Psikoloji öğrencileri, mezunları ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bazılarında oluyor bu. Geçenlerde bir ebe arkadaşta koridorda bağıra çağıra yürüyordu ‘ebelikte ayağa düştü ya ne diyeyim’ diye. Kimse mesleğinden memnun değil aynı zamanda herkesin mesleği bir başkasının başaramayacağı kadar zor :)
Bende çok defa duydum özellikle Avrupa’da ileri yaşlarda meslek değiştirmeleri. Gönlünüze göre olsun.

Anlıyorum. Diğer tüm sağlık grupları gibi hastane biraz payımıza düşen neyse o kısmına giriyor yani. Tekrar teşekkür ederim

Aynen öyle, tamamen hastanene bağlı bir durum. Benim önceki hastanem daha rahattı mesela, küçük şehir, yoğun değil vs. Daha az hasta vardı, çok çok daha az yoğundu. Eğitim araştırmalar çok yoğun oluyor mesela.

Bu psikologlardaki havayı anlayabilmiş değilim gerçekten, hanımefendi ben kendi arkadaşlarımdan yüksek lisans olması gerekliliğini duymuştum ama bölüm farkından dolayı çok ilgilenmemiştim, onlar biraz daha ilerleyebilmek için yüksek lisans, yabancı dil muhabbetine falan giriyorlardı. Yüksek Lisans yapmanız gerekse de gerekmese de azminiz olduktan sonra yapamayacağınız bölüm değil ki anladığım kadarıyla bu bölümü okursanız 3.bölümünüz olacak. Yani zaten belli bir başarınız var, hayırlısı olsun, başarılar dilerim :)

Siz psikolog musunuz?

Çalışma şartlarını bilemiyorumda isteyen istediğni okur zorluğundan kolaylığından akime ne okuyan karar verdikten sonra. Kolay değilse vazgeçebilir. Bu karar vereni bağlar. Okumak her yaşta güzeldir. İnsanlar üşendikleri için okumazlar. Ama okumayı sevenler için her yaş güzel. Bence hedefinizi belirleyin sırayla gerçekleştirin. Vazgeçmeyin. Hedefinizde yorulacak olanda zahmetini çekecek olanda sizsiniz meyvelerini toplayacak olanda

Ben sizi azimli ve istekli gördüm. İstedikten sonra neden olmasın. 57 yaşında irlandalı bir arkadaşım vardı, tarih okumak istemiş ama beklemediği bir anda ikiz bebeklerine hamile olduğunu öğrenince eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmış. Çocuklarını büyütüp evlendirdikten sonra, üniversiteye başlamış. Bununla da yetinmeyip, erasmus öğrenci değişim programı ile Fransa'ya gelmişti 1 yıllığına. O kadının azmine hayran kaldım. Sosyal medyadan takip ediyorum, lisans ve yüksek lisansı derece ile bitirdi. O yüzden destek yerine köstek olan insanları dinlemeyip, hayallerinizi gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa onu yapın.

Benim hemsirelik yapip ayni zamanda hukuk fakültesi okuyan iki arkadaşım oldu ve bu arkadaşlarimin ikinci universite okumalarini ve istedikleri alan konusundaki kararliliklarini hayranlikla anarım herzaman.Neden olmasın.Birileri(normal zeka ve üstü) bu alanı okuyor ve psikolog oluyorsa sizde kararlilikla gerekenleri yapip olabilirsiniz.Yaşla da okumanin ne alakasi var sanki yaş ilerledikce hicbir sey yapmamamiz gerekiyormuş gibi bir tutum var toplumumuzda ben buna karsıyim.Ya da birileri birsey yaparken zorlandı diye herkes zorlanacak gibi bir fikir çok yanliş.Bu genellemeler çok sıkıcı ve gereksiz.Basarilar dilerim.

Ben de 25 ten sonrası üniversite okunmaz’ı
hiçbir zaman anlamamışımdır. Kimyayı bitirip hemşireliğe başladığımda tüm kimyager arkadaşlarım saçmaladığımı düşünüyordu. Kimyagerler devlete 96-97 ile bir yahut iki kişi alınıyordu o yollarda. Hemen hemen hepsi bir fabrikada asgari ücretle kimyagerlik yapmaya başladı. Ben ise bir yandan çalıştım bir yandan okudum. Onlar hala şikayet ediyorlar. Ve farkettiler ki okurken hayat da durmuyor okuyan kişi de. Asıl mesleğim her zaman kimyagerlik olacaktır o ayrı, laboratuvar benim ilk aşkım. Ama neden insan hayatında bir kez aşık olsun ki :)

Bizi haberdar edin gelişmelerden.Bel ki bende gıpta etmenin ötesine geçer,kendi hayatım için adımlar atarim

Devlet hastanesinde çalışan "psikolog" arkadaşım var. yüksek lisansı yok.
şartlar değişebilir belki siz bitirene kadar ama kimya ve hemşirelik okumuş, çalışan bir insanın psikoloji okuyabileceğini gerekirse yüksek lisans da yapabileceğini düşünüyorum.

ama ben size "30 yaşında yaşlanmış bir hemşireyim" dediğiniz için kızdım!
30 yaş yaş mıdır yahu?

