Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
troidlerime baktırmıştım 1,5 ay önce birşey çıkmamıştı tekrar ettirmek lazımmı acaba

canım yanında götür tahlillerini sor troidi tekrarlamaya gerek var mı diye? devlette mi yaptıracaksın? 182 den randevu al devlete beklemiyorsun bile boşuna o kadar para verme özele...

Yarin sofika nin randevusu var u.u de.ogleden sonra 1-1:30 gibi.benimde kan tahlilleri icin gitmem lazim zaten orda olucam.eger musait olursan sofika ile tlf da anlasin goruselim insallah. Ne kadar guzel olur.

Feryalcim ,yeni geldim.şimdi gördüm cevabını.Sofikaya çekine çekine mesaj attım.Saat geç oldu biraz,inşallah rahatsız etmemişimdir.Buluşmak istiyoruz ne dersin dedim.Henüz cevap gelmedi.topictede gözükmüyor.Cevap gelirse bildiririm canım.

Canım altın gibi sarı görünüyor ultrasonda görmedim hiç herhalde iyi bir iptir o kadar kameraya da çekmişler operasyonumu kalitesiz çıkmasın diye iyisiyle dikmişlerdir sanırım...:KK9::KK1::KK9:
ben de gordum serklaj ipini sarıydı rengi tuhaf gelecek ama ince bir elektrik kablosunu andırıyordu

:KK9::KK9::KK9: Birikmişleri yazayım dedim. İyi dedktif olurmuşum yawwww:KK51::KK51::KK51: Kişilerin eski mesajlarına ba:KK1:kıyorum eksikleri tamamlamak için internetten dr leri hangi ildeymiş buluyorum...:KK53::KK53::KK53:
valla pek sık ugramayan arkadaslar bakıp da bilgilerini eksiksiz listede gorunce bayag sasırascaklar,dedektif gibi izimizi surmusler diye

sofikacım ne kadar güzel düşünmüşsün.keşke banada çıtlatsaydın.ne iyi kalplisin arkadaşım.allah gönlüne göre versin.uygun bir zamanda buluşalım diyorum.hatta yarın senin randevundamı görüşsek acaba:) kaçta bakıym senin randevun?
canım son ana kadar kesin olmayınca hic caktırmadım,gelecem deyip gidemezsem kotu olurdu

Feryalcim ,yeni geldim.şimdi gördüm cevabını.Sofikaya çekine çekine mesaj attım.Saat geç oldu biraz,inşallah rahatsız etmemişimdir.Buluşmak istiyoruz ne dersin dedim.Henüz cevap gelmedi.topictede gözükmüyor.Cevap gelirse bildiririm canım.

canım aşkolsun niye cekineceksin,bizim gecemiz gunumuz karısık :)) eşimin yegeninin dogum gunu vardı yeni girdik eve hemen topigi actım daha mesajını okumadım cantamda duymadım hic
randevum saat 13 te ama bekleme salonunda beklemeyeim diyorsan 14 ten once isim bitmez ama yok sorun degil bekleriz dersen ben ordayım :),yarın idrar kan vs tahlillerim de olacak.feryal de gelecek ve eger sen de gelirsen cok guzel olur,hastane cıkısı laflarız yine
bir aksilik olursa telden de haberlesiriz canım
iyi geceler

ben de gordum serklaj ipini sarıydı rengi tuhaf gelecek ama ince bir elektrik kablosunu andırıyordu

valla pek sık ugramayan arkadaslar bakıp da bilgilerini eksiksiz listede gorunce bayag sasırascaklar,dedektif gibi izimizi surmusler diye

canım son ana kadar kesin olmayınca hic caktırmadım,gelecem deyip gidemezsem kotu olurdu

canım aşkolsun niye cekineceksin,bizim gecemiz gunumuz karısık :)) eşimin yegeninin dogum gunu vardı yeni girdik eve hemen topigi actım daha mesajını okumadım cantamda duymadım hic
randevum saat 13 te ama bekleme salonunda beklemeyeim diyorsan 14 ten once isim bitmez ama yok sorun degil bekleriz dersen ben ordayım :),yarın idrar kan vs tahlillerim de olacak.feryal de gelecek ve eger sen de gelirsen cok guzel olur,hastane cıkısı laflarız yine
iyi geceler
benimki misina ipi gibiydi ömrümde doktor dikişlerimi alınca ipi göstermişti hepte kandı ip :KK14::KK14::KK14:kızımı o tutyodu ama gene gittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK14::KK14:

canım yanında götür tahlillerini sor troidi tekrarlamaya gerek var mı diye? devlette mi yaptıracaksın? 182 den randevu al devlete beklemiyorsun bile boşuna o kadar para verme özele...

