Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar,Chnb nin bugün dr randevusu vardı rahim boyu 1,8 düşmüş crp yükselmiş Arda Bey yatış vermiş Perşembe serklajı yapılacakmış .. Serklaj abdominal olacakmış dr başka türlü olmaz sana demiş...Chnb nin morali çok bozuk hep yattım diyor neden böyle oldu anlayamiyor..İnşallah dikişi çok başarılı olacak ve bebişini saglikla kucağına alacak dualarım onunla

Masallah mucize bu 7 mm 10 hafta durmus 10 hafta ne zor gecmistir Allah sabir versin bebek saglikli olsun cabucak buyusun insallah. Arabaya binmeye bile cekinmissindir. Neden olmus peki idrar enfeksiyonu falanmi soyledilermi[/QUOT
Gerçekten o kadar zor geçiyor ki her an gelecek psikojisi doktor doğuştan dedi doğumdan sonra muayenede tam belli olacak tekrar ölçüm yapılacak

servikal kısalığı olanlar erken haftada olan arkadaşlar ,baştan beri ağrılı gebeliğim oldu kasıklarda belde rahim ağzında ağrılar duyduğum en iyi dr lara gittim,buna rağmen kimse anlamadı servikal kısalma olduğunu 23 haftada detaylı usgde biz mutlu mutlu bebeğimizi göreceğiz heyecanı içindeyken öğrendik ve doktorlar şok oldu servikal uzunluğu sadece 7 mm serklaj tutmaz rahimde büyük oranda silinmeler başlamış ayrıca açılır dediler bu haftada yaşamaz tutunacağı varsa bebek tutunur dediler ve nasıl bir psikolojiye girdiğimi anlatamam şu an 32+3 deyiz dra geçen hafta gittim en son ve tamamen silinmiş çocuğu bir kağıt inceliğinin üzerinde duruyor mucize dedi clestone 8 ampül yaptırdım bu haftaya kadar ciğerleri çabuk gelişsin diye drum muayene etmeye bile korkuyor su gelir diye birde beni düşünün kabız olmamam lazım yürümem lazım hep ol tarafa yatıyorum karnım devamlı bir tarafa toplanıp taş gibi oluyor allah hepimizin yardımcısı olsun 34 haftaya gelsem başka bişey istemiyorum :KK43:((

Kızlar,Chnb nin bugün dr randevusu vardı rahim boyu 1,8 düşmüş crp yükselmiş Arda Bey yatış vermiş Perşembe serklajı yapılacakmış .. Serklaj abdominal olacakmış dr başka türlü olmaz sana demiş...Chnb nin morali çok bozuk hep yattım diyor neden böyle oldu anlayamiyor..İnşallah dikişi çok başarılı olacak ve bebişini saglikla kucağına alacak dualarım onunla

Allah sifa versin operasyon ise yarasin insallah. Benimde crp en son 8 cikmisti kac olunca yuksek kabul ediyorlarki benim ilac falan kullanmadim. İdrarda lokosit yoktu o yuzden ilac verme di heralde. Bu arada benim bu ilk gebeligim degilama daha once ilk haftalarda dusmustu kalp sesi hic dinlememistik yani. Beniim kendimi bildim bileli idrar yolu enfeksiyon sorunum vardir. Kucuklugumden beri ne zaman usutsem idrar yolu enfeksiyonu olurum . Bundan dolayimi rahim agzim inceki

Arkadaslar bugün gittim doktora derdimi anlattım muayene etmedi tekrar kan testi yaptırdı degerlerde artış varmı ona bakacak sonucu sabah Alicam inşallah hersey yolundadir duanıza ihtiyacım var bu arada az az kahverengi lekelenmem var:18:

Gercektenmi cok uzuldum Allah yardımcısı olsun inşallah hayirlisiyla atlatir sağlıklı bı sekilde alır bebeğine kucagna dualarım onunla

