Partnerimle yaklaşık 3 yıldır ilişkimiz var ve birlikte yaşıyoruz. İlişkimizin başından beri özel alan diye bir şeyimiz olmadı. Telefon şifrelerimizi biliyorduk, birbirimizin mesajlarına giriyorduk ve işlerine karışıyorduk. Aslında bunun doğru bir şey olmadığını biliyordum ama o bu davranışları o kadar çok yaptı ki, ben de onun gibi oldum.
Dün yemek yüzünden tartıştık. Yemeği hazırladım, iki kez çağırdım “Gel yemek yiyelim” diye ama o hâlâ telefonuna dalmıştı ve beni duymadı. Sonunda masayı hazırladım, geldi ve ona “Kiminle mesajlaşıyordun?” dedim. İlk başta “Kimseyle” dedi. Sonra “Seni mesajlaşırken gördüm” dedim. “Birçok kişiyle” diye cevap verdi. “Sürekli beni kontrol etmenden bıktım” dedi.
Ben de ona şöyle dedim: “Eğer durum tam tersi olsaydı ve sen bana bu soruyu sorsaydın, ben böyle cevap verseydim yine bu kadar sakin mi olurdun?” O da “Yemek yemiyorum” dedi, odaya girdi ve kapıyı kilitledi. Ben de kapıya vurmaya başladım ve bağırdım. Bana “Bin kere söyledim, bağırma” dedi. Ben de “Aklımı rahatlatmıyorsun, tabii ki bağırıyorum” dedim. O da “Sana ne, hesap vermek istemiyorum” dedi.
Telefonunun şifresini değiştirdi ve sorularıma bile cevap vermiyor. Hep öyle bir şey yapıyor ki, ben suçlu oluyorum ve özür dilemek zorunda kalıyorum. Sonunda da şöyle dedi: “Bu evin kirasını ben ödüyorum. Evimde bağırmaya hakkın yok. Bu son olsun.”
Ben en sonunda özür diledim ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Kendimi suçlu hissediyorum ama nedenini bilmiyorum. Sizce yanlış olan kişi ben miyim?