Evcil hayvanı olan birine sor Dyson’ı, yangında ilk kurtaracağım şey
Hayriye Hanım peki siz burada müsbet yorum yapanların hepsinin hemşolarla evlendiğini bir sizin iyi seçim yaptığınızı mı sanıyorsunuz?
Verdiğiniz örnekler bile bizim evlilik vs bekarlık hayat tarzının aynı olmadığını kanıtlıyor çünkü:
1) yemek yapmak zaten aslında sizin varoluş amacınız olamaz, kocanız tost yemek istemiyorsa kendisi yapabilir, zeytinyağlı menü istememesi bir lütuf değildir.
2) evi temizleyip bulaşık yıkamak da sizin göreviniz olmak zorunda değildir, eline sağlık demesini yine bir lütuf görmeniz bile çok acıklı. Kendimi bırakıp size üzülücem.
3) Akşam kendisi oyun oynarken sizin ayrı odada takılabilmenize çok sevindim, yoksa baya polis arayabilirdik.
Ben size ve diğer arkadaşlara başka örnek vereyim, aslında bu kadar zor değil;
Kafanız akşam esti, sosyal medyada gördüğünüz bir görüntüye çok bozuldunuz, akşam yatağınızdan kalktınız, haber vermeden çat diye kapıyı açıp çıkıp birkaç saat gezebilir misiniz mesela? Ya da ortak bütçenizden tamamen kendi keyfinize göre yüklü bir alışveriş yapabilir misiniz? Eşinizin annesinden nefret ettiniz ama ortada bariz bir şey yok, sırf canınız istemiyor diye bayram ziyaretine gitmiyorum diyebilir misiniz? Yani evliliğin getirdiği bir konfor alanı var, bunu sevenler de var ama toplumsal & ortak hayat rolleri de var. Zaten bundan evleniliyor.
Ben hiç anlamadım ya bu saçma agresyon neden, velev ki saçma bir şaka yapmış, nedir kaç gündür bu tantana? Kendisi genç bir arkadaşımız, insanın evlilik gibi bir kararı alırken kafası karışmıyorsa asıl o zaman kendine dönüp bir baksın. herkes eviliği yaşatma derneği başkanı mıdır nedir?