Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inş. kötü birşey olmaz canım...yarın haerlerini bekliyoruz...

canım ya:KK43:(
allah yardımcın olsun...

ilgin için sağol canım....bugün kotroldeydim gelişmeleri aşağı yazarım...

demek erkek canım...hayırlısı olsun rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

canım dr a sormadım ama bana pek mantıklı gelmiyor sanki...
çünkü bizim en büyül düşmanımız enfeksişyon...hamilelik boyuda bununla savaş ediyoruz...
yıllarca duran serklaj enfeksiyon yapmaz mı?
hemde ne zaman hamile kalınacağı belli oolmaz ki...

canım başka rahatsızlık olmadığı müddetçe ölçümü çok kısa bir sürede alıyor ama gerekıiğinde vajinal muayenede oluyor...
mesala benim 19. haftamdaki ani kısalmada açılma varmı diye kotrolde etmişti...canım genelde 2 haftada bir çağırıyor ama bazı durumlarda 3 haftayada çıkabilir 1 haftaya da inebilir...ücret meseleside bir muayene bir korol diye ilerliyor...
yatma meselesi bence hamileyken ancak belli net olur...biliyorsun ben yatmak zorunda kaldım....
arda bey başlarda yatalak gibi yatmana gerek yok demişti ama bilyorsun ben yatmıştım...
sonra ani kısalma olunca bugüne kadar ne yapıyorsan az daha kısıtla demişti....
bende iyice yatmnaya başladım...
yani arda bey bana o kadar yat demedi ama kısıtla diyince benimde başka yaptığım birşey yoktu...

canım sağ olasın.Yarın sanırım vajinal muayene yapar di mi? Bakalım ne diyecek bana. Serklaj her hamilelikte yeniden daha mantıklı ve masraflı tabi:)

kızlar bugün kotrolüm vardı...
az olsada çok şükür bebişimin gelişimi var tabi az az geri kala kala arayı baya açtı ama maşallah gelişimi durmadi...
tahmini 2200 olmuş kuzum...boyu 4 hafta, karın çevresi 3 hafta geride....hepsinin toplamı tahmini haftasıda 3 hafta geri...birde başka bir tarih var onu anlamadım ama ondada 2 hafta geride...
ama maşallah kan akımları yine iyi...nstyede girdik arda bey çıkmıştı ama hemşireler onada iyi ded....
nst yi arda bey değerlendirecekmiş sonra arayacaklar....
arda bey böyle küçük bebeklerde en fazla 38 i bekliyoruz şimdi sorun olmadığı için bir hafta daha bekleyelim dedi bir hafta sonra yine görüşeceğiz inş...

Canım çok sevindim paşamız 2 kiloyu geçmiş inşallah 2.5 u geçer. Adı ne olacak şehzadenin?:KK1:

kızlar hamıleyım ama kanamam var cok korkuyorum ilk hamilelığmde 6.hafta kanamam oldu şidi reglime daha 2 gun var lekelenme sekinde kanam oluyor duanızı eksik etmeyın

az olsada çok şükür bebişimin gelişimi var tabi az az geri kala kala arayı baya açtı ama maşallah gelişimi durmadi...
tahmini 2200 olmuş kuzum...boyu 4 hafta, karın çevresi 3 hafta geride....hepsinin toplamı tahmini haftasıda 3 hafta geri...birde başka bir tarih var onu anlamadım ama ondada 2 hafta geride...
ama maşallah kan akımları yine iyi...nstyede girdik arda bey çıkmıştı ama hemşireler onada iyi ded....
arda bey böyle küçük bebeklerde en fazla 38 i bekliyoruz şimdi sorun olmadığı için bir hafta daha bekleyelim dedi bir hafta sonra yine görüşeceğiz inş...

