Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada dun yazdıklarınızı okudum fakat ayrı ayrı cevaplayamadım,hepinize tesekkurler
sanırım 3melekannesi tavsiye etmisti yanılıyor da olabilirim su pirince koyma meselesini,telefonumu sayenizde kurtardım En Büyük TÜRKİYE Allah razı olsun,eşim bile dedi gece pirince koyarken boşver ugrasma duzelmez o artık diye,şaka gibi ya duzeldi sabah hic bir sey yok :KK55:

evet bugun yazan olmamış pek,ben yine dısardaydım,bankada işlerim vardı,onun dısında azcık gezip birseyler aldım yine :)
kızımın odasına perde aldım,kumas aldım,simdi terzi bulup diktirmem lazım :KK31:
umarım herkesin keyfi yerindedir :KK54:

Sofika güle güle kullan canım aldıklarını... Sevindim telefona da sanırım prenslerim demişti...

Sofikacim ben söylemiştim pirinç olayını...benim kuzenimin eşinin var telefoncu dükkanı, bigun ziyarete gittiğimde gormuştum, bı kova pirinç icinde de 10-15 telefon, bu ne böyle dedim, suya düşen islanan telefonlari tamir ediyoruz iste orda dedi, önce dalga geçiyo sandim, değilmiş...nekadar teknolojiksiniz diyede dalga gecmiştim ama sonra bende de ise yaramıştı, tamamen turk icadiymis:)

Tahmin ederim chnbcim, bu sene yine belki donem bası adaptasyonda sorun yaşayabilir ama yeni yılla beraber sen onu ele alırsın yine kısa sürede toparlar, zaten cocukcagaza seni ayakta görmek yetecektir, yavrum belli etmesede icinde neler yaşıyor kimbilir...

Benim 16 haftalıkken çıkmaya başladı...

İkiz anneleri gurubundan bir arkadaşım var tek oğlandan sonra ikiz oğulları oldu...Yine bir başka arkadaşın tek kızından sonra ikiz kızları,tek oğlundan sonra ikiz kızları oldu...İkizlerden sonra tek olanlar da baya var...

Narmikcim, bende o çizgi bu defa olmayacak galiba, peki sen catlamismiydin? İlk hamileligimde cok uğraşmıştım çatlamayayim diye, güreşe hazırlanır gibi yaglaniyodum, kilo da almistim tabi baya, esim "haydi bre pehlivan diye" dalga geciyodu benimle:) nihayetinde çatlamamıştım ama...bu sefer cok hızlı büyüyor ya karın ne sürersem süreyim fayda etmeyecek galiba...

Benim arkadsimin ablasının ikiz oğlu oldu, kayinvalidesininde 3 oğlu var, kadıncağız kiz cocuk hastası, gelinine arkadaşımın ablasına yani 2-3 sene yalvardı, nolur bı daha doğur, kiz olucak biliyorum, okulunu ve diğer masraflarını düşünme ben bakıp büyütucem o kızı diye, neyse aradan zaman gecti arkadaşımın ablası yine hamile kaldı, 3. Ayda bı ögrendilerki yine ikiz erkek:) kayınvalide yaslarda:) 4 oğlu var simdi...kayınvalidesine bazen takiliyo, anne bı tane daha doğruyum mü belki kiz olur diye, oda aman aman sakın doğurma istemem senden bı daha, hem ikişer ikişer doğuruyosun hem de beceremiyosun bı kiz doğurmayı diyo:) ikiz üstüne ikiz de var böyle, benim ninemde iki tane ikiz doğurmuş ama böyle ustuste değil, kısmet iste...Allah hepimize saglikla bebislerimize kavuşmayı ve bakmayı nasip etsin inşallah...

Narmikcim, bende o çizgi bu defa olmayacak galiba, peki sen catlamismiydin? İlk hamileligimde cok uğraşmıştım çatlamayayim diye, güreşe hazırlanır gibi yaglaniyodum, kilo da almistim tabi baya, esim "haydi bre pehlivan diye" dalga geciyodu benimle:) nihayetinde çatlamamıştım ama...bu sefer cok hızlı büyüyor ya karın ne sürersem süreyim fayda etmeyecek galiba...

