-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.221
kızlar merhaba ben dün öğlen çıktım hastaneden şu anda iyiyim ama hastaneden geldiğimden beri hiç dinlenemedim desem yeridir , kızım çok hareketli ve sıcaklardan dolayı çok huzursuz, inşallah bundan sonra havalar serinledikçe biraz daha sakinleşir, yoksa halim yaman..:))
beni soran, merak edip arayan arkadaşlara özellikle chnb, paşam, sofikaya çok çok teşekkür ederim,
sinem'inde bebekleri iyiymiş çok sevindim Allah onları ana babasına bağışlasın..
chnb yol mesafesi fazla değilse ve kendini yormuyacağını düşünüyorsan gidebilirsin canım, insana moralman böyle kaçamaklar çok iyi geliyor, sürekli evde olmak strese sokuyor..
kızlar kısaca yazıyorum hemen bebıslerım cok sukur ıyıler bugun bezlerı bıtmıs bez göturduk doktorumuz ıyı dedı sımdılık yıne yazarım size
evet agriyi insan bilir ama yinede ne bileyim kasilmadan falan anlamiyorum dr durmadan gitmekte istemiyorum rabbim nasip ettiyse olur artik elimizden geleni yapiyoruz rahim agzida iyi cikti.ya sukur bu agrilarda devamli yatmaktan veya rahimin buyumesine bagliyorum.oturarak simdi serklajdan sonra hic yapmadimdiger gebelikte yapiyordum 4cntim aciklikla serklaj atilmisti dusun artik neyse rabbim senin haftalarini gormeyi nasip eder insalpah .riskli hafta dedigin 24atlatincami oluyor. dr sadece agir is yapma dedi ama ben yatiyorum yinede
canım kasılma olunca karnın sertleşiyor,sanki butun gobek bir noktaya toplanmaya calısıyor gibi kasıyor kendini,bir dure oyle kalıyor sonra rahatlıyor.Bu kasılmalarıon her gebelikte olması dogal karsılanıyor yeter ki duzenli ve sık sık olmasın.Yani ilk kasılma oldugunda saate bakacaksın,eger 5-6 defa aynı dakika aralıklarıyla olmaya devam ediyorsa doktoruna danısmakta fayda var.Genel anlamda kesik kesik gunde 5-6 defa olması gayet normal,telas edecek bir sey yok.
agrılar yatmakla alakalı olabilir,rahim de senin haftalarında muazzam bir hızla buyumeye devam ediyor haliyle azcık agrı hassasiyet dogal olabilir.
canım riskli dedigimiz hafta aslında kesin de degil ki,hepimiz sadece ve sadece psikolojik olarak ve cogumuzun doktorları bizi o sekilde telkin ettigi icin 28 haftayı bir donum noktası gibi goruyoruz.Oysa risk her zaman var,28 hafta sadece bir asama.
benim ilk gebeligimde doktorum hep 1 temmuz da dikisini alıcam diyordu ve ben sanki kendimi o gun doguracagıma sartlamıstım,bir suru olay oldu ama sonunda ben yine de plansız bir sekilde 1 temmuzda dıgurdum kızımı,ustelik dikisim ondan 1 hafta once alınmıstı.
bence kendimize koydugumuz hedef buyuk olmalı,28 yada 32 hafta degil,38-39 yada 40 olmalı.Elbette haftalar ilerledikce rahatlıyoruz ama asla kucuk bir haftayı hedeflememeliyiz,cunku beyin işini cok ciddiye alıyor ve bu emri yerine getirmek icin cabalıyor,ona daha buyuk haftaları emredelim,Allah´ın izniyle de o haftalara saglıcakla varıp sag saglim kuzulaırmızı dunyaya getirelim insallah,cumlemiz de amin.
hanımlar bişey sorucam bebek hareketleri bu haftalarda hissedilirmi ben bazen karnımda hareketler hisssediyorum acaba bunlar bebek hareketlerimidir ??????
