Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
senin adına çok sevindim bebem işşallah hep böyle gider
canım vermeye çalışıyoruz işte ne yapalım 6 kiloyuda verebilseydim

İyi dilekleriniz icin hepinize teşekkür ederim dün öğleden sonda ulaştım doktora hastanede çıkartmaları gerekiyordu dedi bana ge
Dedi gittim kendisi çıkarttı zaten benim çıkartabileceğim bisey değilmiş siz hemşirelere hiçbisey soylemedinizmi hicbiseyden haberleri yok dedim gercekten ilgisizdi hemşireler neyse gittmeme iyi oldu bebigimide gördüm icim rahatladı aklimdaki sorularida sormuş oldum suan icin bı sıkıntı yok
Yaren fiyat dediğin gibi canım benim özel saglik sigortam var ne kadarını karşılayacak bilmiyorum ilaçlarıma başladım günde 3 kere pregestan sadece 4 gün kullanicagim endol fitil makattan gyno ferro sanol günde. 1kere combicid diye antibiyotik birde hafta bir kullanicagim igne burda herkesin kullandig igne sanırım benimde yatmaktan belim ağrıyor doktor yatag cok bağlı kalma dedi arada kalk dolaş fazla ayakta kalma dedi
Chnb boşalttım mesaj kutusunu

Sofika canım çok sevindim haberlere. peki fakülteye ben 36 da aldırmak istemiyorum desen ne derler? dr de tecrübeli bir dr ne güzel...

bizi bırakma... Çok giremesen de arada gelirsin. iNŞALLAH USLU OLUR BEBİŞ de daha sık girersin buraya...

Senden ve Arzudan sonra çok yakın yok sanırım sevdanehri, denizanası, prenslerim, ben, sezen kayaalp sıralancağız sonra Eylülgülü, duyaydın inşallah... Sonra gelsin kızlar regrete, jorjet, paşam...

tuba ben de seni çok seviyor ve yakın hissediyorum canım regrete ile kanki olduk zaten haftanın 3 günü konuşuyoruzdur...çok keyifli oluyor eşim de çok seviiyor regreteyi

eylülgülü tamam canım... rahatlamana sevindim allah korusun o pamuk enfeksiyon yapabilirdi iyi ki aldırdın... bebişi de görmüşsün sirkeli suyun ben çok faydasını gördüm başlamadıysan başla derim elma sirkesiyle... suyu unutma...kabızlığa dikkat...

bu arada dulcolax çok konuşuldu bende çok işe yaramadı(

canım bende senin gibiyim hatta benim haftam daha küçük ( çok korkuyorum bende ama birsürü arkadaşımız var burda serklajlı bazen eski sayfaları okuyorum neler yaşadıklarını ögrenmek için napalım eğer bebeğimiz bizimle olacaksa bunada razıyız ikimiz içinde hayırlı olur inş benim sorunum daha büyük sanırım

kızlar haftaya pazartesi drla görüşmem var 4e çıktmı geçen pazartesi iğnem kanamam durmadı gitmiştim dün felaket tekrar geldi çeşme gibi ve kocaman pıhtıyla dedim gitti bukez diye ama hala benimle çok şükür kesildi derken kanamam bu sabah hafiften başladı yine rahim ağzındaymış bukez kanamam hortlak gibi oldum artık kan kaybetmekten şaşırdım drum rahim agzını ölçmüştü 2li rakam söyledi bayramdan önce yada sonra dikiş atıcaz dedi kan dursun durmadan olmaz dedi bununda durmaya niyeti yok ve kısalan rahim ağzıyla yine suların gelmesi ve acı son olsun istemiyorum dua edin bana:26::26:

sofika maşallah artık mutlu sona gidiyormuşun inş sağ salim alırsın bebeğini kucagına herkeze güzel saglıklı günler diliyorum

Ranacim, Allah yardımcın olsun canım inşallah alicaksin bebisini kucağına, su mübarek günlerde dualarımız kabul olsun inşallah, ama sen nolur iyi duşun, şimdiden kötüyü aklına getirme...

