Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb 3.gundemde yok canım Allah´ım bu ikisini bana bagışlasın elbette Allah´ım bizim icin baska sekilde planlamadıysa
ben kızımda alısveris yapamadım-ilk aylar aldıgım birkac sey haric,herseyı ablam ve halam aldı sagolsunlar
simdi yine yapamıyorum cunku hepsi var :))
ama cok da sorun degil,nasılsa bundan sonra hep alıcaz,sag saglim olsun onlar da gerisi hallolur

denizanası hosgeldin,agrın sızın yoksa calısmak sana iyi gelecektir,cok dikkatli ol ve kendini yorma,gun icinde uzanabilecegin bir yer varsa mutlaka aralarda uzan ve soluna yatarak dinlen.

Sofikacığım ne güzel anlatmışsın.Akşam 12 den sonra ben de yayip içmedim. Ben espirilerle girdim serklaja Arda bey bu hasta şimdi nasıl bir operasyon olacağını seyredip giriyor demişti:)) Bana sondayı narkoz sonrası taktılar sanırım öncesinde takılmamıştı. Ve bayılırken de ağzıma hava verdiler bir de o bayılana dek acılı oldu bende canım yanıyor dedim... sERKLAJ SONRASI ayağa kaldırmak istediler 4- 5 saat sonra kalkamadım wc ye gittiğimde de bayılmak üzereydim. Sezaryen gibi gaz sancısı çektim...

Bu arada nursin ikiz hamileydi cemil bey yaptı serklajı aynı gün çıktı...

yorucu calışmıyorm zatende, mescid var uzansam mı orda,, ama bebeğim icin zaruri bi durum bu, ayıptan ziyade günah olur diye korkuyorm

Haklısın canım almak işi hiç bitmiyor... Ben de düşünmüyorum 3. yü sağ salim doğsunlar da...

canım işşallah bebem ya çok şükür bugün biraz daha iyiyim bebem bende demin namaz kıldım hepimize bol bol dua ettim yeminledualarım sizinle sizde ban dua edide şu hastalıgım geçsinkızlar ne var ne yok bakalım görüşmeyelideniz anası canım ben hiç şeker yüklemesi yaptıramadım nasip oolmadı işşallah 4 bebegimde nasip olucek

evet canım biraz daha rahat bir ortamda girince ameliyata daha moralli oluyor insan,ben serklajımı hangi doktorun bile yapacagını bilmiyordum
sedyeyle beni ameliyata sokan yaşlı gorevli vardı,sacımı gorunce(orgu yapmıstım belime kadar)karısını hatırladı-kaybetmiş-onun sacı da hep boyle uzundu,kadının sacı uzun olmalı afferim demişti.
senin ameliyatın biraz daha farklı oldugu icin sendeki proseduru bilemiyoruz elbette,ameliyatın kendisini seyretmiş olsak da :)) sonayı anesteziden sonra takmalaırını daha dogru buluyorum ben,benim sonda fobim var
beni serklaj sonrası hic kaldırmadılar,ama sende dedigim gibi işlem daha meşakatli oldugu icin nerdeyse normal sezeryan sonrası sureci yaşadın.
Ben de genelde aynı gun cıkıldıgını okudum,benim şansıma her iki serklajımda da tuttular,iyi mi kotu mu bilmem ama ilkinde bir hafta kaldım toplam,ikincide 3 gun.
ve benim kafama takılan bir sey var,neden benim serklaj sonrası cok şiddetli agrım oluyor da genelin olmuyor,cok ilginc.Agrı eşigi olmadıgına eminim,benimki yuksektir,kolay kolay agrıyor demem.Ama bayag bayag agrım oldu benim hem de 1-2 gun surdu,azalarak devam etti.Acaba rahmi hırpalamkla mı alakalı,yoksa serklajın konuldugu bolgeyle mi,sonucta benim serklajım 4 cm e yakın bir olcuyle atıldı,cok yukarda diye mi agrım oldu acaba merak ediyorum :18:

Bilmiyorum canım enfeksiyona bakarlar herhalde sonda yi insallah ben bayginken takarlar sigortam hastaneyi karşılıyor ama doktor hastanenin kadrolu doktoru olmadig icin doktor parasını biz kendi cebimizden veriyoruz faturasını sigortaya götürüp o hastanenin uzman doktor ücreti kadarını oduyolarmis doktor yat derse yatarım insallah hayirlisiyla atlatirim

Canım acaba sana az mı ağrı kesici verdiler ki? Benim ağrı olmadı fazla da dediğim gibi sezaryen gibi daha beter oldu çünkü 3 saat sürdü çok hava dolmuş. Gaz sancım çok oldu. Şimdi sezaryen olmaktan korkuyorum inan dese normal doğum yapabilirsin yaparım...

Canım yanlış hatırlamıyorsam 3000 di uzman dr parası Ataşehirde 4800 de doçentti prof ne kadar bilmiyorum... İnşallah çok değildir...

çok olsa da ben cemil beyin serklajına çok güveniyorum nursin ikizlerle çok ilerlemişti 2 bebeği de 2.5 kilo civavı ve üstü doğdu...

bende ağlarım herhalde bu aralar ağlamaya bahane arıyorum simdi benim anlamadığım bana ilaç verilcek benim gözlerim açık olcak ama ağrı sizi hissetmiyecem dımı?ilaç etkiisni göstermeden işlem yapmıyorlar değilmi ben uyumayı tercih ederim tabi. Bebeğime bı zararı olmayacaksa insallah hayirlisiyla bunuda atlatirim

Sofika normal serklaj videosu da koysana...

