Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kızlar herkezde bir durumlr var ama benim pek vaktim yok hidenisko rabbim gönlüne göre versin insallah kanama normaldır cünkü bendede yerlesme kanaması olmustu:KK14: duyaydın canım cok gecmiş olsn insaallah sende hamilesindr:KK16: eylülgülü canım sende takma gün aşırı dene insaallah hamile kalırsn:KK16: tuubaaacım beni listeden cıkarırsan sevinirm bana bu liste ugurlı gelmedi bu aralar denesemde hamile kalamıcam:KK14: sizden sonkez bir yardım istiyorm chnbnın dedigi dogru cıktı bugün doktora gittim gecen 24.5 sınırda cıkan prolaktin hormonu bugün 44.7 olarak cok yüksek cıktı uzun yorucu ve zor günler beni bekliyo önce hormonun normale gelmesini sonra adet olamayı sonrada yumurtlama takibi yapılmasını beklicem hormonun dengeye ne zaman girecegi ne zaman adet olacagım belli degil yumurtluyomuyum zaten o hiç belli degil zaten bu hormon yüksekken hamilede kalınmazmıs yumurtlamada olmazmıs bütün dengem alt üst oldu rabbim beterinden korusn elbette sorunun bilinmesi ve caresi var cok şükür ama bu hormon zaten stresten yükseliyo kafamı toparlamadn hamile kalamıcam burada fadik in miydi birininde prolaktin hormonu yüksek cıkmıstı bilgisi olanlar paylasırsa cok sevinirim artık cocuk fikrini bir müddet aklımdan cıkaracam belki bu siteye bile giremem hakkınızı helal edin gercektn hepinz birbirinzden degerlisinz rabbim hepinizn gönlüne göre versn insallah dileyen herkez gec olmadn hamile kalır benide dualarınzda untmazsanz cok mutlu olurm bu kadar sık olmasada tabi girmeye calısacam hakkınızı helal edin
canım benimde önce sınırdaydı sonrada sınırı geçmişti...
ama bunun için sakın üzülme benim prolaktinim sadece bir ayda düşmüştü...
ben dostinex diye bir ilaç kullanmıştım bu ilacıda haftada 2 kere yarım olarak sadece 1 ay kullandım...
bir ayda düşmeseydi 1 ay daha kullanacakrtım ama gerek kalmadı...

canım bende bir ara burdan ayrılmıştım bir süre herşeyden uzak kalmak istyedim...
bana iyi gelmişti sende biraz farklı şeylere takıl sonra aramıza güzel haberlerle dönersin inş...

Kızlar bugün ovulasyon testini tekrarladım kullanma klavuzunda 2.çizgi ilk cizgiyle aynı ton veya daha koyü olması gerekir yazıyor dün 2.çizgi ilk çizgiye cok yakın ama daha açıktır bugün koyukascagni düşündüm ama daha açık 2. Çizgi çıktı dunkunden de açık ne şimdi bu bilen varmı yumurtlamam yarım mı kaldı bittimi anlamadım bisey
canım ben o testlerden çok kullandım çoğu zaman tam kırmızı olmuyor...
yumurtlama en koyu olduğu zaman kabul et...
zaten ondan sonrada renk açılmaya başlıyor...

kızlar bende ılk hamılelıqımı 7 aylık yapdım 1kq 400 qr erken doqum oldu 2 aya yakın kuvozde kaldı hasdaneden cıkdıqında kılosu 2 kq 140 qrmdı sımdı oqlum 5 yasında delıkanlı oldu ılk zamanlar cok zor oluyo bakımı falan ama sonradan toparlanıyolar cabucak sımdı 2. hamıleliqım 30 hafdalık ıns bundada erken doqum olmaz aminnnmn.... :KK49:

