzj olcumlerini ve 13. Hafta kanama sonrasi 2.5 cm indigini soyleyince kanamanin bircok sorunu beraberinde getirdigini soyledi.
Simdi tek ve en onemli sorun ilk olarak tekmi ciftmi nakil.gerci cozjndukten sonra embriyolarin durumunu simdiden bilemiyoruz ama.
Esim dr sonrasi tek nakile ikna oldu sonrasinda uzulmektense diyor.

feryalcim ultrasonda rahimde anormal bir durum olduğunu görebiliyorlarmı? büyüklük normal demiş ya sana.acaba şüphelenincemi histeroskopi istiyorlar.birde sofikanın dediği gibi doktoru nasıl buldun?Dikkatimi çeken ısrarla dikiş atmak istemiyor.düşünüyorum bu bir yandan iyi bişey bir yandan değil.insan arada kalıyor.sana demişya gidebildiğim yere kadar dikişten yana değilim diye.peki bunun açıklamasını nasıl yaptı sana?

feryal canım telefonu acamıyorum,aksam eşim gelince belki bir sekilde halleder yada onun telefona takar karttan bakar mesaj atarım senin noyu badeye ama simdi olmuyor

SINEM

Altta ismin gordum.dilerim hersey yolundadir.
Beren ve Arda DAN sik sik haberyaz.
Ve insallah en kisa surede yavrularini kucagina aldigin gunde benim icinde doyasiya op.

MERHABA KIZLAR NASILSINIZ FERYal ve sofika görüŞMENİZ İYi geçmiş sevindim cnm sıkıldı yanlızım evde bi bakayIM DEDİM SİZLER NAPIYosunuz

merhaba canlar..herkes iyidir inş.
ben iyiyim çok şükür...
sizleri merak ediyorum ama okumaya pek fırsatım olmuyor hem maşallah artık sohbetlerini güzel sayfalar baya doluyor...
az olunca okuması kolaydı ama olsun böyle daha güzel....
son sayfalara baktımda çok şükür yarama bir durum yok gibi...

eylülgülü serklaj olmuş geçmiş olsun canım inş. sonuna kadar sorunsuz ilerlersin...

sofika maşallah alışveriş yapılmış canım iyi apmışsın artık zamnı gelmişde geçiyordu bile...rabbim sağlıcakla giyinip kullanmanızı nasip etsin...
maşallah herşeyde yolunda kuzunda ikibuçuk kilo olmuş sayılır...bence artık o minyom bebeklikten çıktı inş. doğana kadar sağlıcakla biraz daha kilo alacak zaten...
canım benimde serklaj alındıktan sonra kasılmalarım çoğaldı...ama biliyorsun yinede 41 haftayı gördüm...
ama herkeste böyle olmuyor tabi...o kasılmalarla doğum hemende başlayabilir...
benim görüşümde 37-38 haftadan önce alınmasa daha iyi...

chnb canım iyisin inş..herşey yolundamı canım...

arzufirdevsde doğum yapmamış maşallah sonuna kadar ilerleyecekler inş...rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

duyaydın yaren herşey yolundadır inş...

yeni gelen arkadaşlarınd arabbim gönüllerine göre versin inş. bundan sonra herşey daha iyi olur....

sinem arkadaşın bebeklerinede rabbim yardım etsin inş. kısa zamnda toparlanıp hastaneden sağlıcakla çıkarlar...

3melekannesi seni tekrar burda görmek güzel...öpüyorum kuzunu rabbim sağlıcakla büyütmek nasip etsin...

paşam senide öptüm canım ...iyisin inş...

unuttuğum yazamadığım arkadaşlar kusuruma bakmasın şimdilik bunlar geldi aklıma...

