Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

geçmiş olsun yarencim
senin için yeni bir dönem başlıyor
umarım herşey yolunda devam eder

ben çamaşır giymesem herhalde heryerim görünür
o kadar hareektliyim ki evin icinde bile

Canım ben henüz yaptırmadım bende kimyasal risk 76/1 onu pek önemsemiyor dr.um asıl kombine risk 304/1 ikilinin hassas olduğunu genelde yanılma payının diğerlerine göre düşük olduğunu söyledi birde benim kanama odaklarım vardı içerde rahim bebeği atmayamı çalışıyor düşüncesine kapıldı ve bizi ikna etti 2 hafta sonra inşallah olcam ankaradayım kendi dr.um hrs de yapacak bakalım hakkımızda hayırlısı msj hakkım olmadığı için burdan yazdım canım.

hidennisko canım durumu düşük tehlikesi olarak söylüyorlar içerde kanama gözüküyor kesenin yanında banada gösterdiler öyle savunma mekanizması vs demediler:26: chnb birsürü dra gittim canımya en sonu 4kadından biri düşük yapar bu kadar takma dedi ne açıklama ama progestonları kullanıyorum hatta iğnelerimi vurunuyorum .

deniz anası saol canım duaların için herkezin msjlarını alıntılamayı bilmiyorum diger bir arkadaş vardı canım içerde kanama varsa akacak demiş drun sonra ne oluyorki akıyor bebek geliyor yada kesiliyormu ooof yarında gidiyimde druma baklaım bu kez içerde neler yaşanıyor rabbim bebeklerimizi bize bagışlasın..

benim içerdeki kanamalarım 6.haftada başladı düşün 16.haftamı bitirdim 10 haftadır progestan kullanıyorum içerdeki kanama alanımda hiçte küçük değildi hala kahverengi lekelenmelerim hatta pbazen para büyüklüğünde kahve kanamalarım bile oluyo içerdeki kanama alanı kurudukça kahveleşip dışarı atılıyormuş canını sıkma yiyecek ekmeği varsa hiç bişey olmaz

cok gecmıs olsun ıyı olmana sevındım sıra bende sanırım heyecanlı ve endıselıyım

Canım cok gecmis olsun, Allah yavrunu sana bağışlasin inşallah...benim abimin eşinin 12 haftaya kadar devam etmişti kanaması, hatta doktoru 8. Haftasında falan "bosuna hormon yuklemeyelim sana, bence içme bu ilaçları, tutacak gibi görünmüyor, ikincide alırsın çocuğunu kucağına" demişti... Şimdi tutacak gibi görünmeyen o hücre Eylül'de 9 yasını bitiriyor:) sende saglikla alacaksın inşallah kuzunu kucağına...

Sağ ol canım gideyim diyorum bakalım akşam olsun da eşim fikrini değiştirmezse...

Arkadasim bu durumlarda evden disariya cikmak insana cok iyi geliyor.
Insanin psikolojik olarak kendini iyi hissetmeside cok onemli bence.dikkatli davranir gittigin yerde dinlenebilirsen
bir sorun olmaz saniri.

YAREN
Serklaj isleminin basariyla gecmesine ve evine kavusmana sevindim.insallah hersey sorunsuz devam edicek ve ilerliyen zamanlarda daha guzel haberlerini alicaz.

RANA

5.tup bebek demissin.rabbim yardimcin olsun.vakit kaybetmeden yarin dr la gorus .rabbim emeklerini bosa cikartmasin.
Benimde 13.haftada kanamam cok olmustu.dr lar bebegin esi rahim agzina cok yakin bebegi kaybecicez demkslerdi ama dedikleri olmadi.yeterki rabbim yardim etsin.insallah guzel haberlerini alicaz.