Evet özelde yaptıracağım ama SGK ile anlaşması var
İki test altı üstü
Cok ödemem herhalde

Evet özelde yaptıracağım ama SGK ile anlaşması var
İki test altı üstü
Cok ödemem herhalde

Anladım canım sorunsuz çıksın şu testler gıcık testler...:KK53::KK53::KK53:

Sofika canım sorma, bazı arkadaşların başka topiklerden baktım. Bir de kiminin tarihi net değil kiminin bebeğinin ismi yok ama yine de bakanlara fikir verir dedim...

bir de ben yatma pozisyonu bulamıyorum yüzüstü uyurdum eskiden hamileliğimden beri olmuyor tabi. nasıl uyunur ya böyle...:KK50:

benimki misina ipi gibiydi ömrümde doktor dikişlerimi alınca ipi göstermişti hepte kandı ip :KK14::KK14::KK14:kızımı o tutyodu ama gene gittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK14::KK14:

canim benim de ilk serklajda misina gibiydi hatta bildigimiz ip gibiydi
ama bu sefer ince sarı plastik gibiydi,dosyamda serklaj ipinin bir ornegi vardı hatta tam adını ve turunu not ettim bir yerlere

Anladım canım sorunsuz çıksın şu testler gıcık testler...:KK53::KK53::KK53:

Sofika canım sorma, bazı arkadaşların başka topiklerden baktım. Bir de kiminin tarihi net değil kiminin bebeğinin ismi yok ama yine de bakanlara fikir verir dedim...

bir de ben yatma pozisyonu bulamıyorum yüzüstü uyurdum eskiden hamileliğimden beri olmuyor tabi. nasıl uyunur ya böyle...:KK50:

evet karnın buyudukce pozisyon sıkıntısı daha da artacak
ben uzun suredir sadece saga ve sola yatabiliyorum sırt ustu bile yok

Kızlar günaydın, Prof rıza madazli ve cerrahpasanin yeni doğan yogun bakıyla ilgili bilgisi, deneyimi veya duydukları olan var mı acaba?

uyuyyakalmışım 9.30 da randevum vardı
şimdi de 12.15 e aldım randevu, oğlan hala uyuyor
bu testler için aç ve susuz mu olmak lazım ölüyorum susuzluktan

iyi geceler

Canım bekleme salonu dediğin kadın doğum bölümünde oluyor herhalde.poliklinikler mi oluyor.ben pek bilmiyorum.feryal kaçta gelecek?

Canım bekleme salonu dediğin kadın doğum bölümünde oluyor herhalde.poliklinikler mi oluyor.ben pek bilmiyorum.feryal kaçta gelecek?

evet canim polikliniklerin orda,buyuk bir bekleme salonu var
holiday inn tarafındaki giristen girince duz yuru sonra merdivenlerden ikinci kata cık,kadın hastalıkları ve dogum poliklinigi yazan bolume gir-bu aynı zamanda randevu da alınan bolum,hani 2 tane kız oluyor hep kayıt ve randevu icin
feryal de sanırım 13-13:30 gibi gelir.ben seni cepten de ararım canım,simdi hazırlanmam lazım.

ama bu sefer ince sarı plastik gibiydi,dosyamda serklaj ipinin bir ornegi vardı hatta tam adını ve turunu not ettim bir yerlere

canım sana zahmet,o serklaj ipiyle ilgili bilgiyi paylaşabilir misin? serklaj olacaklara bir fikir olur :KK66:

:44::44::44:birde halat gibi ip varmış onla dikende oldu arada beye desek gösteririmi acebe ipi ozaman:KK53::KK53:

Merhaba kızlar Sofikanın ve Hideniskonun randevusu var güzel haberlerle gelsinler inşallah...

Prenslerim Rıza Madazlının adını topiklerden duydum ama bu topikten gidip deneyimleyen hatırlamıyorum...

Paşam bilemiyorum benim aklıma gelmedi görmek... İyi ip olduğunu düşünüyorum...

Ben de iyiyim doktorları izledim.

2 doğum vakası vardı dizide çift rahimli bir kadın 2 ayrı dönemde hamile kalmış. Bebeklerden biri 22, diğeri 28 haftalık olduğu ortaya çıkıyor. 22 haftalık olması mümkün değil ben o süreçte Anadoludaydım diyor meğer kadın tecavüze uğramış kocası önceden bebekleri sakinleştirmek için masal okuyor... bu durumu öğrenince gidiyor kadının sancısı tutuyor. Sezaryenle 28 haftayı alıyorlar diğer bebek sancıları başlatıyor başka dr de bu masal işini gördüğü için ameliyatta masal anlatıyor başarılı bir ameliyat oluyor... Bir de sucuklu yumurta örneği verilmişti bu hikayede. Sucuklu yumurta için tavuk katkıda bulunur yumurtasını verir, sucuk için inek kendini adar kendini verir:)) Adama DR Hasan sucuk mu yumurta mı olacaksın diyor bu ilişkiniz için adam sucuğu tercih edip :KK9:karısının yanına gidip kendinden olmayan bebeği de sahipleniyor...