Durumumu anlatayım önce. Evde bulantılarla mücadele ediyordum biliyorsunuz serumlarla.
7 Mayısta kontrolüm vardı muayene oldum dr me İstanbula gideceğim ama Arda bey acaba seklaj yapacak mı takip ederiz demişti dedim. O da yapması lazım rahim ağzı uzunluğu 3 cm dedi. Ben başladım ağlamaya. 4. 9 du 2 hafta önce hep yatuyordum nasıl olur iki gündür biraz dolaştım ondan mıdır dedim. Dr de yok dedi. Biraz bekle karşısında kadın doğumcu arkadaşı var tekrar ölçelim dedi. Ben de dışarı .çıktım stres içinde bekliyordum birden yoğun bir sıcaklık hissettim. Elimi pantolonuma götürdüm elim kan içinde kalmış. Hemen dr nin yanına daldım muayene olan kadını indirdi ultrasonla baktı tekrar. Ben hıçkırarak ağlıyordum bu sefer bir şey olmasın diye. Hemen yatış yapıldı o arada lavaboya gittim çamaşırım kan içinde ve koca bir pıhtı. Öğle arasıydı o arada annem geldi ben hıçkırıklar içinde ne olur biri gelsin diye bağırıyordum lavaboda ayağa bile kalkmadan . Ebe geldi bebek değil korkma dedi. Yattım hemşireler damar yolu bulamadı alt kattan bir abi vardı onu çağırttım o buldu. Hemen proluton vuruldu. Serum takıldı endol verdiler. 2 gün sonra kesildi çok şükür. Şu an tedbiren yatıyorum bulantılar için seruma ilaç katılıyor. Azaltıyor tabi. Şükür bu günlerime...

canım benim bebeğimde böyleydi. ultrason uzmanı haftada 5 gün kırmızı et önerdi. ama köfte kıyma değil. 20.haftada 100 bebekte sondan 8. bebekken 24. haftada 33. bebek oldu. doktorum baska hiçbir besinin bebeği bu denli geliştirmeyeceğini söyledi. doğruymuş....tavsiye ederim. ben kırmızı eti asla yemezdim o güne dek.
tavsiyen için sağol arkadaşım...kırmızı et tüketmeye çalışıyorum ama pişmesi çabuk ve kolay olduğu için kıymayı daha çok tüketiyordum...
bundan sonra daha dikkat edeceğim inş...

kızlar bende ılk hamılelıqımı 7 aylık yapdım 1kq 400 qr erken doqum oldu 2 aya yakın kuvozde kaldı hasdaneden cıkdıqında kılosu 2 kq 140 qrmdı sımdı oqlum 5 yasında delıkanlı oldu ılk zamanlar cok zor oluyo bakımı falan ama sonradan toparlanıyolar cabucak sımdı 2. hamıleliqım 30 hafdalık ıns bundada erken doqum olmaz aminnnmn.... :KK49:

maşallah oğlunuza rabbim sağlıklı uzun ömürler versin...
inş bu yavrunuzu sağlıcakla zamanında kucaklarsınız...

Fadik sağ olasın canım. İnşallah senin için de çok güzel olacak her şey. Canım sen de haklı olarak kaygılanıyorsun. İnşallah sorunsuz olur her şey...

Eylül gülü canım benim de öyle hiç daha koyu olamadı kontrole yakın oldu Fadikin dediği doğru... İnşallah güzel haberler verirsin bu ay...

Efulim ruhsal çalkalanmalar normal canım. Sen nasıl rahat edeceksen. Tubanın dediği gibi burası bağımlılık yapıyor. Ben hiç kopamadım...

Hidenisko çok sevindim ben de inşallah yerleşme lekesidir. Arda Beyi sormuşsun. Ben 30 mayısa randevu aldım 12artı 3 olacak o zaman.Ben memnun kaldım canım bir kez gittim ben gerçi ama arkasından çok telefonla iletişim kurduk. Özel sigortan var mı senin?

İsoves Arda bey bu ilgi için ücret alıyor mu diye sormuşsun canım. Ben hastanedeyken kendisi, Amerikadaydı Tolga Beyle buradaki drmi yönlendirdi. İlaçlar hususunda. Sonra Amerikadan mail atmış. Bunlardan sebep ücret ödemedim canım. Ben bir kez gitmiştim bundan sonra İstanbulda takibime devam edeceğim.

Regrete inşallah güzel çıkar sonucun.