masallah canım Allah kucagna almayı nasıp etsın

canım senın kardesın dıs gebelık gecırmıstı nasıl teshıs konuldu doktor dıs gebelıkte olabılır dedı 2gun sonra yenıden kan testı ıstedi

canım senın kardesın dıs gebelık gecırmıstı nasıl teshıs konuldu doktor dıs gebelıkte olabılır dedı 2gun sonra yenıden kan testı ıstedi

canım biliyorsun o ihtimal hiddeniskoda da olmuştu ama değilmiş chnb nin de dediği gibi biraz bi lekeleme oldu mu hemen şüpheleniliyor sen içini ferah tut, beta hcg değerine bakarlar bir de kese göründü mü ihtimal kalkmış oluyor ama kan değeri ilk bakılan oluyor,hayırlısı olsun inşallah çok sevindim canım inşallah önümüzdeki ay aranıza ben de katılırım :) sen iyi düşün iyi olsun :KK66:

ahhhh canım ya insaallah hersey yolunda gider yazını okuyunca duygulandım 18,20li haftalarını biliyoruz şimdiyse mutlu sona az kaldı degil mi insaallah 35mi oldun rabbim 40ı görmeyi bebegini kucagına almayı nasip etsin sizler bizim umudumuz oluyorsunz insaallah hersey güzel gidecek bebegin saglıklı dogsunda biraz küçükte olsa sen dogunca büyütürsn annesi:KK16:

hadi masallah sana da bebisine de,az da olsa gelisiminin devam etmesi guzel,cok guzel bir haftaya geldin cok sukur artık her an senden dogum haberleri bekleyebiliriz :) 38.hafta dogum icin hic kotu degil,ben hep acaba kızım 1-2 hafta daha kalsa azcık daha buyuk olur muydu diye cok uzdum kendimi ama sonradan son haftalarda yasanabilecek olumsuzlukları da okuyunca doktorun bir bildigi varmıs dedim.Canım sen Arda bey gibi bir uzmana gidiyorsun,gerci onun uzmanlık alanı farklı ama bebegin kucuk olmasıyla ilgili onun gorusu nedir,biliyorum genelde minyon bebek deyip gecistiriyor demistin ama hala fırsatın varken sorabilirsen asıl fikrini sorsana.Ben cok merak ediyorum bu gerilik neden oluyor diye,kan skısı vs hep cok iyi cunku ve eminim senin de dogumdan sonra da kafanı kurcalayacak.GUnunde ve kucuk dogan bebeklerin prematureye nazaran daha kolay bakımı oluyor ama yine de cok zor.Sana tavsiyem ufak kıyafet alman,minicik zıbınlar var onlar cok is goruyor,bir de premature kıyafetleri.Cunku bebegin yag depolayamadıgı icin ısısını kontrol edemiyor ve usuyor yaz bebegi olsa bile.Onu sarıp sarmalayan kıyafetler lazım oluyor,yeni dogan kıyafetlerini 1 ay sonra ancak giydirmistim ben.Ayyy ben bile heyecanladım senin yerine,az kaldı kavusacaksın yavruna insallah.Allah´ım yar ve yardımcın olsun,cumlemizin de insallah amin.
Bu arada serklajın ne zaman alınacak,sanırım dogumdan hemen once uygun gormustur arda bey de,cunku serklaj alınır alınmaz cogu kisinin dogumu baslıyor ve cicek gibi acılıyoruz :) Onca ay korktugumuz acılma o gun gelince sevindiriyor insanı.Hadi canım bekliyoruz guzel haberlerini ve Allaha emanet ol diyorum,sen basla ardından da sırası gelen arkadasımız gunu gelince doguralım tek tek saglıcakla insallah.
amin.

ay hadi maşallah canım :nazar::nazar::nazar: güzel haberlerini almak beni çok sevindiriyor :KK16: küçüğüm sağlıkla ailesine kavuşacak inşallah :emir_bebek:
canım benim:KK16:darısı sağlıcakla senin başına inş....

canım sağ olasın.Yarın sanırım vajinal muayene yapar di mi? Bakalım ne diyecek bana. Serklaj her hamilelikte yeniden daha mantıklı ve masraflı tabi:)
canım akşam yazıyordum çıkmak zorunda kaldım...
vajinal ölçüm yapar ama başka rahatsızlığın yoksa vajinadan başka muayene yapmaz diye düşünüyorum...
merakla güzel haberlerlerini bekliyoruz...