HIDDENISKO

Arkadaslarda soylemis artik saglik ocaklari bircok tahlil ucregsiz yapiyor.dr istemesede belirli araliklarla kendin haptirabilirsin.bir sorun olmasa bile kafan rahatlamis olur.

canım senin adına çok sevindim işşallah 40 haftaları görüceksin ben inanıyorum seni dünde arıcaktımda basım kalabalık anlıcagım işşallah annecinden gelince görüşürüz kendine iyi bak kızlar yemekler pişti yedek olaraktan amerikan salatası yaptım ohh sefam olsun bir masa kurmuşum allahım yemz oturu seyredersiniz benim çıkamm alzım gelriler biarzadan onlar gelmeden namazımı kılıyım işalah günüm güzel geçer eltimden çok tırsıyorum gene canımı sıkıcak diye birde uykum geldiki sormayın sonra görüşürüz

chnb canım oglen uykusuna yattımdı bugun seni gordum ruyamda :))
o kadar iyi gorunuyordun ki masallah
ev kalabalık diye bahsediyorsun ya etkisinde kaldım heralde,senin kaldıgın evde seni ziyarete gelmisim ama gertcekten her yer insan dolu,hatta bazılrarı birbirlerini tanımıyor bile :)
sen yemek yapıyorsun kıpır kıpırsın,kac haftalık diye soruyorum sen de riskli haftalarım 2 hafta sonra bitiyor diyorsun,cok seviniyoruz falan
burda cok vakit gecirince ruyalarımız bile burayla ilgili oluytor sanırım :)
hayır olsun insallah

Öyle canım ben de çok gördüm kk dan arkadaşları:)) Hayır olsun...

Bugün canım sıkkın benim görümcemler 40 yaşın çok üstünde hiç evlenmemiş 3 kız ve kayınvalidem yaşıyor bir evde biz de buradayız. Eşimler 9 kardeş herkes buraya geliyor yatılı da gelen çok ve biz salona yatak seriyoruz...(
Bugün biraz tartıştılar. Daha sonrada eşim oğluma ders çalıştırırken çok gerildi ben de eşimle çok tartıştım çok ağladım... Oğlum hiç ders yapmak istemiyor ve 1. sınıftan çok eksikleri oldu bu sene. Herkesi çok gerdi dikkatini toplayıp yapmıyor...(

Ben de okul açılınca onu hataya tek göndermek istemiyorum ve o hafta benim 28. haftam bitiyor aklımdan gitmek geçiyor bugün hep bunu düşündüm ondan içine doğdu sanırım:))

ah canım yaa,ben hoslanmam aslında bu kadar kalabalıktan ama ne yaparsın el mahkum olunca katlanıyorsun
gerginlik baş başa olunca bile olabiliyor,o kadar insan birlikte olunca cok dogal,uzme kendini,benim de ne zaman canım sıkılsa kasılmam oluyor,degmez diyorum,evlatlarım disinda bir seye uzulmeye degmez,
yine de uzuluyor insan geriliyor
yaa canım oglunun ders yapmak istememesi de cok normal,onun tam oyun zamanı ve su anda yaz tatilinde.ne desek boş,elbette eksiklerini de tamamlaması lazım
sıkma canını nolur

canım annemlere de yeğenim geldi,2 haftadır falan burdalar şimdi yazlığa gittiler ama burdayken aynı anlattıkların,o da bu sene 2. sınıfa geçti,kitap okunacak,günlük yazılacak bir de tatil kitabı var onlar yapılacak ama her seferinde ya çişi geliyor ya karnı acıkıyor ya uyksu geliyor biz de hepberaber ders yapıyoruz yani o kitabını okur ya da tatil kitabını yaparken birimiz gazete okuyordu birimiz kitap okuyordu,annem enim de görevim mutfak deyip mutfağa falan gidiyordu,çocuklar ders çalışırken tv,pc falan açık olursa yapmak istemiyorlar

Çok gecmis olsun canım, inşallah derdine deva olsun ama nolur yorma kendini, yigenin kuzenin falan yokmu eve çağırıp bebisini oyalayabilecek?

