Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayyy bende sanıyorum ki bi benimki böle:)benimkide aynı evlenmeden önce çok meraklıydı sonra sıkıldımı ne hep yorgun ama bana sökmez sen hangi testi kullandın benimki coretest 2.cizgi aynı koyulukta olacamış ama olmadı yakın koyulukta oldu o gunu degerlendirdim dün daha silik cıktı 2 gundurde akıntım vardı dun aksam ufak ufak agrılar girdi karnıma sanırım vaktı sabah degerlendirdik bakalım çalışıp duruyoruz işte gerisi Allahtan

geçmiş olsun canım.. neden böyle yaparlarki.. benimki de böyle yapardı sadece benmi istiyorum diye çok üzülürdüm..

geçmiş olsun canım.. neden böyle yaparlarki.. benimki de böyle yapardı sadece benmi istiyorum diye çok üzülürdüm..

ah kızlar sizlerden de bunları duymak beni rahatlattı,aynen benim eşim de sadece bana öyle yapıyormuş gibi gelmeye başlamıştı

bizim burdaki eczanede galenik diye bir test vardı onu kullandım

bu arada sağlık ocağına gittim yapmadı test,4 var dedim adetime,pazartesi daha kesin sonuç olur dedi,parol içmemin sakıncası yokmuş,gerçi daha iyiyim bugün hasta olacak zamanı buldum bende..gerçi içimden bir ses bu ay olmadı diyor

kızlar herkezde bir durumlr var ama benim pek vaktim yok hidenisko rabbim gönlüne göre versin insallah kanama normaldır cünkü bendede yerlesme kanaması olmustu duyaydın canım cok gecmiş olsn insaallah sende hamilesindr eylülgülü canım sende takma gün aşırı dene insaallah hamile kalırsn tuubaaacım beni listeden cıkarırsan sevinirm bana bu liste ugurlı gelmedi bu aralar denesemde hamile kalamıcam sizden sonkez bir yardım istiyorm chnbnın dedigi dogru cıktı bugün doktora gittim gecen 24.5 sınırda cıkan prolaktin hormonu bugün 44.7 olarak cok yüksek cıktı uzun yorucu ve zor günler beni bekliyo önce hormonun normale gelmesini sonra adet olamayı sonrada yumurtlama takibi yapılmasını beklicem hormonun dengeye ne zaman girecegi ne zaman adet olacagım belli degil yumurtluyomuyum zaten o hiç belli degil zaten bu hormon yüksekken hamilede kalınmazmıs yumurtlamada olmazmıs bütün dengem alt üst oldu rabbim beterinden korusn elbette sorunun bilinmesi ve caresi var cok şükür ama bu hormon zaten stresten yükseliyo kafamı toparlamadn hamile kalamıcam burada fadik in miydi birininde prolaktin hormonu yüksek cıkmıstı bilgisi olanlar paylasırsa cok sevinirim artık cocuk fikrini bir müddet aklımdan cıkaracam belki bu siteye bile giremem hakkınızı helal edin gercektn hepinz birbirinzden degerlisinz rabbim hepinizn gönlüne göre versn insallah dileyen herkez gec olmadn hamile kalır benide dualarınzda untmazsanz cok mutlu olurm bu kadar sık olmasada tabi girmeye calısacam hakkınızı helal edin

canım böyle konuşma ne olur,hem o hormon yüksekliğini ilaçla hemen kontrol altına alıyorlar ki,tabiki dinlenmek-ara vermek-ya da siteye daha seyrek uğramak senin seçimin ancak dualarımız hep birbirimiz için..

bakın ne anlatıcam yazmıycaktım ama vazgeçtim yazıcam ama hepimiz için yazıyorum efulim sakın yanlış anlamayasın. bilindiği üzere öğretmenim, ilk görev yerim istanbuldu. ev sahibim karşı dairemde kızı ve gelini üst katta oturuyorlardı süper tatlı insanlardı, gelinlerinin 1 kızı vardı o da preeklemsi den erken 6,5 aylık doğmuş,uzun süre kuvezde kalmış ve adak adamışlar her sene 7 yaşına gelene kadar sultan ahmette kurban kesicez diye,daha önceden de 2 tan 6 aylık kaybı olmuş tabiki çok üzülmüşler,bugün onlarla görüştüm gelinleri vefat etmiş,nasıl bir şok yaşadığımı anlatamam kızları 9 yaşına gelmiş ama annesi 1 ay önce kanserden ölmüş..üzülmekten başka birşey gelmedi elimden ve yaşadığım kaybı dahi söyleyemedim,Allah korusun bizleri nasıl ki evlatsız bırakmasın Alah bizleri aynı şekilde de evlatları anasız babasız bırakmasın..

