Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ay bana arkadaş geliyor desene,izmirde olacak olmana sevindim :))) bir de o dijital ovulasyon testinin faydasını gördüm ben,hem okuması daha kolay :)

Canim,inşallah arkadas olabilirim..clearblue istedim aksam üstü 1 saat sonra geldi yerleri karsiyakadaymis teslim ettiler parayı alıp gittiler...hamileliğimde böyle kolay olsa keske

Tesekkür ederim Canim...Orcun Sezer Tubadan aklimdaydi Namık Demir'i daha önceki yazılarından biliyorum cok iyi bir Dr ama ulaşılması zordu sanırım diğer tavsiye ettigin dr larla ortaya karışık bişeyler yaparım artik

canım seyretmede:18::18::18::18:kız regtete izmir gülü nasılsın

İyiyim Canim sen nasilsin

Kızlar bu arada bilgisayardan girince kk son sayfaları göstermiyordu telden okudum ve yazıyorum simdi:26:

chnbcim şimdi san bebek figürleri koyuyum sen anla artık :18::18::18::84::84::95::95::99::99::100::100::111::111::120::120::122::122::83::83::83:anladınmı şimdi bebemben hepiniizn yerne seyrettim yetti bir zahmet bakmayın ben seyrettim önce bir içimden ılık birşey aktı sonra terleme tuttu peşine midem bulandı oruç oruç dedim paşa bırak devamını syredemedim anlıcagın kan tutarda beni

canımnasıl olyum iç güveyden halliceyim eşimle işe gittik ona arkadaşlık yaptım 1.30 eve geldim anlıcagın birazdan duş alıcam niyetlenicem ilaçlatrımı içip yatıcem işşallah yarın çok işim var yemek temmizlik ütü :111::111aşanın işi bitermi bitmezzzzz

Merhaba arkadaslar dün sabah serkajim yapıldı doktor guzel geçtiğini söyledi doktorumla fazla konuşamadım yarı baygindim sonda taktılar serkaj olan arkadaslara sormak istediğim bı kaç soru var sondacikinca wc ye kalktımbacaklarimin arasından. Sarı su aktı basta idral sandim ama değil sanırım ilacli su eve geldigimde de vajinada pamuk farkettim tampon seklinde konmuş simdi ben o pamuğu çıkartayım mı sizinde böyle oldumu?

geçmiş olsun canım serklajının başarılı geçmesine çok sevindim, benimde yarın onbeşgün olacak..sarı su ilk kalkınca bir süre geliyor o vajinadan gelen ilaçlı bir sumu yoksa rahimde işlem olduğu için kendiliğinden mi geliyor bilmiyorum ama bendede geldi ve normal sayılıyor iki üç gün de çok az lekelenmeler oluyor açık kahve veya sarımtırak renkte endişelenme, vajinadaki tamponu önceki serklajımı cemil hoca yaptığında banada koymuşlardı ertesi gün sonda çıktıktan sonra hastanenin doktoru gelip çıkarmıştı, sende çıkarabilirsin artık herhalde istersen ara bir sor zaten çok canı acıtıyor ben çıkınca çok rahatlamıştım, ama bu sefer bana çapada yapıldı ve tampon koymamışlardı..

İcimi rahatlarttin saol tamponu cikarticam yerine bazlı bez koymama gerek vardı şimdilik hastanenin verdig hasta bezlerini kullanıyorum Cemil beye ulaşmakta cok zor sen Serkajdan sonra ilk kontrolüne. Nezaman gittin?

İcimi rahatlarttin saol tamponu cikarticam yerine bazlı bez koymama gerek vardı şimdilik hastanenin verdig hasta bezlerini kullanıyorum Cemil beye ulaşmakta cok zor sen Serkajdan sonra ilk kontrolüne. Nezaman gittin?

