Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım inşallah oledir bu yerleşme kanaması kaç gün sürer?yarın tekrar kan vercem inşallah hersey yolundadir iyi düşünmeye çalışıyorum

kişiden kişiye göre değişir sanıyorum,birkaç gün sürer herhalde,yarınki kan tahlili sonucun seni daha aydınlatır,unutma ki aynı kişinin bile her gebeliği bir olmuyor bu seferki de bu şekilde başlıyor olabilir

Cok sevindim hamile olmana, benimde şimdiki hamileliğimde cok cok az kahverengi akıntım gelmişti progesteron testi istedi onu yaptırdım dış gebelik değil demişti, benim ilk hamileleigim de 1 haftaya yakın olmuştu kanamam ama kesinlikle kırmızı degildi çamur gibiydi, sen kendini üzme tabi ki ama önlemini de al, protestana başlamışsın gerçi, doktora danisip mı kullanıyorsun yoksa kendin mı aldın? Bana da doktor bir fitil verdi, 80 tl verdim ama hiç kullanmama gerek kalmadı , sen de kendini pek yorma, dinlen.

Hadi bakalım atlattın görüşmeyi, demek kulaklarımızı cinlattiniz :)))
Eminim Arda bey senin hakkında en doğru kararı verecektir, kilo konusuna da üzülme, az kaldı eminim kısa zamanda toplarsin, kolay değil biliyorum ama bebeğini kucağına aldığında herseyi unutursun :))

İnşallah canım geçer. Bir de canım geriye doğru geniz akıntım var sürekli tükürüyorum. Halsizlikten elim ayağım titriyor. Ayağa kalkınca kalbim de çarpıyor yatmaktan mı?
H a bir de pıhtılaşma için kaş yapalım derken göz çıkarmayalım dedi. Hiç hareketsizlik iyi değilmiş.WC, banyo, yemeğe kalk dedi.

Ağdayı da sordum kendiniz yapacaksanız ya da çok temiz yerde yapılacaksa yapabilirsiniz dedi:))

senin ve bebeğinin iyi olması çok güzel maşallah, inşallah serklajın da kolay olur ve bebeğini kucağına almayı sağlar,sen dinlenmene bak Allah'ın izniyle herşey yolunda gidecek..

Amin inşallah canım...

chnbecim rabbim işini rast getirsin senin adına çok sevindim inan rabbim 38 göstersin işşallah oglum olacakmış tam hayalim:KK16::KK16:
fadikçim maşşallah seninde haftaların epey ilerlemiş bebegin küçük diye korkma öyle bebekler daha çabuk büyüyo benim arkadaşta dogurdu 2 kilo şimdi görsem sıpayı kocaman olmuş bu arada yegenime koudugum isim o :KK16::KK16:işşallah kucagına aldıgın günü görüürsün arkadaşlar hamile kalanlara rabbim saglıklı hamilşelik göstersin stressiz hamile kalmayanlarada tez zamanda göstersin rabbim tez eliyle versin benim gibi korunupta kilolarıyla sorunları olanlarda zamanı gelince saglıklı bir gebelik geçirsin onlar kendini biliyo :KK16::KK16:
herkez kendine iyi baksın bu aralar giremiyorum buraya okyup çıkıyorum yazmıyorum tam yazıcam diyorum ev işleri vs birşey çıkıyor diyetim harika gidiyo ama kilo vermem durdu nedense:44::44: işşallah 75 düşerimde hayalime kavuşurum :KK16::KK16:

Amin canım benim . İnşallah sen de göreceksin bu güzel günleri:))

biliyorum o ilaçları canım ama sende ek olarak antibiyotikte yazmış...senin durumun biraz farklı tabi...
evet canım bencede rahimdeki sıkıntıdan dolayı kısa çıkıyor yoksa bu haftalarda bu kadar kısalma olmaz diye biliyorum:...
canım birde bazen serklajla birlikte uzama bile oluyor in seninde uzar...benim 6-7 mm kadar uzamıştı....

