Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb canım bir gün daha kalacakmısın hastanede hayırlısı olsun ben dogumda bir gün yattımda patlıcaktım evet cok zor ama sonucta bebegının ve senin saglıgın için kalıyosn buda güzel bişey 2li testin iyi cıkmasına cok sevindim insaallah hersey böyle güzel gider FADİKCİM seninde hersey insaallah yolundadr HİDENNİSKO insaallah kalp atısını duyarsın ben nezaman duyuluyo bilmiyorum benim girdigim ultrasonlar hep milat öncesi oldugundan bebeklerımin kalp atısını hiç duymadım EYLÜL GÜLÜ canım pazartesi büyük gün hdi bakalım hayırlısı rabbim gönlüne göre versin
Bende dün hastahaneye gittim dün yazacaktım basım agrıyordu yazamadım cok mutluyum cok şükür hormonlar normal cıktı prolaktin hormonuda bayagı düsmüş hap etkisini göstermiş haftada 2kez alıyordum şimdi 1kez kulllan dedi ama benim o hapı kullanmak hiç içimden gemiyo çünkü hapın içinde bu hapı kullandıgınız süre içinde hamile kalmayınız yazıyo kk bir topigindede karsılastım bu hapı kullanırken hamile kalanlardan düşük yapanlr olmus doktor beni uyarmadı bilmiyorum ne yapacam aslında haptan 1tane kaldı yarım yarım 2kez salı günü içicem bitecek bırakırsam yükselir mi onuda bilmiyorum ayın 5inde yumurtlama takibi baslıcak yumurtalarım gelisiyomu diye bakılacak 5aydır hamile kalamıyorum dedim tedavi için erken dedi 2 -3 ay kontrol edelim yumurtaların gelişiyosa zaten hamile kalırsın şimdiye kadar prolaktin yüzünden hamile kalamamıs olabilirsin dedi 3ay daha hamile kalamazsam ki insaallah kalırım ona göre yumurta gelistiren hapları kullanmaya baslıcam aslında hiç istemiyorum o hapların yan etkisinde erken dogumlara ve düsüklere sebep olur diyo zaten düsük yapan bir bayanım göz göre görede hap yüzünden kaybetmek istemem yumurta gelilştrmek için bitkisel tedavilerede baslıcam arastırdım biraz bakalım insaallah prolaktin hormonuda düstü hersey yoluna girer ve hamile kalırım herhangi bir önerinz varsa yazarsanız sevinirim rabbim hepimizn gönlüne göre versin

canım çok çok sevindim herşey yoluna giriyor inşalalh herşey dahada güzel olacak

Kıslar nasılsınız..çok özledim buraya yazmayı..hemen okuyup çıkıyorum ..yazamıyorum.. Çok şükür bugünlere geldim ..hala çalışıyorum..ve çok stresli çok korkuyorum müd.resmen izne çıkıcam diye taktı.. Fadikcim benimde dr um sezeryancı..haftaya kontrolüm var..yazmaya çalışıcam ..herkezi öptüm..

chnb hastaneden cıkmana cok sevindim insaallah hersey yolunda gider kötüsünü düsünme hemen insaallah düzelir zamanla dahada iyiyye gider insaallah keci boynuzu hiçdenemedik aslında ama denesek fena omaz aslında onada bakalım :KK16:

kızlar günaydın benim perşembe dikiş atılmıştı rahime bugün belim çok ağrıyor ve akıntım var pembe pembe bunlar normalmi acaba çok korkuyorum bişey olucak diye

Kıslar nasılsınız..çok özledim buraya yazmayı..hemen okuyup çıkıyorum ..yazamıyorum.. Çok şükür bugünlere geldim ..hala çalışıyorum..ve çok stresli çok korkuyorum müd.resmen izne çıkıcam diye taktı.. Fadikcim benimde dr um sezeryancı..haftaya kontrolüm var..yazmaya çalışıcam ..herkezi öptüm..