Gercektenmi cok uzuldum Allah yardımcısı olsun inşallah hayirlisiyla atlatir sağlıklı bı sekilde alır bebeğine kucagna dualarım onunla

servikal kısalığı olanlar erken haftada olan arkadaşlar ,baştan beri ağrılı gebeliğim oldu kasıklarda belde rahim ağzında ağrılar duyduğum en iyi dr lara gittim,buna rağmen kimse anlamadı servikal kısalma olduğunu 23 haftada detaylı usgde biz mutlu mutlu bebeğimizi göreceğiz heyecanı içindeyken öğrendik ve doktorlar şok oldu servikal uzunluğu sadece 7 mm serklaj tutmaz rahimde büyük oranda silinmeler başlamış ayrıca açılır dediler bu haftada yaşamaz tutunacağı varsa bebek tutunur dediler ve nasıl bir psikolojiye girdiğimi anlatamam şu an 32+3 deyiz dra geçen hafta gittim en son ve tamamen silinmiş çocuğu bir kağıt inceliğinin üzerinde duruyor mucize dedi clestone 8 ampül yaptırdım bu haftaya kadar ciğerleri çabuk gelişsin diye drum muayene etmeye bile korkuyor su gelir diye birde beni düşünün kabız olmamam lazım yürümem lazım hep ol tarafa yatıyorum karnım devamlı bir tarafa toplanıp taş gibi oluyor allah hepimizin yardımcısı olsun 34 haftaya gelsem başka bişey istemiyorum :KK43:((

Canım gercekten mucize Allahın izniyle mucizene vaktinde kavusaksin az kalmış

Masallah mucize bu 7 mm 10 hafta durmus 10 hafta ne zor gecmistir Allah sabir versin bebek saglikli olsun cabucak buyusun insallah. Arabaya binmeye bile cekinmissindir. Neden olmus peki idrar enfeksiyonu falanmi soyledilermi

doktor doğuştan dedi ama doğumdan sonra vaginal usg çektiricem tekrar arabaya zaten haftada 1 kontrole giderken biniyorum ama tetikte kasisleri eşimden önce kestirip uyarıyorum :)) doktorum şaşırıyor 2 3 hafta daha beklesin başka bişey istemiyorum çantamız girişte bekliyoruz :KK43:

clestone yi 3 hafta arayla sabah akşam 4 doz yapıldı 2 kez tekrarlandı.magnezyum günde 2 kez kullanıyorum 3 kutu antibiyotik 3 şase bitirdim tek içimliklerden sabah öğle akşam progestan fitil gibi kullanıyorum kasık ağrıları beni öldürüyor magnezyımı günde bir kere kullanıyodum geçen haftaya kadar o zaman her saat kasılmam oluyordu hatta dahada fazla 2 ye çıkınca aralığı azaldı genelde karnım sok tarafa taş gibi kesiliypr bazende karın çizgisi boyunca aşağıya baskı yapıyor nefes bile alamıyorum :KK43: bunada şükür ne diyelim inşallah 34 geliriz sonrası allah kerim

masallah canım,haftan hic de kotu degil,Allah´ın izniyle hepimiz de en buyuk haftalarda saglıcakla doguracagız yavrularımızı insallah,az daha sık disini

sırf chnb nin randevusunu meraktan girdim ve bunu okuduguma uzuldum :KK43: emin ellerde olması bir yandan insanı rahatlatıyor ama yine de ilk defa burdan birine abdominal serklaj yapılacak ve eminim chnb nin de canı sıkılmıstır bu duruma.Allah yardımcısı olsun,lutfen selammımızı ilet konusursan.

Arkadaslar bugün gittim doktora derdimi anlattım muayene etmedi tekrar kan testi yaptırdı degerlerde artış varmı ona bakacak sonucu sabah Alicam inşallah hersey yolundadir duanıza ihtiyacım var bu arada az az kahverengi lekelenmem var:18:

İnsallah guzel haberlerini alırız canım,dualarımız hepimiz icin

Hidenisko benim düşüklerim var diye mi bilmiyorum ama ben baştan beri progestan kullanıyorum. Bir de lekem olunca 3 gün arka arkaya proluton depot vuruldum Hatayda. Acaba niye sana vermedi dr? Bebek iyiyse ve kanama bölgesi kese altında yoksa ondan mı vermedi? İlaç vermeyecek misiniz diye sormadın mı?

Offf, bakalım ne diyecek dr?

