Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar,

Bugün 12.30 a doğru erken gittim dr ye... Ayrıntılı ve güzel bir görüşme oldu. 2 dr daha vardı Arda Beyle birlikte sanırım asistan dr idiler. Sürekli onlara benim öykümü anlattı.Bizim yazıştığımız forumdan da bahsetti. Çok bilinçli hastalar dedi azıcık forumdaki arkadaşların dedikosunu yaptık:))Fadik, Regrete, Jorjet, Paşam, Hiddenisko...

Geleyim benim meseleme:Bebek çok iyiymiş bebeğe giden kan akışı çok iyi. Bebeğin tüm organları her şeyi iyi oğlumun:))

Malesef rahim ağzı uzunluğu 2 cm.Bir sürü ilaç verdi. Enfeksiyon vs için.Pazartesi yine çağırdı.Haftaye çarşamba ya da cuma serklaj yapılacak.Dedi ki: Bana desen ben rahimden şu bu ameliyatı geçirdim inanırım. Çok farklı bir yapısı var.Hatta kurulla görüşecekmiş durumumu laparoskopik bir serklaj yapabilirmiş

.Ben sizi tanımadan prof dr. Cemil Akgül'e gitmiştim dedim o bana senin rahim boynun çok kısa serklaj şart herkeste yapamaz serklajını dedi dedim.Cemil Bey doğru demiş Cemil Bey doğru demiş sanırım bu rahim yapını da kastetti dedi.Nasıl bu kadar çabuk hamile kaldın dedi:)) Amh filan demek o kadar önemli değilmiş dedi.:)) Oğluma genetik yaptırmam iyi olmuş öyle söyledi.Proluton depot haftada yarım doz prolprogestan 200 günde bir defa . Bir sürü ilaç yazdı eşim almaya gitti yazarım bir ara.Amerikadaki toplantıdan bahsetti biraz. Genel hatlarıyla böyle.sanırım bu rahim yapını da kastetti dedi.7 kilo vermişim 67 idim 60 a inmişim. Birkaç gün serum takvivesi yaparız dedi...

İşte böyle...

canım bu bebeğin biraz nazlı ama emin ellerde. senin kanaman olunca hastanenin hemen yatırmasıda hoşuma gitmişti. beni yatırmadılar kanama durmadı 2 ay.. özel hatanemiydi...
bide Cemil Bey de iyi bir doktorrr burdan o çıkıyooo adam anlamış daha çok önceden baksana...
ben kime devam ederim bilmem ama mutlaka gitçem cemil beye..

canım senin bağışıklık sistemiyle ilgili sorunun vardı diye hatırlıyorum doğrumu benim ANA testim sınırda pozitif çıktı ne anlama geliyor biliyormusun....

bebişin iyi olması çok güzel canım...maşallah kuzuna....
canım bende dikiş öncesi enfeksiyon olmasın diye fitillere başlamıştım...dikişten sonra dikkatli enfeksiyon takibide iyi olmuştu...
benim anladığım arda bey enfeksiyon olmadan tedbir almak istiyor çünkü olduktan sonra kurtulsan biile tekrarlama olasalığı çok...

demek rahimde farklı sıkıntılar var bunlarında ortaya çıkması iyi olmuş artık buna göre önlem alnır hatta dikişede bu göz önüne alınarak karar verilir...
arda beyle dikiş şekli konuşurken hastanın durumuna göre dikiş atıyoruz demişti...benim serklajım herkesin bildiğin normal olandadı çünkü o zaman maşallah rahim boyu iyiydi...ama hastanın durumuna göre farklı dikişte atabiliyor...
inş herşey güzel olacak canım....rabbim yar ve yardımcınız olsun....

canım ana testi hakkında pek bilgim yok...protin s çokmu düşük? diğer testler çıktığında hep beraber değerlendirilse daha iyi olur...

