Psikoloji öğrencileri, mezunları ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şartlarınız uygunsa vazgeçmeyin ideallerinizden bende 30 lu yaşlardayım üniverste okumak istiyorum hemde çok ama bir çocuk var maddi durum ortada :KK43:

Biraz araştırdım devlet hastahanesinde pskiyatri var ilaç yazıp gönderiyor
Psikologda var fakat doğrudan randevu alınmıyor,psikiyatri yönlendiriyor,ssk var ise var diye biliyorum ücret ödemezsin.

Hanımlar,
sınava girsem mi, psikolog olsam mı diye sorulmamış, konu sahibesi kararını vermiş ve uygulayacak, soruya cevaba odaklanırsanız tartışma çıkmaz.

Konu sahibesi başarılar dilerim, umarım hedefinizi gerçekleştirirsiniz.

Teşekkür ederim çok incesiniz .

Psikoloji hakkında da yeterli araştırma yapmamış olduğunuz belli oluyor o halde. Öncelikle hastanede çalışmak için klinik psikolog olmanız şartı var devlet tarafından ünvan değiştirme sınavı ile aynı kurumda çalışamazsınız yani, psikolojiden mezun olduktan sonra 2 yıllık klinik psikolojide yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Bölümün getirisi kadar götürdükleri de fazla. Bölüm dersleri, bölüm içi seçmeliler, bölüm dışı seçmeliler bazen aşırı can sıkıcı oluyor. Okuyacağınız okul hakkında iyice bilgi almanız bölüm dersleri yeterli olan bir okulu tercih etmeniz gerekiyor. Yoksa hiç bir şey öğrenmeden mezun oluyorsunuz zaten. Psikolog denilince sadece hastanede çalışıyor diye düşünen bir milletiz ama çalışabileceğiniz tonla kurum var. Mezun olduktan sonra hemen çalışmaya başlamak istiyorsanız da kpss b grubundan gireceğiniz sınav ile devlet atamanızı yapıyor. Önce bunları net olarak bilin daha sonra çalışma temposuna ve artı eksilere takılın derim.

Yoo klinik psikolog olma şartı yok. Lisans mezunu arkadaşlarım Kpss'yle atanıp hastanelerde çalışmaya başladılar. Ben de psikologum. Terapi yapabilme için klinik psikolog olma şartı var.

Konu sahibi size gelince, dediğiniz kadar kolay olmayacaktır. Tam gün okuma şartı var zaten yani nasıl yetiştireceksiniz meslek devam ediyorken, onu geçtim ünvan değiştirme, başlama falan bunlar kolay şeyler değil. Okuyabilirsiniz ancak iyice araştırıp soruşturmadan atılmamanızı tavsiye ederim.

Yorumların hepsini okudum.Siz kendinize güvenmeseniz bu konuyu zaten açmazdınız o yüzden psikoloji bitirmeyi atomu parçalamak gibi lanse eden arkadaşa aldırmayın lütfen..
Bana da çoook yapamazsın edemezsin diyen olmuştu. 32’ye girmek üzereyim,bu sene üniversiteye başladım ve okuduğum bölüme birincilikle girdim,çocuklarım da var üstelik ve gayet güzel oldu..
Siz de söylemişsiniz,bu işin zorluğu,kasveti, tasası içindekini bağlar,insanlara ne oluyor anlamıyorum ben..
Tebrik ederim başarılar dilerim :KK9:

Son düzenleme:
hastanede çalışmak için klınık yuksek yapmanızza gerek yok . ben devlet memuruyum ve psikoloji mezunuyum . meslek yasamız maalesef yok.

Back
X