Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım serkilajın sorunsuz geçmesine çok sevindim.inşallah kızında seni çok yormaz.

sezeryanla doğum yapan arkadaşlar ev taşıma sırasında zorladım sanırım şimdi ara ara ağrılarım hafif şişlik oluyor.
szice bu doğalmı ??????
yada bu ağrı sxızı denen seyler sezeryanda ömür boyumu sürer.
taşınma öncesi çokta şikayetrim yoktu.

kızlar kısaca yazıyorum hemen bebıslerım cok sukur ıyıler bugun bezlerı bıtmıs bez göturduk doktorumuz ıyı dedı sımdılık yıne yazarım size

ayy yerim ben onları maşallah Beren´e ve Arda´ya.Allah´ım kısmet etsin de onları da gormeye gelelim hastaneden taburcu olurken insallah,Allah´emanetler,koru kuzularımızı Allah´ım.

hanımlar bişey sorucam bebek hareketleri bu haftalarda hissedilirmi ben bazen karnımda hareketler hisssediyorum acaba bunlar bebek hareketlerimidir ??????

neyse kızlar işim var acele çıkıcam siz merak edersiniz diye girdim şimdi mevzu derin geldiler 7 gibi 11 gittiler çok şükür memnun kaldılar eltim o elti nede güzel kilo vermişsin dedi beni ihya etti kızıda beni sinir etti deli gibi bagırıp duruyor neyse paşayı yatak odama koymuştum sevicem dedi birşeyde diyemedim laf ederler diye bir ara namaza girdim odaya baktım paşanın üstü ıslak allah allah dedim:44::44::44: neyse sonra yemek takımlarını makinaya koydum vs işte sonra ses durdum eltimin kız kapıyı örtmiş paşaya tükürüyodu içeri bir hışımla girdim dedim ne oluyo ne yapıyosun baktım paşanın ayakları ıslak dedim bu ney tükürdünmü bunlara evet dedi sen benim sinirler oyna dedim kafayımı yedin 5 yaşına giricek eltim dedi ne oldu dedim böyle böyle kusura bakma yavrularım herkezden önce geliyor helede paşa sinirim oynadı sonra kalktılar apar topar gittiler kaynanam vs sonra eşime dedim allahım sinirimi görseniz hop otuurp hop kaltım yeminle ogluna mama yedirdi kustumu sana yerlere halıyı yeni yıkatmadan gelmişti dedim allahım sabır temizledigim evi yeniden temizledim durdum yeminle halen sinirlerim tepemde elime bir verseler varya anladınız siz onu yemeklere gelince arttı bile bende akıllılık yaptım dondurucuya attım keki ve dolmayı yengemle gelinini alıcam iftara hafta içi onlara çıkarırım işşallah neyse paşayı köpügü yıkadım şimdi omuuzumda kuruyolarhalen sinirlerim tepemde ya ben bu eltimleri ne yapayım işşallahta gelmezler bir daha kızın tükürdügü gözümün önünden gitmiyo vallahı dövesim geldi keşke bir tokat yapıştırsaydım paşayı görseniz yavrum korkmuş agresifleşti eşimle zor zapdettik çıkardık kafesinden şimdi öle kendi kendine takılıyo allahım yavrularıma ömür versin birdaha gelsinler odanın kapısını kilitlicem kilitlicektimde yanlıoş anlarlar diye kilitlemedim ama sinirim tepemde yeminle ben çıkıyım eşim pc istiyor zaten zor aldım elinden söz verdim çabuk vericem diye kardeşim insan çocuk doguruyoda neden terbiye vermrzki anlamıyorum

hanımlar bişey sorucam bebek hareketleri bu haftalarda hissedilirmi ben bazen karnımda hareketler hisssediyorum acaba bunlar bebek hareketlerimidir ??????

canım tabii ki hissedilir,ben senin haftalarında bayag bayag hissediyordum
maşallah bebişine,seninle iletisime gecmis bile,bundan sonra daha da yogun ve belirgin sekilde hiseedeceksin Allah´ın izniyle.