Canım doktor bu saate kadar durması daha iyi olmuş dedi sirmemi suyu hastanede bas,adım kullanmaya

içimizi ferat tutucez beiz bu bebekleri alıcez kucagımıza dicez hiç kötüdüşünmücez benim ablamın eltisi var oda 5 ayı hiç görmüyomuş benim gibi kadında kan pırtılaşması varmış ablam dün diyoki eltisinin kızkardeşi hep ben bu bebegi kucagıma alıcam saglıklı bir şekilde deyip durmuş şimdi maşşallah oglu var bizde öle yapalım yapıcazda işşallah:18::18:
chnb kıskandım bak beni kimse aramıyo tek tabancayım regrete arıyo anca sen neden aramıyosun sen beni beyenmiyomuzun yoksa
kızlar ne var ne yok bakalım havalar nasıl orda

çok sevindim arkadaşım.anladığım kadarıyla muayenen güzel geçmiş.aklındaki soruların cevabını almışsın.birazda olsa rahatlamışsındır.bundan sonrasıda inşallah hayırlısıyla güzel olacak.buji testini yaptırıcam diyordun.sanırım gerek duyulmadı.

sofika çok sevindim canım.allahın izniyle 39.haftada alınır dikişlerin.tam istediğin gibi bir cevap aldın ismail beyden.düşününce mantıklı olanıda bu.duaların için allah razı olsun arkadaşım..dedektif gibi bizi takip edecek olman beni çok sevindirdi.insanın kendini anlayan destekçileri olması çok güven veriyor.

Sende iyiki varsın canım..

Canım,bende sizi Aile olarak çok seviyorum oğluşun gerçi beni her görmesine oyun istiyor ben onla oynamıyorum ama öp benim için onu çok sevimli akıllı bir çocuk maşallah ..Eşinde çok beyefendi bir insan sana olan ilgisi sevgisi de maşallah çok iyi Allah nazarlardan korusun canım ....

Paşam kız niye beğenmeyeyim seni? Arıyorum ya...
canım şak ayapıyorm bebem ya atkılıyorum sen bana bakma

inşallah bir gün eşler de tanışır. Oğluşum da oyunu çok seviyor kimi bulsa oyun oynamak istiyor siz peşpeşe sıralayın kuzuları beraber oynayıp dursunlar benim gibi açmayın arayı...

canım şak ayapıyorm bebem ya atkılıyorum sen bana bakma

Ben de şaka yapmıştım... Şimdi ben şişko oldum sen zayıf... ben diyeceğim sana beni beğenmiyor musun?

kızlar merhaba
ben sabah erkenden ciktim eksiklerimi aldım geldim,eylul anneleri topigini okuyunca azcık acele edip cantayı hazırlamam gerektigini anladım :)
neyse cok yoruldum,bursa kapalı carsıyı alt ust ettim,ara ara kasıldım kaldım ama bir daha cıkamam bu sıcakta diye hepsini alıp oyle dondum.Allah´ım saglıklı gunlerde gule gule giydirmeyi de kısmet etsin inşallah bebişime,darısı da hepinizin başına kızlar,tum kalbimle diliyorum,amin!

feryalcim telefonla aramak istiyorum seni ama dısardayken su sızmış pet şişeden ve ıslanmış,şu anda calısmıyor umarım kuruyunca calısır
buji testini konusabildin mi ve daha ayrıntı yok mu merak ediyorum cok

Sagol canim benim.
Buji testinin cok eski bir yontem oldugunu ve sonuclarina cok guvenmedigini soylemesine ragmen ben o kadar israr ettimki yapmak zorunda kaldi.ve 8 lik buji bendede gecti.
Ama muayene sonrasi fikrinin degismedigini dikisi son care olarak dusundugunu soyledi.