Canım sağ olasın. Sofika çok güzel bilgiler vermiş ben de atletlerin alttan çıtçıtlılarından kullanmıştım. Yoksa kucağaalınınca karnı filan açılmasın diye. Penye yelek 2 tane daha al. Kardeşinin kızınınkileri de al hatta. Çünkü başta çok değişiliyor Sofikanın dediği gibi sızma, erkek bebek altını açınca çiş yapıp üstünü hatta senin üstünü kirletebiliyor. :))

Canım protestana başladım dün 200 mg lik sabah aksam 1er tane sabah kalktım hiç bir akıntı yoktu ne guzel sevinmiştim ama biraz önce Cok az kahve rengi lekelenme ardından 1-2damla kan geldi kimildamadan yatıyorum

Canım dinlen tabi kan değerim benim adete 2 gün varken 144 çıkmıştı değer iyi ama kese için çok erken. Bol ye sonra bulantın olursa benim gibi ağlarsın...:))

Protein s kaç çıktı? O da önemli. Benim de ANA pozitifti ama Arda Bey Lupus önemli demişti...

Canım evet özel hastaneydi ama sgk geçiyordu o yüzden çok pahalı değildi. 20 gün kaldım 1.800 tuttu ama dr m sağ olsun indirim yaptırdı 1350 tuttu. Ama Memorialde kalamazdım canım burada olsaydım. Daha öncede demiştim Cemil Bey çok iyi bir dr. Teşhislerinde ben çok güvenirim kendisine. Bence de git. Burada çok arkadaş önce Allahın sonra onun sayesinde bebelerine kavuştu. Ben sadece bana dönmediği ve genetik sonucum bir türlü sonuçlanamadığı için Arda Beye gitmiştim hem de Hataydaki drm de önermişti Arda Bey'i.

Sağ olasın canım benim. İlaçlar vagi-hex vajinal, cleocin vajinal krem, zıtromax antibiyotik...

Of diyorum ben oğlumu 38 haftada dünyaya getirdim. Bu kadar sorunumu bilmeden...Hep yattım ben 7. haftadan beri. Bence Cemil beyin dediği gibi rahim boynum kısa diye böyle azıcık kısalsa bile çok kısalmış gibi oldu...

chnb

özel hastanede muayene ücreti ne kadar dı canım....
bide protein s 36 çıktı benim...
ANA sınırda çıktı ama lupus antikoagilon mu ne o normal çıktı...

hiteroskopi istiyorum ama uygun bir yer varmı bilmiyorum. yücel karaman 3.500 dü.

fadikçim
sana bişey soracaktım. senrahim filmi çektirdinmi onda septum gözükmüşmüydü çektirdiysen yoksa direk hiteroskopimi yaptırmıştın...

Son düzenleme:
biliyorum o ilaçları canım ama sende ek olarak antibiyotikte yazmış...senin durumun biraz farklı tabi...
evet canım bencede rahimdeki sıkıntıdan dolayı kısa çıkıyor yoksa bu haftalarda bu kadar kısalma olmaz diye biliyorum:...
canım birde bazen serklajla birlikte uzama bile oluyor in seninde uzar...benim 6-7 mm kadar uzamıştı....

canım kıyafet önerilerin için sağol...yeğeniminkileride tabi kullanabilirim ama onun sadece 2 takımı bizim bebişe olur...diğerleri yeni doğan olmasına rağmen baya büyüktü...ama o küçük olanları isterim olmassa....
canım o çıtçıtlı badilerden annem almış ama büyük işte...bende sadece 2 tane küçük bulabildim...dediğin gibi bebekler çok çabuk kirletiyor en iyisi ben bir ara bir kaç kıyafet daha alayım...
yoksa elimdeki kıyefetler bizi hastaneden bile çıkarmaz:)

canım ben iki kere film çekildim ama filim çekilirken rahime sıkılan ilaç gitmediği için sonuç alamadık...yani ilaç rahme ulaşmayınca sağlıklı görüntü olmuyor...
bu yüzden benim sorun histereskopide anlaşıldı....

chnbecim rabbim işini rast getirsin senin adına çok sevindim inan rabbim 38 göstersin işşallah oglum olacakmış tam hayalim
fadikçim maşşallah seninde haftaların epey ilerlemiş bebegin küçük diye korkma öyle bebekler daha çabuk büyüyo benim arkadaşta dogurdu 2 kilo şimdi görsem sıpayı kocaman olmuş bu arada yegenime koudugum isim o işşallah kucagına aldıgın günü görüürsün arkadaşlar hamile kalanlara rabbim saglıklı hamilşelik göstersin stressiz hamile kalmayanlarada tez zamanda göstersin rabbim tez eliyle versin benim gibi korunupta kilolarıyla sorunları olanlarda zamanı gelince saglıklı bir gebelik geçirsin onlar kendini biliyo
herkez kendine iyi baksın bu aralar giremiyorum buraya okyup çıkıyorum yazmıyorum tam yazıcam diyorum ev işleri vs birşey çıkıyor diyetim harika gidiyo ama kilo vermem durdu nedense:44::44: işşallah 75 düşerimde hayalime kavuşurum

senin ve bebeğinin iyi olması çok güzel maşallah, inşallah serklajın da kolay olur ve bebeğini kucağına almayı sağlar,sen dinlenmene bak Allah'ın izniyle herşey yolunda gidecek..