Canım maşallah. Bravo bir seni bir de Hiddenniskoyu biliyorum hamilelikte çalışan...Müdüre ne ya yasal hakkın değil mi?

chnb hastaneden cıkmana cok sevindim insaallah hersey yolunda gider kötüsünü düsünme hemen insaallah düzelir zamanla dahada iyiyye gider insaallah keci boynuzu hiçdenemedik aslında ama denesek fena omaz aslında onada bakalım :KK16:

İnşallah canım her şey iyi olur. Pekmez iyi geldi bize:))

Hiddenisko çok merak ettim nasıl geçti görüşme? Duydun mu kalp atışını?

Yaren nasılsın var mı gelişme?

kızlar günaydın benim perşembe dikiş atılmıştı rahime bugün belim çok ağrıyor ve akıntım var pembe pembe bunlar normalmi acaba çok korkuyorum bişey olucak diye

Canım kızlar 4-5 gün pembelik olur diyorlardı. Antibiyotik proloton depot endol vermedi mi? Bol su iç 3 litre, tahareti de sirkeli su ile yap kabız olma...

Canım kızlar 4-5 gün pembelik olur diyorlardı. Antibiyotik proloton depot endol vermedi mi? Bol su iç 3 litre, tahareti de sirkeli su ile yap kabız olma...

canım hepsini kullanıyorum o ilaçların ama bugün baya ağrım var bu arada sanada geçmiş olsun cnm yavrularımızı hayırlısıyla bi alabilsek kucağımıza baska bişey istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun

canım hepsini kullanıyorum o ilaçların ama bugün baya ağrım var bu arada sanada geçmiş olsun cnm yavrularımızı hayırlısıyla bi alabilsek kucağımıza baska bişey istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun
Serklaj sonrası Sofikanın da ağrısı olmuş. Dr ne ulaşma imkanın yok mu? Normalde bu ilaçları kullandı kızlar? hangi ildesin kim yaptı seklajını?

Sağ ol bu arada. Burada arada Nursin ve Narmik arkadaşlarımız yazıyor ikiz bebeklerini sağlıkla aldılar kucaklarına onlar sana destek olurlar...

Merhaba arkadaslar, dün yazamadim, koşuşturmaca bir gündü

Dün tanıştık Arda bey ile, tabi ki bayıldım , cok rahat , samimi biri, selamlarınızı söyledim kulaklarınızı cinlatik, bu forumun cok faydalı olduğunu söyledi :))))

Gelelim benim minik zuzuya, keseyi gördük, gayet düzgün bir kese dedi fakat kalp atışı henüz duyamadik, zaten duymayı beklemedi Arda bey. 2 hafta sonra inşallah randevulastik hem bebeği hem kalp atışını görelim dedi.

Yalnız rahim ağzına dikişi önlem olsun atalım mantığında değil , acikcasi biraz tedirgin oldum basta.dedim 12-13 te kısalmadı da 23-24 te kısaldı ne yaparız ozaman dedim, ozaman atarız dedi :))) senin kontrollerin 2 haftada bir olacak sürekli rahim ağzını ölçeceğiz dedi, kendine güvenli oldukça..

Kilo almamaya özen göster, diyetisyene git dedi :)))) 80 kiloyla hamile kalınca :))))

Bakalım hayırlısı bende haberler böyle

Son düzenleme:
canımm iyi olmana çok sevındım..
kanamanın kesıomesıne ama mıde bulantısıda çok fenadır..
ben duşuk yaptıgımda hamılelıkgımde çok mıdem bulanıyodun ama çok şukur bu sefer hiç olmadı..

serklaja gelınce benım kanamam 2 gun surdu.. sadece operasyondan sonra tampon koyduklatrında o tampon çıkana kadar çok canım yandı okadar..
annemler gırmenle çıkman bır oldu 15 surmuş..

dr um magnezyumu sureklı kullanmamı ıstemıyor... bende 10 gundur bıraktım ama bu sefer afedersınız yıen kabızlık yaptı ve kan geldı..
artık kan gormek ıstemıyorum..

benım dr umda sezeryan yapıcaz dedi..
şuana kadar ınanın bebgıme hıç bişey almadım..
32 haftamı beklıyorum.. herkez dıyo alamassın agırlaşırsın napımm temel ıhtıyaçlarını alsam yeter sonra hepsını alırım..

