- 10 Aralık 2009
- 2.403
- 74
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.641
arkadaşlar merhabalar..
8 haftalık hamileyim iki yıl süren tedavilerim sonuç vermeyince hiç ummadığım bir anda artık ümitlerimin
tamamen tükendiği bir anda rabbim mucizemi gönderdi bana.
hem erkek infertilitesi hem de pco ile mücadele ettik iki yıl boyunca
çok şükür mücadelemizin krşılığını aldık. bu süre içinde hep hamile olmak için uğraşırken benim için başka bir süreç başladı şimdi..
meleğimi içeride tutabilmek..
tedavi sırasında histereskopi geçirmiştim
histereskopi sırasında doktorum bende rahim ağzı yetmezliğini farketmiş
bana hamile kalınca muhakkak 13. 14. haftalada dikiş atılması gerek 20. haftadan sonraa da yatışa geçeceksin dedi.
bende hamile kalabilmeyi becerince şimdi de bunun derdine düştüm
hiç bişi bilmiyorum ve çok korkuyorum zor elde edilen bir gebelik çünkü.
en büyük şansım hiç bebek kaybetmeden bu durumu öğrenmekti şükürler olsun rabbime
umarım bundan sonrada herşey yoluna girer..
size şunu sormak istiyorum cevap verirsseniz çok sevinirim
bu haftalarda risk yok değil mi.
yani 9. haftamın içindeyim rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bu haftalarda sıkıntım olur mu
uçak yolculuğu yapmak zorudayım önümüzdeki günlerde
bişi olurmu diye krokuyorum
şimdidien teşekkü ediyrum..
gokcen oncelikle hosgeldin,hamileligin hayırlı olsun sag saglım vakıtlıce kucagına almak kısmet olsun bebeklerini inşallah
histeroskopi sırasında rahim agzı yetmezligi teşhisi ilginc geldi,burda bir cok arkadasa uygulandı ama hic birinde bu histeroskopi ile fark edilmedi,eger boyle bir durum varsa yazık olmuş gercekten kayıplarına
-oncelikle doktoruna sorman ve takip etmen gereken rahim agzı boyun-burda bir cok arkadasın doktorunun fikri tekil gebelikte 3 cm ikiz gebelikte 2.5 cm altı riskli kabul ediliyor.Daha 8.haftada bu olcumu bilmen daha sonrası icin onemli olabilir
-kasılma,akıntı vs konularında bilinclenmen ve hangi durumlarda mutlaka doktora basvurman gerektigini bilmen
-doktoruna guvenmen fakat mumkunse tek doktor takibi altına olmaktan kacınman
-dikişten once ve sonra kanda idrarda vajinal ortamda enfeksiyon tahlili yaptırman ve serklaj sonrası antibiyotik tedavisi uygulanıp uygulanmadıgına dikkat etmen(enfeksiyon bir cok erken dogumun başlıca nedeni-hijyene extra dikkat)
-cinsel beraberlik butun gebelik boyunca yasak(baslıca nedeni enfeksiyon riski)
gelelim sorunun cevabına-hayır bu haftalarda ucak yolculugunun kayıp yasaman acısından bir risk teşkil edecegini sanmıyorum
genel olarak dikkatli bir gunluk hayat surmen lazım ve evet 20 li haftaşardan sonra da bebekler agırlasacagı icin extra onlemler ve hareket kısıtlılıgı gerekebilir,burda da bir cok defa konusu gecti gerci hic birimiz tam emin olamayız ama ikiz gebeliklerde tam yatak istirahatınin faydalı olmadıgı yonunde bazı arastırmalar yapılmıs,bu konu ustune biraz arastırıp,doktorunla gorus alısverisinde bulunmanı oneririm.
bu zorlu ama guzel yolculukta sana basarılar dilerim,yardımcı olabilecegimiz bir sey olursa mutlaka cevap alırsın,tekrar hoşgeldin