Araştırdım nette normalmiş sıkmamak gerekirmiş...

canım gozlerin acık olmayacak,uyuyacaksın uyusturucunun etkisiyle-tam anestezi degil dememin nedeni tam anestezide verilen ilaclardan dolayı kendin nefes alıp veremiyorsun ve bogazındanbir boru sokup o sekilde ameliyat boyunca makine yardımı ile nefes aldırılıyorsun,hayati fonksiyonların da makineye baglı olıuyor ve haliyle genel anestezili ameliyatlar daha riskli ve zorlu geciyor.Bizde genel anestezi yok-ama bu uyumuyorsun demek degil-uyusturucu etkisiyle uyuyorsun ve morfin etkisiyle de agrı duymuyorsun,uyusturucunun etkisi kayboldugunda da uyanıyorsun.ilac etkisini gostermeden işlem yapmazlar,bunu test etmek icin cesitli yontemleri var sıkma canını(her ne kadar benim de anestezi ve ameilatla ilgili ciddi fobim olsa da bunca şeyden sonra onu aşmaya calısıyorum)

Kızlar göğsüm kaşınıyor ucunu tuttum süt çıktı bir şey olur mu?

canım normal sut gelmesi,bende hic gelmiyor,hosh dogumdan sonra da zor iniyor ya iniyor bir sekilde buna sukur
sakın elleme,sıkma,tutma bile canım

Sofika normal serklaj videosu da koysana...

Araştırdım nette normalmiş sıkmamak gerekirmiş...

koyarım canım bir bakayım

sofika akıntı bende de başladı..hatta tırstım bişey geliyor diye..ama beyaz çok şükür..
ben çantayı kapıya koydum üstelik bebe kıyafetleride hazır bez bile aldırdım:)) 2 kilo üstü:))
artık nidilatı bırakıyorum son celestonlerın üstünden de 3 gün geçti..başımı zonklatıyor artık ilaçlar.. bu sıcakta çarpıntıdan gidicem..bundan sonrasına da Allah kerim..

sinem maşalllah atlattınız zor günleri inşallah gerisi çok daha iyi olur..
eylülgülü Allah kolaylık versin..
chnb sen de iyisin maşallah:))
herkese kolay gelsin ..
eşim de fırını siliyor bi yandan da söyleniyor ee iftar üstü..başına vurdu..hiç ellemese sevaba girer diycem de yapıcak iş aıyor galiba..

evet canim bendeki akıntı da beyaz,kokusuz
aşırı da degil ama bugune kadar su gibi olan akıntı dısında olmamıstı cok sukur
ben de bu vajinal tableti kullanıcam diye crinone jeli bıraktım,prospektuste sunla sunla birlikte kullanmayın diyordu e ben de bilemedim uygun olur mu diye sonucta crinone tamamen vajinadan atılmıyor birbirini ters etkilemesin diye bıraktım
senin kullandıgın ilaclar biraz daha agır o yuzden bırakman daha dogru,bu sıcaklarda o carpıntıyla olmaz,hem cok sukur artık cok da korkulacak bir haftada degiliz .
cantayı bende bu hafta hazır edicem kısmetse
eşine de maşallah,nasıl icinden gelmiş fırın silmek,benimki kendi ihtiyacını gormek dişinda bir seye elini surmez hele ki oructa simdi de geldi hemen yattı iftara kadar hayır yok benden diyor,aman mecbur kalmayalım da yapmasın,Allah başımızdan eksik etmesin

Arzucuğum bence de iyi yapmışsın ilacı bırakmakla artık gerekmez bencede...Ben proluton dışında bir şey kullanmıyorum Arda Bey kan hapı da vermedi tahlil de istemedi kızlar siz kan hapı kullanıyor musunuz?

canım göğüs uçlarını sakın sıkma rahimde kasılmaya neden olursun bunu duyardım ama nolacakki derdim doğumdan sonra daha iyi anladım süt sağdıkça sancılarım iki kat artıyodu..o sıvı kolostrum normal gelmesi

Canım göğüs ucun kurudugu için kasiniyordur, bı kremle nemlendirmen yeterli, eğer küçük küçük açılmalar olursa fito krem öneririm....süt gelmesi de normal, abimin eşinin 6. Aydan sonra sabahları uyandiginda pijaması hep islanmis oluyodu

cnm hadi sana da bebişine de hayırlı serklajlar,
sakın endişe etme, insan o kadar çabuk toparlıyor ki kendini
ben unuttum bile
dualarımız seninleeee

evet cnm çarşamba da bodrum kısmetse :))
ayağım daha iyi ama hala tam basamıyorum ve çok şişiyor :26:
zaten saat 4 e kadar hep evin içindeyim uzanıyourm ayağıma buz koyuyorum
kendi evimde oldugumdan daha iyi dinleniyorum
biz burda 7 büyüğüz 1 benim çüçük oğlum
herkes fır dönüyor, bana da dinlenmek kalıyor
fıstıgımda karnımda dinleniyor bol bol

ne güzel şimdiden sütlenmişsin
bende bir baksam mı acaba gelir mi ki
keşke bu bebeğimde booollll booooll sütüm olsa
oğlumda olmamıştı çok
ama sen de diğer arkadaşların dediği gibi sıkma daha çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…