Psikoloji bölümü hakkında bilgim yok ama sizin konu sahibini anlamamakta ısrarcı olduğunuzu düşünüyorum.

Israrla ataması zor diyorsunuz. Fakat konu sahibi memur zaten. O yüzden çalışanlara müsamaha gösterilen okul bahsi geçmiş. Yani memurluğu bırakmayı düşünmüyor, dolayısıyla tekrar atanma derdi olmayacak.

hanımnefendi tebrik ederim eğer herkes sizin gibi kendini mutlu hissedeceği alanlar için çalışsa eminim daha mutlu olurduk ve trafikte beni solladın diye olay çıkmazdı mutlu olmak önemli

:) aslında o yaşlılık kelimesi hemşireliğe attığım bir taştı yaşlandırdı meslek beni ama açıklık getirme fırsatım olmadı bir havale vakası geldi o anda. Tekrar okuyunca yaşlandığımı düşündüğüm anlaşılıyor haklısınız. Bilakis çok dinç hissediyorum kendimi. Yeterli bilgiyi edinememiş olmak beni tek geren. Fakat sağolsun yardımcı olanlar oldu.
Belki de dediğiniz gibi yüksek lisans bile yapma şansım olur kimbilir.

Yaşlı demeyin yahu aynı yaştayız şimdi oldumu hiç:)) Valla bende ikinci üniversite okuyan biri olarak psikoloji okumak isterdim ikincide.Bana en uygun meslek diyebilirim.hemşirelikte güzel meslek ama zor şartları biliyorum.psikoloji güzel bi seçim olur.ben mühendisliği işle beraber götürüyorum memurum bitmek üzere son sınıfım.Bu kadar emek vermişken psikoloji niye okumadım ki diye sık sık düşünürüm. Belki üçüncüye artık:)) Lütfen okuyun olumsuz yorum yapan herkesi es geçin..lisans bittikten sonra gerek varsa eğer yüksek lisansıda yaparsınız niye negatif yorum yapıyor insanlar garip..bende odtü yü yazayımmı diye işyerinden bir arkadaşa fikrini sormuştum,öyle kolay değil canım kazanması kazanda görelim tarzı bişeyler zırvaladı odtü yü ikinci tercihe attım uğraşamam diye ve puanım yetmişti..sanki bu mübarek zeka sadece önceden o okula yada o bölüme girmiş vatandaşta var.Hani sende o kapasite varmı diyo yani bana..Var böyle arkadaşlar siz onları takmayın..tam gaz destekliyorum sizi.İnşallah kazanır okur ve ünvanınızı alırsınız.

hemşireliği küçümseyen insanlar var tabi toplumda.
bana biraz "yapamazsın" yorumları da öyle geldi.
hemşire değilim, tanıdıklarım, arkadaşlarım var.
lisans mezunları zorlu bir eğitimden geçiyor.
meslek de kolay değil.
insanla uğraşılan her meslek zordur ama manevi hazzı da çoktur.

açıkçası ben de psikolojiye çok ilgi duyuyorum.
ama lisans düzeyinde eğitim almak, o alanda çalışmak için kendimde güç bulamıyorum.
kendimizi geç tanıyoruz.
isteklerimiz, mutlu olacağımız alan, sektör nedir bilemeden liseden üniversiteden mezun oluyoruz.
sevdiği işi yapmak için uğraşan insanlara saygım çok..

Süpersiniz hem de işle beraber mühendislik okuyorsunuz. Bakın ben kimyayı şimdi okumaya kalksam imkanı yok bitiremezdim. Kazanması kolay atanması imkansızdır ama okuması tam bir ızdraptı. Belki kimya okuyan birileri görür de anlar beni. Kitapları harf harf içmiştik adeta. Ki mühendislik gen edebiyattan birkaç tık daha güçtür. Sizin gibileri görmek daha da gaz verecek bana emin olun :)

30undan sonra meslek/ünvan değiştirmeye karar verip Güzel Sanatlara hazırlanan biri de burada var, selamlar ^_^
Öncelikle size çok sinirlendiğimi bilmenizi isterim; 30 yaş yaşlı mı allasen? Aşkolsun, sakın bi daha duymiyim.
Umarım sene kaybetmeden kazanır olmak istediğiniz yere varırsınız; yaşı yok bu işlerin, takılmayın onlara.
Profesyonel hasta olarak -Devlet hastanesinde klinik psikolog şartı aranmıyor- bilgisini geçeyim , psikiyatr yönlendirmesi/teşhisiyle terapi için tedaviye destek psikoloji mezunları oluyor gördüğüm kadarıyla. Klinik psikologlar işin daha çok yatışlı tedavi kısmındalar.
İyi bir psikolog olmanız dileğiyle.

Evet hemşire olmadan önce bende aynını düşünürdüm maalesef. Dediğiniz gibi insan kendini çok geç keşfedebiliyor. Şu an başım çatlıyor gözlerimin altı mor. Ama acilde oğlundan dayak yiyip gözlerinin içine başından akan kanlar giren amcanın saatlerce ‘elimi bırakma kızım’ deyip deyip kendinden geçişini gördükçe bir nebze diniyor zonklamalar. Yine de birkaç yıl sonra benden bu kadar diyesim var işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…