• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahat mı batıyor, haklı mıyım abartıyor muyum?

littleemom

beginner mom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2024
226
175
18
Selamlar kızlar,
Burada çok konu okuyorum kayınailelerle ilgili bazılarını görünce ben hiç de bir şey yaşamamışım diyorum bazılarını görünce de tetikleniyorum ee madem ben de fikir alayım. 😬

Eşimle çok uzun süredir tanışıyoruz, 1.5 yıldır da evliyiz bir de bebişimiz oldu. Nişanlanmamızla başlayan bazı gözüme batan olayla olmaya başladı. İlk önce düğün salonu konusunda anlaşamadık kv ile o kendi istediği salonda yapılmasını istedi bense oradan nefret ediyordum resmen istemedim kv ile değil ama eşimle tartıştım istemiyorum diye sonuç düğünüm orada oldu sjsjjs.

Sonrasında ev bakma sürecine girdik kiralık bakıyorduk satın almak aklımızda yoktu derken abisi ve annesi arabayı satıp bize ev almayı teklif etti yalan yok ben arabasız kalmak istemedim zor olacaktı çünkü düğünde ne kadar takı gelecek araba almaya yetecek mi bilemiyordum derken biz ev bakmaya başladık tabi armutun sapı üzümün çöpü derken abisi sunduğumuz evlerin hiçbirini beğenmedi zaten araba da çok da istediğimiz evi alacak miktarda değildi ama eşim olsun ev evdir diyordu alalım sonra değerlenir kafasındaydı ki haklı da çıktı. Sonra abisi evi alalım altınları bana verirsiniz düğünden sonra demeye başladı, eşim reddetti olur mu öyle şey diye ben de dedim ben ev istemiyorum. Sonra piyasaya göre çok ucuza bi kiralık ev bulduk abisi buna da taş koydu onun yüzünden daha yüksek kiralı saçma sapan bi eve taşındık ev alma fikri de böylece bitti.

Abisi neden karışıyor derseniz, o sırada ortak iş yapma durumları vardı babalarını yeni kaybetmişlerdi kendisini babasının yerine koymuştu eşimdeki duygusallıktan faydalandılar.

Daha sonra arabayı satmaya karar verdiler altın alalım düğüne kadar daha değerlenir vs oldu araba satıldı ben eşime dedim ki sen kendi payını al bi araba alalım bak zor olacak düğün dernek ev taşıma vs arabasız olmaz. Ki zaten arabasız zorlanmaya başlamıştık. Konuştu ailesiyle kendi payını değil de daha az miktarını vermeyi kabul ettiler ben de madem ortaklaşa olsun dedim nişanda takılan ve biriktirdiğim altınları verdim 2. el bi araba aldık kendimize. Aradan iki gün geçti parayla altın yapacak abisi onda fazla para olduğu için ve o da nişanlısının desteğiyle kendine sıfır araba aldı 😬 eşime de şey dedi ev vs alınırsa birimizde sıfır araba olsun karlı olur. Sonra kendi düğünü oldu ve evi o aldı tabi nişanlısından destek aldı ona bir şey diyemem onun benden çok birikimi vardı. Ama o araba satılınca yine eşimin kalan payı verilmedi ve o para eriyor gün geçtikçe TL olduğu için. Farklı bi mal varlıkları var eğer o satılırsa biz ev alacak kadar para alacağız oradan ama o da satılırsa çünkü orası ortaklı ne zaman satılacağı belli değil önümüzü göremiyoruz yani.

Abisi arabayı satınca bizim araba bi anda ortak mal oldu, her yere bizim arabayla gidilip gelinmeye başlandı. Şehiriçi şehırdışı gerekli gereksiz farketmez her şey. Kardeşi evlendi evden çeyizi gidecek bizim arabada taşınıyor biz kamyon tuttuk siz de tutun yani. Bu durum benim çok hoşuma gitmiyor. Belki abartıyorum bilmiyorum ama 2 kardeşin evi oldu bizim varımız yokumuz bi araba ve hor kullanılıyor bu canımı sıkıyor. Kız kardeşi her gün annesine gidiyor evlendiğinden beri eşi vardiyalı çalşıyor gece vardiyasında olduğunda eşim her akşam gidip kız kardeşini gidip annesinden alıp getiriyor bir olur iki olur tamam ama bu resmen bi düzen oldu eşime güveniyorlar yani.

Ekleme: ay bunu nasıl unuturum hahshs daha kırkım çıkmamış lohusayım bir akşam kv geldi oturmaya ben de tabi o sıralar günüm günümü tutmuyor yorgun oluyorum bebekle ilgileniyorum sürekli oturuyoruz öyle bi anda gelin benimle hiç sohbet etmiyor konuşmuyor vs diye triplendi eve gitmek istemiş eşim götürdü sonra yolda nolduysa eşim eve gelince kavga ettik ki bunca yıldır en büyük kavgamızdı sonra tabi bin pişman oldu orası ayrı ama lohusalığın verdiği psikoljiyle de benim üzüntüden sütüm azaldı ve kesildi o günden sonra, bebeğimin ve benim hakkımı asla helal etmeyeceğim ona. Ki dua etsin ki ben yüzüne bakıyordum bebeğim günlerce yoğunbakımda kaldı bir kere gelmedi bir kere aramadı neymiş eşimi arıyormuş annem yanımdaymış peeehhh.