Canım çok sevindim paşamız 2 kiloyu geçmiş inşallah 2.5 u geçer. Adı ne olacak şehzadenin?:KK1:
sağol canım:KK16:
çok şükür 2 kiloyu geçti ama 2.5 biraz zor gibi...
yinede 38 i tam doldurursak bu hızla belki 2.5 olabilir tabi bunlar hep tahmini
arda bey 300 gr hata payı olabiliyor dedi...
hayırlısı artık sağlıklı olsunda...

canım isim yusuf eymen olacak galiba eymen ismini ben seviyorum...bu sıralar çok konulan bir isim olsada ne eşimin ailesinde,ne benim,nede çevremizde bu isim hiç yok...
yusuf ismide eşimin içine sindi...
başkada birşey bulamadığımızdan galiba böylece kalacak...

kızlar hamıleyım ama kanamam var cok korkuyorum ilk hamilelığmde 6.hafta kanamam oldu şidi reglime daha 2 gun var lekelenme sekinde kanam oluyor duanızı eksik etmeyın
canım değerin kaç çıkmıştı....
günün geçmeden birşey olacağını sanmıyorum...
adet zamanı gelince böyle ufak lekelenmeler olabşiliyor...
inş birşecikler olmaz güzel haberlerini bekliyoruz...

masallah canım Allah kucagna almayı nasıp etsın

ahhhh canım ya insaallah hersey yolunda gider yazını okuyunca duygulandım 18,20li haftalarını biliyoruz şimdiyse mutlu sona az kaldı degil mi insaallah 35mi oldun rabbim 40ı görmeyi bebegini kucagına almayı nasip etsin sizler bizim umudumuz oluyorsunz insaallah hersey güzel gidecek bebegin saglıklı dogsunda biraz küçükte olsa sen dogunca büyütürsn annesi:KK16:
36+3 haftadayım ama bebeğim 33 haftalık kadar...
sağlıcakla gelsinde minik olsun farketmez artık...

Canım benim o ihtimali herkese derller. Progestan iç....

Canım protestana başladım dün 200 mg lik sabah aksam 1er tane sabah kalktım hiç bir akıntı yoktu ne guzel sevinmiştim ama biraz önce Cok az kahve rengi lekelenme ardından 1-2damla kan geldi kimildamadan yatıyorum

Degerim dün 100.66 reglim yarın test yarın tekrarlancak lekelenmem devam ediyor erken gebelik testi yapmasam regli oldugmu düşünürsün

Slm arkadaslar buraya fadik arkadasımı takip etmek için giriyorum
Allahım hepinize hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin ve zamanında dogum nasip etsin
Bende çok bekledim hamile kalmak için şükürler olsun 6 sene sonra kızlarıma kavuşturdu Rabbim beni
Bende sizin gibi hamileyken hep yattım dikişe gerek görmedi dr ölçümler hep iyiydi ama 33 haftada aniden suyum geldi ve dogum yaptım kızlarım kuvozde kaldı şükür saglıkları iyidi kilo almak için kaldılar
Üçüz kızlarım var Allah'ın izniyle 2 yasına girecekler
Rabbim hepinizin yardımcısı olsun

Fadikcim şükür Rabb'ime bu günlere kadar geldin Rabbim sağlıklı dogum nasip etsin sana hayırlısında kavuşursun inşallah oğluna
İsmiyle yasasın inşallah çok beğendim isminizi kiloya da takılma canım bnim kızlarda erken doğdukları için küçük doğdular ama saglıkları yerinde en önemlisine o Allah yardımcın olsun canım