Benim arkadsimin ablasının ikiz oğlu oldu, kayinvalidesininde 3 oğlu var, kadıncağız kiz cocuk hastası, gelinine arkadaşımın ablasına yani 2-3 sene yalvardı, nolur bı daha doğur, kiz olucak biliyorum, okulunu ve diğer masraflarını düşünme ben bakıp büyütucem o kızı diye, neyse aradan zaman gecti arkadaşımın ablası yine hamile kaldı, 3. Ayda bı ögrendilerki yine ikiz erkek:) kayınvalide yaslarda:) 4 oğlu var simdi...kayınvalidesine bazen takiliyo, anne bı tane daha doğruyum mü belki kiz olur diye, oda aman aman sakın doğurma istemem senden bı daha, hem ikişer ikişer doğuruyosun hem de beceremiyosun bı kiz doğurmayı diyo:) ikiz üstüne ikiz de var böyle, benim ninemde iki tane ikiz doğurmuş ama böyle ustuste değil, kısmet iste...Allah hepimize saglikla bebislerimize kavuşmayı ve bakmayı nasip etsin inşallah...

:)):KK1::KK1::KK1::KK1: :KK9::KK9::KK9::KK9:

Gerçekten çok güldüm:)) 2 düşüğümde cinsiyeti bilmiyorum ama erken doğan da erkekti yine erkek. eşimlerde toplam 10 çocuk var benim bu bebeğimle 11 olacak inşallah 3 kız var yalnızca... ben de kız istiyorum ama bu doğsa cesaret edemem daha...:KK1:

Ancak pgt ile sağlıklı embriyolar seçiliyor ya cinsiyette başta belli öyle olur ama o da etik olmaz...:44:

Aşkolsun ne demek seni beenmiyorum :KK34:pc bozuk yazdıklarım başa dönüp siliniyor bende sinir oluyorum zorla yazıyorum..neyse şimdi doktoru aradık akşam bereni makineden çıkarmışlardı yine bağlamışlar offff...akşamda çok kötü gördüm rüyamda morelim çok bozuk bugün :2:

Canım o küçücük canların kısa surelerde bile olsa makinaya ihtiyacları olmadan nefes almaları ne kadar güçlü olduklarını gösteriyor, bu bir mucize, Allah'ın bir lütfu...hersey böyle güzel gitsin inşallah, anne sütunu kabul ediyorlar, kilo alıyorlar...maşallah kuzularına

saolun kızlar ya bu sitede olmasaymış neycakmışım canım sıkıldıkça hemen buraya koşuyorum bugün zaten saatler geçmek bilmedi çok sıkıldım akşamki hemşirede morelimi bozdu tlfda durumları iyi değil dedi berenin durumu kötü dedi ardada birazcık iyi dedi sinir oldum hem bişey anlatmıyorlar hemde morel bozuluyolar bikaçtANE SURATSIZ VAR ZATEN KONUŞMAYA KORKUYORLAR..... BUGÜN MORELİM BOZUKYA HERKESE ÇATASIM VAR

Gerçekten çok güldüm:)) 2 düşüğümde cinsiyeti bilmiyorum ama erken doğan da erkekti yine erkek. eşimlerde toplam 10 çocuk var benim bu bebeğimle 11 olacak inşallah 3 kız var yalnızca... ben de kız istiyorum ama bu doğsa cesaret edemem daha...:KK1:

Ancak pgt ile sağlıklı embriyolar seçiliyor ya cinsiyette başta belli öyle olur ama o da etik olmaz...:44:[/

Sizin sulalede bizimki gibiymis, bizde de erkek cok, kiz yok...ikizlerin cinsiyetini bana sülaleden kimse sormadı mesela, telefon edenlere cinsiyetleri belli oldu erkeklermis diyorum, eee zaten öyle degilmiydi yeni mı belli oldu diyolar:) bizde kiz haberi gelince olay oluyo, sürekli telefon trafiği, kutlamalar, bir bayram havasi, onceden hediye alıp vermeler falan...isin suyunu çıkarıyoruz yani:) cok kıymetli kızlar ve gelinler bizde dolayisyla... simdi kayınvalidem bizde ya esime yemekte soruyo, kiz olsun diye 4.yü yapmiycaksiniz di mı oglum diye, eşimde gayet ciddi 4, 5, 6'ya kadar yolu var bu isin dedi, lokma bogazinda kaldı kadıncağızın, oluyodu resmen:) Allah olanlara, gelenlere ömür versin inşallah, bende cesaret edemem artık...

saolun kızlar ya bu sitede olmasaymış neycakmışım canım sıkıldıkça hemen buraya koşuyorum bugün zaten saatler geçmek bilmedi çok sıkıldım akşamki hemşirede morelimi bozdu tlfda durumları iyi değil dedi berenin durumu kötü dedi ardada birazcık iyi dedi sinir oldum hem bişey anlatmıyorlar hemde morel bozuluyolar bikaçtANE SURATSIZ VAR ZATEN KONUŞMAYA KORKUYORLAR..... BUGÜN MORELİM BOZUKYA HERKESE ÇATASIM VAR

Benim ikizim olacağını öğrendiğinde bı akrabam biri düşse bari nasil taşıyıp bakican sen ikize demişti...bizim milletin icinde böyle sivri salaklar var iste, sana da hastanede dek gelmiş 1-2 tanesi anlaşılan, sakın moralini bozmalarına izin verme...allahım "ol" dediyse olucak o cocuklar, onun kötü ya da iyi demesiyle değil... Dua et canım sen, hiç pes etmeden, moralini bozmadan dua et.

