Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar birşey soracagım
normalde folik asidi 4 mg almamız gerekiyor ya, ben folibol diye bir ilac iciyordum öncesin de de folic plus
ama arda bey bana elevit verdi, onun icinde 0,8 mg folik asit var bu yeterli mi yoksa diğer folik asitlerle beraber mi alacağım bunu acaba
oğlumda da sanki sadece elevit kullanmıştım, hatırlayamadım tam, bunun içinde arda beyi aramak istemiyorum

canim o folic asidin gr mg vs gibi farkli kullanislari benim hep kafami karistirdi ama hatirladigim kadariyla 400 mikrogram yani 0,4 mg diye geciyor olmasi lazim,elevitin icerigindeki birimle hamilelikte tavsiye edilen birimin ayni oldugundan eminsen sorun yoktur ve ekstra folik asite gerek yoktur bence.Ben her iki gebeligimde de ilk 4 ay sadece folik asit kullandim ve elevite 4.ayimda basladim.

ben hangi ara kaçırmışım gözden oğlun olacağını :) hadi hayırlı olsun amin inşallah vakitli sağlıklı kucağına alasın

Chnp cim voglusun saglikla vaktinde gelsin ins

Bende kaçırmışım chnb hayırlı olsun Allah sağlıklı bı sekilde vaktinde kucagna almayı nasip etsin

Sağ olun kızlar Allah sizin de gönlünüze göre versin...

Yarın mı gideceksin? Canım kanaman filan yok sanırım inşallah sağlıkla gelsin çok sevirim gerçekten. Dualarımdasın...

Sağ ol canım. Ben dün 12 artı 2 de öğrendim. Canım karından baktı ama yarın gideceğim dr alttan bakacaktır sanırım...

Kızlar kabus gibi bir yolculuk sonrası gece 2 gibi evdeydik. Bol bulantılı, çok sıkıcı bir yolculuktu. Artık bitsin bulantım canımdan bezdim kızlar...

Kızlar kabus gibi bir yolculuk sonrası gece 2 gibi evdeydik. Bol bulantılı, çok sıkıcı bir yolculuktu. Artık bitsin bulantım canımdan bezdim kızlar...

chnb hayirli yolculuklar canim,insallah hayirlisi ile gider gelirsin.Arda beyle de gorusmenizin faydali gecmesini umuyorum,insallah en dogru karari verecektir serklaj konusunda da.Eger serklaj yapacaksa sanirim bu gidisinde yapilmis olacak,peki sen hamileliginin geri kalaninin istanbulda mi gecireceksin?

fadik canim nasil gidiyor durumlar,sen ve bebis nasil,gelisimi nasilDaha az girecegim demissin ama ben merak ettim,kontrolden kontrole yine de haber ver gelismeleri,saglicakla.

CHNB canım oglun olacakmıs hayırlı ugurlu olsun rabbim kucagına aldıgın günleride görmeyi nasip etsin
bu arada eylülgülü ne oldu erken gebelik testi yaptımı sonuc ne?????

Canım femicale gittin sanırım orada hemşireler çok şeyi biliyor sor istersen. Bana hamilelik öncesi folbiol, coraspin, pıhtılaşmaya destek apicobal vermişti ama ben 6. haftamdan beri hap kullanamıyorum bulantılardan. Hataydaki dr m olsun öncesinde yeterince kullandın diyor. Ben şu an 200x 2 progestan, 3 tane zofran zydis bulantı dil altı,cleksan 0,6 iğne kullanıyorum. Ve 12. haftaya dek bebek anneden besleniyor. Ben hala yemek yiyemiyorum ne olacak böyle 60 kiloya indim az önce tartıldım...

Canım bizim aileler İstanbulda. Şimdi eşimin ailesi yanındayız. Eylül sonuna doğru okul açılıyormuş.Oğlanın okulu başlayacak.O zamana kadar burada olurum diyorum. Sonrası Allah kerim. sen ne sıklıkla kontrole gidiyorsun? Ben de Fadiki merak ediyorum...

