- 30 Ocak 2013
- 29.414
- 43.901
- 798
+1Psikoloji hakkında da yeterli araştırma yapmamış olduğunuz belli oluyor o halde. Öncelikle hastanede çalışmak için klinik psikolog olmanız şartı var devlet tarafından ünvan değiştirme sınavı ile aynı kurumda çalışamazsınız yani, psikolojiden mezun olduktan sonra 2 yıllık klinik psikolojide yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Bölümün getirisi kadar götürdükleri de fazla. Bölüm dersleri, bölüm içi seçmeliler, bölüm dışı seçmeliler bazen aşırı can sıkıcı oluyor. Okuyacağınız okul hakkında iyice bilgi almanız bölüm dersleri yeterli olan bir okulu tercih etmeniz gerekiyor. Yoksa hiç bir şey öğrenmeden mezun oluyorsunuz zaten. Psikolog denilince sadece hastanede çalışıyor diye düşünen bir milletiz ama çalışabileceğiniz tonla kurum var. Mezun olduktan sonra hemen çalışmaya başlamak istiyorsanız da kpss b grubundan gireceğiniz sınav ile devlet atamanızı yapıyor. Önce bunları net olarak bilin daha sonra çalışma temposuna ve artı eksilere takılın derim.
Umarım :)umarım bir gün bu hedefini gerçekleştirirsin konu sahibi
Zoru görmeden kolayın kolay olduğu fatkedilmiyor haklısınız. Bende aynını düşünüyorum.ya bir de..
şu anki durumu bilemiyorum iddia etmeyeceğim de..
50-60 puanlarla atanıyordu psikologlar en son 3-4 yıl öncesindeki bilgilerime göre.
üniversite sınavını kazanmak ve üniversite okumak 20-22 yaşındaki gençlere zor görünebilir.
mezun olduktan çalışma hayatına girdikten sonra insan anlıyor.
aslında öğrencilikte ne çok "boş zaman" olduğunu.
planlı olarak neler yapılabileceğini.
Mesleğimden önce insanım hanımefendi. Her insan gibi öfkelenebiliyorum. Yazılanların çok rahatça ve mesleğimin hafife alınarak saygısızlık seviyesinde yazıldığını düşündüğümü ve bundan rahatsız olduğum için sert çıktığımı konu sahibine daha önce yazmıştım. Burada herhangi bir ego söz konusu değil. Herkes kendi mesleğini sever benimser ve savunur elbette bunun hangi kısmı ego tam olarak?Maalesef mesleğiniz ile ilgili egonuz, mesleğinizin önüne geçmiş.
Devlet hastanesi düşündünüz veya denediniz mi? Ücretsiz olarak psikolojik destek alabilirsiniz :)Psikolog musunuz ? Öyle çok ihtiyacım var ki psikologa üctetler çok pahalı haftada 200 tl bir de her hafta gitmeliymişim başlarda
Biraz araştırdım devlet hastahanesinde pskiyatri var ilaç yazıp gönderiyorDevlet hastanesi düşündünüz veya denediniz mi? Ücretsiz olarak psikolojik destek alabilirsiniz :)
Henüz ülkemizin her yerinde olmasa da hastanelerde psikolog şartı getirilmişti diye biliyorum, çünkü psikiyatri ile psikoloji biraz daha farklı çalışıyor dediğiniz gibi her danışan için ilaca gerek olmuyorŞartlarınız uygunsa vazgeçmeyin ideallerinizden bende 30 lu yaşlardayım üniverste okumak istiyorum hemde çok ama bir çocuk var maddi durum ortada
Biraz araştırdım devlet hastahanesinde pskiyatri var ilaç yazıp gönderiyor
Merhaba,
30 yaşında yaşlanmış bir hemşireyim. Devlet hastanesinde çalışmaktayım. Uzun zamandır aklımda olan fikri gerçekleştirmek üzere bu yıl kolları sıvıyorum. Psikoloji bölümü için bu yıl sınava gireceğim. Çalışanlara müsamaha gösteren okullar biliyorum, özellikle onları yazacağım. Zaman öyle de geçiyor böyle de. Psikolojiyi bitirdikten sonra ünvan değiştirme sınavına girip aynı yerde psikolog olarak çalışmaya başlayacağım. Fakat bir de sizlere danışmak istiyorum. Devlet hastanelerinde çalışma şartlarınız, yoğunluğun sizi etkileme derecesi, mesleğin artıları ve eksileri nelerdir. Bilgisi olanlardan yorum alırsam memnun olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?