Paşam bebişiniz hayırlı olsun. Seni de taktir ediyorum kilolarından kurtuluyorsun. maşallah...

Duyaydın geçmiş olsun. Umarım hamilesindir.

Sezenciğim sağ olasın.

Melike yaz arasıra..

Ozey ben de 7 ay sonunda ikna edebilmiştim uzun zaman itiraf etmedi bir gece ben çok üzüldüm ben çocuk istiyorum dedim. O da ben o gece suyun geldiğinde Allahım daha doğmasın haykırışlarını unutamıyorum demişti. Bir de bebeğimizin cenaze namazı kılındı. Eşim ve hoca yıkamışlar eşim kendi eliyle defnetti bu onda da travma yarattı. Eşler içine atıyor ben de kardeş için uğraşıyorum biliyorsun. İnşallah olur hepimizin.

Tuba çizelgeyi hala sürdürüyorsun maşallah sana.

Yeni bir arkadak 24 artı 3 te kaybetmiş bebeğini. Allah sabırlar versin...

Firdevs, canım inşallah zamanlı doğar bebişin.

Unuttuğum var mı?

Durumumu anlatayım önce. Evde bulantılarla mücadele ediyordum biliyorsunuz serumlarla.
7 Mayısta kontrolüm vardı muayene oldum dr me İstanbula gideceğim ama Arda bey acaba seklaj yapacak mı takip ederiz demişti dedim. O da yapması lazım rahim ağzı uzunluğu 3 cm dedi. Ben başladım ağlamaya. 4. 9 du 2 hafta önce hep yatuyordum nasıl olur iki gündür biraz dolaştım ondan mıdır dedim. Dr de yok dedi. Biraz bekle karşısında kadın doğumcu arkadaşı var tekrar ölçelim dedi. Ben de dışarı .çıktım stres içinde bekliyordum birden yoğun bir sıcaklık hissettim. Elimi pantolonuma götürdüm elim kan içinde kalmış. Hemen dr nin yanına daldım muayene olan kadını indirdi ultrasonla baktı tekrar. Ben hıçkırarak ağlıyordum bu sefer bir şey olmasın diye. Hemen yatış yapıldı o arada lavaboya gittim çamaşırım kan içinde ve koca bir pıhtı. Öğle arasıydı o arada annem geldi ben hıçkırıklar içinde ne olur biri gelsin diye bağırıyordum lavaboda ayağa bile kalkmadan . Ebe geldi bebek değil korkma dedi. Yattım hemşireler damar yolu bulamadı alt kattan bir abi vardı onu çağırttım o buldu. Hemen proluton vuruldu. Serum takıldı endol verdiler. 2 gün sonra kesildi çok şükür. Şu an tedbiren yatıyorum bulantılar için seruma ilaç katılıyor. Azaltıyor tabi. Şükür bu günlerime...

canım ya, okurken bile ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum, çoookk geçmiş olsun,
bebişimiz sağ salim gelir inşallah

kızlar bend ebugun tekrar test yaptırdım değeriminin artıp artmadığını görmek için 181,68 olmuş, 3 günde 29 dan 182 te çıkmış
bu iyiye işaret değil mi
yani artık doya doya hamileyim diyebilir miyim???

Son düzenleme:
26 mayıs cmt.si günüde ben gidicem arda beye randevu aldım bakalım :KK19:
özel sigortam var, acıbadem sigorta
ama doğum+ annelikle ilgili tüm masraflar yani serklaj falan hepsine 3000 tl ayırmış

canım ya, okurken bile ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum, çoookk geçmiş olsun,

kızlar bend ebugun tekrar test yaptırdım değeriminin artıp artmadığını görmek için 181,68 olmuş, 3 günde 29 dan 182 te çıkmış
bu iyiye işaret değil mi
inşallah Allah tamamına erdirsin..

