Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar bulantılardan ölüyorum az önce dr me gittim. Rahimağzı uzunluğu 3 cm hala.Bebek iyi.Yine bir oğlum olacakmış. İnşallah vakitlice, sağlıkla hayırla gelir....

hadi hayirlisi canim,iki oglan anasi olacaksin insallah
bulantilarin da cok uzdu seni,az kaldi gececek insallah sik disini
bi de agda yapmasan daha iyi canim enfeksiyon riskini arttiriyosun

canım benim meleklerimizin yıldönümleri bizi üzüyor. Benim de melek oğlumun doğum günü yaklaşıyor. üzülmemek elde mi?:KK5:
:KK43::KK43::KK43:yarın tekkalmıyım diyorum ablama gidiyim yoksa evde tek kalırsam gene aglarım en azından oraya gidince çarşı pazar gezerim kafam dagılır biliyorum aglamama üüzlmemem lazım onlar çok güzel bir yerde cennet köşelerinde ama bilemiyorum aglıyorum işte ne biliyim :KK14::KK14:
kızlar bulantılardan ölüyorum az önce dr me gittim. Rahimağzı uzunluğu 3 cm hala.bebek iyi.yine bir oğlum olacakmış. Inşallah vakitlice, sağlıkla hayırla gelir....

allahım sona kadar 40 haftalara kadar nasip etsin kardeşim işşallah oglumuzu alırsın kucagımıza:KK16::KK16::KK16:darısı işşallah bizlere olsun eşimle dün saglık sigortasını konuştuk regreteyi arıyımda bir tam kokuşuyum dedimki serklaja hastaneye para verilmiyomuş ozaman parayı bulur buluşturu yaptırırz dedi ama olduda yaptırdık hesap ettim ocakta bebege vesile olmam lazım benim ama eylül diye düşünmüştüm ben eylül bile benim için çok uzun:KK14::KK14:kafayı yemek üzereyim ne yapsam bir akıl verin allah aşkına :KK14::KK14:bana artısı eksisi ne olur bebek sigortasının:44::44:

hadi hayirlisi canim,iki oglan anasi olacaksin insallah
bulantilarin da cok uzdu seni,az kaldi gececek insallah sik disini
bi de agda yapmasan daha iyi canim enfeksiyon riskini arttiriyosun[/QUOT]

İnşallah canım. İnşallah canım geçsin artık. Canım ya jilet yapınca da kaşıntı oluyor bende. Çok yavaş yaptım sirkeli su ile de yıkadım hemen.

:KK43::KK43::KK43:yarın tekkalmıyım diyorum ablama gidiyim yoksa evde tek kalırsam gene aglarım en azından oraya gidince çarşı pazar gezerim kafam dagılır biliyorum aglamama üüzlmemem lazım onlar çok güzel bir yerde cennet köşelerinde ama bilemiyorum aglıyorum işte ne biliyim :KK14::KK14:

allahım sona kadar 40 haftalara kadar nasip etsin kardeşim işşallah oglumuzu alırsın kucagımıza:KK16::KK16::KK16:darısı işşallah bizlere olsun eşimle dün saglık sigortasını konuştuk regreteyi arıyımda bir tam kokuşuyum dedimki serklaja hastaneye para verilmiyomuş ozaman parayı bulur buluşturu yaptırırz dedi ama olduda yaptırdık hesap ettim ocakta bebege vesile olmam lazım benim ama eylül diye düşünmüştüm ben eylül bile benim için çok uzun:KK14::KK14:kafayı yemek üzereyim ne yapsam bir akıl verin allah aşkına :KK14::KK14:bana artısı eksisi ne olur bebek sigortasının:44::44:

Ablana git madem canım. Sana regrete çok anlattı şartları canım sen düşün karar ver... sigortan olsa da olmasa da muayene ücreti aynı yalnızca serklaj, doğum ve yatışta avantaj var.

chnbcim cinsiyetini öğrendin demek, Allah hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin inşallah..

bende de durumlar aynı bir değişiklik yok..