Canım bebeğine maşallah inşallah serkajinda guzel gecer...

doktordan haberleri bizimle paylaşmayı unutma, bizler çok meraklı olduğumuz için adet öncesi test yapıp öğrenmeye çalışıyoruz gebeliklerimizi ondan da en ufak brşeyde korkutuyoruz kendimizi,biliyorum seninki de yerleşme kanaması,rahat ol,dua et herşey güzel olacak :)

kızlar hamıleyım ama kanamam var cok korkuyorum ilk hamilelığmde 6.hafta kanamam oldu şidi reglime daha 2 gun var lekelenme sekinde kanam oluyor duanızı eksik etmeyın

Canım protestana başladım dün 200 mg lik sabah aksam 1er tane sabah kalktım hiç bir akıntı yoktu ne guzel sevinmiştim ama biraz önce Cok az kahve rengi lekelenme ardından 1-2damla kan geldi kimildamadan yatıyorum

Cok sevindim hamile olmana, benimde şimdiki hamileliğimde cok cok az kahverengi akıntım gelmişti progesteron testi istedi onu yaptırdım dış gebelik değil demişti, benim ilk hamileleigim de 1 haftaya yakın olmuştu kanamam ama kesinlikle kırmızı degildi çamur gibiydi, sen kendini üzme tabi ki ama önlemini de al, protestana başlamışsın gerçi, doktora danisip mı kullanıyorsun yoksa kendin mı aldın? Bana da doktor bir fitil verdi, 80 tl verdim ama hiç kullanmama gerek kalmadı , sen de kendini pek yorma, dinlen.

Hadi bakalım atlattın görüşmeyi, demek kulaklarımızı cinlattiniz :)))
Eminim Arda bey senin hakkında en doğru kararı verecektir, kilo konusuna da üzülme, az kaldı eminim kısa zamanda toplarsin, kolay değil biliyorum ama bebeğini kucağına aldığında herseyi unutursun :))

Canım önce az bı kahve rengi akıntım oldu erken gebelik testi yapmıştım pozitifti korktum kan testi yaptırdım sonuclarinbeklerken az bisey kanamam oldu sonucları esim aldı doktora demiş kanaması var o da hemen muayene olsun dış gebelik veya düşük tehditi olabilir alttan utrasyonla muayene oldum belki kist vardır dedi doktor baktı hiç bisey yok progestan verdi yarın tahlili tekrarliyacam kimildamadan yatıyorum bugün daha azdı lekelenmem.kahverengi seklinde sadece 1-2 damla kan oldu ama anlamıyorum ilk basta kırmızı birsure sonra bakıyorum o kırmızı akıntı kurudugunda kahverengi oluyor

Canım inşallah oledir bu yerleşme kanaması kaç gün sürer?yarın tekrar kan vercem inşallah hersey yolundadir iyi düşünmeye çalışıyorum

Anladım CNm, senin su anda yapabileceğin ilacını kullanıp hareketlerine dikkat etmek, gerisi Allah a kalmış, ama cogu kadın hamileliğin ilk anlarında bunu yaşıyor bence

Canım hataydakini mi soruyorsun orası uygundu canı sgk da var normal muayene 22 tl:)) Eğer sen sağlık sigortan yoksa yaptır canım epey faydasını görürsün:) Ben rahim filmi ve histeroskopi çektirmiştim sorun çıkmamıştı...

Canım hataydakini mi soruyorsun orası uygundu canı sgk da var normal muayene 22 tl:)) Eğer sen sağlık sigortan yoksa yaptır canım epey faydasını görürsün:) Ben rahim filmi ve histeroskopi çektirmiştim sorun çıkmamıştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…