Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maşallah evet çok şükür bugünlere dr lardan artık endişe edecek bir şey yok lafını duyunca çölde su bulmuş gibi oluyorum..
bende dikiş te yok işin garibi...bir önceki doğumumda 21 veya 22 de açılma olduğunda dr bir dahakinde dikiş şart demişti..ama doğumdan 2 ay sonra tekrar hamile olunca şoka girdik..eşimde istemedi operasyonları pek sevmez..bende onu strese sokmadım bana kalsa belki attırmıştım dikiş birde elimizde 28 haftalık bir prematüre olunca kaderci oluyor galiba insan..neyse dr emziriyorsun düşer bu zaten rahim de toplanmamış vs deyince oluruna bıraktık..22 ye kadar gene iyiydi 22 de hunileşme o da 34 e geldi çok şükür..arada nidilatı bırakmaya çalıştım ama 24 ten beri içiyorum bünyem sarsılmasın dedim ama hemen ağrı sancı olmuş ben anlamam pek diğer doğumlarda da nst de sancı çıkar ben duymam..neyse zaten 2 3 gündür göbek deliğim aşşağı bakmaya başlamıştı zaten..hakkımızda hayırlısı..2.5 kiloyu geçse diyorum bende:))
dikiş alma mevzuu bence de erken zaten neredeyse haftada bir kontrole gidiyoruz..anlamazmı dr dikişin zorlandığını..bence de ismail bey daha açıklayıcı olur..
ha benim dr bi daha kontrole bile çağırmadı doğurcağıma kanaat getirdi herhal..:))
Herkese Allah kolaylık versin...

Merhaba arkadaslar ben geldim

Kontrol iyiydi aklimdaki herseyi sordum

Rahim ağzım 3.2 gecensefer 4 tu kisalma olmuş, ama Arda bey iyi buldu. Biz atsanız önlem olsa falan dedik
Suan sana herkes atar dedi ama at desende atmam ben dedi :))))

Bebeğimiz kızmış bir degisiklik yok yani :))

2li testi cok riskli bulmadı fakat 4 luyu de bugün yaptı, bakalım cumaya sonuclar nasıl gelecek

Yat dinlen de demedi, 2 hafta sonra izmirde bie doktoragorun rahim uzunluğu olculsun dedi (bugün 3 haftalığına tatile çıkıyoruz)

Mmorial hakkında şikayetlerimi oldukça adik ifade ettim

O da kabul etti isler büyüdükçe karışıyor dedi :))

Güzel bir kontroldu, bebis tepetaklak duruyor, bası aşağıda suan da,dogum kanalına girmiş gibi(Allah göstermesin)

H
Gunaydin kızlar, ben bebisimi görmeye gidiyorum
İnşallah iyi haberlerle gelirim

hadi insallah dün gece rüyamda gördüm seni bana biraz soğuk duruyordun benim elimde bı dua kitabı var sen bı duanın Arapça yazılı kısmını kopartiyorsun fotokopisini çekeyim bende de olsun diyorsun sonra beni chnb nın yattig hastaneye götürüyorsun asansöre kadar eşlik ediyorsun hastanenin en üst katında yatıyormuş odasına girmeden uyandım hayirdir insallah chnb de görünmüyor iki gündür haber alan varmı?

Hayır olsun , rüyanın tersi çıkarmış görüşürsek cooookkkk sıcak davranacağım demekki :)))

Chnb ile dün ben konuştum, İnternet'e giremiyorum dedi, büyük gorumcesinde şimdi ya
Bir yaramazlık yok

canım senin durumun cok zordu gercekten mucize gibi bir gebelik oldu cok şukur,bundan sonra gercekten de daha rahat olmalısın,doktoruna da bakma sen o daha ne zasmandan beri doguracagını dusnuyor,inşallah 40 da gorecegiz canım
Allah´a emanet olun

maşallah size,hep guzel haberlerle gel inşallah
sana iyi tatiller diliyorum canım ,bu arada tatile nereye sır degilse :)
kendini yormadan dikkatli dikkatli tamam mı
Allah´a emanet olun

chnb demek nete giremiyorsun ama burası sensiz cok ıssız oluyor
neyse artık iyi ol ve ara ara haber ucur buna da razı olacagız
Allah´a emanet ol canım

anladim canim birkac gun daha bekle bakalim kesilmezse doktora danis mutlaka

Sağ ol canım bilgiler için demek hataydan bir çalışma:))
Ben hangi ipti bilmiyorum sorayım bir dahakine...