Sofikacim, aldıklarını güle güle giydir inşallah bebisine canım:) bu arada telefonunu pirince (bildigin pilavlik pirinc) gomebilirsin, bütün nemini alır, büyük ihtimal yarın sabahta çalısmaya baslar, telefon tamircileride öyle yapıyorlar...

merhaba canlar..herkes iyidir inş.
ben iyiyim çok şükür...
sizleri merak ediyorum ama okumaya pek fırsatım olmuyor hem maşallah artık sohbetlerini güzel sayfalar baya doluyor...
az olunca okuması kolaydı ama olsun böyle daha güzel....
son sayfalara baktımda çok şükür yarama bir durum yok gibi...

eylülgülü serklaj olmuş geçmiş olsun canım inş. sonuna kadar sorunsuz ilerlersin...

sofika maşallah alışveriş yapılmış canım iyi apmışsın artık zamnı gelmişde geçiyordu bile...rabbim sağlıcakla giyinip kullanmanızı nasip etsin...
maşallah herşeyde yolunda kuzunda ikibuçuk kilo olmuş sayılır...bence artık o minyom bebeklikten çıktı inş. doğana kadar sağlıcakla biraz daha kilo alacak zaten...
canım benimde serklaj alındıktan sonra kasılmalarım çoğaldı...ama biliyorsun yinede 41 haftayı gördüm...
ama herkeste böyle olmuyor tabi...o kasılmalarla doğum hemende başlayabilir...
benim görüşümde 37-38 haftadan önce alınmasa daha iyi...

chnb canım iyisin inş..herşey yolundamı canım...

arzufirdevsde doğum yapmamış maşallah sonuna kadar ilerleyecekler inş...rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

duyaydın yaren herşey yolundadır inş...

yeni gelen arkadaşlarınd arabbim gönüllerine göre versin inş. bundan sonra herşey daha iyi olur....

sinem arkadaşın bebeklerinede rabbim yardım etsin inş. kısa zamnda toparlanıp hastaneden sağlıcakla çıkarlar...

3melekannesi seni tekrar burda görmek güzel...öpüyorum kuzunu rabbim sağlıcakla büyütmek nasip etsin...

paşam senide öptüm canım ...iyisin inş...

unuttuğum yazamadığım arkadaşlar kusuruma bakmasın şimdilik bunlar geldi aklıma...
teşekkür ederimcanım bende seni bebegimi öpüyorum:KK17::KK17::KK17:
Sofikacim, aldıklarını güle güle giydir inşallah bebisine canım:) bu arada telefonunu pirince (bildigin pilavlik pirinc) gomebilirsin, bütün nemini alır, büyük ihtimal yarın sabahta çalısmaya baslar, telefon tamircileride öyle yapıyorlar...
canım ogullarınm ne yapıyo tekmeleri nasıl merak ederim hem ikiz annesi nasılbirşey bir o yandan ye tekme bir bu yandan :KK9::KK9::KK9:
inşallah bir gün eşler de tanışır. Oğluşum da oyunu çok seviyor kimi bulsa oyun oynamak istiyor siz peşpeşe sıralayın kuzuları beraber oynayıp dursunlar benim gibi açmayın arayı...

Ben de şaka yapmıştım...:KK1: Şimdi ben şişko oldum sen zayıf... ben diyeceğim sana beni beğenmiyor musun?:KK9::KK9::KK9:
:KK1::KK1::KK1:ben neyapsamda senin güzelligine zayıflıgına yetişemem ben bebem benim kim bilir gebelik nasıl yakışmıştır sana bu arada amiyo sızvısı alınıcakmı senden be öylemi hatırlıyorum yanlışsa beni düzelt ardacıgıma gidince benden selam söyle kilomuda gsöyle bebem mavişim:KK17::KK17:birde sordada d vitamini alsak ne olur kendim için :KK16::KK16:
MERHABA KIZLAR NASILSINIZ FERYal ve sofika görüŞMENİZ İYi geçmiş sevindim cnm sıkıldı yanlızım evde bi bakayIM DEDİM SİZLER NAPIYosunuz
canım sen nasılsın yavrularım nasıl :KK16::KK16:

kızlar merhaba
uzun uzun okuyamadım mesajları,aslında bugün listeleri günceleyecektim ama migrenim tuttu yine,çok fena,dayanamadım herkes nasıl diye şöyle bir bakayım dedim,salı günü kontrol var o güne kadar toparlanmam lazım,yatmaya gidiyorum herkesi öpüyorum iyi olun

kızlar merhaba
uzun uzun okuyamadım mesajları,aslında bugün listeleri günceleyecektim ama migrenim tuttu yine,çok fena,dayanamadım herkes nasıl diye şöyle bir bakayım dedim,salı günü kontrol var o güne kadar toparlanmam lazım,yatmaya gidiyorum herkesi öpüyorum iyi olun

geçmiş olsun canım kafana patates keste sar çig inan iyi geliyo bendede var
bu arada sineme kaçtır yazıyorum cevap alamadım galiba beni beyenmiyo :KK43::KK43:

CHNB nerelerdesin?

