- 29 Eylül 2017
- 1.224
- 4.945
Ne kusuru, lafı mı olur. Benim yumurtalar oluşuyor, olgunlaşıyor çatlamıyordu. Bu ay klomen+çatlatma iğnesi bir de prowomen kullanmaya başladım. Folikasiti zaten kullanıyorum. Çatlatma iğnesini yumurta 21 mm iken yaptı, ertesi günü değerlendirin dedi. Sadece o günü değerlendirdik. İğneden 48 saat sonra gittim baktı çatlamış , etrafında sıvılar var hatta dedi. Progestan verdi tutunmayı kolaylaştırması açısından. Benim rahimde 6 mm polip var, eğer bu ay gebelik gerçekleşmezse polipi alalım tekrar deneyelim dedi. Olmazsa aşılama dedi. Cumartesi kan testi yaptıracağım. Çikolata kisti, miyom, polip var ama hiçbiri bulunduğu konum itibariyle engel değil dedi. Yaş 40,amh 3.9. rahim filmim temiz, tüpler açık, sperm analizi normal. Bakalım artık. HayırlısıYok igne degil canim sadece prowomen iciyorum.banada yazarmi acaba igne falan..bu arada catladigini nasil hissettiniz yada hissettinizmi agri sanci akinti oldumu..igneyi kac gunde kactane vurduruyorsunuz.cok sordum kusurabakmayin sagolun
Rabbim gonlunuze gore versin bende 36 yaş.bu iğne ve klomen yan etki yapiyormu birde igneyi nereden vuruyorlar..yumurtan catliyor derse doktor o 24 saati degerlendirmem gerekiyor dimiNe kusuru, lafı mı olur. Benim yumurtalar oluşuyor, olgunlaşıyor çatlamıyordu. Bu ay klomen+çatlatma iğnesi bir de prowomen kullanmaya başladım. Folikasiti zaten kullanıyorum. Çatlatma iğnesini yumurta 21 mm iken yaptı, ertesi günü değerlendirin dedi. Sadece o günü değerlendirdik. İğneden 48 saat sonra gittim baktı çatlamış , etrafında sıvılar var hatta dedi. Progestan verdi tutunmayı kolaylaştırması açısından. Benim rahimde 6 mm polip var, eğer bu ay gebelik gerçekleşmezse polipi alalım tekrar deneyelim dedi. Olmazsa aşılama dedi. Cumartesi kan testi yaptıracağım. Çikolata kisti, miyom, polip var ama hiçbiri bulunduğu konum itibariyle engel değil dedi. Yaş 40,amh 3.9. rahim filmim temiz, tüpler açık, sperm analizi normal. Bakalım artık. Hayırlısı
Birde baska gittigim bir doktor hsg cekelim demisti sanirim tuplerle ilgili olan..nette okudugum yorumlardan korktum yaptiramadim anestezi esligindede maddi olarak kulfetli geldi suan yaptiramam..simdide devlet hastanesine gittigim icin inanin hicbise sorulmuyor doktorlara benle birlikte kac kisi giriyo sagolin cvp icin gercekten duacinizimNe kusuru, lafı mı olur. Benim yumurtalar oluşuyor, olgunlaşıyor çatlamıyordu. Bu ay klomen+çatlatma iğnesi bir de prowomen kullanmaya başladım. Folikasiti zaten kullanıyorum. Çatlatma iğnesini yumurta 21 mm iken yaptı, ertesi günü değerlendirin dedi. Sadece o günü değerlendirdik. İğneden 48 saat sonra gittim baktı çatlamış , etrafında sıvılar var hatta dedi. Progestan verdi tutunmayı kolaylaştırması açısından. Benim rahimde 6 mm polip var, eğer bu ay gebelik gerçekleşmezse polipi alalım tekrar deneyelim dedi. Olmazsa aşılama dedi. Cumartesi kan testi yaptıracağım. Çikolata kisti, miyom, polip var ama hiçbiri bulunduğu konum itibariyle engel değil dedi. Yaş 40,amh 3.9. rahim filmim temiz, tüpler açık, sperm analizi normal. Bakalım artık. Hayırlısı
Klomen için en hafif hormon ilacı dedi doktor, Adetin 3. günü başlattı . Yarım sabah, yarım akşam şeklinde günde 1 tane, 5 gün boyunca içtim. 7. gün yumurta takibi için gittim. 9. gün iğne yazdı, aldım hemşireler vurdu. ucu iğnecik inisülin iğnesi gibi, hissetmedim bile. kol kasından, göbekten vuruluyor daha çok. Her doktor iğne sonrasında değerlendirilmesi gereken günleri farklı söylüyor. doktorum kaliteli ve çok sperm için 36. saati değerlendirin dedi. sonra günaşırı bir defa daha, sonra serbestsiniz dedi. biz sadece 39. saati değerlendirdik, yumurta çatlamış çok önemli değil artık dedi.Rabbim gonlunuze gore versin bende 36 yaş.bu iğne ve klomen yan etki yapiyormu birde igneyi nereden vuruyorlar..yumurtan catliyor derse doktor o 24 saati degerlendirmem gerekiyor dimi
Çok çok sağolun sanirim cektiricem gaza geldim:)Klomen için en hafif hormon ilacı dedi doktor, Adetin 3. günü başlattı . Yarım sabah, yarım akşam şeklinde günde 1 tane, 5 gün boyunca içtim. 7. gün yumurta takibi için gittim. 9. gün iğne yazdı, aldım hemşireler vurdu. ucu iğnecik inisülin iğnesi gibi, hissetmedim bile. kol kasından, göbekten vuruluyor daha çok. Her doktor iğne sonrasında değerlendirilmesi gereken günleri farklı söylüyor. doktorum kaliteli ve çok sperm için 36. saati değerlendirin dedi. sonra günaşırı bir defa daha, sonra serbestsiniz dedi. biz sadece 39. saati değerlendirdik, yumurta çatlamış çok önemli değil artık dedi.