Daha aklıma yazdıkça gelen durumlar var fakat genel hatlarıyla böyle, belki buradan alacağım fikirler beni rahatlatır ya da offf ne abartmışsın diye bi azar yer kendime gelirim güler geçerim bu durumları shsjsjsj

Son düzenleme:
Valla beni de yaşarken basıyor dayanamadım artık anlatmam lazımdı bi yerde hsjsjs eşim beni ezdirmez arada bırakmaz ama onun böyle saflık etmesi sinirimi bozuyor
Eşiniz sizi ezdirmez de mevzu burda sadece siz değilsiniz ki anlattıklarınıza göre adam sizi bir güzel sömürüyor daha doğrusu bazı insanlar rabbena hep bana. İstekleri hiçbir zaman bitmiyor kardeş bile olsa o insanla belli bir süre sonra mesafeyi korumak gerekiyor. Yarın bir gün çocuğunuz olacak insan bebeğinin rızkının 1 kuruşuna bile başkası göz dikince çileden çıkıyor mesela.

Esiniz kaziklandiginin (size gore oyle anladigim kadariyla) farkinda mi?
Evet farkında ve çok pişman o zaman her dediklerini kabul ettiğine. Babamı yeni kaybettiğim için duygusallığımdan faydalandılar şimdi olsa yapmam diyor. Her şeylerine evet dediği için de şimdi bi hayır dediğinde trip atıp adamın huzurunu bozuyorlar.

Evet farkında ve çok pişman o zaman her dediklerini kabul ettiğine. Babamı yeni kaybettiğim için duygusallığımdan faydalandılar şimdi olsa yapmam diyor. Her şeylerine evet dediği için de şimdi bi hayır dediğinde trip atıp adamın huzurunu bozuyorlar.
Ee neden kiz kardesini tasiyip duruyormus o vakit? (Yeterince farkinda degil herhalde)

Hiçbir söz hakkınız yok gibi geldi bana cefasi size sefası onlarada oradaki abide nişanlıda baya akıllı .Size akılsız demiyorum onlar daha uyanık abinin eşi daha iyi konumda eşiniz değişmez hep hatalı kararlar almış hep sizi dikkate almamış er onların çocukları daha iyi yaşayacak bu durumda.Bilmem sizdeki eş benim saygı duyacağım biri olamazdı ben mal mülk konusunda çok takintiliyim benim olsun çok olsun bu elimde değil sevgi dediğin yanında bununla güzel benim için ben emegimide hakkimida eşe yada ailesine bırakmam evliliği bırakırım onu bırakmam karakter meselesi fakat siz bı isyan bayrakları konumuna gecmezseniz sizin elinizde yaşlılıkta yada ömür sonunda coluga çocuğa ne kalacak hayat zor

Eşiniz sizi ezdirmez de mevzu burda sadece siz değilsiniz ki anlattıklarınıza göre adam sizi bir güzel sömürüyor daha doğrusu bazı insanlar rabbena hep bana. İstekleri hiçbir zaman bitmiyor kardeş bile olsa o insanla belli bir süre sonra mesafeyi korumak gerekiyor. Yarın bir gün çocuğunuz olacak insan bebeğinin rızkının 1 kuruşuna bile başkası göz dikince çileden çıkıyor mesela.
Çocuğumuz oldu, ondan beri zaten çok şey değişti çok şükür ki. Benim eşimde şöyle bir şey var olay ilk yaşandığında farketmiyor aradan zaman geçiyor gelip sen haklıymışsın diyor ve onlardan bir adım geri çekiyor kendini. ben de bağırıp çağırıp huzursuzluk çıkarmak yerine kendi kendine aydınlanmasını bekliyorum belki doğru belki yanlış.

Saygı duymazdim lafını yanlış anlamayın ben kendim için söyledim benim için eşim malına mülküne sahip çıkacak üzerine ekleyecek öyle al onun dediği al bunun dediği yapmayacak önce biz refaha çıkacağız gerisini bilemem ben

Ee neden kiz kardesini tasiyip duruyormus o vakit? (Yeterince farkinda degil herhalde)
Eşime zamanla güncelleme geliyor diyelim 😬 bunun da saçmalık olduğunu farkedecek. Benim ikilimde kaldığım durum şu ses çıkarmalı mıyım yoksa her zaman olduğu gibi kendi farkına varıp geri çekilmesini mi beklemeliyim.

