Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu arada kızlar kızacaksınız bana ama ben ağda yaptım az önce. Dayanamadım. Diğer yöntemleri sevmiyorum. Bu konuyu Arda beye de sormak lazım çekinmezsem sorarım...

Slm kizlar chnb canim hastaneden cikmissin insallah bulantilar gecer yaa
13haftada rahim agzi 44mm geldi tekrar. bi olcumum daha var bakalim hayirlisi bu olcum normalmi acaba kizlar

Slm kizlar chnb canim hastaneden cikmissin insallah bulantilar gecer yaa
13haftada rahim agzi 44mm geldi tekrar. bi olcumum daha var bakalim hayirlisi bu olcum normalmi acaba kizlar
SAĞ OLASIN CANIM.Canım sanırım 13 haftalıksın sen. Di mi? Şu an iyi bence. Takibini sıkı yaptır.Benim 9 artı 3 ten beri 3 cm.(İnşallah sorun yaşamayız...

Bende septum vardı, o alındı hamilelik oncesi, hem vajinal hem rahimsel septum(perde)

Genelde septumda rastlanan birşeyimiz rahim ağzı yetmezliği

Ben tam hatırlamıyorum uzunluğunu , doktorum cok üstünde durmamisti

Bu arada kızlar kızacaksınız bana ama ben ağda yaptım az önce. Dayanamadım. Diğer yöntemleri sevmiyorum. Bu konuyu Arda beye de sormak lazım çekinmezsem sorarım...

canımm bende yapmak ıstıyorum ama çok korukuyorum..
ıdare etmeye çalışıyorum..
arda beye sorarsan paylaş canım merak edıyoru bende o işi .))

Rahime yapılan operasyonlar rahim ağzı yetmezliğine neden olabilirmiş demek tedbiren yapıldı. Fadikin de ameliyatı vardı sanırım onda da kısalma olmadan yapıldı. Benim ilk düşükten sonra rahimde yara oluşmuş onu yaktırmıştım.Arda bey bunun üzerinde de durmuştu. Ben çok merak ediyorum ne diyecek. BİR DE uçakla da olsa yolculuk beni korkutuyor...

Bende 62 ile hamile kalmistim 80 olmustum simdi yine 62 yim ama gibek kaldi bebksiz disari ciktigimda hamile saniyolar yer veriyolar otobuslerde
Bebeler cok fena annem vardi bi hafta sasirdi sen bunlara nasil bakiyosun diye cok fenalar gunduz uykulari az gece uyuyolar 2defa uyaniyolar oglan kucakci kiz ek gidalari red ediyo kilo alamiyo reflu basimiza bela oldu gun gectikce rahatliyacagimi saniyordum ama yaniliyorum tam bir azman oluyolar bugun disari ciktik cikmasaydik daha iyiydi benim bu stresli hamileligim bebelere cok yansidi marmaradaki doktorum demmisti cekersin diye simdi gercektwn cekiyorum he bi gulusleri yetiyo dun kayinpederim geldi oglan korktu bagiriverdi bizi istemesi hosuma gittu daha emekleme yok erken dogduklari icin motor hartketleri biraz geriden gelio 1 yasinda yakalarlarmis yaditlarini suan hareketliler yeni az az oturtuyoruz

hadi gözün aydın çıkmışsın hastaneden,ne kadar zayıflamışsın öyle inşalah bir an önce bulantıların azalır da sen de rahatlarsın. ağda konusunu sor valla çekinme sonra insan pişman oluyor niye çekindim de sormadım diye:) bu arada benim dr de serklaj konusunda "bazen senin gibi hastalarda takip yaparız ve kısalma olmazsa da serklaj yapsak mı yapmasak mı diye tereddütte kalırız bazen de gerek olmayabiliyor" demişti ama ben aman istiyorum ben dikersiniz zamanı gelince demiştim ama diğer dolaştığım doktorlar he 3. ayda dikilecek demişlerdi kimin mantığı doğru Allah bilir. ben de internetten dijital bir ovulasyon testi aldım bu ay da onunla deniycem,

bende hamilelikteki stresimizin bebekleri etkilediğine inanıyorum.. emeklemek için çok erken canım daha, benimkide emeklemiyor dönmeyi yeni başardık daha

delikanlı mı.....
çok hoş bi kelime geldi.. Allah o günleri görmeyi nasip etsin...
emeklemiyor daha yeni dönmeye başladı sırtüstünden yüzükoyun dönüyordu şimdi geri sırtüstüne de dönmeye başladı.. dişler çok rahatsız ediyor.. sanırım bu aralar çıkacak o yüzden bazı günler hiç keyfi olmuyor

kızlar günaydın benim perşembe dikiş atılmıştı rahime bugün belim çok ağrıyor ve akıntım var pembe pembe bunlar normalmi acaba çok korkuyorum bişey olucak diye

benim pembe akıntım azar azar 1 hafta kadar devam etmişti

çok sevindim güzel geçmesine.. ee hayırlısı olsun diyerek hamileler listesine hemen ekliyorum..
benim doktorumda kilo çok önemli hep dikkat et dedi.. 74le hamile kalmıştım sürekli yatınca çok alırım diye korkmuştum ama toplamda 9kilo aldım sonra hepsi veriliyor..

