Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynen öyle kuralı bozdum haftada 2 demişti Arda bey banyo için ben gün aşırı yapıyorum:KK43:( Dün gece yaptım bu gece de yapsam iyi ama korkuyorum...:18:[/QUO

bende sana bunu sorcaktım kac dakıka duruyosun dusta bende gırmek ıstıyorum ama esım musade etmıyor haftayı gecıyor sıcaklarda les gıbı oluyorum yaa gırıncede 15 dakıka ayakta duruyorum sacım cok uzun ugrastırıyor benı sonrada malum cok agrım oluyor cıkınca neyapsamkı

hayır canıtm 2. gebeliğim ilkinde 3.5aylıkken erken suyum gedi dogum yaptım bundada kanama 2003ten beri mücadele veriyorum bebek için 5.tüp bebeğim :KK43::KK43:

sofika duyaydın regrete sizde saolun dularınız için ne biliyim kanama durmadıkça sanki bişeyler kopup gidiyor benden rabbim hepimizin meleklerini korusun.

geçmiş olsun cnm, doktorlar nasıl açıklıyorlar bu durumu
yani kaybetme olasılıgını değerlendiriyorlar mı?
arda bey bazı kanamaların savunma mekanizması gibi oldugunu söylemişti
benim bebek plesantanın ağzına kadar inmişti
kanamam olupta tam orada bir kanama bölgesi oluşmuştu
vücudun savunma mekanizması demişti bana
tabi biz Allah'a şükür atlattık
umarım sende en kısa zamanda atlatırsın ama bu psikolojiden kurtulamıyor insan bilirim
ben dakkada bir tuvalete gidiyorum hala
dışarıdayken bazen elimle kontrol ediorum çaktırmadan kanama mı ne bu diye
akıntım çok benimde sı gibi geliyor, bazen yoğurt gibi koyu bazen su gibi
ama günde 1 kez baen 2 günde 1 kez

bu arada benim idrar tahlili yaptırmam gerekiyor mu sizce ara ara enfeksiyon icin
normal temizliğim ve sık çamaşır değiştirmekten başka önlem almıyorum ben

Çıktı canım tabi ben aradım onlar donmuyor cok şükür iyiymis Cemil beyle konuşamadım ama yarın hastane icin konuşmam lazım insallah ulaşabilirim

çok sevindim cnm
darısı benim 4 lü teste inşallah

chnb cim bu arada ben 4 lü testte olması gereken değerleri buldum bir yerde

Trimester tarama testi üçlü test olarak serbest Estriol(uE3),fbHCG ve AFP değerleri ile çalışılmaktadır.Ancak biz burada artık sensitivitenin %82 lere ulaşması ve yalancı pozitiflik oranını %3 lere kadar düşmesi nedeniyle üçlü testi 4 lü test olarak değerlendireceğiz.İnhibin A gibi bir parametrenin de ilavesiyle elde edilen 4 lü test markerlarını gebelik boyunca değişimleri şöyledir:
uE3 değeri gebeliğin 2 trimesterinde artarken Down sendromlu gebeliklerde normalin 2/3 ü kadar düşer.
AFP değeri gebeliğin 2.trimesterinde artsa da Down sendromlu gebeliklerde normalin 2/3 ü kadar düşüktür
fbHCG değeri gebeliğin 8 haftasına kadar yükselir ancak daha sonra kademeli olarak düşer.Down sendromlu gebeliklerde normalin 2 katı kadar yüksektir.
İnhibin A değeri ilk trimesterde yükselirken 2.trimesterde düşerek çok az değişime uğrar Down sendromlu gebeliklerde normalin yaklaşık 2 katı kadar yüksektir.
MoM değerleri olarak ifade ettiğimizde:
uE3 0.83 MoM altı
AFP 0.86 MoM altı
fbHCG 1.67 MoM üzeri
İnhibin A 1.54 MoM üzeri
Riskin arttığını gösteren parametrelerdir.
Nöral Tüp defekti içi gösterge AFP değeridir.AFP nin 2.5 MoM üzerinde olması NTD riski olduğunu düşündürür.
Down Sendromu riski Cut Off değeri:1/200 dür.

ikili testle ilgili de var ve benim için biyokimyasal yanı can sıkıcı

PAPP A gebeliğin ilk trimesterinde yükselir 8. ve 9. haftada en doğru bilgiyi verir ancak 14-15 haftadan itibaren iyi bir marker olma değerini kaybeder.Down sendromlu gebeliklerde normalin 2-2.5 katı daha düşüktür.