merhaba arkadaşlar...
herkesi hemen hemen okumaya çalıştım beni hatırladınızmı 2 ay önce bebeğimi kaybetmiştim burada üzüntümü sizinle paylaşmıştım sağolun sizlerde desteğinizi esigememiştiniz.... kendime geliyim diye eşimle tatile çıktık biraz uzun oldu bizim tatil nerdeyse bütün türkiyeyi dolaştık şunu anladım nereye gidersen git kalbin hep seninle asla kaçamıyorsun ...neyse ama daha iyiyim ben testlerimi yaptırdım daha sonuçları çıkmadı bir genetik uzmanına gittim umarım artık sorunum çözülür...
sofika;
canım maşallah sorunsuz bir şekilde bu haftaya kadar gelmişsin umarım sonuna kadar böyle gider bebeğini allah kucağına sağ salim aldırmayı nasip etsin....
chnb;
canım sende bir sürü badire atlatmışsın ben inanıyorum herşey güzel olacak sen güçlü bir kadınsın...devamı güzel olacak testide kafaya takma bence böyle çıkıp hiçbirşey olmayan birsürü kişi tanıyorum içini rahat tut....
paşam;
canım okuduklarıma göre sende hızla kilo veriyormuşsun bravo valla....bende bu aralar doğum kilolarını vermeye çalışıyorum 9 bitki bir arada bir çay içiyorum bayağı faydasını gördüm sende dene istersen...
hidenisko;
canım sende hamileliği bayağı ilerletmişsin...ben inanıyorum senin 4 lü testinde bişey çıkmayacak inşallah... iyi düşünmek bence çok önemli....iyi düşünelim güzel şeyler olsun
yaren;
canım sende serklajını yaptırmışsın hadi hayırlı olsun umarım bu hamileliğin sorunsuz geçer...fazla yormamaya çalış kendini..
sinem:
canım hayırlı olsun bebeklerin...ben küvez durumunu çok iyi bilirim...çok ama çok zor bir süreç aile için özellikle anne için çok yıpratıcı...ama senin çok güçlü olman ayakta durman lazım bebeklerin senin bütün duygularını hisediyor...hep umutlu ol onlara dokun onlarla konuş başaracaklarına inandır onları..küvezdeki böyle bebekler bir ileri bir geri adım atarlar unutma böyle böyle iyi olacaklar annesi onlar güçlü bebekler...bende bol bol dua edicem sen güçlü ol asla ama asla umutsuzlağa kapılma herşeyin başı umut unutma..
fadik;
senine bebeğin hayırlı uğurlu olsun güle güle büyüt benim içinde öp bebişini...başardın en sonunda bravo sana...
duyaydin:
caım seninde hamileliğin hayırlı olsun umarım güzel olacak herşey

Canım, benim 3,5 yaşındaki oğlum bile babası onu dışarı çıkaracağında "peki anneme kim bakicak biz yokken, anneanne sakın annemi yalnız bırakma"...vs diyip duruyor her nekadar biz onun yanında bişey konuşmamaya, belli etmemeye çalışsak bile.. Senin oğlun daha buyuk, daha bilinçli, kim bilir neler düşünüyor belli etmesede, oyunla rahatliyodur belki, derse konsantre olamiyodur seni oyle gorunce...sen iyi olunca oda göreceksin oda daha iyi olacak, bence hiç yüklenmeyin dersler konusunda cocuğa, yaz tatilinde hangimiz ders çalıştık Allah askına:) sende bunların sayılı gün olduğunu, geçici olduğunu duşun hiç gerilme...anlayissiz insanlara karşıda Allah yardımcın olsun:)

Allah tukenmedik sabırlar versin canım sana, bundan sonrası için hersey güzel ve sorunsuz geçsin inşallah senin için, sevgiler:)

sağol canım,amin,inşallah sen de testlerini tamamla,gereken tedavini öğren ve yoluna böyle devam et,seni çok iyi anlıyorum 2 ay çok kısa bir süre daha çok yeni acın,unutmuyor insan ama yeni umutlar yeşeriyor içinde,bir daha denemek istiyorsun,senden de zamanı geldiğinde fiziken ve ruhen kendini iyi hisettiğinde doktorlarınını da izninde güzel haberler vereceğin günü bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…