Telde konuştuk , bu durumda progestan verirler ama ben ise yaradığını düşünmüyorum dedi
Kafam karıştı, bugün hala devam ediyor kahverngi lekelenmem

:KK16::KK16:sagol canım son durumum şöyle arda bey haziranın 1 başla dedi ama ben 1 gün önce başladım apikobal folbiol coraspirinve diaformin verdi :KK16::KK16:
eşimle gittik doktora dediki pırtılaşma çok fazla dedi onun için bir igner olucek dedi hergün bu ialçaların yanına takviye yapıcez dedi bir genimde çok çalışıyomuş ona destek ilaç vericem dedi pkon oldugu için rahimi diksek bile hemen kısalabiliyo dedi mesela dedi senin dikişin atıldıya bu sorunlar çıkmasaydı o bebek dururdu dedi :KK14::KK14::KK14:şimdi ialaçlara başladımya sana kilo vermen için ilaç verdimmi dedi yok dedim diaformini yazdı bunu iç hep pkoyu tedavi edicek hemde yumurtlamana faydası var hemde kilo vermene yardımcı olucek dedi bismillah dedik başladık allah sonumuzu hayır etsin işşallah :KK16::KK16:birde şok gelişme senin rahimini dikicez ama yatırmıcam dedi evde hafif işlerini yapabilirsin dedi öyle cam kapı silme ama dedi yemegimi yapabilirmiyim kendi isteklerimi karşılayabilirmiyim dedim evet dedi buraya arabayla gelmene bile gerek yok dedi metro otobüsle gelebilirsiniz dedi araştırılmış yatsanda yatmasanda düşüyo düştükten sonra dedi adam haklı kızımda yataga çakılı kaldım camdan bile bakmadım ömürüme birşey olur diye ama bak bebegim gitti 29 mayısta 1 sene oldu:KK14::KK14::KK14:allahımdan tek istedigim canım birdaha acımasın sütlerim boşa gitmesin millete imrenmiyim bende keşke emzirebilseydim demiyim çok heves ediyorum emzirmeyi bizim gelin oglanı emziriyodu geçen öle hayretle baktım dedim bende emziriirmiyim günün birinde deyip iç çektim:KK14::KK14:rabbim eli ayagı saglıklı saatlı hayırlı evlatlar versin dinine vatanına baglı işşallah bu arada alllahı sanada hayırlı evlatlar versin işallah kardeşim maşşallah sıpalarım büyümüş pek şirin çıkmışlar:KK16::KK16:birde 75 düş benden sana izin dedi ama ben eylül ekim gibi düşünüyorum işşallah hem kışa gelicek kolay olur yatması bakalım belkim bir delilik yapar erkene alabilirim ne kaldı 75 :))degilmi

canım sonta takmadılar bana bir bilgim yok yanlız kanama oluyo korkma olurmu haberin olsun :KK48::KK48:rabbim emekelrinin karşılıgını boş bıraklmasın aklama geldikçe inan dua ediyorum sizlere hoş her namazımda hepimize ediyorum :KK16::KK16:

canım yerleşme kanaması olabilir sen ilaç kullanmıyorumusun igne neden vurdurmadılarki:26::26:allahım evladını sana bagışlasın işşallah hamile kalmakla iş bitmiyuki maksat onun gerisini getirmek:18::18:

hayde bir ardacı daha geliyo yaşasınnnn:KK52::KK52::KK52:
kızlar hepinize güzel bir hafta diliyorum bugün eymenimi kalça çıkıklıgına götürücem oglum 1 aylık oldu 10 günü var 40 çıkmasına:KK16::KK16::KK16:rabbim hepimize öle güzel bebek nasip etsin işşallah:KK49::KK49:

Oofff arkadasim bilmiyorum ya, bebek iyi dedi doktor, kalp atışı da var dedi, göre göre kayıp mı edeceğim ben bebeğimi
Oğlumda doktor hemen progestN verrmisti 3 günde kesilmişti.

Baya kısalmış , canım ya, inanıyorum iyi olacak!

Yolundadir yolundadir, iyi düşünelim iyi olsun hersey
Benim böyle iplik iplik pihti seklinde kahverengi birseyler de geliyor sende de oluyor mü?

Herşey daha iyiye gidecek inşallah.Bak sonunda asıl sorunlarının nedeni bulunmuş.Bunların önlemi alınırsa inşallah sağlıkla kucaklarsın tatlım..Peki doğaldan ya da tedaviyle olsun diye bir seçenek sundular mı ?
yok canım dogal yolla hamile kalıyosun dedi anlıcagın dogala bıraktık kiloyu veryim belkim eylülüde beklemem :KK52::KK52:
Sağ olasın canım. İnşallah sonuç güzel olacak...