2. vakada ise 8 aylık hamile banyoda düşüyor hastaneye geliyor meğer bebeğini kaybetmiş dr bir zaman söyleyemiyor çok üzülüyor sonra söylüyor baba sezaryenle alınsın istiyor dr de normal olması gerektiğini söylüyor baba ısrar etse de anne cansız bebği normal doğuruyor ve kucaklıyor...

Çok etkiliyor insanı...:KK5:

Merhaba kızlar Sofikanın ve Hideniskonun randevusu var güzel haberlerle gelsinler inşallah...

Prenslerim Rıza Madazlının adını topiklerden duydum ama bu topikten gidip deneyimleyen hatırlamıyorum...

Paşam bilemiyorum benim aklıma gelmedi görmek... İyi ip olduğunu düşünüyorum...

Ben de iyiyim doktorları izledim.

2 doğum vakası vardı dizide çift rahimli bir kadın 2 ayrı dönemde hamile kalmış. Bebeklerden biri 22, diğeri 28 haftalık olduğu ortaya çıkıyor. 22 haftalık olması mümkün değil ben o süreçte Anadoludaydım diyor meğer kadın tecavüze uğramış kocası önceden bebekleri sakinleştirmek için masal okuyor... bu durumu öğrenince gidiyor kadının sancısı tutuyor. Sezaryenle 28 haftayı alıyorlar diğer bebek sancıları başlatıyor başka dr de bu masal işini gördüğü için ameliyatta masal anlatıyor başarılı bir ameliyat oluyor... Bir de sucuklu yumurta örneği verilmişti bu hikayede. Sucuklu yumurta için tavuk katkıda bulunur yumurtasını verir, sucuk için inek kendini adar kendini verir:)) Adama DR Hasan sucuk mu yumurta mı olacaksın diyor bu ilişkiniz için adam sucuğu tercih edip :KK9:karısının yanına gidip kendinden olmayan bebeği de sahipleniyor...

2. vakada ise 8 aylık hamile banyoda düşüyor hastaneye geliyor meğer bebeğini kaybetmiş dr bir zaman söyleyemiyor çok üzülüyor sonra söylüyor baba sezaryenle alınsın istiyor dr de normal olması gerektiğini söylüyor baba ısrar etse de anne cansız bebği normal doğuruyor ve kucaklıyor...

Çok etkiliyor insanı...:KK5:

ayy ben tam izleyemedim 2. vakayı izledim sadece ve çok etkilendim ağladım :KK5: çok zor bişey gerçekten kimseler yaşamasın inş.

chnb bende izledim doktorları, ağladım kadının o melegimi cennete göndermeden kucaklayacağım deyince,
sonrada değiştirdim
zaten psikolojim çok iyi değil

şimdi de sonuçlarımı almaya ve doktorla görüşmeye gidicem bakalım sonuçlar nasıl?

kızlar bu arada ben galiba ayak serçe parmağımı kırdım
öğlen doktora giderken kltuğun ayağına çarptım
çat dedi
sıcağı sıcağına anlamadım
dotkora gittim geldim
nasıl zonkluyor
mosmor oldu ve balon gibi şişiti
bu durumda ne yapılacak röntgende çektiremem :18:

chnb bende izledim doktorları, ağladım kadının o melegimi cennete göndermeden kucaklayacağım deyince,
sonrada değiştirdim
zaten psikolojim çok iyi değil

şimdi de sonuçlarımı almaya ve doktorla görüşmeye gidicem bakalım sonuçlar nasıl?

kızlar bu arada ben galiba ayak serçe parmağımı kırdım
öğlen doktora giderken kltuğun ayağına çarptım
çat dedi
sıcağı sıcağına anlamadım
dotkora gittim geldim
nasıl zonkluyor
mosmor oldu ve balon gibi şişiti
bu durumda ne yapılacak röntgende çektiremem :18:

geçmiş olsun ama kırık olsa ağrıdan durulmaz derler inşallah değildir sadece burkulmuştur tekrar geçmiş olsun

ayy ben tam izleyemedim 2. vakayı izledim sadece ve çok etkilendim ağladım :KK5: çok zor bişey gerçekten kimseler yaşamasın inş.

Amin canım amin... Böyle vakalar çok benim hatayda bir tanıdığım 7 aylıkm hamileyken apartmanda merdivenden iniyormuş o sırada apartmanda köpek görmüş korkudan ayağı kaymış düşmüş aynen böyle olmuş ama o sezaryen yaptırmış...:KK5:

X