Gerçekten şükretmek lazım... Cennette inşallah karşılaşacağız meleklerimizle...

Canım benim 25 haftalık bebğimde 53 gün sürdü 40 dan sonra adet oldum sandım sonra dr ye gittim hormonal kist oluşmuş ve ginera isimli doğum kontrol hapı kullandım durdu...

Maşallah canım kuzulara... Sinem ten renkleri nasıl ? benim oğlum 800 gramdı zenci bebeklerine benziyordu mor- koyu tenliydi...

Canım bende olmuyor bende de bacak ağrısı var yağmur var ya sanırım romatizmam var...

Canım sonuna yaklaştın çok seviniyorum görünce...

Canım güzel haberlerle dönmüşsün...Çok sevndim. Her şey güzel olacak inşallah 4 lün de güzel çıksın daha çok sevinelim))

Hayır olsun canım benim de gece karnım sertti biraz korktum. Akşam kavun yedim sanırım bana dokunuyor... Ben de Sofikayı gördüm rüyamda. Bir trendeymişiz yarışma varmış grup grup bebek resimli poster yarışması. Ben sofika ve tanımadığımız biriyleymişiz en son grupmuşuz. Biz posta, takvim gibi gazetelerden bebek resmi kesip kartona yapıştırıyormuşuz. Sonra otel gibi bir yerdeymişiz yangın çıkmış biz kurtuluyoruz yarışma sonucunda sofika bizim adımıza ödül alıyor 20 tl imiş ödül. Hayır olsun inşallah...

chnb demek nete giremiyorsun ama burası sensiz cok ıssız oluyor
neyse artık iyi ol ve ara ara haber ucur buna da razı olacagız
Allah´a emanet ol canım
Canım vın bitmiş yenisini aldırdım bugün...

ben de özledim sizi:))

hayir olsun canim ruyan ilginc bir ruyaymis
20 tl odulu de yalniz yemem heralde anca beraber kanca beraber

vin yenilemen iyi olmus seni goremeyince canim sikiliyor

Demekki:)
kontrolün guzel geçmesine sevindim ama benim anlamdigim sende bı kısalma mevcut bu ilerleyen haftalarda dahada kisalcagna işaret değilmi yoksa normalmiymis bu kısalma?sen yinede dikkat et iyi tatiller...

doktorunu alnından öpüyorum,gerçekten bilinçli,geneldeşeekr böyle çıkıncı hba1c istemez gereksiz bulurlar,aferim ona..

canım doktoruna görün 40 gün bitince,kanaman az az olduğu sürece sorun yok,benim 20 günün sonunda bitmişti sarımsı bir renge dönmüştü ve yaklaşık 26 ağustosta doğum yaptım 23 eylülde ilk adet kanamamı gördüm

hiddenisko,sanki dinlensen iyi olmaz mıydı? tatilde yorma kendini..biliyor musun arda bey sana dikiş atmadıkça benim doktor da doğru yoldaymış gibi geliyor,senden iyi haber geldikçe sanki ben de iyi olacakmışım gibi

chnb cim sen de sor bakalım senin serklaj ipin neymiş,biz sıradakilere örnek olsun :) bak sen hele hakikaten jetonum yeni düştü tez hataydan :))))))

sinemcim senin bebekler kilo aldıkça eşimle ben havalara uçuyoruz burda maşallah yavrulara

Son düzenleme:
PASAM
Kilolar gidiyor masallah.en kisa zamanda saglikli bir sekilde hedefine ulasirsin
insallah.

HIDDENISKO
DR kontrolunun iyi gecmesine cok sevindim.tatil iyi gelicektir sana.
eglenmeye ve tadini cikarmaya bak ama tedbiri elden birakma ve guzel haberlerle don insallah.

BADE
Dogum sonrasi benimde kanamam uzun surmustu.ama ben kan sulandirici igne oluyordum dogum yaptigim gun dahil.bence birkac gun daha bekle dr la konus.en dogru aciklamayi o yapar sana.