canım sabah sırf senin için actım bilgisayarı msjda yazdım ama bilgisayara bişey oldu gönderemedim gözün aydın canım sonunda tutmus rabbim duaları geri cevirmiyoo hiç sıkmma canını insaallah hersey yolunda gidecek hidenniskodada olmustu lekelenme yerleme lekesidr insaallah öyle degilsede sen dua etmeye devam et benim ilk gebeligimdede kanama olmustu hatta 11gün sürmüştü ben adet oluyorum sandım kadın dogumda yoktu saglık ocagına gittim test yapmıslardı hamileydim sevinememştim bile apartopar 2saat uzaklıktaki hastaneye gittik düşük tehlikem var adam beni umursamadı bile yiyecek ekmegi varsa yasar dedi hap verdi 5gün sonra kanama kesildi rabbim yasatacak olursa inan bişey olmuo 15gün kanamaya hangi hamilelik dayansın benimki dayanmıstı ama 2ay sonra hic beklemediigim bir anda kaybettim sen hiç canını sıkma kötüsünüde düşünme insallah hersey yoluna girer inan cok sevindm sıra duyaydınla bende bakalım olacakmı duanızı eksik etmeyin lütfen

canım sabah sırf senin için actım bilgisayarı msjda yazdım ama bilgisayara bişey oldu gönderemedim gözün aydın canım sonunda tutmus rabbim duaları geri cevirmiyoo hiç sıkmma canını insaallah hersey yolunda gidecek hidenniskodada olmustu lekelenme yerleme lekesidr insaallah öyle degilsede sen dua etmeye devam et benim ilk gebeligimdede kanama olmustu hatta 11gün sürmüştü ben adet oluyorum sandım kadın dogumda yoktu saglık ocagına gittim test yapmıslardı hamileydim sevinememştim bile apartopar 2saat uzaklıktaki hastaneye gittik düşük tehlikem var adam beni umursamadı bile yiyecek ekmegi varsa yasar dedi hap verdi 5gün sonra kanama kesildi rabbim yasatacak olursa inan bişey olmuo 15gün kanamaya hangi hamilelik dayansın benimki dayanmıstı ama 2ay sonra hic beklemediigim bir anda kaybettim sen hiç canını sıkma kötüsünüde düşünme insallah hersey yoluna girer inan cok sevindm sıra duyaydınla bende bakalım olacakmı duanızı eksik etmeyin lütfen

Canım cok saol Rabbim sanada nasip etsin inşallah yerleşme lekesidir böle hikayeler duymak morel oluyor bana bende sevinemedim daha diken ustundeyim iyi seyler düşünmeye çalışıyorum Rabbim büyük duanıza ihtiyacım var

