-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.621
Gunaydin kızlar, ben bebisimi görmeye gidiyorum
İnşallah iyi haberlerle gelirim
maşallah evet çok şükür bugünlere dr lardan artık endişe edecek bir şey yok lafını duyunca çölde su bulmuş gibi oluyorum..maşallah canım bize
cok sukur bu gunlere gelebildik,benim de bu seferki hedefim 40Allah izin verirse tabii,saglıcakla ve en hayırlı zamanda dunyaya gelsinler inşallah
dikişle ilglili bir sey konustunuz mu,bana 36 haftada alıcaz dedi doktor erken geldi ve alınmaması icin ısrarcı olmayı dusunyorum ama hayırlısı olsun inşallah,insan neyin daha dogru olacagını bilemiyor.
Gunaydin kızlar, ben bebisimi görmeye gidiyorum
İnşallah iyi haberlerle gelirim
H
hadi insallah dün gece rüyamda gördüm seni bana biraz soğuk duruyordun benim elimde bı dua kitabı var sen bı duanın Arapça yazılı kısmını kopartiyorsun fotokopisini çekeyim bende de olsun diyorsun sonra beni chnb nın yattig hastaneye götürüyorsun asansöre kadar eşlik ediyorsun hastanenin en üst katında yatıyormuş odasına girmeden uyandım hayirdir insallah chnb de görünmüyor iki gündür haber alan varmı?
maşallah evet çok şükür bugünlere dr lardan artık endişe edecek bir şey yok lafını duyunca çölde su bulmuş gibi oluyorum..
bende dikiş te yok işin garibi...bir önceki doğumumda 21 veya 22 de açılma olduğunda dr bir dahakinde dikiş şart demişti..ama doğumdan 2 ay sonra tekrar hamile olunca şoka girdik..eşimde istemedi operasyonları pek sevmez..bende onu strese sokmadım bana kalsa belki attırmıştım dikiş birde elimizde 28 haftalık bir prematüre olunca kaderci oluyor galiba insan..neyse dr emziriyorsun düşer bu zaten rahim de toplanmamış vs deyince oluruna bıraktık..22 ye kadar gene iyiydi 22 de hunileşme o da 34 e geldi çok şükür..arada nidilatı bırakmaya çalıştım ama 24 ten beri içiyorum bünyem sarsılmasın dedim ama hemen ağrı sancı olmuş ben anlamam pek diğer doğumlarda da nst de sancı çıkar ben duymam..neyse zaten 2 3 gündür göbek deliğim aşşağı bakmaya başlamıştı zaten..hakkımızda hayırlısı..2.5 kiloyu geçse diyorum bende:))
dikiş alma mevzuu bence de erken zaten neredeyse haftada bir kontrole gidiyoruz..anlamazmı dr dikişin zorlandığını..bence de ismail bey daha açıklayıcı olur..
ha benim dr bi daha kontrole bile çağırmadı doğurcağıma kanaat getirdi herhal..:))
Herkese Allah kolaylık versin...
Merhaba arkadaslar ben geldim
Kontrol iyiydi aklimdaki herseyi sordum
Rahim ağzım 3.2 gecensefer 4 tu kisalma olmuş, ama Arda bey iyi buldu. Biz atsanız önlem olsa falan dedik
Suan sana herkes atar dedi ama at desende atmam ben dedi :))))
Bebeğimiz kızmış bir degisiklik yok yani :))
2li testi cok riskli bulmadı fakat 4 luyu de bugün yaptı, bakalım cumaya sonuclar nasıl gelecek
Yat dinlen de demedi, 2 hafta sonra izmirde bie doktoragorun rahim uzunluğu olculsun dedi (bugün 3 haftalığına tatile çıkıyoruz)
Mmorial hakkında şikayetlerimi oldukça adik ifade ettim
O da kabul etti isler büyüdükçe karışıyor dedi :))
Güzel bir kontroldu, bebis tepetaklak duruyor, bası aşağıda suan da,dogum kanalına girmiş gibi(Allah göstermesin)
çok yoğun değil sofikacım ama yani tam kahveye döndü diyorum sonra bir bakıyorum gene kırmızı..değişiyor.siyaha yakın kahve geliyor mesela ardından kırmızı.o yüzden endişe ettim.inşallah içerde bişey kalmamıştır.doktor 40 gün olur dedi.bakalım 2-3 gün kaldı 40ın bitmesine.