Bu arada tum hamisler

DUYAYDIN
PRENSLERIM
EYLULGULU
HIDDENISKO
ARZUFIRDEVS
SOFIKA
YAREN
DENIZANASI

Ve baska unuttuklarim varsa simdiden ozur.
Iyi haberlerinizi alalim merakta birakmayin

Pasacim, ogluslarim iyiler cok şükür, bu cmtsi kontrolum var heyecanla onu bekliyorum, hiç bisey yapmadan yatıyorum iste inşallah bı kisalma falan olmamıştır diye umuyorum...24u bı geçiyim evin icinde ufak ufak işlerle ugrasicam, esime soz verdim beni akşamları çay bahçesine falan goturucek, ama ondan önce hiç kalkmak istemiyorum, korkuyorum cok... haftaya havalar serinliycekmis cok şükür ona seviniyorum, sıcağı hiç sevmem ben, klimanın altında yatıyorum, salondan diğer odalara gidince hemen çarpıntim oluyo, nabzım 150lilere çıkıyor, Allah'tan tansiyon falan yok. İkizlerin tekmesi daha cok içerde davul caliniyomus gibi oluyo, dediğin gibi biri ordan biri burdan:) ikisinin kafasida aşağıda daha cok alta calisiyolar, sık sık wc'ye gonderiyolar beni...gün sayıyorum iste bı hızlı geçiyor bı gecmek bilmiyor, henüz formülünü bulamadım:)

BADE
Biraz ghec oldu ama kusura bakma.
Canim dr ilgili alakali ve meslegini seven birine benziyor.benim hemen hemen tum sorularimi cevapladi.
Ben gorusmeden memnun kaldim
Rahim genel goruntusu ultrasonda gorunebiliyor canim.
Icerisinde perde miyom yapisiklik cift bolme gibi durumlar anlasilmiyor.bunu anlamak icin histereskopi islemi yapilmasi gerekiyor.
Dikis konusunda da sicak bakmiyor ama gerekli durumda atarim ve hamileligin basindan takip altinda tutarim diyor.
Yani illede atmam demiyor.
Takip acisindan tavsiye edebilecegim bir dr.

Ama bence en azindan kesin teshis amacli gurkan uncu yada bir danis.histereskopi acisindan cok basarili bir dr oldugunu souledi.
bu arada muayene 400 tl olmus
Biraz karisik anlattim ama insallah tlf da konusursak atladigim noktalar varsa ve kafana takilanlar bilgim cercevesinde aciklamaya calisirim.
Insallah en kisa zamanda aklindaki tum sorulara cevap bulur huzurla yeni bir baslangic yaparsin.

BADE
Biraz ghec oldu ama kusura bakma.
Canim dr ilgili alakali ve meslegini seven birine benziyor.benim hemen hemen tum sorularimi cevapladi.
Ben gorusmeden memnun kaldim
Rahim genel goruntusu ultrasonda gorunebiliyor canim.
Icerisinde perde miyom yapisiklik cift bolme gibi durumlar anlasilmiyor.bunu anlamak icin histereskopi islemi yapilmasi gerekiyor.
Dikis konusunda da sicak bakmiyor ama gerekli durumda atarim ve hamileligin basindan takip altinda tutarim diyor.
Yani illede atmam demiyor.
Takip acisindan tavsiye edebilecegim bir dr.

Ama bence en azindan kesin teshis amacli gurkan uncu yada bir danis.histereskopi acisindan cok basarili bir dr oldugunu souledi.
bu arada muayene 400 tl olmus
Biraz karisik anlattim ama insallah tlf da konusursak atladigim noktalar varsa ve kafana takilanlar bilgim cercevesinde aciklamaya calisirim.
Insallah en kisa zamanda aklindaki tum sorulara cevap bulur huzurla yeni bir baslangic yaparsin.[/

estağfurullah arkadaşım geç olmaz.inşallah Feryalcim bizim durumumuzdaki herkesin Allah yardımcısı olsun.Hayırlısıyla bir başlangıç yapabilirsem arkası gelir diye düşünüyorum.Müsait bir zamanda telefonunu aldıktan sonra arayacağım seni.