canım kıyafet önerilerin için sağol...yeğeniminkileride tabi kullanabilirim ama onun sadece 2 takımı bizim bebişe olur...diğerleri yeni doğan olmasına rağmen baya büyüktü...ama o küçük olanları isterim olmassa....
canım o çıtçıtlı badilerden annem almış ama büyük işte...bende sadece 2 tane küçük bulabildim...dediğin gibi bebekler çok çabuk kirletiyor en iyisi ben bir ara bir kaç kıyafet daha alayım...
yoksa elimdeki kıyefetler bizi hastaneden bile çıkarmaz:)

canım ben iki kere film çekildim ama filim çekilirken rahime sıkılan ilaç gitmediği için sonuç alamadık...yani ilaç rahme ulaşmayınca sağlıklı görüntü olmuyor...
bu yüzden benim sorun histereskopide anlaşıldı....

Vajinal baktı ya canım o zaman biraz akıntı var dedi. Belki ondan verdi antibiyotik. Bu arada canım bildiğimiz kolsuz atletlerin çıtlıtlıları var onu al. Yusuf Eymen çok güzel. Bu arada oğlum oğlum kız olursa Zeynep oğlan olursa Berat olsun diyor en yakın sınıf arkadaşları. AmA benim melek oğlumun da adı Berattı. OLUR MU KOYMAK KIZLAR FİKRİNİZ NE BU KONUDA. Bu arada aklıma Ahmet Arda geliyor. Sanırım Arda beyin ön ismi Ahmet:)

Chnb nedense Ahmet Arda ismini ve açıklamasını duyunca gülümsemek geldi içimden :))
Benim oğlumun göbek adı Hüseyin :)) doktorumuz Hüseyin mutluydu ya,sanırım hamileliklerimiz zor geçtiği için doktorlarımızı fazla sahipleniyoruz :)) Arda ismi hoşuma gidiyor benimde

Bu arada ben acayip gerginim, hersey batıyor bana. Bugün oğlumu cok azarladım bir sürü tehdit ettim, zaten icine kapanık sessiz bir cocuk, icim acıyor ..bu gerginliğim hamilelikle ilgili, oğlumda da olmuştum ...oysa ki bu sefer herseyi cok güzel yasamaya niyetliyim kismetse, hormonlarla mı alakalı acaba?

selam arkadaşlar.
ben sizleri sürekli takip ediyorum...bende sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum.ilk gebeliğimde 18 haftalıkken bebeğimi kaybetim.ikinci gebeliğimide 24 haftalıkken erken doğum yaptım oğlum 15 gün yaşadı sonra onuda kaybettim.doğum yaptıran doktor sende rahim ağzı yetmezliği var dedi bundan sonra sana dikiş atılması lazım dedi.bende üçüncü gebeliğimde 12. haftada serklaj yaptırdım.ve sürekli sizleri bu sayfalardan okuyarak ve tavsiyelerinize uyarak hep yattım sadece wc ve doktora gitmak için kalktım.yardımcı kadın yemeğimi bile yatağa kadar getirdi çok ama çok dikkat ettim sonra akıntım artı ve sancılarımı durduramayınca 26 haftalıkken doğum yaptım ve kızımda 12 gün yaşadı ve onuda kaybedeli 10 gün oldu..kızlar lütfen benide aranıza alın çok kötü durumdayım.desteklerinize çok ihtiyacım var resmen kafam durdu bu kadar emeğim boşa çıktı .ne yapmalıyım inanın bilmiyorum sorunum ne onuda anlamış değilim... çarsizim sadece onu tek ama tek onu biliyorum...