Sofikacim ben söylemiştim pirinç olayını...benim kuzenimin eşinin var telefoncu dükkanı, bigun ziyarete gittiğimde gormuştum, bı kova pirinç icinde de 10-15 telefon, bu ne böyle dedim, suya düşen islanan telefonlari tamir ediyoruz iste orda dedi, önce dalga geçiyo sandim, değilmiş...nekadar teknolojiksiniz diyede dalga gecmiştim ama sonra bende de ise yaramıştı, tamamen turk icadiymis:)

Tahmin ederim chnbcim, bu sene yine belki donem bası adaptasyonda sorun yaşayabilir ama yeni yılla beraber sen onu ele alırsın yine kısa sürede toparlar, zaten cocukcagaza seni ayakta görmek yetecektir, yavrum belli etmesede icinde neler yaşıyor kimbilir...

canım Allah razı olsun iyi ki paylastın,masallah tıkır tıkır calısıyor telefonum :nazar:

bende o cizgi dogumdan gunler once cıktı ce sonrasında da cabuk kayboldu,işin ilginci kızım dogdugunda cizgiyle dogdu ve hala belli belirsiz var,normal mi acaba diye dusunuyorum bazen :26:
bu arada ikizlik geni anneden geciyormush,yani prenslerim sana da ninenden gecmiş buyuk ihtimalle :nazar:

bozma moralini canım sen,bazıları densiz oluyor boyle,ama bilgi iste surekli oyle yarım agızla olmaz,neden kotu olduklarını dusunuyor vs sor sen annesin bilmek hakkın.

Canım sen hemşireyle boş ver muhatap olma dr ye sor... Sanki devlet sırrı iki kelam etseler ya...

Sizin sulalede bizimki gibiymis, bizde de erkek cok, kiz yok...ikizlerin cinsiyetini bana sülaleden kimse sormadı mesela, telefon edenlere cinsiyetleri belli oldu erkeklermis diyorum, eee zaten öyle degilmiydi yeni mı belli oldu diyolar:) bizde kiz haberi gelince olay oluyo, sürekli telefon trafiği, kutlamalar, bir bayram havasi, onceden hediye alıp vermeler falan...isin suyunu çıkarıyoruz yani:) cok kıymetli kızlar ve gelinler bizde dolayisyla... simdi kayınvalidem bizde ya esime yemekte soruyo, kiz olsun diye 4.yü yapmiycaksiniz di mı oglum diye, eşimde gayet ciddi 4, 5, 6'ya kadar yolu var bu isin dedi, lokma bogazinda kaldı kadıncağızın, oluyodu resmen:) Allah olanlara, gelenlere ömür versin inşallah, bende cesaret edemem artık...

Bizimkiler karadenizli gayet memnunlar erkek olduğuna... Kızları çok seviyorlar ama erkek çocuğuna düşkünler. Eşimkızları sever aslında... Allah sağlık versin...

Eşin şaka mı yapıyor 4-5-6, ciddi mi?:KK1::KK1:

Sofika bende çizgi yok da aşırı tüylenme oldu göbeğimde uzun ve koyular ama inceler...dr jel sürünce berbat görünüyor...

Bu arada wc meselem devam ediyor... Wc de ağladım bir şey de yapamadım hataydayken hastanede magnezi kalsine vermişlerdi hemen etki etmişti eşimi eczaneye gönderdim eşim Arda beye mesaj göndermiş bu ilaç için kullanabilir demiş soğuk şeyler yemesin demiş eşim dondurma yiyor yazmış... Dulcolax herkese yaradı bana yaramadı...:KK50::KK5::KK5::KK5::KK50:

Canım sen hemşireyle boş ver muhatap olma dr ye sor... Sanki devlet sırrı iki kelam etseler ya...

Bizimkiler karadenizli gayet memnunlar erkek olduğuna... Kızları çok seviyorlar ama erkek çocuğuna düşkünler. Eşimkızları sever aslında... Allah sağlık versin...

Eşin şaka mı yapıyor 4-5-6, ciddi mi?:KK1::KK1:

Sofika bende çizgi yok da aşırı tüylenme oldu göbeğimde uzun ve koyular ama inceler...dr jel sürünce berbat görünüyor...

