- 27 Kasım 2017
- 181
- 47
- 98
- 28
- Konu Sahibi Tugbacanmn
-
Sinirden bi anda ağızdan çıkan aslında öyle denmek istenmeyen kötü niyetli olmayan bi cümleymiş başka bişeye sinirlenmiş o da öyle demişSiz verin o tepkiyi. Yüzleşin. Gözünüzün içine baka baka açıklasın ne demek istediğini.
Dinlemiyor gibi yapmış maalesefAyyy istenmeyen gelin olmak mesele değil de. Sizi savunmayan, dedikodunuzu dinleyen bir adamın karısı olmak daha kötü
Kocanız cevap veremiyor mu annesine sen nasıl karım hakkında böyle konuşursn diye öylece sizin hakkınızda utanmadan mesajlaşms
“bunu alacağımıza şişme bebek alsaydık madem daha çok işe yarardı”
Bunu söylebilme hakkı yok bence hiç kimseninanladım ağır olabilir de önemli değil
gerçi bana ağır da gelmedi ,
islevsiz filan gibi bir şey demek sizi öyle görüyor olabilir
nasıl gördüğünün bir önemi olmamalı bence
Üzgünüm ama gayette dinlemiş yani dinlemekten kastım annesinin sizin hakkınızda o terbiyesiz, seviyesiz konuşmalarına müsade etmiş. Bence siz önce bi eşinizle konuşun sert bı şekilde tabi, nasıl müsade edersin diye. belki oda annesine yansıtır da annesi hakkınızda konuşmaya cesaret etmez.Dinlemiyor gibi yapmış maalesef
Bugüne kadar umursamadan saygımı bozmadan ve asla kırıldığımı bile belli etmeden geldim asla bir dediğini iki etmedim ama memnun edemedim ve bu sözü duydum normalde başkasının sözlerini önemseyecek biri değilim ama birikti işteİlişki yerine kv'ye odaklı kadınların evlilikleri mutsuz olur. Seni sevmesi gerektiğini düşünmüyorum. Senin de bunu önemsemeni anlayamam. Kocanın annesiyle dedikodu yapması sorun ama. Sen boş ver kv ne düşünüyor, kocan neden kestirip atmıyor konuyu, sorun o. İzin vermesin yorum yapmasına, sormasın fikrini kimsenin, dinlemesin de.
İyice sarar bana :d yine de bi tarafım yapmak istedi…Yapılacak şey belli aslında.
Bir gün eşiniz yokken aradığında aba altından sopa göstermek.
Çok iyi konuşun telefonda, sonra "aaa anne ne geldi aklıma benim bir arkadaşımın kaynanası geline böyle yapıyordu. Kaza geçirdi, kocası da senelerce dinlemiş annesinin yaptıklarını. Almadı annesini, erkek değil mi vefasız oluyorlar. Bakmadılar tek kaldı hastanede günlerce, sonra öldü" falan gibi gereksiz dram ve ders içeren bir hikaye anlatın.
Anlayacaktır.
Sonra gidip eşinize söyleyecek. Ama sizin öyle bir arkadaşınız yok, öyle bir şey anlatmadınız. Eşinize de diyeceksiniz ki "annen o kadar laf etti şimdi de iftira mi atıyor?"
Yatırım tavsiyesi değil.
dediğimi ısrarla anlamıyorsunuz her neyseBunu söylebilme hakkı yok bence hiç kimsenin
Tam olarak içimi okuyan mesaj buydu…O lafı ona yedirmeyen, her şeye rağmen öyle terbiyesiz bir kadınla iyi geçinmeni isteyen kocayı kapının önüne koymadığınız için bu muameleyi hak ediyorsunuz maalesef, ağlamaya devam.
Bir kadının oğluyla konuşacağı şey var, konuşamayacağı şey var. Şişme bebeğin işlevini düşündüğümüzde kocanızın da mezhebinin geniş olduğu kanısına varıyor insan. Ailece edepsizler.
Aaaaa lütfen oğlu manken gibi yakışıklı kendisi de adriana limaydı gençliğinde hatta aşçıydı bile yani ben kimim ki elinde işi yok( hemşireyim) yemek bilmez (her yemeği ve tatlıyı yapabilirim) temizlik bilmez pasaklı (aşırı titizim sadece bazen dağınık olabiliyorum) bir insanım yani oğluna yakışır mı böyle gelin sen deeeee :d bayılıyorum ben ona ama işte onun gibi olamam ondan öğüt veriyo bana :dSizin hakkınizda böyle konuşmasına kocanız nasıl izin veriyor. Kayinvalideniz terbiyesiz,eğitimsiz biri. Kocanız, anasıyla sizin hakkınizda mesajlaşmaya utanmıyor mu ! Bu adama çocuk yapmayın sakin. Bu adamdan bir cacık olmaz.Sakin bunları kafaya takıp modunu düşürme, istediği bu zaten...inadına gül ve kendi bildiğini yap. Laf altında da kalma derim. Begenmiyormuş,siz ona bayiliyorsunuz sanki peh :)
Eskiden öyleydim bazen özlüyor insanKv yada bir başkası, kim olduğu hiç onemli degil. Eger haddini aşıp terbiyesizlik yapiyorsa bildirin haddini. Terbiyesizlige göz yuman kocanizsa ona da dersini verin. Yeni hayat mottom bu. Hak edene hak ettiğini vermek. Çünkü ben değersiz değilim. Iyi hissettiriyor. Tavsiye ederim
Kesinlikle çok doğru ben kendi annemle o kadar görüşmüyorum her bir cümlenizi takdir ediyorum sadece söylediğim gibi bazı şeyler birikiyor sabırlı bir insan değilim maalesef ya da fazla umursuyorum bazenKayınvalidemin beni isteyip istememesi veya beğenmemesi benim umursadığım şeyler listesinde baya alt sıralarda olurdu heralde.
Beni günde 3-5 kere arayan kim olursa olsun açmam. Annemle farklı şehirlerdeyiz, çocuğum olana kadar hergün konuşmazdık. Şimdi de onu görmek için arıyor
Burdaki esas nokta eşinizin tavrı. Annesiyle bu muhabbetlere girmesi çok saçma. Bir söyledi dinledi iki söyledi dinledi. Bir yerden sonra 'Anne yeter tamam artık bu konuyu konuşmayalım uzatmayalım. Beğenmiyorsan iletişim kurma ' demesi gerekiyor.
Ayrıca da sizin kayınvalidenizle aranıza mesafe koyma isteğinize eşinizin karışma hakkı yok. Kesmekten bahsetmiyorum. Küsmek durumları zorlaştırır. Ama eşinizin annesi ile her görüştüğünde siz de görüşmek zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?