bir hastanenin yazılmış tezi (hatay ili)
bir sürü çeşidi varmış sütürlerin ve kullanıldıkları doku,dayanma süreleri ve dokudaki alerjik reaksiyonlarına kadar bahsetmişler,şu bizim ipleri de şöyle anlatmışlar
SENTETİK NONABSORBABLE SÜTÜR MATERYALLERİ
nylon,polyester,polipropilen,polibutester,paslanmaz çelik,deri zımbaları,deri bantları böyle gidiyor....
bizimkisi POLYESTER
Burgulu multiflament polyester veya polietilen tereftalatandan oluşmaktadır.Yüksek gerilim kuvvetine sahiptir.Dokuda kuvvetini kaybetmeden süresiz kalabilir.Sadece metal sütürler daha yüksek gerilim kuvvetine sahiptir.Piyasada polibutilat ile kaplanmış (ethibond) veya kaplanmamış (mersilen,dacron) olarak bulunmaktadır. Kaplanmamış formu diğerlerine göre daha belirgin doku reaksiyonuna sahiptir.Kaplanmışların doku reaksiyonu düşük,düğüm güvenliği yüksektir.Multiflament olmalarına karşın yarada enfeksiyon oluşturma riski diğer multiflament sütür materyallerine göre belirgin oranda daha azdır. İpeğe alternatiftir. Oral,genital mukoza yaralarında kullanılabilir.Ancak ipeğe oranla oldukça pahalıdır.Yeşil ve beyaz renklerde bulunur.(ipeğe alternatif demiş ama genital mukozada ipeği tavsiye etmiyor,elastik olmadığı için dokuyu kesebilirmiş ipek,bir de ipek doğal olduğu için enfeksiyona daha açıkmış o yüzden ipek böylece elenmiş oluyor)
bir karanlığın ortasında kaybolmuşum …Etrafta acımın temsili haykırışlarım yankılanıyor…Aman Allah’ım..sağır olmak istiyorum bu feryad-u figana..biri durdursun en sesli çığlıklarımın yankısını…çıldırıyorum..imdadıma yetişsin bir el…soluğum kesiliyor…
da-ya-na-mı-yo-rum….!
Ve karanlığıma ışık yakan bir ayet yankılanıyor acı dolu çığlığımı susturarak;
‘’yalnız Rabbine yönel.’’ ( inşirah / 8 )
Sana yöneldim YaRab…Sana Dayandım…sensin tek tesellim..umudum…karanlıklarımı aydınlatan ışığım…buz tutmuş yanlarımı eriten güneşim…Kapına geldim zift karası kalbimide yanıma alıp…ferahlat kalbimi…huzurunla donat yüreğimin her zerresini…tut ellerimden…tut ki yapamam Sensiz.!!!!
Neden? Niçin? Niye? Hep bana ! demeyeceğim…hakkım yok…Ben bana sokakta yol verene bile bin bir kibarlıkla TEŞEKKÜR ederken ,sahip olduğum bu sonsuz nimetlerin Sahibine bir kere bile teşekkür edemedim…elim ayağım tutarken..gözüm görüp , kulağım duyarken…sağlığım yerindeyken..ailemle sıcacık evimizde keyif yaparken unutuluşa terk ettiğim şükrü ..teşekkürü edemediğim Rabbime karşı anlatılmaz mahcubiyette kaybolurken..küçücük dertlerle dertlenip birde utanmadan her ufak engel de ‘’ neden hep benim başıma geliyor ? niye bir işim de düzgün gitmiyor ? niçin sıkıntılarım bitmiyor ?!!! BIKTIM! YORULDUM! DAYANAMIYORUM! ‘’ diye diye şikayetlerimi nasıl da dile düşürdüm…
Sana sunulan gözleri aç…görebil-me yeteneğini faaliyete geçir! Bak kainat sana sunulmuş…Hadi teşekkür Et!!!Gör ve duy ayetin sana anlattıklarını..yansıttıklarını ;
Öyle ise siz beni (ibadetle) anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin; sakın bana nankörlük etmeyin!(Bakara-152.)
