Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlap az önce haber aldık mınnoslarımdan kızım hala makınedeymıs:KK43: ılk defa bukadar uzun kaldı cok üzülüyorum 982gr olmus berenım ardacımda 942gr olmuslar masallah kılo alıyorlar ama makıneden cıkamadı kuzum..sofıka ve feryal sızden haberler nasıl?

sinem canım daha küçükler yavaş yavaş düzelecek Allah can sağlığı versin...:KK16:

Merhaba arkadaslar dün sabah serkajim yapıldı doktor guzel geçtiğini söyledi doktorumla fazla konuşamadım yarı baygindim sonda taktılar serkaj olan arkadaslara sormak istediğim bı kaç soru var sondacikinca wc ye kalktımbacaklarimin arasından. Sarı su aktı basta idral sandim ama değil sanırım ilacli su eve geldigimde de vajinada pamuk farkettim tampon seklinde konmuş simdi ben o pamuğu çıkartayım mı sizinde böyle oldumu?

Canım çok geçmiş olsun bundan sonra da herşey güzel ilerlesin inşallah:nazar:

ben de clearblue kullandım,ilk denediğimiz ay klasik yumurtlama testlerinden kullanmıştım olmadı,sonra bunu kulandım hatta gülenyüz çıkınca eşim fotosunu çekti,dedim sanki hamilelik testi nesini çekiyorsun ama adamın içine doğmuş gibi tuttu işte :) hatta öyle ki bizim bebek 4 gün kadar geriden geliyor ve ben nedenini biliyorum doktorumuz da onayladı çünkü 4 gün daha geç yumurtladım(adetimin 18. günü),bunu bilmenin rahatlığı da var :) hadi darısı başına olsun inşallah

hayırlıysa olsun ..sağlıkla doğsun inşallah ..mani gibi oldu:KK1::KK1:

kızlap az önce haber aldık mınnoslarımdan kızım hala makınedeymıs:KK43: ılk defa bukadar uzun kaldı cok üzülüyorum 982gr olmus berenım ardacımda 942gr olmuslar masallah kılo alıyorlar ama makıneden cıkamadı kuzum..sofıka ve feryal sızden haberler nasıl?

Maşallah canım bebişlerine:nazar: yavaş yavaş büyüyorlar ..Bu günler geçecek bir gün buraya bebeklerle evdeyiz yazacaksın İnşallah:nazar:

sinem maşallah kilo almaya başladılar makineyi kafana takma yorulmasın diye çıkarmazlar..sen şanslısın bak dokunabiliyorsun benim kızımın yattığı yer çok sıkıydı 2 dk dursak hemen çıkartırlardı dokunmak ne mümkün..inşallah bundan sonra da su gibi geçer evinize çıkarsınız..benim kızım 45 gün ağzında hortumla durdu..hala gözümün önünde o halleri..ama herşey geride kaldı çok şükür şimdi abla bile olucak inşallah..

Kıskanmaz inşallah...Canım başta sıkıntı çekersin ama sonra rahat olur biz de bu yaşa kadar tek çocuk olduığu için sıkıntı çektik. 8 yaşında ama oyun çocuğu daha. hep çocuklu birileri aradık misafir gelse ilk sorduğu çocuğu var mı oluyordu. Bence iyi olacak senin için...

canım ilk görüşmede hipnoza almış oluyor. Vakaya hakim olunca daha o kadar olmuyor bilmeceyi çözene dek öyle... Cemil Bey de öyleydi dedektif gibiydi dersin ki cinayet masasında başkomiser:)
:82::82::82::82:doktor kolombo arda ve cemil:KK9::KK9::KK9:
canım daha çok küçükler maşallah bak benim ablam dogum etti yaşamadı maşşallah seninkiler yaşıyo umudumuzu yitirmyelim canım ben inanıyorumki yavrularımla o hastaneden çıkıcaksın bir elinde kkzın oglunda babsında tek kötü şey onlar hastanede aklın çıkar bir telefon gelse amanne oldu dersin ama içini ferat tut rabbim ömürlerine ömür katsın işşallahta görelim o mesüt günleri sen bruya gel kızlar evim egötürüyorum evimdeyim de bizde burda sevinçten aglıyalım :KK14::KK14:
Bugün bana Tuba geldi:KK16::KK16: bol bol sohbet ettik dertleştik ikimiz içinde iyi oldu fırsat olursa yine görüşeceğiz:KK9:
:63::63::63::63:tugbanın adın asveindimde kendi adım asevinemedim nedense senle yakınız ama götrüşemedik toplasam 3 kere:KK20::KK20:olmuyo böle arayı sogutma:KK19::KK19:

Bugün bana Tuba geldi:KK16::KK16: bol bol sohbet ettik dertleştik ikimiz içinde iyi oldu fırsat olursa yine görüşeceğiz:KK9:

evet çok güzel bir gündü canım benim teşekkür ederim çok iyi geldi.. hep sen bana geliyordun bu defa ben geldim :)) ben de yeni oturabildim senden sonra hiç eve girmeden alışverişe gittik geldik kıvançı uyuttum şimdilik dinleniyorum biraz sonra kalkar maraton başlar benim :) bu gün evden uzaklaşıp nefes aldım sayende.. malum kafayı yemek üzereydim..
en güzelide arabayla izmir turuydu :KK55:

Canım ikizler forumunda bı arkadas vardı, onun kuzuları çıkmış hem de 6 gün olmuş, seninkilerde kısa süre sonra cikicak inşallah, sayılı gün...maşallah bebislerine:)

mrb arkadaslar.sizlere sorum olacak.ben 14haftalık hamileyim ve rahim agzı yetmezliğim var serklaj olucam ama netten arstırdım komplikasyon ları olabiliomuş dogumu baslatabiliomuş o anda falan filan baya tedirgin oldum bu benim 3.hamileligim ve bunada bişey olursa diye cok korkuyorum.yaptıran arkadaslar biraz olsun bilgi verip beni rahatlatırmısınız.gönül rahatlıgıyla yaptırabilecegim bi operasyonmu tehlikesi varmı yada duydunuzmu aksi yönde bişey:26:

Arkadaslar disarida oldugjm icin anca yazabiliyorum.ama kacamak
SOFIKA ile bulustuk.kontrolu iyi gecmis
Sagolsun benide beklemis.eslerimizde tanismis oldu bu vesile ile.

Kisaca anlatmaya calisayim.
Dr kontrolumuz yaklasik bir saat surdu.
anlattiklarimdan sorunumun serklaj yetmezlige benzemedigini zaten takip ettigi gebeliklerde de serklajida son care olarak uyguladigini artilari kadar eksilerindende bahsetti.
yatma konusundada cok sicak bakmadigini gunluk hareketlerin cok fazla kisitlanmamasi taraftari oldugunu stresin daha tehlikeli oldugunu soyledi.
Hic gebelik kaybi olmayan bir kisinin erken dogum yapma riski %10 iken erken dogum yapan bir kisinin %20 dir dedi.
Ikiz gebeligin kendisinin basli basina bir risk oldugunu tek gebeliklere gore komplikasyonlerinin daha fazla oldugunu soyledi.
banada tek nakil onerdi.fazladan konulan her embriyonun tutmama durumunda ilk 3 ay dusuklerine ve buna bagli kanamalara sebep oldugunu basarisiz bir tup bebek denemesinin gec bir kayiptan daha az yipratici oldugunu soyledi.
vajinal muayenede yumurtalklarimin yasima gore cok iyi oldugunu rahimde herhangi bir yara vs.gormedigini soyledi.

mrb arkadaslar.sizlere sorum olacak.ben 14haftalık hamileyim ve rahim agzı yetmezliğim var serklaj olucam ama netten arstırdım komplikasyon ları olabiliomuş dogumu baslatabiliomuş o anda falan filan baya tedirgin oldum bu benim 3.hamileligim ve bunada bişey olursa diye cok korkuyorum.yaptıran arkadaslar biraz olsun bilgi verip beni rahatlatırmısınız.gönül rahatlıgıyla yaptırabilecegim bi operasyonmu tehlikesi varmı yada duydunuzmu aksi yönde bişey:26:

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım her operasyonun olduğu gibi serklajın da komplikasyonları var. Burada çok arkadaşımız serklajla gebeliklerini tamamladılar iyi bir dr yaparsa enfeksiyon riskine dikkat edilirse risk az.
fERYAL Canım çok sevindim iyi geçmesine inşallah her şey gönlünce olur...

allah şifa versin hepinize geçmiş olsun ben böle arada bir girebiliyorum kendi bilgisayarım yok anca eltimin evinden girebiliyorum bazen o yüzden kusura bakmayın soru soracak kadar vaktim oluyor Serklajlı arkadaşlar ben sadece vitamin kullanıyorumtek bir ilaç doktorum başkada ilaç vermedi acaba böle olması iyimi sizler neler kullanıyosuuz benm başka ilaç kullanmam geekmezmi ??????????:26:

allah şifa versin hepinize geçmiş olsun ben böle arada bir girebiliyorum kendi bilgisayarım yok anca eltimin evinden girebiliyorum bazen o yüzden kusura bakmayın soru soracak kadar vaktim oluyor Serklajlı arkadaşlar ben sadece vitamin kullanıyorumtek bir ilaç doktorum başkada ilaç vermedi acaba böle olması iyimi sizler neler kullanıyosuuz benm başka ilaç kullanmam geekmezmi ??????????:26:

canim ben 14/haftamdan beri progestan kullaniyorum-başta agızdan alıyordum sonra degisti ve vajinal olarak almaya başladım,burda cogumuz da progestan takviyesi ile ilerliyoruz ve erken dogum riskini azalttıgına dair ciddi arastırmalar okudum ben ve senin de doktoruna danışıp kullanmanı oneririm.Bir de enfeksiyona cok dikkat et,sirkeli suyla yıka ozel bolgeyi.

ben elevit, haftad yarım prouton depot, pıhtılaşmam olduğu için cleksan 0.6 iğne kullanıyorum burada serklajlıların çoğu haftada 1 proluton kullandı dr ne sor istersen...

bende aynı senn gibi çok korkmuştum hatta bi ara vazgeçtim ama doktor yine ikna etti herkezde aynı değildir tabi ama bence o kadarda korkulacak bişey yok tabi sen bilirsin yinede bende 13. haftamın sonunda serklaj olmuştum aYnı senn gibi iki kaybım var bu üçüncü gebeliğim çok şükür serklajımı yaptıralı bir aydan fazla oluyr şükür şimdiye kadar bişey olmadı bundan sonrası da iyi geçer inşallah sennde bebeğin kucağına sağ salim gelir rabbim isteyen herkese versin bizede.

chnb nasılsın canım maşallah haftalrın ilerliyor..
eylülgülü ve yaren serklaj olmuşsunuz hayırlısıyla atlattınız
duyaydin,prenseslerim sizlerde iyisiniz..
sofikacım maşallah az kaldı artık senin. doğumdan sonra bırakma topiği bilgilerini araştırmalarını paylaşmaya devam et kızlar fırsat buldukca..
sinem maşallah seninde bebişlerin çok güçlüler..
feryal seninde dr kontrolün iyi geçmiş sevindim..
paşamm sen nasılsın canm maşallah kilolar gidiyor..

unuttuğum varmı bilmiyorum 1saattir msjı yazdım bekliyor kıvanç bey uyandı mamasını yedi ve şükür ki uyudu umarım bir daha uyanmaz..

sofika nasıl geçtiiiiiiiiiiii?

tuba ne kaynattınız canımmmmmmmmmm?

