Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar,
dakika bir gol bir, bugun çok hafif kahverengi lekelenmem başladı
doktorumu aradım, progestoron tahlili yaptır beni ara dedi,
ben sehir dısındayım doktorum istanbulda
tahlil sonucunu öğren beni ara dedi,

dış gebelik olabilir dedi, azıcık moralim bozuldu,
hiç böyle birsey yasadınız mı?

birde ben şu anda acıbadem kadıköy harika bodur a gidiyorum
ama hamileliğimi arda lembet takip etsin istiyorum, burda chnb ve birkaç kişi gidiyor diye hatırlıyordum
nasıl yorumlar, ilgisi , yaklaşımı

bildigim şekermi şeker adam gibi adam tavsiye ederim bebem pazartesi 11 ordayım ben sanada tavsiye ederim yerleşme kanamasıdır o bebem bended olmuştu canını sıkma sen ialçları düzgün al yerisi yaradana kalmış

ya nasıl bir pozitif yazı o öyle, içimde güller açtı birden :))
yerleşme kanamasıdır dese içim rahat edecekti, dış gebelik falan dedi moralim bozuldu.

birde arda bey hakkında sana bir kaç soru sorsam :))
özelden mi atayım buraya mı yazayım?

canım ister öazelime yaz ister buruya ama çalıştıgım yerden olsun olurmubenim şimdilik çıkmam lazım ev işlerini halletem laızm sonra bir lare giri seve seve cevaplarım seni

canım öncelikle yerleşme kanamasıdır deyip içimizi ferah tutalım ama oldu ki dış gebelik,yakın zamanda ablam geçirmişti kolay bir süreç değil çok şükür şuanda iyi ancak şimdiden de moral bozmaya gerek yok daha kesinleşen birşey yok çünküm,sen sadece ağrın sızın(çok şiddetli) ve kusma gibi şeylere uyanık ol,ha bi de kendini yorma (dış gebelik de olsa normal de olsa biliyorsun her dr bunu söylüyor) inşallah hayırlı haberini verirsin canım

ben de dün acillik oldum maalesef bağırsak enfeksiyonu dedi doktor,ee ama hamile olma ihtimalim var dedim reglime gün var,ee o sayılmaz daha gecikme olmamış ki tıbben hamile saymayız biz seni dedi,çok kötü olduğum için ilaç verdi serumla,doğanın kanunuymuş eğer aldığım ilaç zarar vermişse bebeğe ölürmüş ve ben adet kanamamı görürmüşüm yok bebek yaşar da ben hamile olduğumu öğrenirsem bu da ilacın bebeğe zarar vermediği anlamına gelirmiş (ya hep ya hiç yasası diyorlar) kısmet,sanırım bu ay da olmayacak

Canım arkadaşım takipteyim seni...sadece sana bakmak için giriyorum...
Rabbim sağlıkla kucaklamanı nasip etsin yavrunu...
dualarımdasın

canım korkma biseyin yoktur inş:) bende yasadım aynı seyleri doktor diş gebelık olabılır dedı 2 saat sonra aldıgım kanda gebelık testının artısını gorunce normal gebelık dedı :) sonucta her gebelıkte dıs gebelık rıskı vardır icini ferah tut canm:)

canım çok geçmiş olsun o nasıl bişey deneme tahtasımısın sen kaç gun kaldı regline bence bi kan testi yaptır

canım sen bebeğini kucağına sağ salim alacaksın seni takip ediyorum bana ümit oluyorsun... hiç stres yapma üniversite hastanesine gitsen ne olacak ki... bence kendini hiç yorma bende acaba ilaçların etkisi olabilirmi diye düşünmeye başladım... benim eşimin yengesinin 5 hafta geriydi bebeği, başka tanıdığımın 3 hafta minik doğdular ama topaç gibi ikisininde kucağında maşallah... Darısı başıma ALLLLLLLLAAAHHHHIMMMMMMMMMMMMM...
STRES DAHA KÖTÜ ETKİLİYOR... O YÜZDEN BENCE SABRET BİRAZCIK TATLIM.... SEN EN RİSKLİ HAFTALARDA SABRETTİN KÖTÜ DÜŞÜNMEDİN ŞİMDİ HİÇ DÜŞÜNME..... EN FAZLA 1 AY SONRA 3 KİŞİLİK BİR AİLE OLACAKSIN...