Bu gece bana uyku yok uyuyamıyorum sabah oldu yazını görmemiştim yatakta telefondan bakarken fark ettim ...
Bade,aslında sorun sorunlu olup olmaman değil sigorta şirketine çıkarttıgın masrafın tutarı poliçeye ödediğin paranın ne kadar üstüne çıktığınla ilgili masrafın çok olursa kesinlikle zam yaparlar poliçen geldiğinde poliçede ayrıntılı yazıyor yüzde kaç geçersen ne kadar sürprim uygulanacağı ben poliçe gelince satır satır okumuştum üstünden biraz geçtiği için bazı bilgileri tam hatırlamıyoru müsait olduğum zaman tekrar okur bazı detayları paylaşırım..Mesela aklımda kalan bir detay şu hani sigortayı yatarak sınırsız biliyoruz ya ..sanki 360 gün hastanede kalsak öder gibi aslında 180 gün eğer kişi yoğun bakımda yatıyorsa orda yatılan bir günü 2 gün sayıyorllar bu da yoğun bakımda 3 ay demek oluyor biz bu sigortayı doğum ve hamilelik için yaptırdık ama Allah korusun diğer hastalıklar içinde lazım olabilir tabi..Mesela kanser durumunda yaptırdığın an geçerli olmuyor 3 ay sonra gibi başlıyor bazı hastalıklarda 1 yıl sonra bu konular çok detaylı ama tam net hatırlamıyorum..Zaten genelde bir kişi yenileme garantisi almadan ciddi bir hastalığa yakalanırsa yüksek ihtimal süre bitince yenilemzler yada çok ciddi oranda zam(yani sürprim) uygularlar..Ben Allah izin verirde doğum yaprsam bu sigortamı Yapıkredi ye geçirmeyi düşünüyorum benim bağkurum var ama bağkur iyi özel hastanelerde genelde geçmiyor 2.grup ve sonrası özel hastanelerde geçiyor Allah korusun ilerde ciddi bir durum olsa sağlık sigortam olsun isterim ...Prof ücreti ödeme konusuna gelince eğer Allianzla anlaşmalıysa ödüyor diye biliyorum ben ama şöyle bir detay olabilir profla uzman doktor ücreti üzerinden anlaşma yapmış olabilirler..Bana bu sigortayı yapan yakın arkadaşım sigortacılar malesef her zaman düzgün çalışmıyorlar(ki bende başka bir dalda ama sigorta alanında çalışıyorum) kafana takılan bir konu olursa bana sorarsın ben doğru bilgiyi öğrenip sana yazarım..Genetik testler pahalı ben bir kısmını üniv hastanesinde bir kısmını özelde yaptırdım..Ama devlet genelde 2 düşükten önce bu testleri yapmıyor ben tanıdık yoluyla çözdüm ama daha önce aramızda 2 düşüğüm var diyerek devlette yaptıran oldu onun kontrolünü yapmıyorlar..Genetik testleri sağlık sigortasının karşılayacağını pek sanmıyorum yada hepsini diyelim.. Anlaşmalı yerlerinde indirim uyguluyorlar bana rahim filmi çekilirken yapmışlardı sadece kartımı göstermiştim..Ben özelde genetik test yaptırıken evlilik öncesi soyadımı kullandım sonuçlarda sıkıntı olursa uğraşmak istemedim belki bişey olmazdı ama dikkat ediyorum bu tip şeylere..Doktora gittiğinde yazılacak şeylere dikkat etmek gerekiyor sonra sorun çıkarabilirler ama hep aynı şey vs öyle bir bilgim yok araştırırım gerçi senin hem yatarak hem ayakta limitin var o biraz daha detaylı oluyor benim doğumlu yatarak ayakta limiti almadım onun hesabında bana bu şeçenek daha makul geldi ...Evet 2 yılındayım daha önce 17 haftalık kaybım var 1,5 sene oldu Çok istiyorum artık İnşallah isteyen herkez bebeğini sağlıkla kucağına alsın
kızlar merhaba ben dün öğlen çıktım hastaneden şu anda iyiyim ama hastaneden geldiğimden beri hiç dinlenemedim desem yeridir , kızım çok hareketli ve sıcaklardan dolayı çok huzursuz, inşallah bundan sonra havalar serinledikçe biraz daha sakinleşir, yoksa halim yaman..:))
beni soran, merak edip arayan arkadaşlara özellikle chnb, paşam, sofikaya çok çok teşekkür ederim,
Arkadaşım çok çok geçmiş olsun.Allahın izniyle atlattın. Dinlenmeye çalış diycem Küçük bir kızın var.ama yinede çok dikkat et lütfen..