Sana nankörlük ettim Allah’ım…varlığıma kattığın hayat ..ve hayatıma kattığın tüm varlıkları hiçe sayıp teşekkür etmeyi..şükrü dilime dolamayı unuttum…
Ve şimdi Senin affına sığınıp şükre duruyorum ;
Verdiğin vermediğin…sahip olduğum olmadığım..Sen’ce bilinen her şey için… Sen’ce bilinen her şeyin sayısınca sonsuz şükür…
ELHAMDÜLİLLAH!!!!
Eziliyorum yüklerin altında..kalkışa geçemiyorum bunca acının sancının ağırlığından…nasıl bir yüktür taşıdığım..ayaza tutulmuş yüreğim donmuşken ısınmıyor hiçbir uzvum…gözlerimin göğünden yağmurlar boşalıyor..fırtınalar kasırgalar bitmek bilmiyor..dinmiyor acım…yaram kapanmıyor…sabrım taşıyor..nedir bu bitmek bilmeyen hayatımın her zerresine buz kestiren kışımın uzunluğu…hani tüm fırtınalar elbet dinerdi..dinmiyor..yalan mı söylediniz bana..bu kışın ertesi bahardı hani..bahardan eser yok..kandırmayın beni…çocuksu bakışlarıma aldanmayın…umutlarımın üzerine çığlar düşürmeyin..ben bu derdin altında can çekişiyorum..imdadıma kulaklarınızı tıkamayın…diye bin bir ağıt düzerken gönlümün daralan penceresini açıyorum…ve bir ayetin sıcaklığı sarıyor varlığımı ;
Allah, sabredenlerle beraberdir.”(Bakara, 15)
Sabredeceğim elbet…bilirim ki Rabbim kullarına altından kalkamayacağı yük vermez…bu bir sınav..ve ben bu sınavı alnımın akıyla en yüksek notla geçeceğim inşallah…Dua dua kalkacağım o yükün altından..sabır sabır güç toplayacağım..ve bir besmele kuvvetiyle atacağım yükümü sırtımdan..ezilmek yok..güçsüz kalmak..korkuya kapılıp kaçmak..ağlayıp sızlanarak umudu tüketmek yok…Bana ..Rabbine aşık bana asla yakışmaz ümitsizlik..bu gece uzun sürebilir..ama elbette sabaha erecek..ve bu kış benim sabrımın duayla birleşimine şahit olup çiçek çiçek umut umut baharı sunacak gönlüme…
İnşirah inşirah..ayet ayet huzuru buluyorum Sana dayandıkca Rabbim…
Hani Sen demişsin ya Allah’ım ; ‘’ Kulum Bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir arşın yaklaşırım ’’ Sana koşarak geliyorum…ve hissediyorum Seni yanımda…gözlerimin umutlu ışıltısı bu yüzden…kalbimin duracakmış gibi atması bu yüzden…dua dua koşuyorum Sana Yarabbi !
Peygamberimiz diyor ya :'' Dua, mü'minin silahıdır ‘’ işte ben en kuvvetli silahımı almışım..
hiçbir dert beni yıkıma uğratamaz..dimdik ayaktayım bir dua asilliğiyle…Duayı en büyük sıkıntı imha edicim kılıp…!!!
Senden gelen herşeye amenna YaRabbi!!!
ve her sıkıntıda;
inadına;
Dua dua dua
inadına;
Sabır sabır sabır!!!
Ve tabiki her hale sonsuz Şükür!!!
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz ben 6 aylık kayıp yaşadım ve şu an lohusayım.doğum yapalı 37 gün oldu ama benim kanamam hala kesilmedi.az az geliyor.Sizlerde nasıldı?ve bunun ardından ilk adeti kaç gün sonra oldunuz?
