• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuğumla, ikinci evlilik fikri?

Yok uzerime alinmadim :) sadece yanlis buldum ve dile getirdim bunu
Tabi adami en iyi taniyan sizsiniz ama benim genel olarak gozlemledigim adamlar bu sureci daha iyi idare ediyor , kafinlar beceremiyor
Burda acilan o kadar cok konu var ki , kocalarinin ilk esten olan cocuklariyla sorun yasayan kadinlar vs.. adamlar daha basarili cocuk konusunda bence :)
Kesinlikle katılıyorum, ben kendime bu konuda güvenemem mesela.
Bir de şu var; ki sanıyorum beni en çok bu korkutuyor, şuan eş adayının bi çocuğu yok, ama çocukları çok sevdiğini idda ediyor (bilemiyorum) yarın bigün benden bi çocuğu olduğunda, gerçek bir şekilde babalık duygusunu tattığında ya diğer çocuklarımı eskisi kadar kabullenemezse gibi bir korku var.Belkide yersiz bilmiyorum ama bu beni korkutuyor açıkçası.
Mesela siz de ortak çocuğunuz olduğunda, eski eşinizden olan oğlunuzla diyaloğunda bir değişim oldu mu?

Ve zaten 14 yıllık evliliği boyunca baba olmayı istememiş, halende illaki çocuk istiyorum gibi bir güdüsü yok..
Bu konuyu konuştuğumuzda "senden bir çocuğum olmasını çok isterim ama tam çocuklarını büyütüp rahata ermişken bu istek sana haksızlık olur gibi geliyor" diyor.
Ben de yapı olarak 3. bir çocuğu kaldıramayacağımı dile getiriyorum zaten.

Bir de şu var; ki sanıyorum beni en çok bu korkutuyor, şuan eş adayının bi çocuğu yok, ama çocukları çok sevdiğini idda ediyor (bilemiyorum) yarın bigün benden bi çocuğu olduğunda, gerçek bir şekilde babalık duygusunu tattığında ya diğer çocuklarımı eskisi kadar kabullenemezse gibi bir korku var.Belkide yersiz bilmiyorum ama bu beni korkutuyor açıkçası.
Mesela siz de ortak çocuğunuz olduğunda, eski eşinizden olan oğlunuzla diyaloğunda bir değişim oldu mu?

Ve zaten 14 yıllık evliliği boyunca baba olmayı istememiş, halende illaki çocuk istiyorum gibi bir güdüsü yok..
Bu konuyu konuştuğumuzda "senden bir çocuğum olmasını çok isterim ama tam çocuklarını büyütüp rahata ermişken bu istek sana haksızlık olur gibi geliyor" diyor.
En cok korktugum seydi
Hamileyken icim icimi yedi , birgun pat diye sordum
Bebek dogunca oglumu daha mi az seveceksin dedim , saskin saskin suratima bakip sacmalama allah askina o benim de oglum nasil ayirt edebilirim evlatlarimi birbirinden dedi , sadece kiz oldugu icin obur 2 danadan daha kiymetli olacak benim icin dedi :)
Gercekten bebek dogdultan sonra esim ogluma daha cok ilgi gostermeye basladi , sanirim o da haksizlik yapmaktan , ayrim yapmaktan korkuyor
Oglumla arasi cok iyidir cok sukur , haftada bir erkek erkege icmeye bile gidiyorlar :) tabi oglan gazoz iciyor ama boyle bir muhabbetlerinin olmasi beni cok mutlu ediyor

Yanlış anlamayın lütfen, belkide 14 yıllık evlilikte çocukları olmamış olabilir. Tabiki istememişde olabilirler. Ama ben sanmıyorum ya, bir erkek sevdiği kadınsan illaki çocuk ister. Yani üremeyle ilgili problemi de olabilir. Sağlık herkesin başına gelir. Sizde zaten çocuk düşünmediğiniz için aslında iyi. Ancak eski eşiniz evlenirse o da çocuk yapmasın... Imm.. Nasıl desem bu biraz bencilce. Yani boşandıktan sonra evlilik dahilinde olmadan bile çocuk yapabilir. Başka çocuğu olursa sizin çocuklarınızına zaman ayıramayacağı konusunda endişeniz var. Ama yollar ayrıldıktan sonra zaten aynı evde yaşayan anne baba gibi olmaz ki durum

Bana çok acele ve erken alınmış bir karar gibi geldi.
2 küçük çocukla birde yeni evlilik yani bilemedim bu kadar mükemmel biri ise neden aldatilir vs..
Bu kadar güvenmeyin derim....