Canım hersey yoluna girecek bu tedavinin uzun oldugmu bilmiyordum bunda da vardır bı hayır sen kendinde dedin stresten oluyor diye ne olur cok takma kafayaki çabuk geçsin imkanın varsa esinle bı tatile çık basbasa kafanı bosaltirsin bu siteye girmek istememenide anlarım ama ara uğra merakta koma bizi inşallah bu günler geçecek önce can sonra Canan sen üzmez kendini

ANNE ve BEBEKLERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin------------------------01.07.2010----------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde---------------------2010-------------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
Güldenaz----------------kız-------------------------------------------------------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız-------------------------------------------------------------var
Ayer82------------------erkek-------------------------------------21.04.2011-------------var
Özlem-------------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina----------------------------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53--------------------------------------------------------------------------var
Bermel------------------erkek---------------------------------------------------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
girl85---------------------------------------------------------------------------var
sinannuray-------------erkek------------------------------04.06.2012--------------------var
Fadik----------------------------------------------------------------------------var
melikee--------------------------------------------------------------------------var
arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
chnb--------------------------------------------------08.12.2012----------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
hidennisko------------------
duyaydin-------------------
NarMik---------------------
eylülgülü-------------------
Regrete---------------------:97:
jorjet-----------------------:97:
paşam3405------------------:86:

çıkardım canım inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda güzel haberler verirsin de hamileler kısmına eklemek nasip olur
burası çok güzel çok şey paylaşıyoruz öğreniyoruz ama bi alışkanlık oluyor ve bebek konusu insanın aklından hiç çıkmıyor.. dediğin gibi biraz ara verebilirsin ama bizleri unutma senden güzel haberler bekliyor olacağız
kendini üzme, stres yapma, kafana takma ve hep olumlu düşün ki tedavinde başarılı olsun..

elbette foruma girecem ara ara sizleri takip edecem bende alıskanlık oldu girmedn duramıyorm bazen cok seviniyorm bazende acılarınız acım oluyor üzlüyorm niye hamile kalmadım kalamıcakmıyım diyip kötü seyler düşünüyorm bu arada duyaydıncım demek istedigini gayet iyi anladım zaten yazımı yazarkende rabbim beterinden korusun dedim ne büyük dertler var rabbim altından kalkamıcak dert vermesin üzülmüyorm bilinen ve caresi olan bir dert olması elbette beni rahatlattı sadece ben fazla kafama takıyorm bu forumda bana bebekten baska hiçbir sey hatırlatmıyo daha az düsünürsem bebegi hormonlarım normale dönerse insaallah hamile kalabilirm benide en cok etkileyn şehit haberleri oldu şehitlerden birinin eşi 4aylık hamileymiş okadar üzüldümki düşünsenize o bebek babasız dogacak cok zor rabbim sabırlarını versin eşimle ben saglıklı olduktan sonra 2kez oldu bebegimiz yine olur insaallah bu hormon herkezde farklı seyrediyor bizim bir arkadasınkini 14ay düzene sokamamıslar ama 14ay bekledim bebegim olsun diye dedi ama onun ki biraz daha farklı beyinden gelen bişey en son düzelmeyince tomografiye girecekmiş eşi kabul etmemiş sonraki ay hamile kalmıs benim ne olacagım belli degil kafamı toparlamaya vakit bulacak mıyım bilmiyorm yaz tatili geliyor eşimle bir basbaşa bırakmazlrki ne yapacagımıza karar verelim bu sene seminer dönemi uzun olabilir dedim kayın valideme siz gelemezsenz biz gelirz dedi ben şuanda kimseyle ugrasak durumda degilim stres yapmamam lazım ki cabuk düzene girsin uzun dönem dememin sebebi ben bu ay yada öbür ay kalırım sanıyordm ama pek mümkün gözükmüyo daha ne kadar uzun yada kısa olur bilmiyorm eşimde üzerime titriyo üzülmemem için elinden geleni yapıyo bu yaz tatilini bize ayıracaksın sürekli doktor degiştirmicem kayserideki doktorda aynı seyleri söylerse bu doktoruma devam edip yaz tatilini sakin kafayla evimde gecirecem beni kimseyle muhattap etmee lütfen dedim tamam dedi sınavlarıma agırlık verecem hepiniz ailem gibi oldunuz elbette görüsmeye devam edecez ama kendimi listede görmek istemedim kötü hissediyorm sürekli olacakmı olmayacakmı diye kafa yormak istemiyorm hayırlısıyla dua edin cok gec olamdan hersey yoluna girsin rabbim gönlünüze göre versn ara ara haberdar ederim tamemen gitmiyorm yanı sagolun iyiki varsınz

canım benim bebeğimde böyleydi. ultrason uzmanı haftada 5 gün kırmızı et önerdi. ama köfte kıyma değil. 20.haftada 100 bebekte sondan 8. bebekken 24. haftada 33. bebek oldu. doktorum baska hiçbir besinin bebeği bu denli geliştirmeyeceğini söyledi. doğruymuş....tavsiye ederim. ben kırmızı eti asla yemezdim o güne dek.

Merhaba arkadaşlar

Dayanamadım vın aldırdım eşime. Yalnız elimde serum var diye tek elle yazıyorum...Geçmişi okudum yazacağım. Hepinize dua ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

Merhaba arkadaşlar

Dayanamadım vın aldırdım eşime. Yalnız elimde serum var diye tek elle yazıyorum...Geçmişi okudum yazacağım. Hepinize dua ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

senden haber almak süper :) vın aldırmakla iyi etmişsin senden haber alalım arada sırada iyi bak kendine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…