EYLULGULU VE DUYAYDIN
DR kontrollerinizden gelecek iyi haberleri bekliyorum.hersey guzel klacak insallah.

SINEM
Masallah.hergun daha guzel haberler aliyoruz.Bizleri habersiz birakma
CHNB
22 haftalik olduk masallah.rabbim bundan sonrada sorunsuz atlatmayi nasip edicek insallah.

ARZUFIRDEVS
Ne guzel bu haftalari gormussun hemde serklajsiz.insan okuyunca hem seviniyor hemde kendi icin umut ediyor.insallah sonuna kadar sotunsuz gecirirsin hamileligini.

Sofika ne ödül ama sana da yeter tüm topiğe de Ben de sıkıldım bakamayınca 3 aylık ekletti eşim...
Neyse çok kaynatmamışsınız...

Jorjet güzel haberler ne zaman geliyor?

Canım Hatayda fakültede sanırım yapılmıştır çalışma ama orası kabus gibi bir yerdi malesef...senin konntrolün 2 haftada bir mi olacak şimdi?

Canım sağ olasın 25 e yaklaştıkça korkmuyor değilim... İnşallah sağlıkla atlatırım bu dönemleri... Senin de kontrol ne zaman?

CHNB
Korkularinda haklisin.ana gecen gun SOFIKA cok guzel seyler soyledi.hedefini her zaman yuksek tut ve inan.bebegine daha ilk gunlerden ufakta olsa birsey al ki unudun olsun diye.cok hosuma gitti.
Dr kararlarina gore hareket edip ona gore kararlar aliyoruz.ama cevremizde bircok mucize var.oncelikle rabbim istemis olsun.
Insallah Arda beyde en azindan 32 li haftalara ulasicak.ve hepimiz guzel haberlerinle sevinicez.

Ben kan veidrar tahlillerini aldim.smear ayin 15. De cikacak sanirim.hemen gitmeyi dusunuyordum ama glukoz testi yuksek cikmis.dun saglik ocaginda gosterdim HbA1C diye bir test yapildi.bakalim lazartesi bir sorun cikmazsa hafta ici gidicem
Dileyen cabalayan emek veren herkesin rabbim yaninda ve yardimcisj olsun.

kızlar merhaba misafir var süt SAĞMAYA KAÇTIM SİZEDE BAKAYım dedim sol göğsümden çok az geliyor nie acaba.. chnb ten renkleri normal bebek gibi şuan ilk doğduklarında çok YESMERDİ ZATEN SAÇLAR KAPKARA AYY çoooook özledimmm

arkadaşlar merhabalar..
8 haftalık hamileyim iki yıl süren tedavilerim sonuç vermeyince hiç ummadığım bir anda artık ümitlerimin
tamamen tükendiği bir anda rabbim mucizemi gönderdi bana.
hem erkek infertilitesi hem de pco ile mücadele ettik iki yıl boyunca
çok şükür mücadelemizin krşılığını aldık. bu süre içinde hep hamile olmak için uğraşırken benim için başka bir süreç başladı şimdi..
meleğimi içeride tutabilmek..
tedavi sırasında histereskopi geçirmiştim
histereskopi sırasında doktorum bende rahim ağzı yetmezliğini farketmiş
bana hamile kalınca muhakkak 13. 14. haftalada dikiş atılması gerek 20. haftadan sonraa da yatışa geçeceksin dedi.
bende hamile kalabilmeyi becerince şimdi de bunun derdine düştüm
hiç bişi bilmiyorum ve çok korkuyorum zor elde edilen bir gebelik çünkü.
en büyük şansım hiç bebek kaybetmeden bu durumu öğrenmekti şükürler olsun rabbime
umarım bundan sonrada herşey yoluna girer..
size şunu sormak istiyorum cevap verirsseniz çok sevinirim
bu haftalarda risk yok değil mi.
yani 9. haftamın içindeyim rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bu haftalarda sıkıntım olur mu
uçak yolculuğu yapmak zorudayım önümüzdeki günlerde
bişi olurmu diye krokuyorum
şimdidien teşekkü ediyrum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…