Sizi alintiladim kusura bakmayin , aldatmakla ilgili yorum yapan herkesi saskinlikla okudum

Yapilan yorumlara gore Aldatilan her kadin suclu , mukemmel degil , hatali , o yuzden aldatiliyor oyle mi?

Aldatmak insanin karaktersizligiyle ilgilidir , kadini erkegi yok bunun , erkek aldatinca donup kadina hata sende mi diyoruz? O zaman erkek aldatilinca neden hata sende diyoruz

Gercektrn cok saskinim bu minvalde okudugum yorumlara

Eşimin kuzeni saha önce hiç evlilik yapmış biri değil iken 2 çocuklu bir bayanla evlendi. Çocuklarbaba diyor ve o da baba gibi davranıyor.sonra ortak kızları da oldu ama sorun oldu mu onu bilmiyorum.

Babalık yapıyor mu eski eşiniz orayı atlamışsınız ama babalık yapmıyorsa baba diyebilirler. Yaşları da küçük zaten.

Gerçekten bu kadar iyi biriyse kaçırmayın bile ☺️

Tabi ki ayranı üfleyerek için siz yine de...

Merhaba, ben de çocukların açısından bir yanıt vermek istiyorum. Babamı ben 3 yaşımdayken kaybettik annem de o zaman 25 yaşında gencecik kadın. Ben kız çocuğu olmama rağmen annemi aşırı kıskanıyordum ve kimseyle görüşmesin istiyordum ta ki şu an hala evli olduğu eşiyle tanışana kadar. En baştan bana arkadaşım gibi yaklaştı, haftada bir iki beni sinemaya, bowlinge götürür, anneme çiçek yolladığında bana da yollardı. 2-3 görüşmeden sonra anne bununla evlen demiştim Kendisi gerçekten mükemmel biridir 2 tane de kardeşim oldu ve benim için öz babamdan inanın hiçbir farkı yok bir gün kalbimi kırdığı olmamıştır kardeşlerimden çok beni düşünür. Çocukken evde geceleri çok korkardım ya hırsız girerse vs evde erkek yok diye hiç uyuyamazdım annem evlendikten sonra bi baba figürü olmasıyla bu korkularım da geçti. Baştan beri iyi ki de evlenmişler diyorum, geçen sene yurtdışına taşındım eğitimim için o olmazsa gidemezdim mesela annem yalnız kalmasın diye. O yüzden eş adayına güveniyorsanız ve seviyorsanız kesinlikle evlenin derim nacizane :)

Boşandım, biri 3 biri 4,5 yaşında iki de oğlum var geçmiş evliliğimden.
Vurmalı, kırmalı bitmedi evliliğim aksine yürümeyeceğini ve mutlu olmadığıma net karar verdiğim gün çocuklarımı alıp çıktım hayatından.
Bu kararı verene kadar çok düşündüm, çok sabrettim düzelmesi için de elimden geleni yaptım sanıyorum bundan sebep o kapıyı kapattığım günden bugüne kadar eski eşimin (halen devam eden) dön ısrarlarına hiç kulak asmadım.Belki bi şans verseydim toparlanabilirdik bilmiyorum ama güvenimi geçmişte o kadar kırmıştı ki, böyle bir riski göze alamadım.
Boşanmaya kesin kararlı olduğum için, blöflük bi durum olmadığı için kendime ve çocuklarıma bi hayat kurmuştum artık, kuyruğunu indirdiğinde, gururu bi kenara bıraktığında gerçekten herşey için çok geçti.
İlk ayrıldığımda "eşek gibi döneceksin babaevinde 2 çocukla yapamazsın,beni boşayamazsın sen" diyen adam boşandıktan sonra ayaklarıma kapanmaya başladı, hala ısrarları devam ediyor.