çok kalın petler kullanma hem hava aldırmıyor enfeksiyon tehlikesi olabilir hemde akıntı fazla değil damla damla gelir bundan sonra birkaç gün içinde tamamen biter günlük petler varya orkidin onlardan kullandım ben hep kirlendikçe sık sık değiştim yeterli oluyor hem sanada rahat olur sıcakta kalın şeyler kullanma..kontrole onbeş gün sonra gel dedi benim kontrolümde bayağı geçti serklaj falan derken, benim ilk kontrolüm şimdi bu cuma gidicem cinsiyeti de belli olucak inşallah..:))

serklajı hangi hastanede oldun canım, birde ne kadara mal oldu, geçen yıl 3500 falan demişlerdi banada bu sene imkanım olmadığı için hiç soramadım bile kendine direk çapayı tercih etmek zorunda kaldık..
birde canım eğer serklajdan sonra kullanacağın ilaçlarını falan söylemediyse ara öğren telefonda söyler, cepten ulaşamazsan, muayenehaneyi ara sekretere söyle o seni müsait olunca çaldırır arar görüşürsün, ilaçlarını ihmal etme, ben beş gün kadar altı saatte bir nidilat kullandım kestim, günde üç kezde progestan kullanıyorum..

Son düzenleme:

canım bende serklaj oldum ama tampon koymadılar bana:44::44:hele sontada koymadılar rahimim dikildi odaya sedyeyle getirildim sonra 10 dakika sonra kaynanam annem üstümü giydirdi eşimle ultroson odasına gittik doktor çagırdı gelde bakalım diye baş tabip oranın şefi kızdı hatta senin ne işin var ayakta yeni serklajın olmadımı dedi doktor çagırdı dedim sonra doktor odaya geldi eşimi çıkarıcak ne olur dedim bir görsün hiç görmedi tamam dedi kıyamadı öyle dememe bakmama eşim geldi kızımızı ömürümüzü gördü sonra kalp seslerini dinletti eşimle birbirimize bakıp gözlerim doldu işte mucizen gene benimleydi dedim bu sefer beni bırakmıcak sonra doktor bak bebegin iyi annesi yaşıyor dedi doktor odada çıktı eşimde beni kaldırdı birlikte yavaş yavaş yürüdük yatagıma geldik sonra anneme eşim emanet etti beni garip annem sandalyelerin üstünde uyudu annem görmüş kaynanam habira eşime işmar ediyomuş hadi gidelim diye birde anneme dünür hadi sende gel dikişi oldu yatsın burda bize gerek yok demiş annemde sen git ben kızımı beklicem demişkaynanama dedimki anne sen oglunla git o klozeti takıcak sende evi dip köşe temizle dedim daha halılar yıkanmıştı serilmedi eve geldim baktım herşey aynı dedim annen gelmedimi yok dedi beni doyurdu anem yatırdı sonra gelen gelene okadar kişi geldiki eve sayısını unuttum:44::44: kaynanam annem oldugu sürece gelmedi insan dikiş atıldı degilmi bir dolanır ama nerde15 gün baktı bana annem afedersiniz elinde olsa altımdan alıcak yeterki yavrumun bebegi dursun dedi ama gene olmadı en çok kızdıgım şey eve gelince evin o halini görmek ya sana demişim git evi toparla diye bende dedim anne ben sana ne dedim gelmedin evi temizlemedin okadar üstüne bastırdım diye söylenince oglum dediki dedi anne sen gelme ben yaparım dedim pes anne erkek işiyle kadın işi bir olurmu annem gitti hanım geldi 2 gün yemek yaptı gitti hafta sonları beni bıraktı habira aradı kocam oglum yemek yemedimi diye bukadar olur yainanın zorla kaldı millet aman laf eder diye olan annecigime oldu gitmeye gitmez dide kardeşimin dügünü vardı herşeyin tarihleri belli oldu zaten dügünle aramda toplasan 20 gün yok sonrası malum memlekete gitti aglayan geceler vs işte düşünmek bile istemiyorum birde dikişten sonra uyanınca altımda müthiş bir agrı oldu bir an geldi geçti
şimdi bana akıl verin arkadaşlar ben kaynanamı istemiyorum o gelince sinirlerim geriliyo ne yapsamda ayagını kessem benden hem hem bakar hem laf sokar cinsinden burdakiler bilir huyunugebe kalırsamda demeyi düşünmüyorum hak edene söylersin beni okadar kırdılarki hem eltim hem kaynanam ben ne yapayım da görüşmüyüm bu ikisiyleeşime dedim anneme demeden olmaz laf eder dedi kırılır dedi ama inanın gebeyken bir kere daha bu stresi kaldıramam