selam arkadaşlar.
ben sizleri sürekli takip ediyorum...bende sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum.ilk gebeliğimde 18 haftalıkken bebeğimi kaybetim.ikinci gebeliğimide 24 haftalıkken erken doğum yaptım oğlum 15 gün yaşadı sonra onuda kaybettim.doğum yaptıran doktor sende rahim ağzı yetmezliği var dedi bundan sonra sana dikiş atılması lazım dedi.bende üçüncü gebeliğimde 12. haftada serklaj yaptırdım.ve sürekli sizleri bu sayfalardan okuyarak ve tavsiyelerinize uyarak hep yattım sadece wc ve doktora gitmak için kalktım.yardımcı kadın yemeğimi bile yatağa kadar getirdi çok ama çok dikkat ettim sonra akıntım artı ve sancılarımı durduramayınca 26 haftalıkken doğum yaptım ve kızımda 12 gün yaşadı ve onuda kaybedeli 10 gün oldu..kızlar lütfen benide aranıza alın çok kötü durumdayım.desteklerinize çok ihtiyacım var resmen kafam durdu bu kadar emeğim boşa çıktı .ne yapmalıyım inanın bilmiyorum sorunum ne onuda anlamış değilim... çarsizim sadece onu tek ama tek onu biliyorum...

ne deniz ki boyle bir durumda...ne de desem acını hafifletmez ki. Allah yardımcın olsun,sabır versin insallah.Allah´ım kimseye evlat acısı yasatmasın,kimseyi evladıyla sınamasın,senin de yasadıgın son acı bu olsun insallah.Kafanın karısık olması,kızgın olman,umutsuz olman,caresiz hissetmen cok normal,yasadıkların hic de kolay degil cunku.Sen elinden geleni yapmıssın ve yatmıssın,bazen bazı seyler bizim elimizde olmuyor ne yazık kı.

chnb canım gorusmen cok guzel gecmis,Arda bey ne guzel ilgilenmis oyle.Emin ellerde oldugunu bilmek ayrı bir huzur verir en azından.Serklaj olacagın da kesinlesmis oldu boylece,bu da iyi bir gelisme,yoksa olsa mı olmasa mıydı derken hep rahatsız olacaktın.Cok seviniyorum guzel haberlerini aldıkca,insallah hersey daha da kolaylasarak ve iyi bir sekilde devam edecek.

İnşallah canım geçer. Bir de canım geriye doğru geniz akıntım var sürekli tükürüyorum. Halsizlikten elim ayağım titriyor. Ayağa kalkınca kalbim de çarpıyor yatmaktan mı?
H a bir de pıhtılaşma için kaş yapalım derken göz çıkarmayalım dedi. Hiç hareketsizlik iyi değilmiş.WC, banyo, yemeğe kalk dedi.

Ağdayı da sordum kendiniz yapacaksanız ya da çok temiz yerde yapılacaksa yapabilirsiniz dedi:))

Amin inşallah canım...

Amin canım benim . İnşallah sen de göreceksin bu güzel günleri:))

Vajinal baktı ya canım o zaman biraz akıntı var dedi. Belki ondan verdi antibiyotik. Bu arada canım bildiğimiz kolsuz atletlerin çıtlıtlıları var onu al. Yusuf Eymen çok güzel. Bu arada oğlum oğlum kız olursa Zeynep oğlan olursa Berat olsun diyor en yakın sınıf arkadaşları. AmA benim melek oğlumun da adı Berattı. OLUR MU KOYMAK KIZLAR FİKRİNİZ NE BU KONUDA. Bu arada aklıma Ahmet Arda geliyor. Sanırım Arda beyin ön ismi Ahmet:)

Yusuf Eymen cok guzel bir isim bence de.Hem dikkat ettiyseniz Yusuf ismini tasıyan herkes cok yakısıklı oluyor :)
chnbcim Zeynep kesinlikle cok guzel ama Berat konusunda kararsız kaldım,meleginin ismi olması nedeni ile.Yoksa oglum olsaydı bende dusunebilrdim Berat ismini,cok begenirim.Ama oglun bu ismi istemis belki de bunda da bir hayır vardır,hic bilemiyorum canım ya,zor bir secim isim işi.Ahmet Arda anlamlı olur bu arada :)) cok da buyuk bir jest olur aslında Arda beye.