FBHCG normalde gebelik ilerledikçe düşer ancak Down Sendromlu gebeliklerde normalin 2 katı kadar yüksektir.

Kullandığımız programda , Down Sendromlu ve etkilenmemiş vakaların marker düzeylerinin dağılımındaki rölatif sıklığı gösteren istatistiksel çalışmalarda her bir marker için Mom değerlerinin kesişme noktalarına göre:

PAPP A MoM 0.64 MoM altı 0,57 MoM
fBHCG MoM 1.38 MoM üzeri 2,49 MoM

Down sendromu risk analizinde ise Cut Off değeri 1/150 dir

kırmızı ,le yazılı olanlar benim değerlerim

Aynen öyle kuralı bozdum haftada 2 demişti Arda bey banyo için ben gün aşırı yapıyorum:KK43:( Dün gece yaptım bu gece de yapsam iyi ama korkuyorum...:18:[/QUO

bende sana bunu sorcaktım kac dakıka duruyosun dusta bende gırmek ıstıyorum ama esım musade etmıyor haftayı gecıyor sıcaklarda les gıbı oluyorum yaa gırıncede 15 dakıka ayakta duruyorum sacım cok uzun ugrastırıyor benı sonrada malum cok agrım oluyor cıkınca neyapsamkı

canım, benim sacım da cok uzun,ilk gebeligimde de oyleydi ve ben sacımı haftada bir defa yıkadım hep,hosh benim sacım cok kuru yani yıkamasam belki 2 hafta bile belli olmaz ama duşumu her gun aldım ,ilk gebeligimde surekli yatmama ragmen her gun 5 dk duş aldım sacımı ıslamadan.Doktoruna sor sen de, buyuk ihtimalle her gun 5 dk lık duşa sorun cıkarmazlar,elbette senin kendini nasıl hissettigin onemli,her seferinde agrım oluyor diyorsun dikkatli olmakta fayda var canım.

kızlar slm nasılsınız çok kötüyüm çoook perşembe günü akşamı yine şakır şakır kanamam geldi apar topar merkeze gittik drum hemen hastaneye yatırdı şükür kanamam geçti kahveye döndü yapılacak bişey kalmayınca bugün evime yolladılar içerde hala kanama gözüküyordu kan iğnelerim aspirinim hepsi kesildi akşam üzeri tekrar şakırdadı iğnelerimi vs kullanıyorum zaten bu kez bekledim napıyım artık şimdi kesildi ama gelici devamı artık hissediyorum kaderimde ne varsa görcez ama çok acı olacak buda böyle akıp gitmesin ellerimden dua edin.

Cok gecmis olsun benimde ilk hamileliğimde pihti seklinde kanamam oluyordu doktor kimildamadan yat demişti öyle geçmişti içerde kanama varsa mutlaka dışarı akacaktir bana doktorum o zaman öle söylemişti cok dikkat et ayağa kalkma kimildamadan yat insallah bisey olmaz bebeğine

hayır canıtm 2. gebeliğim ilkinde 3.5aylıkken erken suyum gedi dogum yaptım bundada kanama 2003ten beri mücadele veriyorum bebek için 5.tüp bebeğim :KK43::KK43:

sofika duyaydın regrete sizde saolun dularınız için ne biliyim kanama durmadıkça sanki bişeyler kopup gidiyor benden rabbim hepimizin meleklerini korusun.

kızlar slm nasılsınız çok kötüyüm çoook perşembe günü akşamı yine şakır şakır kanamam geldi apar topar merkeze gittik drum hemen hastaneye yatırdı şükür kanamam geçti kahveye döndü yapılacak bişey kalmayınca bugün evime yolladılar içerde hala kanama gözüküyordu kan iğnelerim aspirinim hepsi kesildi akşam üzeri tekrar şakırdadı iğnelerimi vs kullanıyorum zaten bu kez bekledim napıyım artık şimdi kesildi ama gelici devamı artık hissediyorum kaderimde ne varsa görcez ama çok acı olacak buda böyle akıp gitmesin ellerimden dua edin.
:KK43: biz du
a edelim sende kalkma hiç yataktan arkadaşım. RABBİM korusun meleğini ...

gecmisten bir mesaj daha

feryalcim bir iki yerde histeroskopinin kendisinin de rahim agzı yetmezligine neden oldugunu yazmıslar,hatta burda da arkadaslar bir ara o konuyu tartısmıs,yukardaki mesaj o paylasımlardan birisi.Sonucta her histeroskopinin degil ama operasyonel olanının sebep olarak gorulebilecegine karar vermisler gordugum kadarıyla.Senin histeroskopin ne sekilde yapılmıstı,tuplerle ilgili bir durumun vardı,bu ne zaman olmustu.

