Bazılarında oluyor bu. Geçenlerde bir ebe arkadaşta koridorda bağıra çağıra yürüyordu ‘ebelikte ayağa düştü ya ne diyeyim’ diye. Kimse mesleğinden memnun değil aynı zamanda herkesin mesleği bir başkasının başaramayacağı kadar zor :)Sozum meclisten disari ama psikoloji okuyan arkadaslarda neden bilinmez “ben yaptim sen yapamazsin” havasi var anlayamadigim.. 34 yasinda yazilimciyim ve psikolog olmak gibi bir idealim var, Istanbul un gozde universitesinden mezun psikolog bir arkadasima actim konuyu ilk soyledigi “sen yapamazsin” oldu ve kirk tane sey saydi ki yasim da bunlardan biriydi :) halbuki ben yurt disinda 55 yasinda tip okumaya baslayan hatun kisi biliyorum, ilginc..
Neyse konu sahibi ben destekliyorum, bence aklinda ne varsa onu hayatina koy.. kaldi ki yuksek lisans gerekse bile yapamazsin diye bir sey yok, gerekiyorsa onu da yaparsin yapanlar uzaydan dusmedi neticede.. hepi topu 4-5-6 seneni verirsin ama daha 30 larin bitmeden psikolog olmus olursun :)
Anlıyorum. Diğer tüm sağlık grupları gibi hastane biraz payımıza düşen neyse o kısmına giriyor yani. Tekrar teşekkür ederim
Kiminle görüştünüz bilmiyorum ama yanlış bilgi vermişler. İşte tam bu yüzden okuyacağınız okul hakkında iyi bilgi edinmeniz gerekiyor demiştim. Hocalarım odtü mezunuydu kimin daha sağlıklı bilgi verdiğini tekrar düşünün derim......
Merhaba,
30 yaşında yaşlanmış bir hemşireyim. Devlet hastanesinde çalışmaktayım. Uzun zamandır aklımda olan fikri gerçekleştirmek üzere bu yıl kolları sıvıyorum. Psikoloji bölümü için bu yıl sınava gireceğim. Çalışanlara müsamaha gösteren okullar biliyorum, özellikle onları yazacağım. Zaman öyle de geçiyor böyle de. Psikolojiyi bitirdikten sonra ünvan değiştirme sınavına girip aynı yerde psikolog olarak çalışmaya başlayacağım. Fakat bir de sizlere danışmak istiyorum. Devlet hastanelerinde çalışma şartlarınız, yoğunluğun sizi etkileme derecesi, mesleğin artıları ve eksileri nelerdir. Bilgisi olanlardan yorum alırsam memnun olacağım.
EvetSiz psikolog musunuz?
Pek tabii :)Bizi haberdar edin gelişmelerden.Bel ki bende gıpta etmenin ötesine geçer,kendi hayatım için adımlar atarim
Benim takıldığım ve sinirimin bozulduğu nokta ciddi anlamda bu bölümü okumak aşırı kolay bir durummuş rahatlığında yazmanız. Maddi manevi zor bir bölümdür psikoloji bu yüzden yazım tarzınızdan hoşlanmadım. Atar gider yapmadım biraz sert çıktım çünkü saygısız buldum yazımınızı dediğim gibi. Klinik psikolog olmadan hastanede çalışamazsınız onda bir anlaşalım ve ne yazık ki ataması zor bir meslek psikologluk.
:) aslında o yaşlılık kelimesi hemşireliğe attığım bir taştı yaşlandırdı meslek beni ama açıklık getirme fırsatım olmadı bir havale vakası geldi o anda. Tekrar okuyunca yaşlandığımı düşündüğüm anlaşılıyor haklısınız. Bilakis çok dinç hissediyorum kendimi. Yeterli bilgiyi edinememiş olmak beni tek geren. Fakat sağolsun yardımcı olanlar oldu.Devlet hastanesinde çalışan "psikolog" arkadaşım var. yüksek lisansı yok.
şartlar değişebilir belki siz bitirene kadar ama kimya ve hemşirelik okumuş, çalışan bir insanın psikoloji okuyabileceğini gerekirse yüksek lisans da yapabileceğini düşünüyorum.
ama ben size "30 yaşında yaşlanmış bir hemşireyim" dediğiniz için kızdım!
30 yaş yaş mıdır yahu?
hemşireliği küçümseyen insanlar var tabi toplumda.:) aslında o yaşlılık kelimesi hemşireliğe attığım bir taştı yaşlandırdı meslek beni ama açıklık getirme fırsatım olmadı bir havale vakası geldi o anda. Tekrar okuyunca yaşlandığımı düşündüğüm anlaşılıyor haklısınız. Bilakis çok dinç hissediyorum kendimi. Yeterli bilgiyi edinememiş olmak beni tek geren. Fakat sağolsun yardımcı olanlar oldu.
Belki de dediğiniz gibi yüksek lisans bile yapma şansım olur kimbilir.
Süpersiniz hem de işle beraber mühendislik okuyorsunuz. Bakın ben kimyayı şimdi okumaya kalksam imkanı yok bitiremezdim. Kazanması kolay atanması imkansızdır ama okuması tam bir ızdraptı. Belki kimya okuyan birileri görür de anlar beni. Kitapları harf harf içmiştik adeta. Ki mühendislik gen edebiyattan birkaç tık daha güçtür. Sizin gibileri görmek daha da gaz verecek bana emin olun :)Yaşlı demeyin yahu aynı yaştayız şimdi oldumu hiç:)) Valla bende ikinci üniversite okuyan biri olarak psikoloji okumak isterdim ikincide.Bana en uygun meslek diyebilirim.hemşirelikte güzel meslek ama zor şartları biliyorum.psikoloji güzel bi seçim olur.ben mühendisliği işle beraber götürüyorum memurum bitmek üzere son sınıfım.Bu kadar emek vermişken psikoloji niye okumadım ki diye sık sık düşünürüm. Belki üçüncüye artık:)) Lütfen okuyun olumsuz yorum yapan herkesi es geçin..lisans bittikten sonra gerek varsa eğer yüksek lisansıda yaparsınız niye negatif yorum yapıyor insanlar garip..bende odtü yü yazayımmı diye işyerinden bir arkadaşa fikrini sormuştum,öyle kolay değil canım kazanması kazanda görelim tarzı bişeyler zırvaladı odtü yü ikinci tercihe attım uğraşamam diye ve puanım yetmişti..sanki bu mübarek zeka sadece önceden o okula yada o bölüme girmiş vatandaşta var.Hani sende o kapasite varmı diyo yani bana..Var böyle arkadaşlar siz onları takmayın..tam gaz destekliyorum sizi.İnşallah kazanır okur ve ünvanınızı alırsınız.
Evet hemşire olmadan önce bende aynını düşünürdüm maalesef. Dediğiniz gibi insan kendini çok geç keşfedebiliyor. Şu an başım çatlıyor gözlerimin altı mor. Ama acilde oğlundan dayak yiyip gözlerinin içine başından akan kanlar giren amcanın saatlerce ‘elimi bırakma kızım’ deyip deyip kendinden geçişini gördükçe bir nebze diniyor zonklamalar. Yine de birkaç yıl sonra benden bu kadar diyesim var işte.hemşireliği küçümseyen insanlar var tabi toplumda.
bana biraz "yapamazsın" yorumları da öyle geldi.
hemşire değilim, tanıdıklarım, arkadaşlarım var.
lisans mezunları zorlu bir eğitimden geçiyor.
meslek de kolay değil.
insanla uğraşılan her meslek zordur ama manevi hazzı da çoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?