Chnb nedense Ahmet Arda ismini ve açıklamasını duyunca gülümsemek geldi içimden :))
Benim oğlumun göbek adı Hüseyin :)) doktorumuz Hüseyin mutluydu ya,sanırım hamileliklerimiz zor geçtiği için doktorlarımızı fazla sahipleniyoruz :)) Arda ismi hoşuma gidiyor benimde
Sanırım öyle:) Bizim soyadımız da bir nehir ismi bayağı enteresan olur:))Diğer bebeğimin de Berat Tunca idi: Trakya nehirleri:))

Bu arada ben acayip gerginim, hersey batıyor bana. Bugün oğlumu cok azarladım bir sürü tehdit ettim, zaten icine kapanık sessiz bir cocuk, icim acıyor ..bu gerginliğim hamilelikle ilgili, oğlumda da olmuştum ...oysa ki bu sefer herseyi cok güzel yasamaya niyetliyim kismetse, hormonlarla mı alakalı acaba?

Canım bu sene oğlum 1. sıntı ben de ona pek iyi davranmadım şimdi çok pişmanım. Sabretmek lazım bir de kardeşini öğrenince annem o yüzden böyle oldu diyebilir.

selam arkadaşlar.
Canım çok üzüldüm. Sen 3 tane ileri hafta kaybı yaşamışsın. Peki senin sıkı kanda vajinada idrarda enfeksiyon takibi yapılmış mıydı? Benim de 25 haftalık oğlum 4 gün yaşamıştı. Ama enfeksiyon takibi yapılmamıştı. Ayrıca bağışıklık özellikle lupus antikoagülan, ve pıhtılaşma yani trombofoli paneline de baktır ve normal dr yerine riskli gebelik dr sine git. Hangi şehirdesin? Şayet çabuk hamilelik düşünmezsen şiddetle özel sağlık sigortası tavsiye ederim...

chnb canım gorusmen cok guzel gecmis,Arda bey ne guzel ilgilenmis oyle.Emin ellerde oldugunu bilmek ayrı bir huzur verir en azından.Serklaj olacagın da kesinlesmis oldu boylece,bu da iyi bir gelisme,yoksa olsa mı olmasa mıydı derken hep rahatsız olacaktın.Cok seviniyorum guzel haberlerini aldıkca,insallah hersey daha da kolaylasarak ve iyi bir sekilde devam edecek.

Serklaj kararı rahatlattı beni ama normal serklaj değilde kurulda görüşecekmiş karından kesi ile yapılacakmış. O biraz tedirgin etti. Bir de ücret konusunu merak ediyorum...

Sutanesi bu arada aramıza almak ne demek. Biz yaralarımızı burada sardık. Daima yaz acılar paylaştıkça azalır...:KK16:

Sutanesi bu arada aramıza almak ne demek. Biz yaralarımızı burada sardık. Daima yaz acılar paylaştıkça azalır...:KK16:

selam arkadaşlar.
Allah sabır versin..cennette bebeklerin seni karşılayacaklar inşallah sen elinden geleni yapmışsın..onların saati vakti öyle yazılmış..yaşadıklarını burada paylaş lütfen hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz..
sana teselli olacak ne var ki sadece bebeklerini istediğin ve sevdiğin için bir gün cennette karşılaşınca bunu bileceklerini ve seninle olacaklarını düşün..