İnşallah arkadaşım Allahım sanada en kısa zamanda nasip eder.Başın sağolsun.Benimde 1 ay oluyor.23 haftalık doğum yaptım.Çok zormuş,insan başına gelmeden anlayamıyor.Bizde kısmetse 6 ay sonra denemeye başlarız.Bu sigorta işide insanı sitrese sokuyor.Ya kalamazsam diye panik yapıyor insan.3.yıla sarkarsa bir dünya masraf daha.kısmet artık.dediğin gibi planlamakla olmuyor bu işler.Sigorta içinde baya bilgilendirdin beni.sağolasın.Chnb bahsetmişti senden.sigortacı olduğundan.Aklıma takılan bir şey olursa sana danışırım.Rahim filmi çektirmişsin.anestezilimi,yoksa normalmi.acı durumu nasıl?her ne kadar normal doğum yapsamda fobi haline geldi sanırım.nasıl çektirirm diye düşünüyorum..Sağolasın arkadaşım..

[QUOTE=rana85;

Geçmiş olsun arkadaşım.Allahım yardımcın olsun,en kısa zamanda şifanı versin inşallah..

suntanesi
hoşgeldin canım,uzun bir tatil yapmanız iyi olmus,yazdıklarındna kendini biraz da olsa toparladıgın anlasılıyor cok sukur
haklısın insan nereye giderse gitsin kalbini yanında goturuyor ve senin acın kalbinde,uzaklasarak kurtulunmuyor ama bir nebze kafan dagılıyor.Testlerin,sonucların cıktıgında paylas bizimle,bundan sonraki surecte de yanında olalım ve insallah bir dahakine cok guzel bir hamilelik yasayıp saglıcakla ve zamanında kuzunu sen de al kucagına.Bir dahakine abdominal yapılacaktı degil mi bu arada,yada hamile kalmadan once yapılacak sanırım.
ben cok sukur iyi ilerliyorum,cok sukur hemen hemen herkes cok iyi ilerliyor,hatta erken dogan Beren ve Arda bebeklerimiz de maşallah cok guclu bir sekilde hayata tutunuorlar,ben topigimizde ugur olduguna inanıyorum,olumlu dusundugumuz ve hepimiz de hepimiz icin guzel seyler diledigimizde,her duamıza butun ihtiyacı olanları da kattıgımızda ve evrene sadece pozitif dusunceler gonderdigimizde insallah donuşu de guzel oluyor.Guzel dusunelim guzel olsun.Tekrar hoşgeldin.

Ah be arkadaşım Allah sabır versin sana.o kadar kalabalık içinde çok zor.Ama ne yapacaksın geçecek bu günler.Çocukta haklı ne yapsın kalabalıkta dikkatini toplayamıyordur.Sabretmeye çalış canım.Dediğin gibi hayırlısıyla 28.haftaya gelde sonrasını doktorunla görüşüp karar verirsin.

Sağ ol canım bu sene 1. sınıftı çok zor atlattık hala da okuma ile ilgili sıkıntılar var. Artık bizim de sabrımız kalmadı eşimle birbirimize sardık hala da küsüz... Öğretmeni çok yük veriyor (

Canım dediğin gibi tatil mi okul mu belli değil. Haftada bir iki mesaj geliyor 2, 3,4,5 er saymayı öğretin şunu yapın bunu yapın. tatil değil kabus. Ben öğretmenim ve çocuğum okumaktan nefret ediyor(

Canım benim ben de merak etmiştim seni. İnşallah güzel olur tahlillerde. Haberdar et bizi... Sağ ol yazdıkların için...

Canım ya sağ ol... İnsanlar bana çok iyiler oğlan strese soktu bizi...

Canım benim olmadı böyle... Sor dr ne istersen ben hiç bir sorun yaşamadım ama serklajda sezaryenle ilgili sorun yaşadım...

kızlar kısaca yazıyorum hemen bebıslerım cok sukur ıyıler bugun bezlerı bıtmıs bez göturduk doktorumuz ıyı dedı sımdılık yıne yazarım size

Maşallah çok mutlu oldum...

Evet canım ben 16-17 gibi hissetmeye başladım...

yağmur yağıyor burda ne güzel serinleriz birazz ::

Buraya da göndr:)))

Haklısın canım çok gergindim ben de....

Biz de iftardan geldik orada da hep yattım...Ben yalnızca pilav yanına komposto ... Tam yemeye geçemedim...