hadi masallah sana da bebisine de,az da olsa gelisiminin devam etmesi guzel,cok guzel bir haftaya geldin cok sukur artık her an senden dogum haberleri bekleyebiliriz :) 38.hafta dogum icin hic kotu degil,ben hep acaba kızım 1-2 hafta daha kalsa azcık daha buyuk olur muydu diye cok uzdum kendimi ama sonradan son haftalarda yasanabilecek olumsuzlukları da okuyunca doktorun bir bildigi varmıs dedim.Canım sen Arda bey gibi bir uzmana gidiyorsun,gerci onun uzmanlık alanı farklı ama bebegin kucuk olmasıyla ilgili onun gorusu nedir,biliyorum genelde minyon bebek deyip gecistiriyor demistin ama hala fırsatın varken sorabilirsen asıl fikrini sorsana.Ben cok merak ediyorum bu gerilik neden oluyor diye,kan skısı vs hep cok iyi cunku ve eminim senin de dogumdan sonra da kafanı kurcalayacak.GUnunde ve kucuk dogan bebeklerin prematureye nazaran daha kolay bakımı oluyor ama yine de cok zor.Sana tavsiyem ufak kıyafet alman,minicik zıbınlar var onlar cok is goruyor,bir de premature kıyafetleri.Cunku bebegin yag depolayamadıgı icin ısısını kontrol edemiyor ve usuyor yaz bebegi olsa bile.Onu sarıp sarmalayan kıyafetler lazım oluyor,yeni dogan kıyafetlerini 1 ay sonra ancak giydirmistim ben.Ayyy ben bile heyecanladım senin yerine,az kaldı kavusacaksın yavruna insallah.Allah´ım yar ve yardımcın olsun,cumlemizin de insallah amin.
Bu arada serklajın ne zaman alınacak,sanırım dogumdan hemen once uygun gormustur arda bey de,cunku serklaj alınır alınmaz cogu kisinin dogumu baslıyor ve cicek gibi acılıyoruz :) Onca ay korktugumuz acılma o gun gelince sevindiriyor insanı.Hadi canım bekliyoruz guzel haberlerini ve Allaha emanet ol diyorum,sen basla ardından da sırası gelen arkadasımız gunu gelince doguralım tek tek saglıcakla insallah.
amin.
sağol canım inş sağlıcakla kucakladım yzısını hepimiz yazarız buraya...
canım çok haklısın inş. bir dahaki randevuda minyom konusunu sorayım bakalım cevap ne olacak...
canım kıyafet konusuna bir türlü karar verememiştim belki bir atak atar diye çok küçük kıyefetlerde alamadım...
geçenlerde bir kaç birşey aldık irilikleri yeni doğandan biraz küçük ama prematürede değil...belki prematüre küçük olur diye almamıştım...
şimdi sadece 3-4 değişimlik kıyefeti var çok az biliyorum ama ne boy ne irlik alsam diye bir türlü karar veremiyorum...
birde bizim burda pekte küçük birşey bulamadım....
en sonda şöyle bir karar aldım
bizi hastaneden çıkaracak kadar kıyafeti var penye battaniye çorap falanda aldım...
hastaneden çıkıncada bebeğin iriliğine göre kıyafetlerini alalım diyorum...
tabi ben alamam ama çevremde alacak çok kişi var havalarda sıcak acil yıkasak bile hemen kurur...
canım bizim ev yazın çok sıcak oluyor bende bir türlü nasıl kıyafet alsam diye karar veremiyorum...şimdi aldığım zıbının biri uzun kollu ama baya ince biri uzun kollu o biraz kalın...tabi ilk haftalar kısa kol hiç düşünmedim...
üşürse diye küçük bir penye yelekte aldım...
canım ya bu kıyafet konusunda beni biraz daha aydınlatırmısın...
mesela benim şimdi alacaklarımın kolu,kalınlığı nasıl olsun...en rahat hangi kıyafetleri giyebilir...
birde 2 kiloyu geçti diye 2-5 kilo arası bez aldım ama 3-6 kilo arası bezle çok farkı yok gibi...
acaba prematüre bebek bezimi alsam mı onların boyutunu hiç görmedim çok küçük olurmu...

canım gelişiminde sorun olsaydı serklajı bu hafta alacaktı ama azda olsa gelişimi var az daha dursun dedi...
şimdide gün belirlemedik haftaya bebeğin durumuna göre karar vereceğiz...

canım sen normal doğum yapmıştın değilmi....peki sancın falan varmıydı doğum nasıl oldu...
türkiyede bizim gibi küçük bebeklere pek normal doğum önermiyorlar arda beyde net birşey söylemedi ama sezaryandan yana gibi...
ben hep normal doğum istiyordum ama bebeğim ufak olunca bende artık korkuyorum...
hem eğer sancı falan olmassa direk suni sancı zor olmaz mı? çünkü 38 e kadar gelmesse müdahele etmek gerekecek...
canım burda serklaj alındıktan sonra son haftalara gelen arkadaşlar bile oldu...
yani hemen doğumda olmayabiiliyor benimde nasıl olur bilmem...

Degerim dün 100.66 reglim yarın test yarın tekrarlancak lekelenmem devam ediyor erken gebelik testi yapmasam regli oldugmu düşünürsün
gününe göre 100 iyi bir değer...inş. lekelenmede kısa zamanda kesilir...
canım yarın yine kan testi yaptırıp değere baksan iyi olur...
çünkü bu haftada bebeğin gelişimi ancak kan testiyle oluyor...
inş. herşey güzel olur...