Bunlardan bağımsız olarak apayrı bi konu var kafamı karıştıran;
Bi kaç ay önce bi proje için bir araya geldiğim, hemen hemen aynı tarihlerde eşlerimizden boşandığımız, üst düzey bi memurla tanıştım.Zekası ve bakış açısı, projeyi sahiplenişi falan bende gizli bir hayranlık uyandırdı, uzun bir zaman birlikte aynı iş üzerinde çalıştık ve çok da güzel bir iş çıkardık ortaya.
Zaman içerisinde bana karşı olan ilgisini belli etmeye başladı.
Ben de boş olmadığım için ilgisine karşılık verdim ve şuan maaşallahlık bir ilişkimiz var.
14 senelik bir evlilik yapmış ve bu evlilikten çocuğu olmamış.
İşi, çevresi, ailesi gerçekten çok nüfuzlu insanlar.
Herşeyi konuşabildiğim, paylaşabildiğim, akıl alabildiğim en önemlisi empati gücü çok yüksek ve gayet anlayışlı biri ve bunlar beni çok cezbediyor.
Elebette birbirimizi tanıyabilmek için çok fazla zamana ihtiyacımız var ama çok kuvvetli bir şekilde evlenmeyi istiyor, çocuklarımın evlenmemeiz durumunda etkilenmemesi için daha şimdiden pedagoglarla görüşüyor, planlar yapıyor vs.
Ben böyle şeylere gerçekten alışkın değilim, eski eşimle iletişim problemimiz o kadar üst düzeydeydiki, bu yaşadıklarım gerçek olamazmış, bi hayalin ruyanın içindeymişim, bi erkek bu kadar ruha dokunamaz, bu kadar halden anlayamaz, bu kadar değerli hissettiremez diye düşünüyorum çoğu zaman.

Velhasılı, olası bir evlilik kararında çocuklarıma nasıl yaklaşmam gerektiğini, onlara durumu nasıl anlatacağımı bilemiyorum.(çocuklarımın ikisi de henüz çok küçükler)
Yaşadığım olaylar (boşanmak) onların seçimi olmadığı halde bizim yaptığımız hataların ceremesini zaten hayatları boyunca çekecekler, bu yüzden bir hata daha yapmak istemiyorum.

İkinci evlilik yapmak, çocuklu bir kadın için doğru mu?
Bunu nasıl yapabilirim, eski eş muhtemelen duruma aydığında çirkinleşecektir, çocuklarımı bana silah olarak kullanacaktır, onları bu süreçten an az hasarla nasıl çıkarabilirim.
Çocuklar yeni ebeveynine (abi mi? baba mı? buna çocuklarım karar verecek) alışabilecekler mi?
Beni dışlarlar mı? suçlarlar mı?
Milyonlarca soru..
Çok korkuyorum çocuklarımın olumsuz olarak zerre kadar etkilenmesinden.
Daha önce yaşayan, çocuklarıyla ikinci evliliğini yaşayan hemcinslerimden tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Teşekkür ederim şimdiden, fikirleriniz için.

Edit: hemen evlenmek gibi bir fikrim yok arkadaşlar, böyle bir kararı alabilmem için en az 2 yıla ihtiyacım var zaten.
Bence bu adama gerçekten güveniyor aile olabileceğine inanıyorsan 2 yıl asla bekleme.. ortam o kadar kötü ki maddi açıdan da kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun bak dene çocuklarınla iyi anlaşıyor mu bir arada olun çocukların ne derse abi, baba onları özgür Bırak omlarda iyiyi kötüyü bilirler adam iyi biri olarak devam ederse. Çocukların olabilir ama seviyor güveniyor aile babası olacak diyorsan sende şans ver erteleme

Hiç sorun yaşadınız mı aynı eve girdikten sonra panikprenses panikprenses nasıl zorluklar yaşadınız, ne kadar sürede adapte olabildiniz.
Bahseder misin biraz?
Boşandıktan sonra kızımla çok huzurlu bir hayatımız vardı hep beraberdik aktivitemiz hiç bitmezdi.Sonra esimle tanistırdı arkadaşlarım cabuk alıştık kızımda bende.Sanırım ikimizinde huzura sakin birine ihtiyacımız vardı.Eşim çok sakin çok uyumlu.Hic zor olmadı ama inan bana ilk evliligim bir faciaydı başıma gelmeyen kalmadı kızımı da yıprattık.Şimdiki hayatım eski kötü günlerimin mükafatıdır belkide deyip şükrediyorum.Ufak tefek sorunlar olur muhakkak ama sizinde şöyle yürekten sevilmeye saygıya ihtiyacınız yok mu sanki.Alışır çocuklar karar verdiğinizde birlikte vakit geçirirsiniz hersey daha kolay olur.Çocuklar bizlerden daha olgun olabiliyorlar zaman zaman.