Kız niye kızdın öyle... Şükür başka şey olmamış:)) Yeğen halamın kuşunun kuyruğunu koparmıştı...

Bir de halılara da çiş yapmamışlar... Kendi çocuğun olsun daha ne temizlik yapacaksın... sıkma canını...

Amin cnm hepize inşallah..Çok geçmiş olsun ..gerçekten çok zor bir durum ve dediğin gibi sadece yaşayan anlıyor (..Ben İstanbul da echomar diye bir yerde çektirdim...Doktor filmi isterken anestezili çektir demişti..randevu almak için aradığımda makinalarının çok yeni olduğunu çok hafif bir ağrı olabileceğini söylediler..dedilerine güvendim ve gerçekten çok hafif bir ağrı dışında hiçbirşey hissetmedim..Sanırım bu rahim filmi işinde makinanın eski yada yeni olması çok fark ettiriyor çünkü eski makinalarda çok ciddi ağrı çektiklerini duymuştum..

canım çocuk tabi kussun ben temizlerim lafım yok ama paşaya yapılanlar caanımı sıktı paşayı zor zapdettik artrık içerde ogluma ne yaptısa kızı dedim şu kzına bak bu kadarmı olur kardeşim bir insan ya umursuz canım zaten kalkıcaklardı benim lafım agitmediler merak etmeaman neyse mevzuyu uzatmaya gerek yok zaten okadar dedim kuştan uzak dur sen kimsinki tükürüyosun minnacık yavrularıma iişim yomuş gibi gece temizlik yaptım hadi ondan vazgeçtim eltimin kzının tükürmesi gözümün önünden gitmiyo şimdi diceksinizki ne olmuş o bir hayvan ama benim gözümde paşa hayvan degil evladım oldu herşeyim o benim ben ona çok düşkünüm chnbcim ömürmde çok destek oldu ben o evde tek kalıyor diye bir yere yatılı bile gdemiyorum ya birşey olursa diye kaç kişiyle kavga ettim kendi annem bile demiş kuşu bizden daha önemli demiş olayı ben sana şöyle anlatayım ozaman senin oglunu biri tartaklasa savunmasız olsa snin tepkin ne olur ben sana söylüyğüm döversin onu sinir olursun savunmasız oldugu için kızarsında benimkide o hesap o savunamasız ben yemek veririsem doyuyor hergün sularını ilaçlarını veriyorum insanlşar evlatlarına şürüp veriri vitamin ben de paşama ilaç şurup veriyorum o hasta oldugunda çok aglamıştım benim aşkım hiç bir aşka benzemiyorona birşey olucak diye ödüm kopuyo ne yapayım kuşum herşeyden önemli evladım gibi insan helede bir sevgisini alsın ozaman ban hak vericeksin denebak al evine muhabet kuşu birde konuşsun evde adam varmış gibi ozaman sorarım sana nasıl bir aşk sennasılsın çarşambaya az kaldı bakalım doktor ne dicek hem şu kızların dedigini arada beye sor bakalım hani eşten alınan kanı :44::44:hade göürüyüm seni sana güveniyorum okadar arkanda bizim topik var:18::18::18:

CNm cocuk da haklı hem yaz tatili hem de ev kalabalık dikkatini nasıl toplasın cocuk, sen de yat yat sinirlerin iyice bozulmustur, elinden birsey gelmez ki

Canını hiç sıkma şimdi olmasa bile bebisin dogunca sıkı tutarsın isi
O öğretmene de sınır oldum nazi kampında mı bu cocuk

CNm benim cok sevindim kendini biraz toparlamissin,
Bundan sonraki bebis için moralinin iyi olması gecmis üzüntülerini sık sık hatirlamaman cok önemli

4lu testimin iyi çıkacağına bende inanıyorum
Hakkımızda hayırlısı olsun

cok seviniyorum cok, toparlasınlar kendilerini resim isteriz iki findiginda

Evet tabiki de CNm

Kızlar ben bu cmt. Si gideceğim ya doktora 15 hafta bitmiş olacak, 4 lu testi yapar mı acaba. Gerçi aranızda fazla yok sanırım 4 lu yaptıran :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…