çok sevdiğim bir söz var ailesini boşayamamış erkekler evlenmesin..neden hep herkesin kaderi aynı ki..bir evlada çok emek veriliyor evet biz de büyütüyoruz ama onların da bir hayatı var yuvadan uçup gidince artık kısmen bize ait değiller paylaşma kavramını öğreniyoruz ama evladımızı paylaşmayı öğrenemiyoruz toplumca çok acı :( ben kız çocuklarına çok üzülürüm nerede görsem..çünkü gelecekte ki yaşayacakları hayat modeli belli..allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

Eşime zamanla güncelleme geliyor diyelim 😬 bunun da saçmalık olduğunu farkedecek. Benim ikilimde kaldığım durum şu ses çıkarmalı mıyım yoksa her zaman olduğu gibi kendi farkına varıp geri çekilmesini mi beklemeliyim.
Ya kavga edip karsi tarafi kiymete bindireceksiniz ya da esinize guncelleme gelmesini bekleyeceksiniz, bekleyin bakalim belki ust surum daha iyidir

Hiçbir söz hakkınız yok gibi geldi bana cefasi size sefası onlarada oradaki abide nişanlıda baya akıllı .Size akılsız demiyorum onlar daha uyanık abinin eşi daha iyi konumda eşiniz değişmez hep hatalı kararlar almış hep sizi dikkate almamış er onların çocukları daha iyi yaşayacak bu durumda.Bilmem sizdeki eş benim saygı duyacağım biri olamazdı ben mal mülk konusunda çok takintiliyim benim olsun çok olsun bu elimde değil sevgi dediğin yanında bununla güzel benim için ben emegimide hakkimida eşe yada ailesine bırakmam evliliği bırakırım onu bırakmam karakter meselesi fakat siz bı isyan bayrakları konumuna gecmezseniz sizin elinizde yaşlılıkta yada ömür sonunda coluga çocuğa ne kalacak hayat zor
Evet o kadar uyanıklar kii şok oluyorum gerçekten varyemezler tam olarak.
Saygı duymazdim lafını yanlış anlamayın ben kendim için söyledim benim için eşim malına mülküne sahip çıkacak üzerine ekleyecek öyle al onun dediği al bunun dediği yapmayacak önce biz refaha çıkacağız gerisini bilemem ben
Anlıyorum ne demek istediğinizi, açıkcası şimdi evlenince ve çocuk olunca insan mal mülkün kıymetini anlıyor ona neyi daha iyi yapabilirimin derdindeyim ben şu an.
Valla mal mülk gidince gelen aydınlanma ne işe yarar

Çocuğumuz oldu, ondan beri zaten çok şey değişti çok şükür ki. Benim eşimde şöyle bir şey var olay ilk yaşandığında farketmiyor aradan zaman geçiyor gelip sen haklıymışsın diyor ve onlardan bir adım geri çekiyor kendini. ben de bağırıp çağırıp huzursuzluk çıkarmak yerine kendi kendine aydınlanmasını bekliyorum belki doğru belki yanlış.
Ha ben daha düğün olmadı gibi anladım neden bilmiyorum:) hayırlı olsun umarım o keneden uzak kalabilirsiniz :)

Sizin hayatınızı neden hep abi ve anne yonlendiriyor, kendi aklınız yok mu🙄bundan sonra ne yapacaksanız kendiniz yapın, haber vermein, katıştırtmayın artık
Dediğim gibi anlattığım olayların çoğu nişanlılık döneminde yaşandı o dönem bana göre eşimin parası eşimin hakkıydı o yüzden dahil olmak istemedim. Aile yapıları biraz farklı babayı kaybedince abiyi baba yerine koymaya kalktılar hatta annesi bana dedi ki abi senin baban sayılır dedim yooo benim babam var Allaha şükür eşimin de babası vardı abisi abidir bana göre. ev alalım dediler tamam dedim olay düğün altınlarına gelince eşim zaten reddetti evi hemen. Sadece payını alma konusunda ketenpereye geldi abisinin pat diye sıfır araba aldığını duyunca şok oldu jsjsjsj. Hayatımızı yönlendirmiyorlar aslında sadece eşimi kullanmayı seviyorlar diyelim.

çok sevdiğim bir söz var ailesini boşayamamış erkekler evlenmesin..neden hep herkesin kaderi aynı ki..bir evlada çok emek veriliyor evet biz de büyütüyoruz ama onların da bir hayatı var yuvadan uçup gidince artık kısmen bize ait değiller paylaşma kavramını öğreniyoruz ama evladımızı paylaşmayı öğrenemiyoruz toplumca çok acı :( ben kız çocuklarına çok üzülürüm nerede görsem..çünkü gelecekte ki yaşayacakları hayat modeli belli..allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah
Evet önce aileyi boşayacaksın gerçekten. Bakıyorum benim ailem evlendiğimin farkında yerine göre davranıyorlar ama erkek ailelerinde nedense durum böyle olmuyor. Dediğiniz gibi herkes aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyor.

Back