Çocuk bu herşey diybilir ama Lütfen baba demesinler... Onların babaları var çok şükür. Abi çok daha hoş olur bence. Eski eşinizide sıçratmamış olursunuz.

Yok hayir onun oglunun sorunlari cok basitti , beni yipratmadi , o sadece beni kabullenmeyip cildirtmak icin tonla sey denedi ama ben cildirmayip guler tuzle davranmaya devam edince alisti bize :) cok sukur ondan yana hic sorunum yok

Yukarda yazmaya usendigim bir tatil animiz var onu anlatiyim bari o zaman ne demek istedigimi anlayacaksiniz :)

Ben ve oglum hersene bas basa tatile giderdik ve ikimizin de keyif aldigi , alisik oldugu bir rutin vardi , oglum havuz sever ben deniz , o yuzden oglene kadar havuz kenarinda takilirdik ogleden sonra deniz kenarinda
Neyse evlendik ilk yaz tatile gittik ucumuz , tabi esim deniz sevdigimi biliyor , sabah kahvaltiya iniyoruz oglan hemen havuza kosuyor , esim denize diye tutturuyor , ikisi d3 bana bakiyor , ben salak gibi ikisine bakiyorum cunku ikisini de kirmak istemiyorum , bu yuzden buldugum cozum , yarim saat havuzda oglanla takilmak sonra 15 dk yuruyup yarim saat denizde esimle takilmak , tekrar 15 dk yuruyup havuza oglana gitmek oldu
3 gunun sonunda ben bitap dustum yorgunluktan , sinirlerim bozuldu , neyse eve donduk ama benim tatil kabus gibi gectigi icin alfim ikisini karsima konustum ya canima okudunuz boyle olmaz diye
Esim dedi ki , ben sirf sen deniz seviyorsun diye denize gitmek istedim
Oglum dedi ki , annecim sen deniz seviyorsun diye bide babamla bas basa kalin diye bende havuzda kalip seni bekledim
Tabi kahkaha attim bu duruma cunku ikisi de gayet iyi niyetli dusunerek beni perisan etmislerdi :)
Yani bu ve benzeri tonla sey yasaniyor ayni eve girince , bizim birbirimize adapte olmamiz bir seneyi buldu
Mesela baska ornek , ben oglumla yasarken aksam belli saatlerde tv onundu tabi bu esime tuhaf geliyordu , haber izleyelim dizi izleyel8m vs diyordu ama o saatler oglanin saatleri , arada kaliyodum
Yani aslinda kotu niyet olmayan , hayatin olagan akisi an seyler sorun yaratiyor alisana kadar , ortada sorun cozucu hep siz olacaksiniz ama brnce sizde o kapasitr var :)
Sizin eşiniz oğlunuzu çanta gibi kenarda duracak bişey sanmış herhalde. Çocukla beraber tatile gidiliyorsa ve çocuk havuz istiyorsa ilk havuza gidilecek doğal olarak, sonra deniz. Ve çocuk da bi birey olduğu için onun da tv saati olacak. Bunları bilmek için baba olmaya gerek yok.

Sizin eşiniz oğlunuzu çanta gibi kenarda duracak bişey sanmış herhalde. Çocukla beraber tatile gidiliyorsa ve çocuk havuz istiyorsa ilk havuza gidilecek doğal olarak, sonra deniz. Ve çocuk da bi birey olduğu için onun da tv saati olacak. Bunları bilmek için baba olmaya gerek yok.
Evet canta saniyor oglani
10 numara bir tespit olmus :)

Bozulmayın lütfen, eşinize sinir oldum sadece. Sonrasında herşeyi yoluna koymanıza iyi bir aile olabilmenize sevindim.
Polemige girip banlanmak istemiyorum
Konu sahibi ben degilim o yuzden bana yorum yapmayin lutfen
Sinir oldugunuz adama oglum ilk nisanlandigimiz gunden beri baba diyor , o adam oglum hasta oldugunda sabaha kadar uyumayip basinda bekler , onun cani cekti diye kalkar mutfaga girer yemek yapar
Anlattigim tatil ayrintisini da anlayamamissiniz , orda mevzu ucumuzun de birbirinden habersizce digerine karsi fedakarlik yapmasi vardi
Takdir edersiniz ki burda olaylarin bir kismini anlatabiliyoruz kimligimiz ifsa olmasin diye
Tekrar alintilamazsaniz sevinirim