Öyle canım ben de çok gördüm kk dan arkadaşları:)) Hayır olsun...
Bugün canım sıkkın benim görümcemler 40 yaşın çok üstünde hiç evlenmemiş 3 kız ve kayınvalidem yaşıyor bir evde biz de buradayız. Eşimler 9 kardeş herkes buraya geliyor yatılı da gelen çok ve biz salona yatak seriyoruz...(
Bugün biraz tartıştılar. Daha sonrada eşim oğluma ders çalıştırırken çok gerildi ben de eşimle çok tartıştım çok ağladım... Oğlum hiç ders yapmak istemiyor ve 1. sınıftan çok eksikleri oldu bu sene. Herkesi çok gerdi dikkatini toplayıp yapmıyor...(
Ben de okul açılınca onu hataya tek göndermek istemiyorum ve o hafta benim 28. haftam bitiyor aklımdan gitmek geçiyor bugün hep bunu düşündüm ondan içine doğdu sanırım:))
ah canım yaa,ben hoslanmam aslında bu kadar kalabalıktan ama ne yaparsın el mahkum olunca katlanıyorsun
gerginlik baş başa olunca bile olabiliyor,o kadar insan birlikte olunca cok dogal,uzme kendini,benim de ne zaman canım sıkılsa kasılmam oluyor,degmez diyorum,evlatlarım disinda bir seye uzulmeye degmez,
yine de uzuluyor insan geriliyor
yaa canım oglunun ders yapmak istememesi de cok normal,onun tam oyun zamanı ve su anda yaz tatilinde.ne desek boş,elbette eksiklerini de tamamlaması lazım
sıkma canını nolur
canım annemlere de yeğenim geldi,2 haftadır falan burdalar şimdi yazlığa gittiler ama burdayken aynı anlattıkların,o da bu sene 2. sınıfa geçti,kitap okunacak,günlük yazılacak bir de tatil kitabı var onlar yapılacak ama her seferinde ya çişi geliyor ya karnı acıkıyor ya uyksu geliyorbiz de hepberaber ders yapıyoruz yani o kitabını okur ya da tatil kitabını yaparken birimiz gazete okuyordu birimiz kitap okuyordu,annem enim de görevim mutfak deyip mutfağa falan gidiyordu,çocuklar ders çalışırken tv,pc falan açık olursa yapmak istemiyorlar
merhaba arkadaşlar...
herkesi hemen hemen okumaya çalıştım beni hatırladınızmı 2 ay önce bebeğimi kaybetmiştim burada üzüntümü sizinle paylaşmıştım sağolun sizlerde desteğinizi esigememiştiniz.... kendime geliyim diye eşimle tatile çıktık biraz uzun oldu bizim tatil nerdeyse bütün türkiyeyi dolaştık şunu anladım nereye gidersen git kalbin hep seninle asla kaçamıyorsun ...neyse ama daha iyiyim ben testlerimi yaptırdım daha sonuçları çıkmadı bir genetik uzmanına gittim umarım artık sorunum çözülür...