Bence de görünmez daha. Florans çok pahalıymış. Peki Cemil Beye sigorta indirimi yokmuymuş? Dr ye güvenmek ve sevmek çok önemli. Hep söylüyorum Cemil beyi de ben çok beğenmiştim kaç dr nin görmediği kilit sorunlarımı çözdü o yüzden minnettarım. Bakırköye gitmiştim muayenehanesine. Ben bana dönmediği için üzülmüştüm. Arda beyde bu sorunu yaşamadım...

Paşam canım ben rahim ağzı yetmezliğinde nedense hala yatarak geçirme taraftarıyım. Hep aklıma Edamecrinin dr sinin sözü geliyor. Yatmak işe yarıyorsa tek r. a. y de işe yarıyordur demiş.Yerçekimine karşı koymak lazım. Ben bir de serklaj tutmayınca hep başka sorun olduğunu düşünüyorum. Enfeksiyon, pıhtılaşma vb.. Arda Bey bana da İstanbul turu yap demiyorum ama evde yemek, banyo, wc vb. ihtiyaçlarını karşılayabilirsin, pıhtılaşma var kaş yapalım derken göz çıkarmayalım demişti...
canımbenim ben doktora bakmıcem yaw yatarım sen bana bakma ama eskisi gibi yatmam :KK16::KK16:nasip işte bakalım bir o günler gelsin bakıcez:KK16::KK16:
Chnb,Canim guzel haberlerini bekliyorum :emir_bebek::nazar::KK49:
canıms eni burda görmek çok güzel canım ya ama chnbye üzldüm bebem ya işşallah sag saglim alır kucagına yavrusunu rabbim korusun melekler korusun ama o serklajı hamile kalmadan dikmiyolarmı kafama takıldı gebelik evresindemi dikiyolar anlamış degilim ben öle biliyoudm ama:44::44:
canım 7 mm çok iyi degilmi 2,5 çıkınca risk alah yardımcın olsun ebbegini sana bagışlasın işşallah :KK16::KK16:
saol arkadaşım düşünmen yeter Allah hayırlı murat nasip etsin tez zamanda sanada..
ne demek ben bu evrelerden geçtim bebem ne demek ben bir tas çorba için çok agladım bilirlm çaresizligi helede ney canını sıkıyo insanın normalde yemeye içmeye gelenler ben hamile kaldım kapımı açmadılar öldünmü kaldınmı yok onun için biz bize yeteriz bebem :KK48:
Telde konuştuk , bu durumda progestan verirler ama ben ise yaradığını düşünmüyorum dedi

Oofff arkadasim bilmiyorum ya, bebek iyi dedi doktor, kalp atışı da var dedi, göre göre kayıp mı edeceğim ben bebeğimi

Benim böyle iplik iplik pihti seklinde kahverengi birseyler de geliyor sende de oluyor mü?

canım sen ilaç içmen lazım igne neden vurunmadın :44::44:allahım yardımcın olsun kardeşim strese girme bebege zarar rabbime bırak inan ne olursa allahtan kadere boynumuz kıldan ince bunu unutma:KK14::KK14:

Paşam doktor vermeyince ben nasıl kullanayım kendi basıma:KK43: :KK43:
Evde crinone jel var fitil gibi atılandan onu mü kullansam ki
Yada yarın Arda beyi arayayım da sorayım bari gene değil mı:KK25: :KK25:

Chnb aşağıda görüyorum seni, nasılsın? Moralin, saglıgın nasıl?
İyi olacak inşallah hersey hiç merak etme!

Geçmiş olsun bu saatten sonra doğsa da bir şeycik olmaz Allahın izniyle...

Allah sifa versin operasyon ise yarasin insallah. Benimde crp en son 8 cikmisti kac olunca yuksek kabul ediyorlarki benim ilac falan kullanmadim. İdrarda lokosit yoktu o yuzden ilac verme di heralde. Bu arada benim bu ilk gebeligim degilama daha once ilk haftalarda dusmustu kalp sesi hic dinlememistik yani. Beniim kendimi bildim bileli idrar yolu enfeksiyon sorunum vardir. Kucuklugumden beri ne zaman usutsem idrar yolu enfeksiyonu olurum . Bundan dolayimi rahim agzim inceki

Canım kaçta bilmem ama Hatayda 7 çıkınca antibiyotik verilmişti. Dkkatli ol...