Canim kaybettigim bezbeklerden once yani tup bebek uygulamasi oncesi yapilmisti..anestesisiz teshis amacli yapilmisti.rahim icini net gorebilmek ve herhangi bir anamoli vermi diye.herhangi bir mudahale olmamisti.

bende ceklidim histeroskopi arkadaşlar, ve benimle birlikte bildiğim en az 3-4 arkadaşım daha var ceklidi...

hatta sofikanın değdiği operasyonel yani polip alma işlemi uygulandı birine... hic birimizde bebek kaybı yaşanmadı...

belkide histereskopi yapan dr.un maharatiyle ilgili bi durumdur... çünkü bayağı kurcalanıyor rahim ne var ne yok diye...

bende ki rahim ağzı sıkıntısı 2. gebeliğimde cıktı :KK43: nasıl oluyorsa artık,...

hidennisko bence en azından ayda bir kan ve idrar tahlili yaptırmalisin(elimde olsa ben daha bile sık yaptırırdım)
simdi bir yazı okuyorum orda da erken dogumların ucte birinin sorumlusu enfeksiyon oluyor diyor,yani cok korumalıyız kendimizi

denizanası islem sırasında rahim agzı acılıyormus-haliyle ordaki sumuksu tıkac da heralde zarar goruyor yada dedigin gibi doktorun maharetine gore bazılarında azcık fazlaca acılıyor vs-bundan kaynaklı olabilir mi diye dusunuyor insan ama genelde boyle bir etkisi olamayacagından bahsedilmis.

ege üniversitenin ekibi oldukca iyiydi, hepimize de genel anesteziyle yapıldı, işlem sırasında kendini kasarsan, kıpırdarsan işimizi zorlaştırırsın demişti dr. anesteziye ne gerek var ki dediğimde...var mı ki ilgisi acep anestezili anestezisiz işlemle... ama yine sanmam ilgisi olacağını diğer topikteki arkadaşlarımın bi kısmı anestezisiz güle oynaya yaptırdım sonra işe gittim dediydi, şimdi hamile bi çoğu cok şükür sonuna yaklaşanda var..

beyin fırtınası :))

hidennisko bence en azından ayda bir kan ve idrar tahlili yaptırmalisin(elimde olsa ben daha bile sık yaptırırdım)
simdi bir yazı okuyorum orda da erken dogumların ucte birinin sorumlusu enfeksiyon oluyor diyor,yani cok korumalıyız kendimizi

burda bir hastaneye gidip, kan ve iidrarda enfeksiyon olup olmadığına baktırmak istiyorum mu diyeceğim ben peki
çünkü takip eden bir doktorum yok ya yaşadığım şehirde

Sinem,41 kere maşallah canım :nazar::nazar:..Her şey güzel olacak İnşallah:nazar:

Chnb,canım bu şikayetlerinde çok haklısın Arda Bey'e mutlaka söyle ama bence bu konuyla ilgili memorial sitesine mail at hasta ilişleri de olabilir.Ben bebeğimi memoriala bağlı bir hastanede kaybetmiştim..O zaman doktorun sekreterinin gösterdiği ciddiyetsiz hareketler davranışları ve doktoru hastanenin ilgili kısmına mail atarak şikayet etmiştim.Aradan bir süre geçtikten sonra bana hem mail atmışlar hemde telefon açmışlardı..Özürlerini belirtip gerekli uyarıların yapıldığını aynı şekilde bir hata tekrarlandığında gerekirse işten çıkarılacağı bilgisi verilmişti..Umarım işe yaramıştır..Bu arada memorial fiyatları söylememesi hastaneden çıkarken bildirmesi vs olacak şey değil ..Şuan özel hastaneler sağlık bakanlığından acayip çekiniyorlar banada benzer şeyler yaparlarsa hiç düşünmeden şikayet ederim:KK47::KK47:

Canım bence memorialde koordinasyon eksikliği var ben orada yatarken de yaşadım her gün ara öğün bir sürahi kayısı kompostosu getiriyorlar ve şerbet gibi zaten bulantım var dedim ki hiç şeker koymadan getirir misiniz? Dediler toplu yapılıyor:KK43:( Neyse biz artık almadık komposto. Halkla ilişkilerden her gün geliyorlar dedim bayana o gün şekersiz geldi sonraki gün yine şekerli artık üstüne düşmedim almadık komposto...

bence banyo olayı suyla ilgili bir sıkıntın olmadıgı surece sorun olmaz,hatta hersey yolundaysa her gun 5 dk yapmana izin de verebilir arda bey,carsamba gunu sormayı unutma bu sıcaklarda olmuyor banyosuz

hmm burda su gelmesini enfeksiyon baglıyor,su enfeksiyon ne buyuk dusman :KK43: cok dikkat etmeliyiz cok Allah´ım korusun

Evet soracağım. Çok terliyorum...

Canım progestanlarını kullanıyorsun di mi? Bence başka bir dr ye daha gitseydin... Biliyorsun ben hastanede yatmıştım o süreçte...

allah yardımcın olsun inşallah bişey olmazz bende aynı şeyleri, iki kere yaşadım seni çok iyi anlıyorum allah şifa versin inşallah biran an önce toparlanırsın kanaman durur herşey yoluna girer umarım canım.

sENİN AĞRIN VE KASILMALARIN GEÇTİ Mİ?

Çıktı canım tabi ben aradım onlar donmuyor cok şükür iyiymis Cemil beyle konuşamadım ama yarın hastane icin konuşmam lazım insallah ulaşabilirim

Çok sevindim gözün aydın... Güzel haberler bekliyoruz....

Canım her gün olmasa da 3 gün de bir saçını haftada bir yıka istersen benim de 10 dakikaya yakın sürüyor...

bu arada benim idrar tahlili yaptırmam gerekiyor mu sizce ara ara enfeksiyon icin
normal temizliğim ve sık çamaşır değiştirmekten başka önlem almıyorum ben

çok sevindim cnm
darısı benim 4 lü teste inşallah
chnb cim bu arada ben 4 lü testte olması gereken değerleri buldum bir yerde

Trimester tarama testi üçlü test olarak serbest Estriol(uE3),fbHCG ve AFP değerleri ile çalışılmaktadır.Ancak biz burada artık sensitivitenin %82 lere ulaşması ve yalancı pozitiflik oranını %3 lere kadar düşmesi nedeniyle üçlü testi 4 lü test olarak değerlendireceğiz.İnhibin A gibi bir parametrenin de ilavesiyle elde edilen 4 lü test markerlarını gebelik boyunca değişimleri şöyledir:
uE3 değeri gebeliğin 2 trimesterinde artarken Down sendromlu gebeliklerde normalin 2/3 ü kadar düşer.
AFP değeri gebeliğin 2.trimesterinde artsa da Down sendromlu gebeliklerde normalin 2/3 ü kadar düşüktür
fbHCG değeri gebeliğin 8 haftasına kadar yükselir ancak daha sonra kademeli olarak düşer.Down sendromlu gebeliklerde normalin 2 katı kadar yüksektir.
İnhibin A değeri ilk trimesterde yükselirken 2.trimesterde düşerek çok az değişime uğrar Down sendromlu gebeliklerde normalin yaklaşık 2 katı kadar yüksektir.
MoM değerleri olarak ifade ettiğimizde:
uE3 0.83 MoM altı
AFP 0.86 MoM altı
fbHCG 1.67 MoM üzeri
İnhibin A 1.54 MoM üzeri
Nöral Tüp defekti içi gösterge AFP değeridir.AFP nin 2.5 MoM üzerinde olması NTD riski olduğunu düşündürür.
Down Sendromu riski Cut Off değeri:1/200 dür.

ikili testle ilgili de var ve benim için biyokimyasal yanı can sıkıcı

PAPP A gebeliğin ilk trimesterinde yükselir 8. ve 9. haftada en doğru bilgiyi verir ancak 14-15 haftadan itibaren iyi bir marker olma değerini kaybeder.Down sendromlu gebeliklerde normalin 2-2.5 katı daha düşüktür.