Merhaba sinem allah tamamina erdirsin saglikla bebislerine kavusursun ins 13.3 de yapilmisti bana serklaj benim de. zor ve 18 haftaya kadar asiri kanamali gunlerim gecmisti ama benim kanama dikisten kaynakli degildi icerde kanli bolge vardi dikisden olan kanamada 1 hafta 10 gun gibi pembe surmustu ve kasilmada olmustu asiri korkmustum
Benim gercekten hamileligmde cikmayan sorun kalmadi tansiyon seker kolestaz rahimvyetmezligi ama butub bunlara ragmen yavrularima kavustum korkma sende allahin izjiyle gecireceksin bu gunleri sadece yat ikiz gebelik basli basina risk zaten

Merhaba arkadaslar, dün yazamadim, koşuşturmaca bir gündü

Dün tanıştık Arda bey ile, tabi ki bayıldım , cok rahat , samimi biri, selamlarınızı söyledim kulaklarınızı cinlatik, bu forumun cok faydalı olduğunu söyledi :))))

Gelelim benim minik zuzuya, keseyi gördük, gayet düzgün bir kese dedi fakat kalp atışı henüz duyamadik, zaten duymayı beklemedi Arda bey. 2 hafta sonra inşallah randevulastik hem bebeği hem kalp atışını görelim dedi.

Yalnız rahim ağzına dikişi önlem olsun atalım mantığında değil , acikcasi biraz tedirgin oldum basta.dedim 12-13 te kısalmadı da 23-24 te kısaldı ne yaparız ozaman dedim, ozaman atarız dedi :))) senin kontrollerin 2 haftada bir olacak sürekli rahim ağzını ölçeceğiz dedi, kendine güvenli oldukça..

Kilo almamaya özen göster, diyetisyene git dedi :)))) 80 kiloyla hamile kalınca :))))

Bakalım hayırlısı bende haberler böyle

Canım çok sevindim. İnşallah güzel haberlerle geleceksin 2 hafta sonrada. Bana da öyle demişti takip edeceğiz. Ben de tedirgin olmuştum çünkü öykümü dinleyen birkaç dr serklaj deyince. Arda bey ileri hafta serklajlarında da çok başarılı sanırım gerekli olduğu an seklajı tercih ediyor. Benim 3 cm. Acaba bana gerekli diyecek mi? Buradaki dr m Hülya Hanım yapar diyor gerçi. Çarşamba kısmetse gideceğim. Bu arada ben önceki profil resmindekinin sen olduğunu düşünüp senin çok zayıf olduğunu düşünmüştüm. :)) Ben de 67 ile başladım 61 e indim bulantılardan sanırım aldım hastanede. Tartılmadım...Peki şu an kaç cm miş ölçtü mü?

canımm iyi olmana çok sevındım..
kanamanın kesıomesıne ama mıde bulantısıda çok fenadır..
ben duşuk yaptıgımda hamılelıkgımde çok mıdem bulanıyodun ama çok şukur bu sefer hiç olmadı..

serklaja gelınce benım kanamam 2 gun surdu.. sadece operasyondan sonra tampon koyduklatrında o tampon çıkana kadar çok canım yandı okadar..
annemler gırmenle çıkman bır oldu 15 surmuş..

dr um magnezyumu sureklı kullanmamı ıstemıyor... bende 10 gundur bıraktım ama bu sefer afedersınız yıen kabızlık yaptı ve kan geldı..
artık kan gormek ıstemıyorum..

benım dr umda sezeryan yapıcaz dedi..
şuana kadar ınanın bebgıme hıç bişey almadım..
32 haftamı beklıyorum.. herkez dıyo alamassın agırlaşırsın napımm temel ıhtıyaçlarını alsam yeter sonra hepsını alırım..