Slm arkadaslar buraya fadik arkadasımı takip etmek için giriyorum
Allahım hepinize hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin ve zamanında dogum nasip etsin
Bende çok bekledim hamile kalmak için şükürler olsun 6 sene sonra kızlarıma kavuşturdu Rabbim beni
Bende sizin gibi hamileyken hep yattım dikişe gerek görmedi dr ölçümler hep iyiydi ama 33 haftada aniden suyum geldi ve dogum yaptım kızlarım kuvozde kaldı şükür saglıkları iyidi kilo almak için kaldılar
Üçüz kızlarım var Allah'ın izniyle 2 yasına girecekler
Rabbim hepinizin yardımcısı olsun

Fadikcim şükür Rabb'ime bu günlere kadar geldin Rabbim sağlıklı dogum nasip etsin sana hayırlısında kavuşursun inşallah oğluna
İsmiyle yasasın inşallah çok beğendim isminizi kiloya da takılma canım bnim kızlarda erken doğdukları için küçük doğdular ama saglıkları yerinde en önemlisine o Allah yardımcın olsun canım
canım benim :KK16: kızları koıcamam öpüyorum :KK16::KK16::KK16:
güzel dileklerin için çok sağol....

sağol canım inş sağlıcakla kucakladım yzısını hepimiz yazarız buraya...
canım çok haklısın inş. bir dahaki randevuda minyom konusunu sorayım bakalım cevap ne olacak...
canım kıyafet konusuna bir türlü karar verememiştim belki bir atak atar diye çok küçük kıyefetlerde alamadım...
geçenlerde bir kaç birşey aldık irilikleri yeni doğandan biraz küçük ama prematürede değil...belki prematüre küçük olur diye almamıştım...
şimdi sadece 3-4 değişimlik kıyefeti var çok az biliyorum ama ne boy ne irlik alsam diye bir türlü karar veremiyorum...
birde bizim burda pekte küçük birşey bulamadım....
en sonda şöyle bir karar aldım
bizi hastaneden çıkaracak kadar kıyafeti var penye battaniye çorap falanda aldım...
hastaneden çıkıncada bebeğin iriliğine göre kıyafetlerini alalım diyorum...
tabi ben alamam ama çevremde alacak çok kişi var havalarda sıcak acil yıkasak bile hemen kurur...
canım bizim ev yazın çok sıcak oluyor bende bir türlü nasıl kıyafet alsam diye karar veremiyorum...şimdi aldığım zıbının biri uzun kollu ama baya ince biri uzun kollu o biraz kalın...tabi ilk haftalar kısa kol hiç düşünmedim...
üşürse diye küçük bir penye yelekte aldım...
canım ya bu kıyafet konusunda beni biraz daha aydınlatırmısın...
mesela benim şimdi alacaklarımın kolu,kalınlığı nasıl olsun...en rahat hangi kıyafetleri giyebilir...
birde 2 kiloyu geçti diye 2-5 kilo arası bez aldım ama 3-6 kilo arası bezle çok farkı yok gibi...
acaba prematüre bebek bezimi alsam mı onların boyutunu hiç görmedim çok küçük olurmu...

canım gelişiminde sorun olsaydı serklajı bu hafta alacaktı ama azda olsa gelişimi var az daha dursun dedi...
şimdide gün belirlemedik haftaya bebeğin durumuna göre karar vereceğiz...

canım sen normal doğum yapmıştın değilmi....peki sancın falan varmıydı doğum nasıl oldu...
türkiyede bizim gibi küçük bebeklere pek normal doğum önermiyorlar arda beyde net birşey söylemedi ama sezaryandan yana gibi...
ben hep normal doğum istiyordum ama bebeğim ufak olunca bende artık korkuyorum...
hem eğer sancı falan olmassa direk suni sancı zor olmaz mı? çünkü 38 e kadar gelmesse müdahele etmek gerekecek...
canım burda serklaj alındıktan sonra son haftalara gelen arkadaşlar bile oldu...
yani hemen doğumda olmayabiiliyor benimde nasıl olur bilmem...