FBHCG normalde gebelik ilerledikçe düşer ancak Down Sendromlu gebeliklerde normalin 2 katı kadar yüksektir.

Kullandığımız programda , Down Sendromlu ve etkilenmemiş vakaların marker düzeylerinin dağılımındaki rölatif sıklığı gösteren istatistiksel çalışmalarda her bir marker için Mom değerlerinin kesişme noktalarına göre:

PAPP A MoM 0.64 MoM altı 0,57 MoM
fBHCG MoM 1.38 MoM üzeri 2,49 MoM

Down sendromu risk analizinde ise Cut Off değeri 1/150 dir

kırmızı ,le yazılı olanlar benim değerlerim

Canım dr ler şikayet yokken tahlil istemiyor pek bence de ayda bir şikayet olmasa da yaptır ama normal devlette filan yaptırmak lazım epey pahalı hatta troidlere de baktır kanda crp ye de ben bu işi Arda beye bırakmadan burada validebağda hallediyorum hastanede kaldığımda memorialde çok test yapıldı...

:KK43: biz du
a edelim sende kalkma hiç yataktan arkadaşım. RABBİM korusun meleğini ...

bende ceklidim histeroskopi arkadaşlar, ve benimle birlikte bildiğim en az 3-4 arkadaşım daha var ceklidi...

hatta sofikanın değdiği operasyonel yani polip alma işlemi uygulandı birine... hic birimizde bebek kaybı yaşanmadı...

belkide histereskopi yapan dr.un maharatiyle ilgili bi durumdur... çünkü bayağı kurcalanıyor rahim ne var ne yok diye...

bende ki rahim ağzı sıkıntısı 2. gebeliğimde cıktı :KK43: nasıl oluyorsa artık,...

ben anestezili çektirdim bende de polip varmış dr polipi de almış o zaman...

Kızlar akşam eltimler iftara davet etti yakın arabayla gidiyoruz orada yatarım gitsem mi iyi hissediyorum kendimi. hastanelere de gidiyorum o kadarcık...

burda bir hastaneye gidip, kan ve iidrarda enfeksiyon olup olmadığına baktırmak istiyorum mu diyeceğim ben peki

Canım eşim buraya ilk geldiğimde buradan bir sıradan kadın doğumcuya gitti ilaçları yazdırdı hem de durumu anlattı sağ olsun o da ilaç ve tahlilleri yazıyor. İstersen öyle yap istersen sağlık ocağında da çoğu yapılıyor sor...

Hidennisko canım benim de şunlar sıkıntılı:

fbHCG 1.67 MoM üzeri ( benim: 5.62 (memorial), 6.35(medipol))
İnhibin A 1.54 MoM üzeri (2.53(memorial), 2.47(medipol))

Çok sinir bozucu:KK43:(

kızlar merhaba ben dün öğlen çıktım hastaneden şu anda iyiyim ama hastaneden geldiğimden beri hiç dinlenemedim desem yeridir , kızım çok hareketli ve sıcaklardan dolayı çok huzursuz, inşallah bundan sonra havalar serinledikçe biraz daha sakinleşir, yoksa halim yaman..:))

beni soran, merak edip arayan arkadaşlara özellikle chnb, paşam, sofikaya çok çok teşekkür ederim,

sinem'inde bebekleri iyiymiş çok sevindim Allah onları ana babasına bağışlasın..

chnb yol mesafesi fazla değilse ve kendini yormuyacağını düşünüyorsan gidebilirsin canım, insana moralman böyle kaçamaklar çok iyi geliyor, sürekli evde olmak strese sokuyor..

kızlar merhaba ben dün öğlen çıktım hastaneden şu anda iyiyim ama hastaneden geldiğimden beri hiç dinlenemedim desem yeridir , kızım çok hareketli ve sıcaklardan dolayı çok huzursuz, inşallah bundan sonra havalar serinledikçe biraz daha sakinleşir, yoksa halim yaman..:))

beni soran, merak edip arayan arkadaşlara özellikle chnb, paşam, sofikaya çok çok teşekkür ederim,

sinem'inde bebekleri iyiymiş çok sevindim Allah onları ana babasına bağışlasın..

chnb yol mesafesi fazla değilse ve kendini yormuyacağını düşünüyorsan gidebilirsin canım, insana moralman böyle kaçamaklar çok iyi geliyor, sürekli evde olmak strese sokuyor..