Melike masallah dikkat et artik kendine alinacaklari kafana takma hepsi bugunde olan seyler

Canım çok sevindim. İnşallah güzel haberlerle geleceksin 2 hafta sonrada. Bana da öyle demişti takip edeceğiz. Ben de tedirgin olmuştum çünkü öykümü dinleyen birkaç dr serklaj deyince. Arda bey ileri hafta serklajlarında da çok başarılı sanırım gerekli olduğu an seklajı tercih ediyor. Benim 3 cm. Acaba bana gerekli diyecek mi? Buradaki dr m Hülya Hanım yapar diyor gerçi. Çarşamba kısmetse gideceğim. Bu arada ben önceki profil resmindekinin sen olduğunu düşünüp senin çok zayıf olduğunu düşünmüştüm. :)) Ben de 67 ile başladım 61 e indim bulantılardan sanırım aldım hastanede. Tartılmadım...Peki şu an kaç cm miş ölçtü mü?

Canim ya ne kadar cok kilo vermissin mahvetmus bu bulantilar seni
su ednolu nie kullaniyorsunuz bana cemul bey kabiz olup zor durymda kalirsan kullan dwmusti bi iki defa kullanmustim

Evet o resimdeki benim 60 kiloluk Halim :)))

Rahim ağzını ölçmedi , daha cok erken herhalde o yüzden .

Senin oncesinde rahim agzi yetmezligi tanısi koyulmuş,
Bana senin olup olmadıgı kesin değil, önlem olarak atılmış olabilir dedi,çünkü bende sürekli ölçüm yapılmadı 12 haftada kısa dendi ve atıldı,esimin icine sinmiyor ya risk olursa falan diyor, bakalım zaman ne gösterecek

Sen baya kilo vermissin, Allah yardımcın olsun. Umarım toplarlarsin kısa zamanda.

[QUOTE=melikee;24816286
Canım maşallah size. Çok sıcaklarda alışveriş de zor olur. Yavaş al istersen. Epey kısa sürmüş zaten işlem 4-5 dakikaymış. Niye bıraktırdı ki?Kabızlık zor hastanede bana magnezi calcide miydi neydi ondan verdiler ölüyorum sandım karın ağrısından... içer içmez kustum ona rağmen çok etkiliydi... Yaz arada. Bebiş erkekti di mi?

Canim ya ne kadar cok kilo vermissin mahvetmus bu bulantilar seni
su ednolu nie kullaniyorsunuz bana cemul bey kabiz olup zor durymda kalirsan kullan dwmusti bi iki defa kullanmustim

Evet canım ben 3-4 ay verip sonra alırım diğerlerinde de böyleydi. Erken doğan oğlumda 12. haftada 57 kiloymuşum 2 li testte yazıyor. Şimdi 61. Kiloyu dert etmiyorum yeterki şu bulantılar geçsin eve geldim yine başladı. :KK43:(Ben endolü 3 gebelikte kullandım. Düz kasılmaları engelliyormuş. Hülya Hanım da kullan dedi hastanede 4 kere kullandım çünkü kasılmamı gaz sancısı mı anlamadığım ağrılarım oldu. Ama Sofika bebeğin kalbiyle ilgili yan etkisi varmış deyince biraz temkinli kullanıyorum. Bebeler neler yapıyor emekliyorlar mı anlatsana biraz...

Evet o resimdeki benim 60 kiloluk Halim :)))

Rahim ağzını ölçmedi , daha cok erken herhalde o yüzden .

Senin oncesinde rahim agzi yetmezligi tanısi koyulmuş,
Bana senin olup olmadıgı kesin değil, önlem olarak atılmış olabilir dedi,çünkü bende sürekli ölçüm yapılmadı 12 haftada kısa dendi ve atıldı,esimin icine sinmiyor ya risk olursa falan diyor, bakalım zaman ne gösterecek

Sen baya kilo vermissin, Allah yardımcın olsun. Umarım toplarlarsin kısa zamanda.

Canım benim çok dr öyle dedi. Özellikle Prof. Dr. Cemil Akgül rahim boynun çok kısa sana serklaj şart ve herkeste yapamaz serklajını dedi.Ama Arda bey hamilelik dışı ölçümleri doğru bulmuyor. Yeni anlayış bu SANIRIM.Peki sana niye serklaj yapıldı öncesinde ameliyatın filan mı vardı? 12 de kaç cm di ki? Ben 16. haftada rahatlardım umarım bu sefer bu bulantılar çok sürmez...

X