inanın kucuk yaştayken evlenmesı daha dogru
bir yakınım var daha hamıleyken kocasından boşanmış , dogum yapmış ve çocuguna bakmış ,
yıllarca isteyen olmuş çocuk buyusun öyle demiş hep , sonra çocuk buyudu erkek biraz asi büyüdü , evlenmesinede izin vermedi annesinin , kadın 60 yaşına geldi halaa tek başına , dogru bir ınsansa küçük yaşta evlenmesi daha dogru
Ben yine de düşünmezdim. Bir evlilik yeterli illa tekrardan evlenmenin gereği Yok bence ortada Çocuklar varken tabi. İnsan kendi evladına yeri geliyor zor tahammül ediyor kadını istediğin kadar sev çocuklarını seveni ben görmedim, tek tük hikayeler olabilir ama benimseyeni görmedim üzgünüm, çocuk odaklı bakıyorum bu benim fikrim.

haha :KK48: bu da bir bakış açısı tabii, eski evliliğim çok kötü geçtiği için evliliği düşünenlere ban de aynı tepkileri veriyordum.
Fakat gerçekten hala nefes alan düzgün insan evlatları varmış, ben 30umdan sonra karşılaşabildim.

Kendinehas, yaşadıklarından ayrıntılar almak isterim eğer paylaşırsan çok memnun olurum.
İçimin kararması hiç önemli değil, ben doğruyu bulmaya çabalıyorum.
Doğru olan mutsuz olma ihtimaliyse çocuklarımın, geri adım atmak gibi lükslerim varken kullanmak isterim.
Ne kadar iyi olursa olsun erkek işte nasıl olalirki ütü yemek hizmetçilik yapmak istersen hayat senin
Kendi adıma çocuğum benim hassas noktam bir bakışı olursa bile o adamı yakarım kızım beni paylaşamaz onla yatıyorum ben şimdi onu bırakıp el adamıyla yatıyım

Çocuklu bir insanın evlenmesine gerek yok
Şahsen çocuğum benim işin çok önemli bir insanın hayata geliş amacı evlilik değil

Anlatım şekliniz ayakları yere basan, artıyı eksiyi görebildiğinizi düşündürdü.

Elbette önceki tecribenizden dolayı biraz daha ince eleyip sık dokursunuz, ama başınıza böyle bir talihsizlik geldi ve iki çocuklusunuz o yüzden evlenemezsiniz diye bir şey yok.

Fikirlerine güvendiğiniz, insan sarrafı olan yakınlarınızla tanıştırıp fikirlerini alın bence çocuklarınızla tanıştırmadan.

Sonrasında olumlu olursa pedagogla kendiniz görüşüp adım adım ilerleyin.

Umarım mutlu olursunuz :)

Ne kadar iyi olursa olsun erkek işte nasıl olalirki ütü yemek hizmetçilik yapmak istersen hayat senin
Kendi adıma çocuğum benim hassas noktam bir bakışı olursa bile o adamı yakarım kızım beni paylaşamaz onla yatıyorum ben şimdi onu bırakıp el adamıyla yatıyım

Niye kızınızla yatıyorsunuz? Kızınızın babasıyla birlikte olsaydınız ondan da mı kıskanacaktı? Bu şekilde yanlış rol veriyor olabilirsiniz çocuğunuza.

Sizi alintiladim kusura bakmayin , aldatmakla ilgili yorum yapan herkesi saskinlikla okudum

Yapilan yorumlara gore Aldatilan her kadin suclu , mukemmel degil , hatali , o yuzden aldatiliyor oyle mi?

Aldatmak insanin karaktersizligiyle ilgilidir , kadini erkegi yok bunun , erkek aldatinca donup kadina hata sende mi diyoruz? O zaman erkek aldatilinca neden hata sende diyoruz

Gercektrn cok saskinim bu minvalde okudugum yorumlara
Aynen ya kadinin biri aldatildim dese erkegi yerin dibine sokarlar burdakiler. Kadin aldatinca vardir bi sebebi diyotlar cok tuhaf . Oyle seym i olur . Erkek ilgisizse kadin aldatmakta haklidirmi demek oluyo bu . O zaman kadin ilgisizse erkekte aldatabilir .burda agizlarina geleni saymazinlar

Back