OKIZLAR BİZ GELDİK MAŞALLAH BEBİŞLERİM İYİLERDİ ŞİMDİLİK Bİ SIKINTI YOK DEDİ DOKTORUMUZ BERENİMİZ KİLO ALMIŞ 87OLMUŞ ARDAMIZ VERMİŞ BİRAZ ÇOK TATLILAR MAŞALLAHRESMİ YÜKLEYEMİYORUM PCDE SORUN VAR ŞUAN BİLE ÇOK EZOR RYAZIYORUM EN KISA SÜREDE YÜKLEMEYE ÇALIŞICAM
arkadaşlar benm iki gündür sağ taraftaki kalçama çok kötü kramp atıyor özelliklede uzınıp ayağa kalktığım zaman bi kaç dakka krampın geçmesini bekliyorum acaba nedendir sizdede oluyormu çok ağrıyor napıcam bilmiyorum doktoramı gitsem ?????
merhaba arkadaşlar kısacık yazayım bugün eski dr uma kontrole gitttim yenisi tatile çıkmış malum yaz sezonu..2 aydır görmemişti beni görünce şok oldu hala nasıl doğurmadın ne yaptın dedi bende bol nidilat içtim evden de çıkmadım dedim:)) neyse önce herşey yolunda dedi ben de rahimağzı nasıl bi bakın deyince artık çok aşağıda ölçemiyorum istersen alttan bakalım dedi ben de hareketlendirmeyelim bir gelişme olmadıkça diye istemedim bundan sonra heran bekle ama keşke 10 gün daha dursa dedi.. yine celeston vuralım dedi asılında haftası 34 ama risk sevmiyor dr hanım..2. dozları da 6 hafta önce vurulmuştum kadın beni her gördüğünde panik oluyor..allahtan doğumhaneye yollamadı:))
neyse celestonları da..48 saat bekleriz ama inşallah kadir gecesine kadar doğurmayacağım..olursa da küvöze gerek olmaz inşallah..
aman bu kadarına da şükür..bebek çok hareketli bu ara mecbur baskı yapıyor tabi..
artı sağlık ocağında da kontrolum vardı 34 ten sonra normal kabul ediyoruz artık sıkıntı olmaz dediler..biraz da kilosunu toplasa doğsun kendimi sokağa atıcam 3 aydır evdeyim ya..
okuyamadım pek herkes iyidir inşallah..
Merhaba arkadaslar ben geldim
Kontrol iyiydi aklimdaki herseyi sordum
Rahim ağzım 3.2 gecensefer 4 tu kisalma olmuş, ama Arda bey iyi buldu. Biz atsanız önlem olsa falan dedik
Suan sana herkes atar dedi ama at desende atmam ben dedi :))))
Bebeğimiz kızmış bir degisiklik yok yani :))
2li testi cok riskli bulmadı fakat 4 luyu de bugün yaptı, bakalım cumaya sonuclar nasıl gelecek
Yat dinlen de demedi, 2 hafta sonra izmirde bie doktoragorun rahim uzunluğu olculsun dedi (bugün 3 haftalığına tatile çıkıyoruz)
Mmorial hakkında şikayetlerimi oldukça adik ifade ettim
O da kabul etti isler büyüdükçe karışıyor dedi :))
Güzel bir kontroldu, bebis tepetaklak duruyor, bası aşağıda suan da,dogum kanalına girmiş gibi(Allah göstermesin)
H
hadi insallah dün gece rüyamda gördüm seni bana biraz soğuk duruyordun benim elimde bı dua kitabı var sen bı duanın Arapça yazılı kısmını kopartiyorsun fotokopisini çekeyim bende de olsun diyorsun sonra beni chnb nın yattig hastaneye götürüyorsun asansöre kadar eşlik ediyorsun hastanenin en üst katında yatıyormuş odasına girmeden uyandım hayirdir insallah chnb de görünmüyor iki gündür haber alan varmı?
Canım vın bitmiş yenisini aldırdım bugün...chnb demek nete giremiyorsunama burası sensiz cok ıssız oluyor
neyse artık iyi ol ve ara ara haber ucur buna da razı olacagız
Allah´a emanet ol canım
Sağ ol canım bilgiler için demek hataydan bir çalışma:))
Ben hangi ipti bilmiyorum sorayım bir dahakine...