Bu arada wc meselem devam ediyor... Wc de ağladım bir şey de yapamadım hataydayken hastanede magnezi kalsine vermişlerdi hemen etki etmişti eşimi eczaneye gönderdim eşim Arda beye mesaj göndermiş bu ilaç için kullanabilir demiş soğuk şeyler yemesin demiş eşim dondurma yiyor yazmış... Dulcolax herkese yaradı bana yaramadı...:KK50::KK5::KK5::KK5::KK50:

canım tuylenme artısı da azalması da normal sanırım ama benim iki gebeligimde de farklı oldu cok ilginc
ilkinde az da olsa artış oldu,şimdi de az da olsa azalma :KK54: gobek deligimden altını ben zaten surekli alırım,tam ortada koyu ve uzun 3-5 tane oldugu icin,gobek deligimin ustunde de pek yok
cizgi hala cıkmadı bu arada
senin wc sorunun cok kotu oldu canım ya,bunyen alıstı ilaclar da işe yaramıyor,gerci en son dedigin işe yaramış sevindim
arda beyin dedigi gibi gıdalarını sıcak tuketmeye calıs,arada dondurma yemenin kabızlık yapacagını sanmam,genel olarak soguk yeme demiştir
onun dısında zeytinyaglı salata ye hergun
sen zaten meyve falan da yiyorsun yine de oluyor hareketsizlikten dolayı

Ha bu arada magnezi kalsine işe yaradı...:KK17::KK52:

Evet sofika kronik hale geldi... Çok sıkıntı oldu gerçekten. Bugün sabahtan beri karnım da sert. wc den sonra da inmedi:KK43:( Ama her yeri sert kasılma gibi bir yer bölge de değil... Şimdi de bu wc işi çıktı:KK43:(

meyve de tüketiyorum kayısı da of ya...

Yok canım..İki ikiz hamileliğimde de hiç çatlağım olmadı..Hiç doğum yapmamış gibiyim...Karnımda sarkma vs de olmadı...Sezeryan kesiğimin izi geçmedi ama...Çok bariz belli oluyor.....

Evet sofika kronik hale geldi... Çok sıkıntı oldu gerçekten. Bugün sabahtan beri karnım da sert. wc den sonra da inmedi:KK43:( Ama her yeri sert kasılma gibi bir yer bölge de değil... Şimdi de bu wc işi çıktı:KK43:(

meyve de tüketiyorum kayısı da of ya...

bazen benim de komple karnım taş kesiliyor ben kasılma oldugunu dusunuyorum,sende de kasılma olmasın Allah muhafaza.Ne yapsan acaba ya,bunun caresi olmalı daha yolun uzun boyle olmaz ki :KK43:

Yok canım..İki ikiz hamileliğimde de hiç çatlağım olmadı..Hiç doğum yapmamış gibiyim...Karnımda sarkma vs de olmadı...Sezeryan kesiğimin izi geçmedi ama...Çok bariz belli oluyor.....

Çok sınır bozucu bı cevap oldu şimdi bu, hem ikiz doğur hem genc kız gibi dur, hiç olmadı yani:) 41 kere maşallah, kıskandım mı ne?! :)

merhaba kızlar ben geldiiiimmm... öncelikle söyliyim bebişim KIZmış..kızımın bir kızkardeşi olacak..

kontolümde iyi geçti, cemil hoca serklajımı iyi gördü biraz daha yukarda olsa daha iyi olurdu ama yinede konumu fena değil dedi, rahim boynuda şu anda iyi dedi, bebişin gelişiminide iyi gördü,haftasına göre doğru ilerliyor dedi..dörtlü test için ölçümler aldı beni şüpheye düşürecek bir şey görmedim isterseniz yapalım ama bence gerek yok dedi, bizde yaptırmadık..zaten ikili tetede hiçbir risk yok denilmişti..
cemil hocaya topikten bahsettim daha önce tiwiks le görüştüğümüzü biliyordu, bu hafta serklaj yaptığınız hastada bizim topikten dedim, çok şaşırdı hala sayfanız devam ediyormu dedi, nursini hatırlattım geçen yıldan doğum yaptığı hastanedeki doktorlar serklajınızı çok beğenmişler, özellikle kim yaptı diye sormuşlar dedim, chnb seni söyledim geçen yıl gelmişti size ama genetik testlerle ilgili size ulaşamamış şu anda oda hamile siz rahim boynu çok kısa demişsiniz Arda beyde sizinle aynı fikirde olmuş abdominal serklaj yaptı gebeliği iyi gidiyor dedim.. sayfamızın en takdir gören doktorlarındansınız dedim, bir siz birde Arda lembet bey var dedim, çok hoşuna gitti şaşırdı hiç haberim olmadı bunlardan dedi..görüşmemiş çok keyifli geçti, kafana takılan bir durum olmadıkça bir ay sonra görüşmemizde bir sakınca yok dedi..benden böyle kızlar işte..

X