kızlarrr ben kürtaj olalı 42 gün oldu adet olmadım... Stres yapmaya başladım... 15 haftalık düşük olmuştu. Internette 4-6 hafta diyor geçti ama...
bide ben erken doğum yapmıştım ondan 2 ay sonra adet olmuştum...
60 günü geçmişti ama o 22 haftalıktı. Bu 15 haftalık daha erken olmam gerekmiyormuyum. Sizce doktora ne zaman gideyim...

canım için rahat edicekse hemen git derim ben en azından kafandaki soru işaretlerini gideririsin

KIZLAR BAKIN NE BULDUM PIRTILAŞMA İÇİN NELER YAZIYO

Trombofili:

İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
Düşüklere
Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
Plasentanın erken ayrılmasına
Erken doğuma
Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
Tromboflebite (vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına)

Kızlar bugün ovulasyon testini tekrarladım kullanma klavuzunda 2.çizgi ilk cizgiyle aynı ton veya daha koyü olması gerekir yazıyor dün 2.çizgi ilk çizgiye cok yakın ama daha açıktır bugün koyukascagni düşündüm ama daha açık 2. Çizgi çıktı dunkunden de açık ne şimdi bu bilen varmı yumurtlamam yarım mı kaldı bittimi anlamadım bisey

7 haftalık hamileyim...seklaj için doktor önerilerinize ihtiyacım var kızlarrrr...istanbul anadolu yakası olursa iyi olur.....

Arkadaslar inanamıyorum labaratuar uzmanı 3 haftalık hamile oldugumu söyledi , 29 çıktı degerim, 2-3 gün sonra yenileyelim tahlili dedi , şoktayım!
tebrik ederim hidennisko,Allah zamaninda ve saglicakla kucagina almayi kismet etsin insallah!

bir cok hamileligin basinda lekelenme oluyor ki senin daha reglin bile gecikmedi ve yerlesme kanamasi olma ihtimali cok yuksek.bence hic bir sorun yok,yine de dis gebelik ciddi bir durum oldugu icin isi sansa birakmak olmaz,2 gun sonra kan degerini yeniden olctur ve takipte ol,Allah yardimcimiz olsun insallah!

ANNE ve BEBEKLERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin------------------------01.07.2010----------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde---------------------2010-------------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
Güldenaz----------------kız-------------------------------------------------------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız-------------------------------------------------------------var
Ayer82------------------erkek-------------------------------------21.04.2011-------------var
Özlem-------------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina----------------------------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53--------------------------------------------------------------------------var
Bermel------------------erkek---------------------------------------------------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
girl85---------------------------------------------------------------------------var
sinannuray-------------erkek------------------------------04.06.2012--------------------var
Fadik----------------------------------------------------------------------------var
melikee--------------------------------------------------------------------------var
arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
chnb--------------------------------------------------08.12.2012----------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
hidennisko------------------
duyaydin-------------------
NarMik---------------------
efulim46--------------------
eylülgülü-------------------
Regrete---------------------:97:
jorjet-----------------------:97:
paşam3405------------------:86:
gurbetciii--------------------:97:

hidennisko tahlil sonucunun kesinleşmesini beklemek istedim sonra hemen hamilelere eklerim ve inşallah aksi bir durum olmaz çook sevindim senin adına hayırlı olsun

Doktor Tavsiyelerimiz

Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Takip Eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan Dr: doç.dr. Arda Lembet
Takip Eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: hamile
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
Adı: Nursin
Sonuç: sezeryan doğum
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Ali Gedikbaş
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan Dr: op.dr. Akif Alkan
Takip Eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Adı: girl85
Serklajı Yapan Dr: dr. Musa Yılmaz
Takip Eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Sonuç: sezeryan doğum
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan Dr: Tuğrul Abacıoğlu
Takip Eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)

canım önce sağlık tabiki kendini iyi hissedersen gidersin kan vermeye eger varsa bebeğin Allah korusun onu hakkında hayırlısı olsun

amin canım,bugün okula da gidemedim öğleden sonra sağlık ocağına gidicem test isterim bakalım,ben de bu ay ovulasyon testi denemiştim benim de sadece 1 gün control çizgisiyle aynı koyulukta çıkmıştı açıkçası bu ovulasyon testlerini ben de pek iyi anlayamadım,en iyisi adet bitti mi gün aşırı ilişki ama eşler de bi tuhaf,bizimki evlenmeden önce pek meraklısıydı şimdi hep yorgun kendimi sapık gibi hissediyordum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…