sofika;
canım maşallah sorunsuz bir şekilde bu haftaya kadar gelmişsin umarım sonuna kadar böyle gider bebeğini allah kucağına sağ salim aldırmayı nasip etsin....
chnb;
canım sende bir sürü badire atlatmışsın ben inanıyorum herşey güzel olacak sen güçlü bir kadınsın...devamı güzel olacak testide kafaya takma bence böyle çıkıp hiçbirşey olmayan birsürü kişi tanıyorum içini rahat tut....
paşam;
canım okuduklarıma göre sende hızla kilo veriyormuşsun bravo valla....bende bu aralar doğum kilolarını vermeye çalışıyorum 9 bitki bir arada bir çay içiyorum bayağı faydasını gördüm sende dene istersen...
hidenisko;
canım sende hamileliği bayağı ilerletmişsin...ben inanıyorum senin 4 lü testinde bişey çıkmayacak inşallah... iyi düşünmek bence çok önemli....iyi düşünelim güzel şeyler olsun
yaren;
canım sende serklajını yaptırmışsın hadi hayırlı olsun umarım bu hamileliğin sorunsuz geçer...fazla yormamaya çalış kendini..
sinem:
canım hayırlı olsun bebeklerin...ben küvez durumunu çok iyi bilirim...çok ama çok zor bir süreç aile için özellikle anne için çok yıpratıcı...ama senin çok güçlü olman ayakta durman lazım bebeklerin senin bütün duygularını hisediyor...hep umutlu ol onlara dokun onlarla konuş başaracaklarına inandır onları..küvezdeki böyle bebekler bir ileri bir geri adım atarlar unutma böyle böyle iyi olacaklar annesi onlar güçlü bebekler...bende bol bol dua edicem sen güçlü ol asla ama asla umutsuzlağa kapılma herşeyin başı umut unutma..
fadik;
senine bebeğin hayırlı uğurlu olsun güle güle büyüt benim içinde öp bebişini...başardın en sonunda bravo sana...
duyaydin:
caım seninde hamileliğin hayırlı olsun umarım güzel olacak herşey
Canım, benim 3,5 yaşındaki oğlum bile babası onu dışarı çıkaracağında "peki anneme kim bakicak biz yokken, anneanne sakın annemi yalnız bırakma"...vs diyip duruyor her nekadar biz onun yanında bişey konuşmamaya, belli etmemeye çalışsak bile.. Senin oğlun daha buyuk, daha bilinçli, kim bilir neler düşünüyor belli etmesede, oyunla rahatliyodur belki, derse konsantre olamiyodur seni oyle gorunce...sen iyi olunca oda göreceksin oda daha iyi olacak, bence hiç yüklenmeyin dersler konusunda cocuğa, yaz tatilinde hangimiz ders çalıştık Allah askına:) sende bunların sayılı gün olduğunu, geçici olduğunu duşun hiç gerilme...anlayissiz insanlara karşıda Allah yardımcın olsun:)
sezeryanla doğum yapan arkadaşlar ev taşıma sırasında zorladım sanırım şimdi ara ara ağrılarım hafif şişlik oluyor.
szice bu doğalmı ??????
yada bu ağrı sxızı denen seyler sezeryanda ömür boyumu sürer.
taşınma öncesi çokta şikayetrim yoktu.
kızlar kısaca yazıyorum hemen bebıslerım cok sukur ıyıler bugun bezlerı bıtmıs bez göturduk doktorumuz ıyı dedı sımdılık yıne yazarım size
hanımlar bişey sorucam bebek hareketleri bu haftalarda hissedilirmi ben bazen karnımda hareketler hisssediyorum acaba bunlar bebek hareketlerimidir ??????