baya kaynattık canım biraz topikten biraz hamilelik biraz bebek biraz eşler biraz izmirin sıcağı havadan sudan işte
artık regreteyle uzun süredir görüştüğümüz için herşeyi konuşabiliyoruz insanın herşeyi konuşabildiği ve anlayabildiği bi arkadaşının olması çok güzel
sonuçta internet aracılığıyla tanıştık ama çevremdeki bir çok arkadaşımdan çok daha iyi anlaşabiliyorum regreteyle
burda güzel paylaşımlarımız oldu güzel arkadaşlıklar kurduk mesela seninle yüz yüze görüşmedik ama yakın bi arkadaşım gibi görüyorum seni de
eee ne diyeyim iyi ki varsınız :KK16:

kızlar geldigimden beri grip yazmak istiyorum firsat olmadı bir turlu,merak ettiniz biliyorum
feryal benden once ozet gecmis gerci
telaşlıydı biraz randevudan once dogal olarak
eşlerimiz de tanışmış oldu,ben esime bahsetmemistim feryalin gecmisinden,sadece forumdan bir arkadas gelecek bekleyelim dedim, o da hamile diye dusunmus feryali eşine sormus kacıncı bebeginiz diye,umarım feryali de eşini de uzmemiştir,canım sıkıldı aramızda boyle bir sohbet gecti diyince :KK43:
benim randevum cok sukur iyi gecti
sukurler olsun rutine bagladık gidiyoruz :nazar:
bebegim iyi,haftasıyla uyumlu :nazar:
suyu iyi :nazar:
kilosu 2440 gr :nazar:
minyon bebek diyor doktor ama 2 kilo dogurmus biri olarak bana hşc de kucuk gelmiyor,sukurler olsun buna da:nazar: maşallah
36 haftada serklajı alalım diyor fakulte dedim,ben 39 haftada alıunmasındna yanayım dedi,ondan once agrın sancın başlar o ayrı dedi
benim bir anım var pek hoş olmayan dedi bununla ilgili,anlatır mısınız diyince anlattı:
ben o zamanlar asistandım,hoca(sanırım fakulte proflarından) bir kagıda serklajı alınsın diye 36 haftalık gebe bir hasta yollamıs,e tabii asistan olarak itiraz edemem o zamanlar ve serklajını aldık kadının diyor.Kadın dogum etmis ve bebegi solunum sıkıntısı cekmis,cok daha ufak bebekler var elbette yasayan ve mucadeleyi kazanan ama bu kazanamamıs,bebegi kaybetmişler,ondan beri bu konuda hassasım dedi İsmail bey,hersey yolunda gittigi muddetce 39.haftada alınsın taraftarıyım dedi.Hem daga basında yasamıyorsun ya,sancın tutarsa gelirsin acil alırız serklajını dedi,oyle kolay kolay da yırtılmaz hemen rahim korkma dedi.Ben de zaten bunları duymak istiyordum,aynı fikirdeyim kendisiyle 38 den once serklajımın alınmasını istemiyorum.Vajinal tablet kullanıyorum dedim ama geri geliyorlar dedim,azcık ıslatıp da kullan dedi(paşam demişti aynısını).Sonra dogum seklini konustuk,yanlislikla ilk dogum sezeryan diye yazmıs ve bunu da sezeryan olman lazım diyor,eşim de neden lla sezeryan diyince adamcaz anlatmaya basladı,iste riskleri sunlardır bunlardır,amerikada bile denedi ama simdi cok daha az uygulanıyor falan,biz de eşimle diniyoruz tabii,ben çaktım sonunda dedim hocam ben ilkini sezeryan olmadım,aa dedi yanlıs not almısım o zaman,sıkıntı yok madem ilki normalse bunu da oyle dogurursun tabii diye.O zaman dedi 39 da serklajı alıp dogumu bekliyoruz,hersey yolunda giderse plan bu.10-12 gun sonrasına randevu al dedi ama bayram oluyor mecburen haftaya aldım randevuyu(kontrol hakkım 14 gun,bayramı geciyor).Bu arada fakulte 10 gunde bir cagırınca,İsmail beye de 10 gunde bir gidince haftada bir doktordayım,eşim de diyor sen kendi kafana mı bu kadar sık gdiyorsun yoksa diye,adam ben pimpirkliyim diye supheye dustu :) Yok dedim oyle cagırıyorlar,yoksa bu sıcaklarda ben de yoruluyorum.
Neyse randevunun sonunda bir sonraki hastanız da bizim forumdan arkadas dedim İsmail beye,şaşırdı, ama yadırgamadı da,kompleksiz adam yahu,hem bak sanal ortamda namı yurudu adamın kk sayesinde :KK1: Gercekten merhametli bir adam,tecrubeli olmasının yanında,hak ediyor ovguyu.
Benim icin doktorun insaniyeti cok onemli,bunca tecrubeden sonra bunu iyi biliyorum,feryalle de konsuyoruz bu durumu,beni sadece para muşteri gibi goren bir doktor istemiyorum diyor haklı olarak,profesyonel olsunlar elbette ama insan da olsunlar,halimizi anlasınlar,bizi korkutup korkutup kendi olası balarısızlıklarına hazır edecez diye stres icinde gebelik yaşatmasınlar.
ben kendimde dikkat ettim de ne zaman azcık bile uzulsem yada heyecana kapılsam az da olsa kasılmam oluyor,bu stres hormonu garip gercekten sancıyı tetikliyor hic suphem yok,o yuzden mutlaka ama mutlaka sakin ve huzurlu bir gebelik gecirmemiz lazım,elbette bu herzaman mumkun degil ama en azından bize baglı sebepleri ortadan kaldıralım.
Feryalin dogru yolda olduguna inanıyorum ben,İsmail bey tek transfer onermiş,bu belki kafasını karıstrımıstır arkadasımın ama sonunda en dogru kararı vereceginden eminim.Eşim bizim ikinci kızmız diyince feryalin eşi de ben de kız cok istiyorum demiş,ikisi de kız olsun cok sevinirim demiş,cok duygulandım,ben bunu bana nasip ettigi icin her gun Allah´ıma dua ediyorum ve her gunku duamı ederken mutlaka butun evlat hasreti ile yananları da katıyorum.Allah´ım feryalin ve eşinin de yuzunu guldursun,onlara da saglıklı ve vakitlice evlatlarını kucaklamayı kısmet etsin inşallah,cumlemize de inşallah!Amin!
Ben sag saglim dogurayım,gebelik bayragını feryal ve badeye devrediyorum,sonra da dedektif gibi takipte olucam ne yapıyor ne ediyorlar diye :KK4: Allah´ım korusun.