Pasacim, ogluslarim iyiler cok şükür, bu cmtsi kontrolum var heyecanla onu bekliyorum, hiç bisey yapmadan yatıyorum iste inşallah bı kisalma falan olmamıştır diye umuyorum...24u bı geçiyim evin icinde ufak ufak işlerle ugrasicam, esime soz verdim beni akşamları çay bahçesine falan goturucek, ama ondan önce hiç kalkmak istemiyorum, korkuyorum cok... haftaya havalar serinliycekmis cok şükür ona seviniyorum, sıcağı hiç sevmem ben, klimanın altında yatıyorum, salondan diğer odalara gidince hemen çarpıntim oluyo, nabzım 150lilere çıkıyor, Allah'tan tansiyon falan yok. İkizlerin tekmesi daha cok içerde davul caliniyomus gibi oluyo, dediğin gibi biri ordan biri burdan:) ikisinin kafasida aşağıda daha cok alta calisiyolar, sık sık wc'ye gonderiyolar beni...gün sayıyorum iste bı hızlı geçiyor bı gecmek bilmiyor, henüz formülünü bulamadım:)

canlarım ya inan senin adına ne kadar seviniyorum nede güzle bir duygu tekme atmaları ben 3 kere yaşadım ama 2 ogumda daha yasadım rahmetlim çok hareketliydi :KK16::KK16:babası bile hissetmişti bir kere allahım saglıklıcana gelmelerini nasip etsin bebem işşallah nede güzel olurlar onlar dogunca erkek evlada okadar hasretimki :KK16::KK16:elalem kız ister ben erkek kızımda olsa tabi severim özlemim var tabe ama erkek olunca siz paşanın sevincini görün bir bakmnışsın ikiz olmuş biri kızı biri erkek :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:ozaman dünyalar benim olur birini bırakır birini severim uyumam bakarım gık demem laf etmem ah olsa keşke bir sefrede bir dahada düşünmem :KK16::KK16::KK16:şaka bir yana tekede razıyım rahim 1 bebegi taşıyamıyorm paşaya bak hele 2 bebegin hayalini kuruyo:KK14::KK14::KK14:
canım çarpıntının olması önemli doktora sor benim kızımdada oluyodu ya çok stresli gebelik geçirdim opndan yada vucuttan 2 bebek kolay degil bebem 4 aydan sonra bebegin dana kana ihtiyacı var hem bebeklere günde 30 litre kan pompalanırmış haberin varmı şok oldum duyunca ben:KK53::KK53::KK53:rabbim ogullarımı sana bizim gibi yolunu gözleyen yeyzelerine bagışasın işşallah bu arada bebem tuzlu tatlı yememeye bak :KK20::KK20:bol su iç senden işşallah 40 hafta ayrılmazlar kuzucuklarım 28 haftalık olana kadar yat derim ben ben yatmam diyorumama ev işelrini eşim yapar ben yemekelrimi yaparım karnımı doyursam yeter bana:KK49::KK49:

canlarım ya inan senin adına ne kadar seviniyorum nede güzle bir duygu tekme atmaları ben 3 kere yaşadım ama 2 ogumda daha yasadım rahmetlim çok hareketliydi :KK16::KK16:babası bile hissetmişti bir kere allahım saglıklıcana gelmelerini nasip etsin bebem işşallah nede güzel olurlar onlar dogunca erkek evlada okadar hasretimki :KK16::KK16:elalem kız ister ben erkek kızımda olsa tabi severim özlemim var tabe ama erkek olunca siz paşanın sevincini görün bir bakmnışsın ikiz olmuş biri kızı biri erkek :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:ozaman dünyalar benim olur birini bırakır birini severim uyumam bakarım gık demem laf etmem ah olsa keşke bir sefrede bir dahada düşünmem :KK16::KK16::KK16:şaka bir yana tekede razıyım rahim 1 bebegi taşıyamıyorm paşaya bak hele 2 bebegin hayalini kuruyo:KK14::KK14::KK14:
canım çarpıntının olması önemli doktora sor benim kızımdada oluyodu ya çok stresli gebelik geçirdim opndan yada vucuttan 2 bebek kolay degil bebem 4 aydan sonra bebegin dana kana ihtiyacı var hem bebeklere günde 30 litre kan pompalanırmış haberin varmı şok oldum duyunca ben:KK53::KK53::KK53:rabbim ogullarımı sana bizim gibi yolunu gözleyen yeyzelerine bagışasın işşallah bu arada bebem tuzlu tatlı yememeye bak :KK20::KK20:bol su iç senden işşallah 40 hafta ayrılmazlar kuzucuklarım 28 haftalık olana kadar yat derim ben ben yatmam diyorumama ev işelrini eşim yapar ben yemekelrimi yaparım karnımı doyursam yeter bana:KK49::KK49:

Allah gönlüne göre versin pasacim, inşallah bı kızın bı oğlun olur, bı ömür hayırlarını ve muruvetlerini görürsünüz esinle, seninde icinde boyle davul calsinlar insallah, saglikla dogsunlar basini onlardan kaldirama hic, ne panik atagin kalsin ne de baska derdin, kayinvalidenle eltinin evinin altini ustune getirsinler ama senin evine bisey yapmasinlar (anladgim kadaryla cok titizsin sen:)), bol bol sütun olsun gözlerinin icine baka baka 2 yasina kadar emzir, çeşit çeşit yemekler pişir kuzucuklarina (hamaratsinda belli:)), eteginden ayrilasinlar hiç... Hamilenin duası kabul olurmuş, en içten duygularımla senin için istiyorum bunları, güzel allahım kabul etsin inşallah...

Evet canım baslarda cok stresli başlamıştı hamileliğim, cok üzdüler iste beni, hakkimi yediler, bende istifa ettim zaten ama o hafta karnım cok sertti ve hep böyle çarpıntim vardı ondan sonraki kontrolde de kisalma farkedildi zaten...ama ben mesajı aldım, o kaybetme korkusu girdi icime bı kere, dünya yıkılsa umrumda değil artık, cok takar cok üzülürdüm herseye... esim, annem cok sasiriyolar bana, hormonlardan mı böyle oldu diyo esim ama değil, farkındayım ben geçici değil kalıcı bı degisim geçirdim....hayatımda ilk kez banane diyorum herkese:)

1üye ben 12 ziyaretçi....:KK1::KK3::KK3::KK3: Ziyaretçiler buyurun...:KK3::KK3::KK3:

Benim bilgisayara arada bir şeyler oluyor gitti öğlen anca geldi... Hidennisko aradı Arda bey aramış 4 lü testi güzel çıkmış. nete girememiş selamı var...

Sofikacığım güle güle giydir minik kuzuna... Ben çok severim bebek alışverişi yapmayı ilk ütüsünü yapmayı... Ben Bursaya lise 2 de gitmiştim 19 sene olmuş. Çarşıyı gezip iskender yemiştik uludağa çıkmıştık teleferiğe de binmiştim. Epey olmuş...:KK1:

Feryal canım senin pıhtılaşman var mı? Diğer topikten arkadaşın da hetorizogot değeri var ona da iğneye gerk yok demiş kızın aklı karışmış senin hangi değer sorunlu?

Canım haklısın sizi yazmamışım listede olmak isteyenler tubaya diyordu o da ekliyordu sanırım ondan unuttum...:KK1: Affet. :KK1: Duyaydın eklesin sizi. Kısmetse ne zaman tedavin başlıyor gerçi dondurulmuş tedavisi nasıl olur bilmiyorum...

Paşam ben de 66-67 kilo oldum canım. Bütün gün yiyorum... Selamını söylerim... Kendime de sorayım d vitamini evde hapis kaldım... Güneş görmeden zararı olur belki bebeğe zaten kısmetse kış bebeği olacak o zaman da güneş görmeyeceek

Duyaydın geçmiş olsun canım ender saraçtan nane yağıyla şakaklara masaj duymuştum..

Fadik kuzum uğra ara sıra şükür topik hareketli bir ara pek sakindi muhabbet iyi oluyor...

Prenslerim seninle haftamız aynı senin ikiz olunca haliyle daha büyük olmuştur karnın şimdiden zor yatıyorum sana Allah kolaylık versin...

Senin de kontrol yakın benim de 15. de iyi haberlerle dönelim inşallah...

X