İnşallah iyi olacak canım...

masallah canım,haftan hic de kotu degil,Allah´ın izniyle hepimiz de en buyuk haftalarda saglıcakla doguracagız yavrularımızı insallah,az daha sık disini

sırf chnb nin randevusunu meraktan girdim ve bunu okuduguma uzuldum :KK43: emin ellerde olması bir yandan insanı rahatlatıyor ama yine de ilk defa burdan birine abdominal serklaj yapılacak ve eminim chnb nin de canı sıkılmıstır bu duruma.Allah yardımcısı olsun,lutfen selammımızı ilet konusursan.

İnsallah guzel haberlerini alırız canım,dualarımız hepimiz icin

Canım ya burada yazanlar içinde laparoskopik serklaj ilk ben olacağım ve internette pek bilgi yok. Abdominal değilmiş.Abdominalle ilgili prof Yücel karaman bilgi vermiş internette. İnşallah sorun olmaz. Ama ÇOK ÜZÜLDÜM bir şey olmaz inşallah ama sorun yaşarsam bu sayfayı kapatacağım çok mücadele ettim...

Canım ya Erkan mumcudan progestan yaz çok detaylı bilgi var erken düşüklerde işe yaramadığını araştırmalarla yazmış ama benim kanamamı hep keser anlamadım ben bu işi...

Kızlar yatıyorum işte. Dr ye de dedim o kadar kişiyle yazıştım benim haftamda hiç bu kadar kısalan olmadı. O da vajinal ölçüm yapılmamıştır dedi.Bir de normal serklaj işe yaramaz sende dedi... Allah yardımcımız olsun. Dua etmekten başka şu an bir şey yok. bir de wc sorunum var dr muayenede bile anladı:KK43:(

hmm laparoskopik serklaj bende duymamıstım,bende bir bakayım bu gece ne var ne yok belki yabancı sitelerde vardır.İnsallah hakkında hayırlısı olsun canım,sonunda saglıklı ve zamanında dogan bebekler olursa cekilen her sıkıntı ucup gidiyor,insallah oyle olacak.amin.Bu kadar dusuk haftada genelde bu kadar kısalma olmuyor gercekten,ama doktorun da dedigi gibi ulkemizde genelde bu haftalarda vajinal olcum yapılmıyor,daha once de yazdıgım gibi ben kendim talep ettigim halde bana da yapılmamıstı ilk haftalarımda vajinal olcum ve muayene,cok garip.Su senin wc olayın ayrı sıkıntı,ve evet ne yazık kı doktorlar bunu muayene sırasında anlıyor,bende son haftalarımda magnezyumu kesince ve katı beslenmeye agırlık verince kabızlık sorunu yasamıstım ve doktor lavman yaptırmıstı,gerekirse doguma kadar ara ara lavman yapılacak diye de tembihlemsiti hemsireyi.su anki yasam seklinle-yatarak ve su icemeyerek bunu halletmen de zor,doktorun ne dedi bir care onermedi mi.Bende magnezyum diasporal cok iyi is goruyordu ilk hamileligimde,eger doktorun uygun goruruse ve tabii ki sende icebilirsen onu icsen,gayet rahat cıkıyorsun onu duzenli icince.Hatta cok sukur bende bu gebelikte sadece elevitin icindeki magnezyum da yeterli olluyor cogunlukla.

progestan konusunda bir dunya materyal okudum ben de ve yabancı kaynaklarda da genelde dusugu engelleyici etkisi olmadıgı savunuluyor ama erken dogumu onlemede etkisinin oldugu da kabul ediliyor.Yine de kızlar sunu unutmamk lazım,her bunye ve her gebelik farklı,birimize iyi gelen digerine hic fayda etmeyebiliyor.Ama genel olarak ulkemizde ilk aylarda yaygın progestan takviyesi yapılıyor,ablama gebeligi riskli olmadıgı halde ilk 3 ay verilmis,ve cok yakın arkadasım da ciddi kanamalrını progestan ile durdurdu.Cok kafam karısık benim de su progestanla ve dozajıyla ilgili.

X