Gerçekten şükretmek lazım... Cennette inşallah karşılaşacağız meleklerimizle...
Canım benim 25 haftalık bebğimde 53 gün sürdü 40 dan sonra adet oldum sandım sonra dr ye gittim hormonal kist oluşmuş ve ginera isimli doğum kontrol hapı kullandım durdu...
Maşallah canım kuzulara...Sinem ten renkleri nasıl ? benim oğlum 800 gramdı zenci bebeklerine benziyordu mor- koyu tenliydi...
Canım bende olmuyor bende de bacak ağrısı var yağmur var ya sanırım romatizmam var...
Canım sonuna yaklaştın çok seviniyorum görünce...
Canım güzel haberlerle dönmüşsün...Çok sevndim. Her şey güzel olacak inşallah 4 lün de güzel çıksın daha çok sevinelim))
Hayır olsun canım benim de gece karnım sertti biraz korktum. Akşam kavun yedim sanırım bana dokunuyor... Ben de Sofikayı gördüm rüyamda. Bir trendeymişiz yarışma varmış grup grup bebek resimli poster yarışması. Ben sofika ve tanımadığımız biriyleymişiz en son grupmuşuz. Biz posta, takvim gibi gazetelerden bebek resmi kesip kartona yapıştırıyormuşuz. Sonra otel gibi bir yerdeymişiz yangın çıkmış biz kurtuluyoruz yarışma sonucunda sofika bizim adımıza ödül alıyor 20 tl imiş ödül. Hayır olsun inşallah...
Canım vın bitmiş yenisini aldırdım bugün...
ben de özledim sizi:))
Hayır olsun , rüyanın tersi çıkarmış görüşürsek cooookkkk sıcak davranacağım demekki :)))
Chnb ile dün ben konuştum, İnternet'e giremiyorum dedi, büyük gorumcesinde şimdi ya
Bir yaramazlık yok
doktorunu alnından öpüyorum,gerçekten bilinçli,geneldeşeekr böyle çıkıncı hba1c istemez gereksiz bulurlar,aferim ona..Vevabin icin cok sagol canim.
dun u.u kan ve idrar testi sonuclarini aldim.ama beraberindede buyuk bir saskinlik yasadim.ne icin giittim ne bcikti.
SERBEST T4-T3,TSH (NORMAL)
PROTROMBIN ZAMANI,INR,PT%,APTT (NORMAL)(pihtilasma sisteminin calismasi testleriymis)
TAM IDRAR ANALIZI (NORMAL)
HEMATOLOJIK VE BIYOKIMYA TESTLERI
Tam 4ay ara ile yapilan testlerdeki fark cok buyuk
Hgb 15 iken 10
Glukoz 77 iken 123
Dr bile sasirdi.bakalim hayirlisi artik
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz ben 6 aylık kayıp yaşadım ve şu an lohusayım.doğum yapalı 37 gün oldu ama benim kanamam hala kesilmedi.az az geliyor.Sizlerde nasıldı?ve bunun ardından ilk adeti kaç gün sonra oldunuz?
doktorunu alnından öpüyorum,gerçekten bilinçli,geneldeşeekr böyle çıkıncı hba1c istemez gereksiz bulurlar,aferim ona..
chnb cim sen de sor bakalım senin serklaj ipin neymiş,biz sıradakilere örnek olsun :) bak sen hele hakikaten jetonum yeni düştü tez hataydan :))))))
sinemcim senin bebekler kilo aldıkça eşimle ben havalara uçuyoruz burda maşallah yavrulara
PASAM
Kilolar gidiyor masallah.en kisa zamanda saglikli bir sekilde hedefine ulasirsin
insallah.
CHNB
22 haftalik olduk masallah.rabbim bundan sonrada sorunsuz atlatmayi nasip edicek insallah.
ARZUFIRDEVS
Ne guzel bu haftalari gormussun hemde serklajsiz.insan okuyunca hem seviniyor hemde kendi icin umut ediyor.insallah sonuna kadar sotunsuz gecirirsin hamileligini.