Sutum olmadi stresten bebekler azman gibi allah yardimcimiz olsun bunada sukur
Emeklemek icin bize daha cok var bizimkiler yuzustu yatmaya alistilar sonradan kiz reflu olunca sirt ustune alistirdik oglan yuz ustu yattigi icin dizlerinin uzerinde kalkip ilerliyo biraz ama donme yok bizimkilerle aynu zamanda zamaninda dogan arkadasin bebegide donuyo gec olsun temiz olsun napalim kiz daha zayif ve hareketli oglan biraz tombik daha az hareketli kucakci ve tasimaktan belim kopuyo 5.5 ayligiz suan duzeltilmus 4.5 ama seninku masallah cok tatli ya resimlerden seviyorum

benimde çabuk bitti süt 5 ay emzire bildim.. ek gıda işi zor oluyor neyseki benimki ne versen yiyor ayırt etmiyor ama buna rağmen fazla kilo almıyr normal gidiyor.. bizde kucakcıyız off çok zor oluyor artık taşımak bu aralar biraz yürüteçle falan zaman geçiyor..
sağol canım seninkilerde çok tatlı maşallah ben kızı sana çok benzetiyorum..

in a

Bulantılar yine eve gelince başladı ne zaman bitecek bitsin artık...Soracağım bakalım...Evet bu serklaj konusu hassas...Bazen gerekmeden yapılabiliyor bazen gerekirken yapılmıyor sonuç ortada..

Amin büyümüş maşallah.Diş zorlar tabi. İştahını da azaltır...pEKİ GEZMELERE BAŞLADINIZ MI PUŞETTE RAHAT EDER...

ayyy bi oğlan daha mı geliyor:KK52:
hadi hayırlı olsun öğrenmişsin...

evet 2 gündür çok mız mız hiç keyfi olmuyor hep kucağımda bana sarılıyor öyle geziniyoruz öyle oturuyoruz yapışık ikiz gibi olduk.. karnı aç olduğu halde yemiyor uykuya dalamıyor çıksa da rahatlasak..
geziyoruz artık hava güzel olunca dışarıdayız ama çıkmak çok zor oluyor arabamızı annem almıştı baston puset tarzındakileri beğenmedi güzel bişey olsun diye büyük tekerleklilerden aldı başta güzeldi ama artık kıvanç ağırlaştı birde araba afedersin eşek ölüsü gibi oluyor daha hafif bişey olsa çok rahat olacak..

benimde çabuk bitti süt 5 ay emzire bildim.. ek gıda işi zor oluyor neyseki benimki ne versen yiyor ayırt etmiyor ama buna rağmen fazla kilo almıyr normal gidiyor.. bizde kucakcıyız off çok zor oluyor artık taşımak bu aralar biraz yürüteçle falan zaman geçiyor..

ayyy bi oğlan daha mı geliyor:KK52:
hadi hayırlı olsun öğrenmişsin...

evet 2 gündür çok mız mız hiç keyfi olmuyor hep kucağımda bana sarılıyor öyle geziniyoruz öyle oturuyoruz yapışık ikiz gibi olduk.. karnı aç olduğu halde yemiyor uykuya dalamıyor çıksa da rahatlasak..
geziyoruz artık hava güzel olunca dışarıdayız ama çıkmak çok zor oluyor arabamızı annem almıştı baston puset tarzındakileri beğenmedi güzel bişey olsun diye büyük tekerleklilerden aldı başta güzeldi ama artık kıvanç ağırlaştı birde araba afedersin eşek ölüsü gibi oluyor daha hafif bişey olsa çok rahat olacak..