Canım kıyamam çok sıcak çocuk ne yapsın? BİR DE SENDEN AYRI KALDI YA ONDAN YAPMIŞ DA OLABİLİR...

Sen de yine dinlenmeye çalış...

Ben de gideyim diyorum orada da yatarım zaten....

Hidennisko canım ben yatıyorum ya hep gecelik giyiyorum ve hiç iç çamaşır giymiyorum dikkat ediyorum tabi görünmesin bir yerim diye:)) Bir de sirkeli su kullanıyorum hiç akıntım olmuyor yani normal çok az şeffaf renkli oluyor...

canim chnb nin de dedigi gibi saglık ocaklarında yapılıyor hemen hepsi ama bence sen yine de yasadıgın sehirden duz bir kadın dogumcu tutsan ve bu tarz seyler icin basvursan olmaz mı,hem tahlil ve ilaclarını yazar hem yine de acil durumda yakınında bir doktor olması daha guvenli olur.senin serklajın da olmayacagı icin servix boyun daha sık olculmus olur,bence sen sadece arda beyle kalma

cok gecmis olsun canım,insallah bundan sonra da hersey yolunda gidecek
kuzulara cok zor geliyor bizim gebeliklerimiz,benim kızım serklaj icin hastanede yattıgım 3-4 gunde ates kaldırdı,sebebi bulunamadı,eve geldigim gun hersey duzeldi,bence onlar cok etkileniyor bizim durumumuzdan.Hastaneden gelince kucagımdan şinmek istemedi ve benim agrılarım da cok olmustu,zordu :KK43:
simdi sıcaklarda oyle bunalıyorlar ki,kızım gunduz uykularını uyuyamıyor,haliyle de daha huzursuz oluyor
yardımcı olan kimsen yok mu,tek basına serklaj sonrası nasıl idare edeceksin bebekle bir de
Allah yardımcın olsun,Allah´ım hepimizin de yardımcısı olsun insallah

chnb eltinlerde rahat edebiliyorsan ve uzanabileceksen git mutlaka,degisiklik olur moral olur biraz,korkma hic
dikkatli dikkatli git gel insallah

canim chnb nin de dedigi gibi saglık ocaklarında yapılıyor hemen hepsi ama bence sen yine de yasadıgın sehirden duz bir kadın dogumcu tutsan ve bu tarz seyler icin basvursan olmaz mı,hem tahlil ve ilaclarını yazar hem yine de acil durumda yakınında bir doktor olması daha guvenli olur.senin serklajın da olmayacagı icin servix boyun daha sık olculmus olur,bence sen sadece arda beyle kalma

cok gecmis olsun canım,insallah bundan sonra da hersey yolunda gidecek
kuzulara cok zor geliyor bizim gebeliklerimiz,benim kızım serklaj icin hastanede yattıgım 3-4 gunde ates kaldırdı,sebebi bulunamadı,eve geldigim gun hersey duzeldi,bence onlar cok etkileniyor bizim durumumuzdan.Hastaneden gelince kucagımdan şinmek istemedi ve benim agrılarım da cok olmustu,zordu :KK43:
simdi sıcaklarda oyle bunalıyorlar ki,kızım gunduz uykularını uyuyamıyor,haliyle de daha huzursuz oluyor
yardımcı olan kimsen yok mu,tek basına serklaj sonrası nasıl idare edeceksin bebekle bir de
Allah yardımcın olsun,Allah´ım hepimizin de yardımcısı olsun insallah

annem var yanımda zaten onda kalıyorum ama bugün eşim memlekete gidecek bir hafta kadar, onun çantasını hazırlamaya geldik, bugün anneme gidicem oda rahatsız zaten kaç gündür çocuğa bakıyor ben yoktum yemeğimiz evin işi hep onun üzerine zaten ona yük olmakta çok zoruma gidiyor geçen seferde o baktı , kendim yapayım diyorum dün geldiğimden beri yarım saat ayağımı uzatıp dinlenemedim gecede onikide yattı ikide kaltı beşe kadar uyutmadı sabah sekiz olmadan ayaktaydı şimdi uyudu daha bakalım ne kadar sürecek, ben bir hafta daha yokum kızlar beni merak etmeyin annemdeyim yani..

X