chnb nasılsın canım maşallah haftalrın ilerliyor..
eylülgülü ve yaren serklaj olmuşsunuz hayırlısıyla atlattınız
duyaydin,prenseslerim sizlerde iyisiniz..
sofikacım maşallah az kaldı artık senin. doğumdan sonra bırakma topiği bilgilerini araştırmalarını paylaşmaya devam et kızlar fırsat buldukca..
sinem maşallah seninde bebişlerin çok güçlüler..
feryal seninde dr kontrolün iyi geçmiş sevindim..
paşamm sen nasılsın canm maşallah kilolar gidiyor..

unuttuğum varmı bilmiyorum 1saattir msjı yazdım bekliyor kıvanç bey uyandı mamasını yedi ve şükür ki uyudu umarım bir daha uyanmaz..

tubacım sagol canım,Allah´izniyle son haftalarımdayım,inşallah sag saglim alırım kızımı kucagıma,Allah´ım butun bu yolda olanları ve bebeklerini saglıcakla vakitlice kurtarsın inşallah!Dogumdan sonra da takipte olucam inşallah,bu sefer daha bir baglandım topice,fırsat yaratır girerim :)
Siz de regreteyle buluşmussunuz,ne guzel,hayat cok garip,
en yakınına anlatamayacagın seyleri 40 kat yabancıya anlatabiliyorsun ve daha da garibi o yabancı seni anlıyor ve butun samimiyeti ile yardımını,şefkatını sunuyor,ve biliyorsun ki bu karşılıksız,ne sen ona bir sey verebilirisn,ne de o sana,bu paylasılanlardan başka.

X