Psikoloji öğrencileri, mezunları ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Halk sağlığında çalışılabiliyor psikiyatrist ile iş birliği içinde, devlet hastanesi için yüksek lisans gerekiyor. Dilediğiniz gibi araştırabilirsiniz elbette.

Halk sağlığında çalışılabiliyor psikiyatrist ile iş birliği içinde, devlet hastanesi için yüksek lisans gerekiyor. Dilediğiniz gibi araştırabilirsiniz elbette.
Yardımlarınız için sağolun. Dilerseniz yazabilirsiniz fakat sizden almak istediğim bir bilgi olduğunu sanmıyorum.

Bence hic moralinizi bozmayin istiyorsaniz sansinizi deneyin hic bir kaybiniz olmaz bir diplomanin kimseye zarari olacagini dusunmuyorum

Zaten oyle bir ulkedeyiz ki hergun bi sekilde sistem degisiyor siz mezun oluncaya kadarcsistemin sizin aleyhinizde yada lehinizde olacaginin bir garantisi yok

Bu arada bazi yorum sahiplerinin tek dertleri moral bozmakmis gibi geliyor yoksa olmayacaginida bilgilerinkzin yanlis oldugunuda daha uygun bir dille soyleyebilirler diye dusunuyorum

Yooo hiç de yanlış bilgi vermemişler. Gayet de doğru bilgi vermişler. Psikoloğum ve hastanede çalışıyorum. Odtü mezunu olmak sağlıklı bilgi vermek için yeterli değil ne yazık ki. Biz öğrenciyken klinik psikolog olmayan hastanede çalışamayacak dendi, dedikodu çıktı resmen. Ben bulunduğum hastanede yoğunluk nedeniyle sadece test yapıyordum, ama başka büyük bir şehirde çalışan arkadaşım hem test yapıyor hem görüşme alıyor. Tabii ki uzmanlık alanı olmadığı için patalojik vakalarla ilgilenmiyor.

Ya niye hep olumsuz yorum yapiyorsunuz anlamiyorum..kadin derdini anlatıyor nasil böyle münakaşa havasina sokuyorsunuz..fikrini bildigini soyle cık eleştirme kadini yahuu..valla sizin gibiler yuzenden bdv kapansin istiyorum artik bir cok yorumda mantikli degil ya konu sahibesi yerden yere vurulur ve kobu sahibi dayanamayip hakli olarak çileden cikar ve banlanir yada konusunu kapattiriyor..

Kadin elestirilmek için degil fikir almak icin burda DİKKAT!!

Yardımlarınız için sağolun. Dilerseniz yazabilirsiniz fakat sizden almak istediğim bir bilgi olduğunu sanmıyorum.
O halde psikoloji mezunları ve öğrencileri başlığını değiştirin :)

Lisans eğitimi sonucunda alınan psikolog unvanıyla devlet memuru kadrolarında da çalışmak mümkündür.

Evet bu cümle de aynı linkte yazıyor

Devlet kadrosu diyince hastane mi geliyo aklınıza?
Klinik psikolog olmak için yüksek lisans şartta yazıyo

Herneyse size başarılar dilerim tek isteğim birkez daha yanlış karar vermemeniz istediğinizi okuyun ama engüzel yıllarınız boşa gitmesin

Çok sevindim bizzat çalışan birinin yorumunu gördüğüm için. Ben de tereddüte düşmüştüm.

Ablacım ilk mesajımdan beri içinde hastane geçmeyen yorumum mu var. Devlette herhangi bir kademeye geçemiyorum zira sağlık bakanlığına bağlı çalışıyorum.

Sağolun.

Siz şimdi test uygulamak için de bir eğitim almadığınızı yazarsınız :)

Ablacım ilk mesajımdan beri içinde hastane geçmeyen yorumum mu var. Devlette herhangi bir kademeye geçemiyorum zira sağlık bakanlığına bağlı çalışıyorum.

Sağolun.