Canım sağ ol bir oğlan daha olacak inşallah çok duygulandım bugün erken doğan oğlum aklıma geldi...İnşallah bu oğlum vakitli doğar...Amin...

chnb sanırım bugün arda beye gittin
cinsiyetini öğrenmişsin hayırlısı olsun, sağlıkla kucaklarsın oğluşunu , 2 paşa annesi olacaksın desene :KK24:

nasıldı muayene dikiş konusunda konuşuldu mu? bir de rahim ağzını nasıl ölçüyor merak ettim?

Canım sağ ol bir oğlan daha olacak inşallah çok duygulandım bugün erken doğan oğlum aklıma geldi...İnşallah bu oğlum vakitli doğar...Amin...

ben hangi ara kaçırmışım gözden oğlun olacağını :) hadi hayırlı olsun amin inşallah vakitli sağlıklı kucağına alasın

çok sevindim güzel geçmesine.. ee hayırlısı olsun diyerek hamileler listesine hemen ekliyorum..
benim doktorumda kilo çok önemli hep dikkat et dedi.. 74le hamile kalmıştım sürekli yatınca çok alırım diye korkmuştum ama toplamda 9kilo aldım sonra hepsi veriliyor..

sağol tatlım, 9 kilo çok iyiymiş ya, bende en fazla 10 kilo alsam iyidir diyorum
nasıl beslendin özel bir diyet uyguladın mı?
arda bey bana diyetisyene gidebilirsin kontrollü ol dedi

Seninde cabuk bitmis gercekten ek gida neler veriyosun yurutec usine biz 4 ayda basladik kizi beslerken koyuyorum fazla degil iyi degil diolar ama mecbur kaldim kizu herkes bana benzetio huylarida benziio oglanda babasina benziio keske huylarida benzeseymis tam bi beter bocek dis isi kotu desene yandim ben bizim araba baston ama hic bi yere sigmiyo genis arac arabamizda kucuk bagaji dolduruyo on koltuga esya doldurup arkada sikisik kaliyorum zavalli ben bi zamanlar yayiliyodum

Tubacim benim su alttaki cetveli duzenleyebilirmisin tlf dan beceremedimde sufre msj aticam

Son düzenleme:
Amin canım ya. Senin ne zaman belli olacak durum?

cemil bey geçen hafta bir hafta sonra kalp atışı başlamışmı bakılmalı demişti, çarşamba gideyim diyorum,eğer kanamam veya anormal bir durum olmazsa, dün akşamdan beri karnım sancılanıyor ara ara bağırsaklarım bozulmuş biraz sanki sık sık tuvalete çıkıyorum gündüz birşey yoktu, akşam yine başladı çok şiddetli değil ama karnım ağrıyınca aklıma kötü şeyler geliyor tedirgin oluyorum acaba düşük falanmı olucak diye onunla bir ilgisi olabilir mi acaba..

cemil bey geçen hafta bir hafta sonra kalp atışı başlamışmı bakılmalı demişti, çarşamba gideyim diyorum,eğer kanamam veya anormal bir durum olmazsa, dün akşamdan beri karnım sancılanıyor ara ara bağırsaklarım bozulmuş biraz sanki sık sık tuvalete çıkıyorum gündüz birşey yoktu, akşam yine başladı çok şiddetli değil ama karnım ağrıyınca aklıma kötü şeyler geliyor tedirgin oluyorum acaba düşük falanmı olucak diye onunla bir ilgisi olabilir mi acaba..

Yaren hayirlu olsun ins hersey guzel gider cemil bey bilmem hatirlarmi beni slm mi iletiver dicem ama bilmiyorum

amin inşallah vaktinde sağlıcakla alırsın kucağına ben bişey sorcm sen kaç haftalık gebesin ki yalnış hatırlamıyosam benmle aynı haftadaydın belkide yanlış hatırlıyorum ama bende haftaya pazrtesi doktora gidcem benmkininde cinsiyeti o zamana belli olmuş olurmu senn karındanmı bakıyor doktor yoksa allttanmı muayane ediyor.

X