Son düzenleme:

canım oncelikle gecmis olsun,herseyin yolunda gitmesine sevindim,bundan sonra sana dusen gorev sakin sakin gün saymak,Allah sag saglim zamanında evlatlarımızı kucaklatsın inşallah.

canım ilk ayaga kalkınca sıvı gelmesi normal sanırım,bende kanlı gelmisti ve korkmustum ama o kan işlem sırasında olusan ve hep yatakta yattogımız icin disarı sızamayan kan.Sonda 24 satte cıkmıstı bende ama tampon hic yoktu.Kendi kendine tamponu cıkarabilecek misin,yada dogru olur mu bilemem ama daha fazla orda kalmaması gerektigi kesin,enfeksiyon olusmasın Allah muhafaza.Doktoruna zor yada kolay ulaş mutlaka,ve bu proflara da cok kızıyorum,dikip yolluyorlar,dunyanın parasını alıyorlar ama gerisi boş,kızın tamponu var icerde bir zahmet acıkla bari bu ne bicim iş

yazdığını okurken bilgisayarın başında bi ohh çekmişim :) iyi olmana ve sağlıkla atlatmana çok sevindim,inşallah devamı da iyi olacak,bol bol dinlen

ben de clearblue kullandım,ilk denediğimiz ay klasik yumurtlama testlerinden kullanmıştım olmadı,sonra bunu kulandım hatta gülenyüz çıkınca eşim fotosunu çekti,dedim sanki hamilelik testi nesini çekiyorsun ama adamın içine doğmuş gibi tuttu işte :) hatta öyle ki bizim bebek 4 gün kadar geriden geliyor ve ben nedenini biliyorum doktorumuz da onayladı çünkü 4 gün daha geç yumurtladım(adetimin 18. günü),bunu bilmenin rahatlığı da var :) hadi darısı başına olsun inşallah

EYLULGULU
Serklajin hayirli olsun.sorunsuz ve guzel bir sekilde atlatmana sevindim.
bana tampon farkli bir islem sonrasi konulmustu.hastanede almalari daha saglikli olur dusuncesindeyim.arkadaslar hakli dr bir dunya para veriyoruz cekinmeden ara sor.
insallah 1-2 gune hersey normale doner ve bugunden sonra bebekle ilgili guzel haberler aliriz.

PASAM
Esklileri kapat artik
inan sadece kendini gereksiz uzuyorsun.ve sunu bilki ben 10 yillik evliligimde cok uzzucu seyler yasadim.ve cok uzuldugum zamanlar oldu.ama artik disarda kalan kimse icin uzulmuyorum.
Disardaki herkes gereksiz konusur ve can sikar ama senin gercek sikintini sormaz ve onemsemez.

Arkadaşım çok geçmiş olsun..İnşallah bundan sonrasıda kolaycacık geçer.

aile hekimliginden aradılar simdi,son gebelik kontrolu icin
gerci fakultede yaptırdıgım tahlilleri not edip vedalasıyoruz ama yine de gitmesem olmaz,en azından ilkel bir aletle de olsa bebegimin kalp atıslarını duyuyorum :)
simdi bir banyo yapıp cıkayım,gorusmek uzere