Rahim filmi çektirmeden önce o kadar büyük korkuyla gittimki, özelde çektirdim, anesteziye gerek yok dedi güven bana, inan hiç hissetmedim. Ama benden önce çektiren daha önce başka özel hastanede çektirmiş, çok fark var arada dedi. Şişli echomarda cevat bey çekti.
Insallah hakinniz da hayirlisi olsun bende bir bucuk yil olmadi evleneli yaşda var diye hep uzuluyorum bu yastan sonra nasil olcak nasil kalcam dogurcam vs diyeCumartesi günü yani kan testi yaptıracağım gün eşimin memleketine gideceğim. O gün güzel haberle giderim inşallah. 1 yıllık evliyiz ama yaş faktörü... Umarım bir gün bu forumda ''çikolata kistine, miyoma, polipe ve yaşıma rağmen hamileyim'' deyip herkese umut olurum .. Kimsenin emekleri boşa gitmesin...
Hiç öyle geç kaldım falan diye karamsar düşünmeyin, kadınlarda evlenme yaşı ile beraber doğum yaşı da yükseldi, tıp ilerledi. Kızkardeşim 37 yaşında, bebişi oldu 6 aylık şimdi. 1 yılın sonunda sadece klomenle hamile kaldı, çatladı kendiliğinden yumurtası, iğneye gerek kalmadı, rahminde polip vardı üstelik. Bu arada teyze olmak akraba iliskilerinde en güzel terfilerden birini yaşamakmış... annelik duygusunun ucundan tatmakmış. kokusuna doyamamakmış… her özlediğimde soluğu yanında alıyorum. Annelikten önce tattığım için de belki bilmiyorum ama çok özel bir duyguymuş. Darısı isteyen herkesin başına:)Insallah hakinniz da hayirlisi olsun bende bir bucuk yil olmadi evleneli yaşda var diye hep uzuluyorum bu yastan sonra nasil olcak nasil kalcam dogurcam vs diyecok sagolum cesaret geldi
Bahsettiği test, spermiogram dediğimiz erkek sperm testi. En az 2 gün, en fazla 5 gün cinsel perhizden sonra eşinizden alınan spermler incelenir. Hareketliliği, kalitesi, sayısı gibi değerlere bakılır. Herhangi bir laboratuvarda veya özel hastanelerde yaptırabilirsiniz. Devlet hastanesi yapıyor mu bilmiyorum.Bugun kontrole gittim dort gun hergun girin dedi kalabalik oldugu icin ilgilenmedi tabi.ben sordum catliyormu diye evet dedi.adet olunca ucuncu gun gel dedi.zaten gecen ayda gitmistim ucuncu gunu.esinin testleri nerde dedi oyle bir test istemedibiz dedim.dort gun yapmayin esinin testini getir dedi ve diger hastaya girdi..hicc bise anlamadim ne testi nerde yapilcak bilmiyorum.yumurtamda catliyo gibi degil hic agri sizi vs yok..catliyosada gercekten prowomen ise yaradi sanirim bilmiyorumyumurtam catliyosa adet gorurmuyum gununde hamile degilsem? Bugune kadar kendi kendime adet olmadim cunku
Araştirma hastanelerini araştirayim canim cok sağolBahsettiği test, spermiogram dediğimiz erkek sperm testi. En az 2 gün, en fazla 5 gün cinsel perhizden sonra eşinizden alınan spermler incelenir. Hareketliliği, kalitesi, sayısı gibi değerlere bakılır. Herhangi bir laboratuvarda veya özel hastanelerde yaptırabilirsiniz. Devlet hastanesi yapıyor mu bilmiyorum.
Devlet hastanesi yapıyor canım üroloji bölümünden randevu alıp yaptırabilir orda ilgilenen bir doktor oluyorAraştirma hastanelerini araştirayim canim cok sağol
Labaratuvardan sordum 60 tl imis cok fazla degilmis ama esimi ikna edemiyorum evde yapip gotursel olmuyormu diyor dedim bu kekmi evde yapip goturcez..yapamazmis oralarda ergen gibiDevlet hastanesi yapıyor canım üroloji bölümünden randevu alıp yaptırabilir orda ilgilenen bir doktor oluyor
Canım lab yakınsa evde de yapılabiliniyor diye biliyorum. Tuvalette olmaz yaa, hijyenik de olmaz. özel laboratuarlar var özel odası içerden kilitlenen tv si dergiler bile var hem daha hijyenik hem daha rahat . O şekilde daha doğru olur. İstanbulda mısınız. Düzen lab yaptırdı eşim, stresliydi sonra çok memnun kalmıştı eşim :)Labaratuvardan sordum 60 tl imis cok fazla degilmis ama esimi ikna edemiyorum evde yapip gotursel olmuyormu diyor dedim bu kekmi evde yapip goturcez..yapamazmis oralarda ergen gibiikna edince goturucem cok sağolun
Oluyor canım hatta orda soruyorlarmış evde mi yapmak istersiniz burda mi diye belki başka yerlerde farklı olabilir bilmiyorum onuLabaratuvardan sordum 60 tl imis cok fazla degilmis ama esimi ikna edemiyorum evde yapip gotursel olmuyormu diyor dedim bu kekmi evde yapip goturcez..yapamazmis oralarda ergen gibiikna edince goturucem cok sağolun