canım kıyafet konusunda ben sanıdgımdan cok sıkıntı yasadım,hamileigim yatarak gectigi icin herseyi ablam ve annem aldı e tabii normal yeni dogan almıslardı.Sonradan aldırdım ben de ama en cok da ilk gunler lazım oluyor,bebek ufak ve yagsız olunca daha cok usuyor,daha kalın giydirmek gerekiyor.Hatta hastanede ilk 3 gun kıyafetler cok bol geldigi icin hemsireler kollarının arasında hava olmasın diye pamuk doldurmuslardı.
Simdi ilk once 4-5 tane zıbın al-hani su en ufak ve uzun kollu olanlardan,resim ekleyebilirsem eklerim daha sonra.En alta vucudunu sarsın diye zıbın giydir,ustune de uzun kollu body,alta da ayaklı penye ve ustune ayakları sarsın diye corap.Bunlar bir yaz bebegi icin kalın diye dusunme,ilk gunler bu sekilde giydirmek gerekiyor zayıf olunca.Ama asırı sıcak olursa yine uzun kollu olmak sartı ile sadece body ve altına yine ayaklı penye don.Duruma gore sen ayarlayacaksın artık ama ne olursa olsun normal bebekten bir tık daha kalın olması lazım.İyice minik kıyafet almaya gerek yok aslında ben hala bebegin hata payıyla 3 kiloya yaklasır diye umuyorum insallah o zaman sıkıntı olmaz.Ama benim kızım 2 kilo cıktı hastaneden ve ben sırf vucudunu sarsın diye oyuncak bebek kıyafeti almayi bile dusundum cunku o kadar ufak normal kıyafet bende bulamamıstım.Ama zıbın cok iyi oluyor,azcık buyuk de olsa nasılsa sagdan soldan sarabiliyorsun o acıdan.Penye yelek de cok kullanıslı oluyor.
bez konusuna gelince,ben primanın 2-5 arasını kullandım uzun sure,biraz buyuk oldu gercekten ama o zaman premature bezi oldugunu bile bilmiyordum idare ettik.Arada cok sızdırdıgı da oldu,buyuk oldugu icin mi bilmem,primanın premium care serisinin bir de kimyasal bir koku sorunu vardı,o yuzden azcık buyuyp de normaline gecmek icin can attık desem yeridir.Yani o koku sorunun giderdilerse premium care 2-5 isini gorur uzunca sure,prematureye gerek kalmaz canım.

benim de serklaj alındıktan sonra acılma hemen oldu ama dogum baslamdı,bir hafta oyle gezdim ve ne sancı ne su.Bir hafta sonunda sancım olmadıgı halde 6 cm acılmam oldu.O gun doktorum surpriz bir sekilde dogumu baslatmaya karar verdi ve sende degisik bir yontem uygulayacagım dedi.Oglen 12-12:30 arası dogumhaneye girdim,yatagıma yattım ve ansetezi uzmanı epidurali verdi.yarım saat kadar epiduralin etkisiyle acılmam ve yumusamam devam etti(epiduralin boyle bir etkisi oldugunu o gun ogrendim).Ardından suni sancı verildi ve 1 saat kadar da suni sancıyla acılmam devam etti.Suni sancıdan sonra bir arada doktorum suyumu patlattı ve bir sure sonra da dogum odasına alındım.Doktorum sancıları hissedemeyecgimden korkuyordu ama ben hissettim,hatta tam dogum esnasında epiduralin etkisi gecmisti ama ekstra doz verilmedi.Masaya cıktım,ilk ıkınmada olmadı,dogru kullanamadım nefesimi,doktorum bir daha nasıl olması gerektigini anlattı ve bir daha ıkın dedigimde ıkın dedi.Onun demesine gerek kalmadan benim ıkınmam geldi ve doktora zar zor diyebildim ıkınmam lazım diye(arada sohbete dalıyorlardı ebeyle).1-2-3 derken bebegin kafası cıktı ve ebe boynuna dolalı olan kordonu kurtardı,bir daha ıkın dediler ve vucudu da saat 14:04 te dogdu.Yani benim sancısız agrısız dogumhaneye inmemle dogumun olması arasında 1,5 saat gecti ve epiduralin onden verilmesi sebebiyle ben hic dogum sancısı cekmedim.Sadece dogum ve dikis esnasında acım oldu ama o da tuzu biberi oldu.Eger serklajın aclındıktan sonra 4 cm acılman olduysa sana da benim yontemim uygulanabilir,once epidural sonra suni sancı,cunku epidural verilmesinin birinci sartı 4 cm acılmanın olması.Cogunlukla da serklaj sonrası dogum baslamasa bile acılma oluyor.Yani normal dogum da cok normal olmuyyor artık aslında,yani dogal olarak dogum baslaması beklenmiyor,epidural yada suni sancı yada suyun getirilmesi ile suni olarak baslatılıyor.
İkiniz icin de en saglıklısı hangi dogum sekli olacaksa o olsun canım,inan onnun hic bir onemi yok,elbette bebegini riske atmak istememeni anlıyorum,bende son ana kadar hep cok korktum bebegime bir sey olacak diye ama doktorum bu konuda tartısmak bile istemiyordu ve benim sezeryanı dusunme sansım yoktu.Bana ufak bebeklerde normal dogum tercih etmemeleriyle ilgili bir sey de demedi ama eger riski varsa diretmemek lazım,onca sıkıntıdan sonra kahramanlıgın luzumu yok,saglıkla dogsunlar yavrular insallah,muhim olan o.

