- 5 Temmuz 2015
- 2.245
- 5.854
- 158
Bazılarında oluyor bu. Geçenlerde bir ebe arkadaşta koridorda bağıra çağıra yürüyordu ‘ebelikte ayağa düştü ya ne diyeyim’ diye. Kimse mesleğinden memnun değil aynı zamanda herkesin mesleği bir başkasının başaramayacağı kadar zor :)Sozum meclisten disari ama psikoloji okuyan arkadaslarda neden bilinmez “ben yaptim sen yapamazsin” havasi var anlayamadigim.. 34 yasinda yazilimciyim ve psikolog olmak gibi bir idealim var, Istanbul un gozde universitesinden mezun psikolog bir arkadasima actim konuyu ilk soyledigi “sen yapamazsin” oldu ve kirk tane sey saydi ki yasim da bunlardan biriydi :) halbuki ben yurt disinda 55 yasinda tip okumaya baslayan hatun kisi biliyorum, ilginc..
Neyse konu sahibi ben destekliyorum, bence aklinda ne varsa onu hayatina koy.. kaldi ki yuksek lisans gerekse bile yapamazsin diye bir sey yok, gerekiyorsa onu da yaparsin yapanlar uzaydan dusmedi neticede.. hepi topu 4-5-6 seneni verirsin ama daha 30 larin bitmeden psikolog olmus olursun :)
Bende çok defa duydum özellikle Avrupa’da ileri yaşlarda meslek değiştirmeleri. Gönlünüze göre olsun.