yağmur yağıyor burda ne güzel serinleriz birazz ::
Ah be arkadaşım Allah sabır versin sana.o kadar kalabalık içinde çok zor.Ama ne yapacaksın geçecek bu günler.Çocukta haklı ne yapsın kalabalıkta dikkatini toplayamıyordur.Sabretmeye çalış canım.Dediğin gibi hayırlısıyla 28.haftaya gelde sonrasını doktorunla görüşüp karar verirsin.
neyse kızlar işim var acele çıkıcam siz merak edersiniz diye girdimşimdi mevzu derin geldiler 7 gibi 11 gittiler çok şükür memnun kaldılar eltim o elti nede güzel kilo vermişsin dedi beni ihya etti kızıda beni sinir etti deli gibi bagırıp duruyor neyse paşayı yatak odama koymuştum sevicem dedi birşeyde diyemedim laf ederler diye bir ara namaza girdim odaya baktım paşanın üstü ıslak allah allah dedim:44::44::44: neyse sonra yemek takımlarını makinaya koydum vs işte sonra ses durdum eltimin kız kapıyı örtmiş paşaya tükürüyodu içeri bir hışımla girdim dedim ne oluyo ne yapıyosun baktım paşanın ayakları ıslak dedim bu ney tükürdünmü bunlara evet dedi sen benim sinirler oyna dedim kafayımı yedin 5 yaşına giricek eltim dedi ne oldu dedim böyle böyle kusura bakma yavrularım herkezden önce geliyor helede paşa sinirim oynadı sonra kalktılar apar topar gittiler kaynanam vs sonra eşime dedim allahım sinirimi görseniz hop otuurp hop kaltım yeminle ogluna mama yedirdi kustumu sana yerlere halıyı yeni yıkatmadan gelmişti dedim allahım sabır temizledigim evi yeniden temizledim durdum yeminle halen sinirlerim tepemde elime bir verseler varya anladınız siz onu yemeklere gelince arttı bile bende akıllılık yaptım dondurucuya attım keki ve dolmayı yengemle gelinini alıcam iftara hafta içi onlara çıkarırım işşallah neyse paşayı köpügü yıkadım şimdi omuuzumda kuruyolar halen sinirlerim tepemde ya ben bu eltimleri ne yapayım işşallahta gelmezler bir daha kızın tükürdügü gözümün önünden gitmiyo vallahı dövesim geldi keşke bir tokat yapıştırsaydım paşayı görseniz yavrum korkmuş agresifleşti eşimle zor zapdettik çıkardık kafesinden şimdi öle kendi kendine takılıyo allahım yavrularıma ömür versin birdaha gelsinler odanın kapısını kilitlicem kilitlicektimde yanlıoş anlarlar diye kilitlemedim ama sinirim tepemde yeminle ben çıkıyım eşim pc istiyor zaten zor aldım elinden söz verdim çabuk vericem diye kardeşim insan çocuk doguruyoda neden terbiye vermrzki anlamıyorum
İnşallah arkadaşım Allahım sanada en kısa zamanda nasip eder.Başın sağolsun.Benimde 1 ay oluyor.23 haftalık doğum yaptım.Çok zormuş,insan başına gelmeden anlayamıyor.Bizde kısmetse 6 ay sonra denemeye başlarız.Bu sigorta işide insanı sitrese sokuyor.Ya kalamazsam diye panik yapıyor insan.3.yıla sarkarsa bir dünya masraf daha.kısmet artık.dediğin gibi planlamakla olmuyor bu işler.Sigorta içinde baya bilgilendirdin beni.sağolasın.Chnb bahsetmişti senden.sigortacı olduğundan.Aklıma takılan bir şey olursa sana danışırım.Rahim filmi çektirmişsin.anestezilimi,yoksa normalmi.acı durumu nasıl?her ne kadar normal doğum yapsamda fobi haline geldi sanırım.nasıl çektirirm diye düşünüyorum..Sağolasın arkadaşım..
Kız niye kızdın öyle... Şükür başka şey olmamış:)) Yeğen halamın kuşunun kuyruğunu koparmıştı...