sofikacım öncelikle açıklamaların için çok sağol...

canım o dediğin zıbınlardan 3 tane var irilikleride güzel ne çok büyük nede çok küçük...
yaz bebeği diye ben onları çok kullanamam diye düşünüyordum ama sende çok haklısın...olmassa ben onlardan yine alırım...
patikli altlardanda aldım onların boyutuda ne küçük nede büyük ama takımlarla beraber 5 tane ancak....bez sızdırma yaparsa ilk zaman bile yetmez harhelde...aslında onlardan fazla alacaktım ama küçüklerini bulamadım...üstüne giydirmeyede bir kaç birşey var...onlarda zıbın modeli yani beline sarılabilinir....
bu aldıklarımın çoğunu tek alıp kendim takım yaptım hastane çıkışı diye bir tane 10 lu takım aldım özellikle parçaları küçük diye o takımı seçmiştim herşeyi iyide patikli altı 3 aylık bebeğe bile olurmuş onu orda açıp bakmamışım...prematüre takımlarda çok ufak diye pek düşünmedim....
bu yüzden en iyisi parça parça küçük birşeyler seçmek oldu....
şimdi anladıığım kadaryla aldıklarımın hepsi kullanacağım şeyler ama ilk zaman için bile yeterli değil olmassa ben bir ara yine küçük birşeyler baklmaya çalışayım...
canım bezi bebişimin 2.5 kilo olma ihtimali var diye o boy aldım...
2 kilodan fazla olunca iyi gelir galiba...
gelmessede hemen alınabilecek bir şey bir pakette prematüre aldırırım artık...

maşallah doğumun kısa sürede olmuş canım başta açılmanın olması işi kolaylaştırıyor tabi....
benim dikiş alındıktan sonra nasıl olur bilmem senin gibi açılmam olsa belki normalde düşünürüm ama hiç bir şey olmassa normale direttiğinde ne olacağı belli olmuyor bazen açılma bile olmuyor ve doğum çok uzun sürebiliyor...
doğumun uzun sürmesi böyle ufak bebeği sıkıntıya sokabiliyormuş...
bu yüzden şu aşamada hale kararsızım dikiş alındıktan sonraki zamana görede karar verebilirim ama artık ilk öncelikli düşüncem bebeğim olacak...inş. güzel bir karar alırım ...
canım yurtdışıyla bura arasında dr görüşlerinde çok fark var burda hiç bir sorun olmasa bile bizim gibi zor elde adilmiş veya tüp bebek olan bebekleri hiç riske atmak istenmiyor yani direk sezaryan...benim normal düşündüğümü duyan bir kaç kişi bile bu yüzden çok şaırmıştı...
bu kadar sıkıntı çektin direk sezaryan ol demişlerdi...
bakalım zaman ne gösterecek hakkımızda hayırlısı olsun...

kızlar pıhtılaşma testlerimin en önemlileri çıkmadı ama
çıkanlarda
protein s düşük çıktı
bide ANA sınırda pozitif çıktı
bunlarla ilgili bilgisi olan varmı?
ANA için dahiliyeden sıra al dedi doktor o inceliyecekmiş başka testler yapıp...

X