Canım hayırlı olsun, bebişin erkekmiş. Sanırım yarın da serkılaj olacaksın, şimdiden geçmiş olsun. Forumu okuduğum zaman bize olan sitemlerini görüyorum aslında haklısın, doğumdan sonra siteye eskisi kadar giremez olduk ama emin ol unutulmuş değilsiniz, sadece hem iş hem bebek işi bir arada çok yorucu oluyor. Daha öncede yazmıştım, kızımıza eşimle birlikte bakıyoruz. Sabah erkenden okula gidiyorum öğlen geliyorum sonra kız uyuyana kadar onunla ilgileniyorum, gündüz sadece 1 saat bir uykusu var o arada da yemek yapıp evi toparlıyorum, eşim akşam 7'de geliyor yemek yiyoruz o kızı alıyor ben sofrayı kaldırıyorum sonra çay faslı geliyor ve gece 11-12 gibi pilim bitmiş bir şekilde uyuyorum, şimdi de kızımla savaş halindeyiz o laptopa uzanma çabasında ben ise tutturmama çabasındayım. İnşallah ileride kızımın uyku saati artınca daha çok uğrarız..

anladim canim,siz artik istanbuldasiniz yani,Eylul sonuna kadar da hamileligin iyice ilerlemis olacak insallah,ondan sonra da bir caresi blunur Allah' in izniyle.ben hala ayda 1 hatta daha uzun araliklarla kontrole gidiyorum,cok sukur gerekmedikce de siklastirmayacagim.En son 21 mayista gittim,bir dahaki randevum 21 haziranda insallah.Yarin da gecen hafta yaptiramadigim seker yuklemesni yaptimayi dusunuyorum sabah kizima bakacak birini ayarlayabilirsem.

Sağ ol canım.Sitemim özlemimden.Ogünleri çok özlüyorum.bURADAKİ sohbetleri. cİMCİME YORU

YOR ANNESİni demek. Arada iyiyiz deyin merak ediyorum sizleri. Seleni de...

Maşallah. Gerekmesin de ayda bir git. Bu bebişin killosu iyi değil mi?

EFULİM canım sağ ol Allah canım. Allah sizlere de nasip etsin. Eylülgülü yazmadı...

inş. kötü birşey olmaz canım...yarın haerlerini bekliyoruz...

canım ya(
allah yardımcın olsun...

fadik canim nasil gidiyor durumlar,sen ve bebis nasil,gelisimi nasilDaha az girecegim demissin ama ben merak ettim,kontrolden kontrole yine de haber ver gelismeleri,saglicakla.
ilgin için sağol canım....bugün kotroldeydim gelişmeleri aşağı yazarım...

Kızlar bulantılardan ölüyorum az önce dr me gittim. Rahimağzı uzunluğu 3 cm hala.Bebek iyi.Yine bir oğlum olacakmış. İnşallah vakitlice, sağlıkla hayırla gelir....
demek erkek canım...hayırlısı olsun rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

canım dr a sormadım ama bana pek mantıklı gelmiyor sanki...
çünkü bizim en büyül düşmanımız enfeksişyon...hamilelik boyuda bununla savaş ediyoruz...
yıllarca duran serklaj enfeksiyon yapmaz mı?
hemde ne zaman hamile kalınacağı belli oolmaz ki...

canım başka rahatsızlık olmadığı müddetçe ölçümü çok kısa bir sürede alıyor ama gerekıiğinde vajinal muayenede oluyor...
mesala benim 19. haftamdaki ani kısalmada açılma varmı diye kotrolde etmişti...canım genelde 2 haftada bir çağırıyor ama bazı durumlarda 3 haftayada çıkabilir 1 haftaya da inebilir...ücret meseleside bir muayene bir korol diye ilerliyor...
yatma meselesi bence hamileyken ancak belli net olur...biliyorsun ben yatmak zorunda kaldım....
arda bey başlarda yatalak gibi yatmana gerek yok demişti ama bilyorsun ben yatmıştım...
sonra ani kısalma olunca bugüne kadar ne yapıyorsan az daha kısıtla demişti....
bende iyice yatmnaya başladım...
yani arda bey bana o kadar yat demedi ama kısıtla diyince benimde başka yaptığım birşey yoktu...

kızlar bugün kotrolüm vardı...
az olsada çok şükür bebişimin gelişimi var tabi az az geri kala kala arayı baya açtı ama maşallah gelişimi durmadi...
tahmini 2200 olmuş kuzum...boyu 4 hafta, karın çevresi 3 hafta geride....hepsinin toplamı tahmini haftasıda 3 hafta geri...birde başka bir tarih var onu anlamadım ama ondada 2 hafta geride...
ama maşallah kan akımları yine iyi...nstyede girdik arda bey çıkmıştı ama hemşireler onada iyi ded....
nst yi arda bey değerlendirecekmiş sonra arayacaklar....
arda bey böyle küçük bebeklerde en fazla 38 i bekliyoruz şimdi sorun olmadığı için bir hafta daha bekleyelim dedi bir hafta sonra yine görüşeceğiz inş...

ay hadi maşallah canım güzel haberlerini almak beni çok sevindiriyor küçüğüm sağlıkla ailesine kavuşacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…