Bir de halılara da çiş yapmamışlar... Kendi çocuğun olsun daha ne temizlik yapacaksın... sıkma canını...
Öyle canım ben de çok gördüm kk dan arkadaşları:)) Hayır olsun...
Bugün canım sıkkın benim görümcemler 40 yaşın çok üstünde hiç evlenmemiş 3 kız ve kayınvalidem yaşıyor bir evde biz de buradayız. Eşimler 9 kardeş herkes buraya geliyor yatılı da gelen çok ve biz salona yatak seriyoruz...(
Bugün biraz tartıştılar. Daha sonrada eşim oğluma ders çalıştırırken çok gerildi ben de eşimle çok tartıştım çok ağladım... Oğlum hiç ders yapmak istemiyor ve 1. sınıftan çok eksikleri oldu bu sene. Herkesi çok gerdi dikkatini toplayıp yapmıyor...(
Ben de okul açılınca onu hataya tek göndermek istemiyorum ve o hafta benim 28. haftam bitiyor aklımdan gitmek geçiyor bugün hep bunu düşündüm ondan içine doğdu sanırım:))
merhaba arkadaşlar...
herkesi hemen hemen okumaya çalıştım beni hatırladınızmı 2 ay önce bebeğimi kaybetmiştim burada üzüntümü sizinle paylaşmıştım sağolun sizlerde desteğinizi esigememiştiniz.... kendime geliyim diye eşimle tatile çıktık biraz uzun oldu bizim tatil nerdeyse bütün türkiyeyi dolaştık şunu anladım nereye gidersen git kalbin hep seninle asla kaçamıyorsun ...neyse ama daha iyiyim ben testlerimi yaptırdım daha sonuçları çıkmadı bir genetik uzmanına gittim umarım artık sorunum çözülür...
sofika;
canım maşallah sorunsuz bir şekilde bu haftaya kadar gelmişsin umarım sonuna kadar böyle gider bebeğini allah kucağına sağ salim aldırmayı nasip etsin....
chnb;
canım sende bir sürü badire atlatmışsın ben inanıyorum herşey güzel olacak sen güçlü bir kadınsın...devamı güzel olacak testide kafaya takma bence böyle çıkıp hiçbirşey olmayan birsürü kişi tanıyorum içini rahat tut....
paşam;
canım okuduklarıma göre sende hızla kilo veriyormuşsun bravo valla....bende bu aralar doğum kilolarını vermeye çalışıyorum 9 bitki bir arada bir çay içiyorum bayağı faydasını gördüm sende dene istersen...
hidenisko;
canım sende hamileliği bayağı ilerletmişsin...ben inanıyorum senin 4 lü testinde bişey çıkmayacak inşallah... iyi düşünmek bence çok önemli....iyi düşünelim güzel şeyler olsun
yaren;
canım sende serklajını yaptırmışsın hadi hayırlı olsun umarım bu hamileliğin sorunsuz geçer...fazla yormamaya çalış kendini..
sinem:
canım hayırlı olsun bebeklerin...ben küvez durumunu çok iyi bilirim...çok ama çok zor bir süreç aile için özellikle anne için çok yıpratıcı...ama senin çok güçlü olman ayakta durman lazım bebeklerin senin bütün duygularını hisediyor...hep umutlu ol onlara dokun onlarla konuş başaracaklarına inandır onları..küvezdeki böyle bebekler bir ileri bir geri adım atarlar unutma böyle böyle iyi olacaklar annesi onlar güçlü bebekler...bende bol bol dua edicem sen güçlü ol asla ama asla umutsuzlağa kapılma herşeyin başı umut unutma..
fadik;
senine bebeğin hayırlı uğurlu olsun güle güle büyüt benim içinde öp bebişini...başardın en sonunda bravo sana...
duyaydin:
caım seninde hamileliğin hayırlı olsun umarım güzel olacak herşey