çok geçmiş olsun..neden kanama olmuş ki..inşallah bulantın da biter yakında..
bu tramvaları atlatmanın en iyi yolu içimizdeki bu mucizelerin sahibinin Allah olduğunu..ancak Allahın ona yaşam verip koruyacağını bizim sadece acizane elinden geleni yapmaya çalışan emanetçiler olduğumuzu idrak etmek..ben her vesvese edişimde artık o senin değil diyorum kendime..ince bir çizgideyiz işte..senin için de inşallah sıkıntılı günlerin hayırlara çıkar..

fadik sağ olasın canım. Inşallah senin için de çok güzel olacak her şey. Canım sen de haklı olarak kaygılanıyorsun. Inşallah sorunsuz olur her şey...

Eylül gülü canım benim de öyle hiç daha koyu olamadı kontrole yakın oldu fadikin dediği doğru... Inşallah güzel haberler verirsin bu ay...

Efulim ruhsal çalkalanmalar normal canım. Sen nasıl rahat edeceksen. Tubanın dediği gibi burası bağımlılık yapıyor. Ben hiç kopamadım...

Hidenisko çok sevindim ben de inşallah yerleşme lekesidir. Arda beyi sormuşsun. Ben 30 mayısa randevu aldım 12artı 3 olacak o zaman.ben memnun kaldım canım bir kez gittim ben gerçi ama arkasından çok telefonla iletişim kurduk. özel sigortan var mı senin?

Isoves arda bey bu ilgi için ücret alıyor mu diye sormuşsun canım. Ben hastanedeyken kendisi, amerikadaydı tolga beyle buradaki drmi yönlendirdi. Ilaçlar hususunda. Sonra amerikadan mail atmış. Bunlardan sebep ücret ödemedim canım. Ben bir kez gitmiştim bundan sonra istanbulda takibime devam edeceğim.

Regrete inşallah güzel çıkar sonucun.

Paşam bebişiniz hayırlı olsun. Seni de taktir ediyorum kilolarından kurtuluyorsun. Maşallah...

Duyaydın geçmiş olsun. Umarım hamilesindir.

Sezenciğim sağ olasın.

Melike yaz arasıra..

Ozey ben de 7 ay sonunda ikna edebilmiştim uzun zaman itiraf etmedi bir gece ben çok üzüldüm ben çocuk istiyorum dedim. O da ben o gece suyun geldiğinde allahım daha doğmasın haykırışlarını unutamıyorum demişti. Bir de bebeğimizin cenaze namazı kılındı. Eşim ve hoca yıkamışlar eşim kendi eliyle defnetti bu onda da travma yarattı. Eşler içine atıyor ben de kardeş için uğraşıyorum biliyorsun. Inşallah olur hepimizin.

Tuba çizelgeyi hala sürdürüyorsun maşallah sana.

Yeni bir arkadak 24 artı 3 te kaybetmiş bebeğini. Allah sabırlar versin...

Firdevs, canım inşallah zamanlı doğar bebişin.

Unuttuğum var mı?
canım senin adına çok sevindim inan ama bize stres yaramıyo galiba:KK14::KK14:bu arada tartıldım gecen 85 galdimde adetime 2 gün var heryerim şişti onu anlamadım ben:44::44:işşallah herşey yolunda giderde bu yüregimiz gene yanmaz bu arada allah razı olsun çok güzel bir bebegimiz var pek dadlu hala olmak çok güzel bir duygu:KK16::KK16:
:KK34::KK34::KK34:hadi güzel haberlerini bekliyorum bizleri söyle tanıyor doktor allah yardımcın olsun inan hiç pişman olmuceksin test edip onaylandı bebem:KK9::KK9:

Allah bebeğini sana ve babasına, oğluna da kardeşini bağışlasın inşallah ve bir daha böyle korkutmasın..yaşadığın stres anlatılamaz çok belli atlatmışsındır inşallah

bu iyiye işaret değil mi

bence diyebilirsin yaa :) hadi hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin, dış gebelikte değerler yavaş yükseliyor bence o yerleşme kanamasıydı ayy çok sevindim darısı başıma ve tüm isteyenlere sağlıkla..amin

canım senin adına çok sevindim inan ama bize stres yaramıyo galiba:KK14::KK14:bu arada tartıldım gecen 85 galdimde adetime 2 gün var heryerim şişti onu anlamadım ben:44::44:işşallah herşey yolunda giderde bu yüregimiz gene yanmaz bu arada allah razı olsun çok güzel bir bebegimiz var pek dadlu hala olmak çok güzel bir duygu:KK16::KK16:

:KK34::KK34::KK34:hadi güzel haberlerini bekliyorum bizleri söyle tanıyor doktor allah yardımcın olsun inan hiç pişman olmuceksin test edip onaylandı bebem:KK9::KK9:

Sanırım 10 dakika önce bir şeyim yoktu birden kısalmayı duyunca geldi kan. Şimdi kolum şişmiş, yeniden damar yolu açılacak. Bir posta ağlıyorum önce. iNŞALLAH ÇABUK BULURLAR...

çok geçmiş olsun..neden kanama olmuş ki..inşallah bulantın da biter yakında..
bu tramvaları atlatmanın en iyi yolu içimizdeki bu mucizelerin sahibinin Allah olduğunu..ancak Allahın ona yaşam verip koruyacağını bizim sadece acizane elinden geleni yapmaya çalışan emanetçiler olduğumuzu idrak etmek..ben her vesvese edişimde artık o senin değil diyorum kendime..ince bir çizgideyiz işte..senin için de inşallah sıkıntılı günlerin hayırlara çıkar..

Haklısın canım. Zorlukla karşılaşınca o an birden şoka giriyorum, her zaman kontrollüyümdür kontrolümü kaybediyorum. Haklısın...

Allah bebeğini sana ve babasına, oğluna da kardeşini bağışlasın inşallah ve bir daha böyle korkutmasın..yaşadığın stres anlatılamaz çok belli atlatmışsındır inşallah

bence diyebilirsin yaa :) hadi hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin, dış gebelikte değerler yavaş yükseliyor bence o yerleşme kanamasıydı ayy çok sevindim darısı başıma ve tüm isteyenlere sağlıkla..amin

Amin canım. Çok şükür...

bu iyiye işaret değil mi

Çok sağ ol canım. Maşallah değerin güzel...

özel sigortam var, acıbadem sigorta
ama doğum+ annelikle ilgili tüm masraflar yani serklaj falan hepsine 3000 tl ayırmış

Canım bayağı muayene indirimi yapılıyor. Benimki Allianz...Ama 3000 her şeye yetmez keşke yetseydi...

Canım seni burada görmek cok guzel saatlerdir yazmaya çalışıyorum olmuyor nette problem var sanırım cok korkmussun ama normal okurken hissettim o korkuyu ama cok şükür ikinizde iyisiniz Rabbim korusun bebeğini...
Sen o testi kullanırken hamile kaldın dımı?o gün biraz paniklerim ama ovulasyon topiklerini dolaştım icim rahatladı bu günleri değerlendirdik gerisi Allahtan artık

Paşamın chnb nin Selami var dersem şaşırip kalır herhalde :)))
İsimler net değil henüz kafamda malesef bu konuda iyi degilmdir :)))

Amiiiiiiiiinnn

Son düzenleme:
selam kizlar daha once 22haftalik serklajim olmasina ragmen dogum yaptim simdi 12haftada 41mm olculdu tekrar bakilacak acaba neyapmaliyim tedbir amacli attirmammi gerek...

chnb iyi olmana cok sevindim,zor basladi hamileligin zor devam ediyor,insallah bundan sonrasi sorunsuz olur.Aslinda muhim olan sonunun guzel olmasi,bu yolda yasanan her olumsuzluk hemen unutulacak.Allahim sana da hepimize de sag saglim ve zamaninda dogumlar yapmayi nasip etsin insallah,dualarim hepimiz icin.

hidennishko kan degerlerinin yukselmesi cok sevindirici,insallah hic bir sorun olmayacak :nazar:

melegim ve askim serklaja ragmen dogum oldu demissin,sebebi ne dediler,suyun mu geldi,sancilari mi durduramadilar nasil oldu .Allah sabir versin ve kimseye evlat acisi yasatmasin insallah,bu seferki gebeliginde de buyuk ihtimal dikis atilir ama buna yine de doktorunla birlkte karar vereceksiniz.Allah yardimcin olsun,gelismeleri bizimle de paylas.

X