Devlete bağlı çalışmadığım için hangi bakanlık ne nereye geçer geçemez bilgim yok

Konunuzu ilk okuduğumda bende tebessüm ettim çünkü gece yarısı ya tup ya kimya mühendisliği okumalıyım diye düşünüyodum amaç sadece saç :)
Yaşlarımız yakın bu yaştan sonra çok mu geç olur bilgilerim yeterli mi çocuk yapsam çocukla masıl olacak kısmını düşünmekten uyuyamadım
Sistem sürekli değişiyo benim zamanımda öss vardı şimdi ismini bile bilmiyorum

Siz çok kararlısınız tebrik ederim umarım doğrusunu öğrenip başlarsınız

Siz şimdi test uygulamak için de bir eğitim almadığınızı yazarsınız :)

Yazarım ya da yazmam :) bilemezsiniz. Söylediklerinizin yanlış çıkması zorunuza mı gitti acaba? :)

Uygulanan teste göre eğitim değişir. Sonuçta testlerin belli bir standardı var ve o standartlar olmazsa sonuçlar yanlış çıkar. Ama test yapabilmek için de klinik psikolog olmaya gerek yok.

Çok sevindim bizzat çalışan birinin yorumunu gördüğüm için. Ben de tereddüte düşmüştüm.

Ben yapamazsın diyen arkadaşların aksine yapabilirsin diyorum. Birkaç yıl önce tanıştığım bir meslektaşım var. Annemden büyük muhtemelen (50li yaşların sonunda). Aslen beden eğitimi öğretmeni ve emekli. Hatta emekli olmadan önce de müdürlük yapmış, öyle emekli olmuş. Ben tanıştığımda çok çok iyi bir üniversiteden (isim vermek istemiyorum, belki tanıyanı vardır) yeni mezun olmuştu ki o üniversitenin puanları çok yüksek, sınavdan tüm bölümlerden tama yakın yapması lazım kazanabilmesi için. Yakın zamanda aile danışmanı sertifikasını da aldı, kendi yerini açtı. Çok da güzel oldu. Millet emekliliğini gezerek geçirir, o ise böyle geçiriyor. :))

Yani eğitimin önünde engel yok. :)

Nöbetten çıktım eve gidiyorum ve mesajınızı görmek böyle bir gecenin sabahında çok iyi geldi :) ben sizden sadece hastane şartlarını ve hasta sayınızı belirtmenizi rica edeceğim.

O yaşta o üniversite -en azından ilk birkaç binde olduğunu biliyoruz :)- helal olsun.
Dilerim herşey umduğum gibi olur. Sağolun.

Sozum meclisten disari ama psikoloji okuyan arkadaslarda neden bilinmez “ben yaptim sen yapamazsin” havasi var anlayamadigim.. 34 yasinda yazilimciyim ve psikolog olmak gibi bir idealim var, Istanbul un gozde universitesinden mezun psikolog bir arkadasima actim konuyu ilk soyledigi “sen yapamazsin” oldu ve kirk tane sey saydi ki yasim da bunlardan biriydi :) halbuki ben yurt disinda 55 yasinda tip okumaya baslayan hatun kisi biliyorum, ilginc..

Neyse konu sahibi ben destekliyorum, bence aklinda ne varsa onu hayatina koy.. kaldi ki yuksek lisans gerekse bile yapamazsin diye bir sey yok, gerekiyorsa onu da yaparsin yapanlar uzaydan dusmedi neticede.. hepi topu 4-5-6 seneni verirsin ama daha 30 larin bitmeden psikolog olmus olursun :)

İnşallah :) hastane çalışma saatlerini biliyorsunuzdur zaten. Benim hastanem hakem hastane, dolayısıyla aşırı yoğun. Civar şehirlerden itiraz hastaları vs acayip fazla. Yapılan teste göre hasta sayısı değişiyor. Uzun süren bir teste günlük 6 hasta verilirken, daha kısa süren testlere yaklaşık 15 hasta veriliyor. Benim çalıştığım dönemde psikolog daha azdı ve çok çok yoğunduk. 20'şer dkda hasta geliyordu devamlı. Bu da molasız, tuvaletsiz, çaysız hasta almak demek, çünkü bunlar olmadığı halde zor yetişiyordu. Küçük şehirlerde ise daha rahat, psikolog hasta sayısını test sayısını vs kendisi belirleyebiliyor. Arkadaşım büyükşehirde olmasına dağmen, hastanesi benimkine göre daha az yoğun olduğu için kendisi ayarlayabiliyor günlük programını.

Anlıyorum. Diğer tüm sağlık grupları gibi hastane biraz payımıza düşen neyse o kısmına giriyor yani. Tekrar teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…