ANNE ve BEBEKLERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin------------------------01.07.2010----------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde---------------------2010-------------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
Güldenaz----------------kız-------------------------------------------------------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız-------------------------------------------------------------var
Ayer82------------------erkek-------------------------------------21.04.2011-------------var
Özlem-------------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina----------------------------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53--------------------------------------------------------------------------var
Bermel------------------erkek---------------------------------------------------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
girl85---------------------------------------------------------------------------var
sinannuray-------------erkek------------------------------04.06.2012--------------------var
Fadik----------------------------------------------------------------------------var
melikee--------------------------------------------------------------------------var
arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
chnb--------------------------------------------------08.12.2012----------------------yok
hidennisko---------------------------------------------25.01.2013---------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
duyaydin-------------------
NarMik---------------------
eylülgülü-------------------
Regrete---------------------:97:
jorjet-----------------------:97:
paşam3405------------------:86:

Doktor Tavsiyelerimiz

Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Takip Eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan Dr: doç.dr. Arda Lembet
Takip Eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: hamile
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
Adı: Nursin
Sonuç: sezeryan doğum
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Ali Gedikbaş
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan Dr: op.dr. Akif Alkan
Takip Eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Adı: girl85
Serklajı Yapan Dr: dr. Musa Yılmaz
Takip Eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Sonuç: sezeryan doğum
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Takip Eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)

bende hamilelikteki stresimizin bebekleri etkilediğine inanıyorum.. emeklemek için çok erken canım daha, benimkide emeklemiyor dönmeyi yeni başardık daha

Sutum olmadi stresten bebekler azman gibi allah yardimcimiz olsun bunada sukur
Emeklemek icin bize daha cok var bizimkiler yuzustu yatmaya alistilar sonradan kiz reflu olunca sirt ustune alistirdik oglan yuz ustu yattigi icin dizlerinin uzerinde kalkip ilerliyo biraz ama donme yok bizimkilerle aynu zamanda zamaninda dogan arkadasin bebegide donuyo gec olsun temiz olsun napalim kiz daha zayif ve hareketli oglan biraz tombik daha az hareketli kucakci ve tasimaktan belim kopuyo 5.5 ayligiz suan duzeltilmus 4.5 ama seninku masallah cok tatli ya resimlerden seviyorum

Canım ikiz için iyi almışsın çok değil. İkiz zor çoğu insan iki kişi bakıyor yine zor. Az uyumaları da yorar seni. Stres yansımaz mı? Tabi yansımıştır ama stressiz de nasıl olabiliriz ki bu durumda. Reflü yaşında düzelir sanırım...Göbek benim diğerlerinden kalmadı bakalım bunda ne olacak...

in a

Bulantılar yine eve gelince başladı ne zaman bitecek bitsin artık...Soracağım bakalım...Evet bu serklaj konusu hassas...Bazen gerekmeden yapılabiliyor bazen gerekirken yapılmıyor sonuç ortada..

Amin büyümüş maşallah.Diş zorlar tabi. İştahını da azaltır...pEKİ GEZMELERE BAŞLADINIZ MI PUŞETTE RAHAT EDER...

kızlar günaydın nasılsınız görüşmeyeli ay canım çok acıdı ya geçen bir haber okudun biri eşinden ayrılmış iş yerinin tuvaletinde bebegi dogurmuş ve demiş tuvalete düştü polisler araştırmış bebegi poşete koyup bogmuş diger biride gayri meşru hamile kalmış 10 günlük bebegini çamaşır ipiyle bogmuş oda yetmiyor gibi sazlıga gömmüş köpekler bulmuşallahım dedim ne dehşet biz bebek için ölüyoruz böyleleride atıyo bebekleri versenize bizlere bizim gibi gariplere ne vardı ben vallahi seve seve bakardım içim acıdı içim yarın ömürümün ölüm yıldönümü 29 mayıs içim acıyo daha geçen sene bugün ömürüm karnımda tekmeler atıyodu yavaş yavaş ah ömürüm annecin seni çok özledi yavrum be

Canım benim meleklerimizin yıldönümleri bizi üzüyor. Benim de melek oğlumun doğum günü yaklaşıyor. Üzülmemek elde mi?

Kızlar bulantılardan ölüyorum az önce dr me gittim. Rahimağzı uzunluğu 3 cm hala.Bebek iyi.Yine bir oğlum olacakmış. İnşallah vakitlice, sağlıkla hayırla gelir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…