Son düzenleme:
hakkında hayırlısı olsun inşallah..bu arada ben de kendi durumumu araştırıyorum..neden erken kısalma oluyor diye 3 ve 4. gebeliklerde böyle ama ilkn iki de de 3 kg taşımama rağmen emr vardı demek ki o zaman da bi anormallik var dr 2. doğumda yırtılmıştır diyor sanmıyorum
zor bir doğum değildi..bebeğinizi beklerken sizi neler bekler isimli bir kitap var sizde duymuş veya okumuşsunuzdur orada da raslamıştım erken doğuma neden olan anormal rahim yapıları oluşumunda annelerimizin hamilelikte kullandığı bazı ilaçlar etkili olabiliyormuş

mesela annem de der adet olmadım ebe bana bir hap verdi test filan yapmadı sonra sancım çok oldu gittim test yaptı hamileymişim iyi tutunmuş dedi diye belki de verdiği ilaç sentetik östrojen bilmiyor kısaca günümüz varmış o yıllarda modaymış des denen ilaçlar 75 lerde şimdi bu tip arızalar çıkabiliyor yani

Kızlar 2saat önce kanamam oldu, akintidir diye gittim baktım kilodumkan icinde, bayilmisim korkudan dişlerimi sikmisim zor ayiltmislar , Arda bey hemen memoriala yönlendirdi, ben istanbuldayim teyzemlerde, gittik , bebek gayet iyi kalp atışını da gördüm şükürler olsun. Arda bey dinlen dedi, progestan gerek görmedi, cok korktum kızlar cok, sizler bebeklerinizi kaybettiğinizde kim bilir neler yasadınız, Allah hepimize yavrularımızı bağışlasin, amiiiiinnnn

Son düzenleme:
selam arkadaşlar.

Allahtan ümit kesilmez, basın sagolsun...lütfen kendini cok üzme, cok ama cok haklısın çaresizlik hissetmekte ama güçlü olman gerek, 3.kaybında serklaj olmuş muydun?

Kızlar 2saat önce kanamam oldu, akintidir diye gittim baktım kilodumkan icinde, bayilmisim korkudan dişlerimi sikmisim zor ayiltmislar , Arda bey hemen memoriala yönlendirdi, ben istanbuldayim teyzemlerde, gittik , bebek gayet iyi kalp atışını da gördüm şükürler olsun. Arda bey dinlen dedi, progestan gerek görmedi, cok korktum kızlar cok, sizler bebeklerinizi kaybettiğinizde kim bilir neler yasadınız, Allah hepimize yavrularımızı bağışlasin, amiiiiinnnn

Canım ya geçmiş olsun. Bu hamileliğimde 9 artı 3 te benim de aynı oldu hastanedeydim o sıra hastaneyi ayağa kaldırdım...BANA PROLUTON DEPOT VURULMUŞTU 3 GÜN ARKA ARKAYA KESİLMİŞTİ...dinlen madem...

Bana da antibiyotik dokundu barsaklarım bozuldu büyük oğlumda barsak enfeksiyonu yüzünden 4 cm açılma olmuştu çok korktum dün gece endol kullandım karnım ağrıdı çok fazla...

kızlar merhaba bana geçen hafta perşembe günü serklaj yapılmıştı yazmıştım buraya benim hala akıntım bitmedi sarımtırak bi şekilde devam ediyor ilaçlarım bitti birtek kan sulandırıcı kullanıyorum bu akıntı normalmi acaba bide hala bebeklerin hareketlerini hissedemiyorum çok endişeleniyorum yaa nasıl geççek bu günler çok zor onlara bişey olmasında biz razıyız herşeye

çok geçmiş olsun,dinlen dikkat et kendine

kızlar merhaba bana geçen hafta perşembe günü serklaj yapılmıştı yazmıştım buraya benim hala akıntım bitmedi sarımtırak bi şekilde devam ediyor ilaçlarım bitti birtek kan sulandırıcı kullanıyorum bu akıntı normalmi acaba bide hala bebeklerin hareketlerini hissedemiyorum çok endişeleniyorum yaa nasıl geççek bu günler çok zor onlara bişey olmasında biz razıyız herşeye

Canım bence dr ni ara ne kadarı normal diye sor. Ben haftaya olacağım serklaj bilemiyorum akıntıyı...Bebek hareketlerini bir iki haftaya hissedersin...Sen hangi ildesin kim yaptı serklajını?

X