canım umrumda degill artık inan ama eskielri aklım ageldikçe sinirim tepeme çıkıyorne arıyorum ne soruyorum demin eltimaradı demezmi bende diyete girdim sengüzel oldun iyisin bende olucemtelefonunu açmazdımda evi topluyodum harıl harıl bakmadım numaraya kim diye dedigim aslında haklı benim yandıgım gibi kim yanar degilmi yavrularına kaynanam benim için çoktan öldü eltimde hepten öldü utanmadan birde arıyor ben olsam dreim bu beni aramıyo ben niye araıyım yok anam yüzsüz birdaha arasın bakıcam o oldugunu görünce zaten teli açmıyorum sonra eşimi arıyo yengem nerde diyeben çoktak kapattım bu sayfayı allahın izniyle birdaha gebe kalıyım ne dicem ne çagırıcam işte okadar eşim ban yeter birde kendi ailem biz bu yola tek çıktık eşimle istemeyen gelmesin yüzlerinede söylücem gelmeyin istemiyorum sizleri diye yada eşime dedim sen söyle kimseyi çekmem strese girememkusura bakmasın kimse eski paş ayok salak paşa artık herşey bebekelrim için artık bu sefre başarıcam allahın izniyla işşallah

hayırlısıyla git gel arkadaşım..bu akşamda neler olacak merak ediyorum.bakalım dikişlerin alınmasına ne diyecek ismail bey.feryale ne cevaplar verecek.sabırsızlıkla dönüşünüzü bekliyorum:))

İnşallah canım bekliyoruz haberlerinizi...

İnşallah kolaycacık olur ilk aydan...

Çok sevindim canım. Canım benim serklajım 3 saat ve farklı yöntemle olduğu için burada olanlardan farklı şeyler yaşadım. Pamuk da yoktu ben de... Tekrar hayırlı olsun...

Canım benim de bir hafta önden gidiyor erken döllenme değil diyorum dr ye ovulasyonla tespit ettim diyorum:)) İyi oluyor bence de...

Canım katılıyorum sana hepimiz şu veya bu şekilde bir şeyler yaşadık sürekli kafadamızda geçmişi düşünüp sıkıcı şeylerle canımızı sıkmamak lazım.

PAŞAM böyle her vesilede geçmişi düşünürsen panik atağın da geçmez canım. Daha dün söz vermiştin geçmişi kapatacağına... Bence insanları olduğu gibi kabul etmeyi dene sürekli kafanda kurma. Kızında son hafta kayınvalidene sinirlenmiştin temizlik ya da yemekle ilgiliydi sanırım. Stres de olumsuz etkiliyor hepimizi.

Bizim de görümcemlerde neredeyse her gün ciddi tartışmalar oluyor evde 4 sabit çocuk 5 de neredeyse haftanın 4-5 günü gelen kalan 1 i kız 4 erkek çocuk en büyük 10 en küçük 2.5 yaşında. Düşün curcunayı... Ama insanlardan hayatlarını bana göre düzenlemelerini bekleyemem. Bir odam bile yok (şu an büyük görümceme geldik odam var) o kalabalıkta bazen wc ye bile zor yer buluyorum. Dediğim gibi herkes bir şekilde farklı sorun yaşıyor takılırsa kendimize bebişlere zarar. Salla gitsin...

Aaaa beni de aradılar burada olduğumu tespit etmişler tanışmaya çağırdılar gelemem dedim. devletten de troid ve şeker için randevu aldım...

bu arada kızlar c vitamini sistit için çok iyiymiş asitleri enfeksiyonun üremesine engelmiş özellikle kızılcık şurubu çok etkiliymiş...

hayırlısıyla git gel arkadaşım..bu akşamda neler olacak merak ediyorum.bakalım dikişlerin alınmasına ne diyecek ismail bey.feryale ne cevaplar verecek.sabırsızlıkla dönüşünüzü bekliyorum:))

başka topikten de bir arkadaşın ismail beye bugün randevusu var...

Bu arada kızlar c vitamini sistit için çok iyiymiş asitleri enfeksiyonun üremesine engelmiş özellikle kızılcık şurubu çok etkiliymiş dedim ya Memorialin dergisinde okudum...

başka topikten derken hangi topikten canım?oda bizim gibimi yoksa normal hamilemi?

Canım benim 3 topiğim var. Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır? topiğinden. Bir 13-14 haftalık doğumu var, bir de 8 haftalık düşüğü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…