Birde kullanmis oldugum kan sulandirici ignelerin benim icin gereksiz oldugunu soyledi.

HSG (rahim filmi) de serklaj yetersizliginin belli olup olmadigini sordum senin icin bu durumu daha onceden kesjn saptamamizi saglayan bir yontem yok dedi.
Insallah en kisa zamanda en dogru dr ve tedavi sekli ile sende adim atarsin bebegine giden yola.

anladım arkadaşım.teşekkür ederim sorduğun için.aslında sofikayı aradım ben bir konuşayım hemde senin numaranı alayım diye..ama aradım meşgule düştü.dediği gibi telefonu bozulmuş sanırım.bana telefonunu özelden atarsan müsait bir zamanda ararım seni..

allah hayırlı günlerde giymeyi nasip etsin arkadaşım.ne güzel hazırlıklarınıda bitirdin..inşallah bir avazdada doğumunu yaptınmı kavuşacaksın bebeğine:) ben seni aradım bugün tahmin ettim çarşıda olduğunu kalabalık sesler geliyordu ama sonra kapandı telin.

SOFIKA
Sagolasin canim benim

Ultrason muayenesinde rahimin normal boyutlarda oldugunu soyledi.
Histereskopi islemini gurkan bey yapti deyince birde kaybettigim bebekler oncesi bir sorjn olsa muhakkak soylenir ve tup bebek yapilmazdi dedi.rahimle olan bolumde sikinti yok.
Birde tanisal histereskopinin rahim agzi yetmezligine etki etmedigini soyledi.
Hafta hafta rahim agzj olcumlerini ve 13. Hafta kanama sonrasi 2.5 cm indigini soyleyince kanamanin bircok sorunu beraberinde getirdigini soyledi.
Simdi tek ve en onemli sorun ilk olarak tekmi ciftmi nakil.gerci cozjndukten sonra embriyolarin durumunu simdiden bilemiyoruz ama.
Esim dr sonrasi tek nakile ikna oldu sonrasinda uzulmektense diyor.

Bu arada esim esinle tanismaktanda cok mutlu olmus.
Esinin cocuk meselesinde sordugu soruya gelince bunda darilacak birsey yokki.esin nerden bilsin.
Daha oncede bahsetmistim sana esimin kiz cocuklarina karsi farkli bir sevgisi var.sizin adiniza da cok mutlu oldugunu ve bizimde kizimizin olmasini cok istedigini tekrar tekrar soyledi.
Alisverisini tamamlamana sevindim.birkac eksik biraksaydin daha bizde hediyeler alicaz minik kizimiza

canım dikkatimi çekti benim de tek tutması gerekiyodu mhakkak doktorla da tek transfer diye konuşmuştuk hep ama tam transfer anında tek mi koyalım iki mi dedi dakikalarca masada kararsız kaldım ve iki kondu çok korktum ikisi de tutarsa diye ama tek tuttu şükür şimdi diyorum tek koysaydı belki tutmazdı...tavsiyem çok iyi düşün iyi karar ver...allah yardımcın olsun..

amin inşallah!

canım eve gelir gelmez ozel mesaj yazdım sana burdan telefonum hala calısmıyor neyse napalım omru bu kadarmıs diyelim,ben de bugun ucuza aldım herseyi diye seviniyordum,erken sevinmisim

bence cok verimli bir randevu oldu bu İsmail beyle,sen nasıl ısınabildin mi,moda tabirle elektrik alabildin mi :)
eşim de cok memnun oldu,sizin icin herseyin en guzelini diliyor
ve doktora girmeden once dedim forumdan arkadaslar da bugun İsmail beye gidecek diye,kızım şebeke gibisiniz,korkulur sizden diyor
ben hediye olarak kızlarıma arkadas istiyorum badeden ve senden,arayı da cok acmadan,tek eksik bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…