Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

sağol tatlım ben de seni öpüyorum...

kadın doğum trombofili paneli diye bir test istiyor.genetiğe gidiyosun o kağıtla kan veriyosun.sonuç 1 ayda falan çıkıyor.ben 1 yıl bekledim yeniden gebe kalmak için .oysa yaşım çok küçük de değil.33 yaşında ilk gebeliğimi yaşadım ve şimdi 35 oldum ama kendimi hazır hissetmeden asla gebe kalmak istemiyorum..doğumdan sonra 10 ay nefroloji takip etti.her ay 24 saatlik idrarda protein bakıldı. benim protein kaçağım 7 ayda normal sınırlara ulaştı.preeklamside tehlike doğumdan hemen sonra bitmiyor anne için. benim doktorum en az 3 ay kendine çok dikkat etmelisin demişti.
kendini çok strese sokma bence..nefroloji iç hastalıklarının yan dalı.sadece tansiyon ve böbrek hastalıklarıyla ilgileniyorlar.nefrolojiye kadın doğumcum gönderdi beni. gebelik planladığım zaman da gitmiştim.onlar preeklamsi açısından riskli olduğumuz için takip ediyorlar.

kızını özlemen çok normal..ben kızımı kaybedeli 1,5 yıl oldu.zaman o kadar çabuk geçiyorki..sanki daha dün yaşamış gibiyim kızımın kaybını..sadece içimdeki acı azaldı ve yerini kocaman bir özleme bıraktı.bu özlem zaman geçtikçe artıyor ama emin ol canını ilk günlerdeki kadar çok yakmıyor..birgün kavuşacağız meleklerimize..

acaba bende gitmeliyim nefrolefiye bana doktrum hiç bir şey önermedi sadece 1 yıl beklemlisi dedi

merhaba arkadaşım ben şuan gebe değilim ama 1 yıl bekledim ben doktorumda 1 yıl önermişti.hem psikolojik hemde bedenen ancak toparlandım. nefrolojiye tansiyon problemin devam ediyorsa gitmelisin.preeklamside tansiyon yükseldiği için en çok böbrekler zarar görüyor.böbreğin işlevi bozulunca idrardan protein atılmaya başlıyor.nefroloji bunlarla ilgileniyor.doğumdan sonra kadın doğumcu gönderdi protein atılımım çok fazlaydı böbreklerine bakılması lazım demişti..

kızlar birsey sorucam
benim sağ üst karnımda agrı oluyor bugün
ama daha 6 haftalık hamileyim
gecen hamileliğimde bu agrı 32.haftadan sonra baslamıstı

kızlar birsey sorucam
benim sağ üst karnımda agrı oluyor bugün
ama daha 6 haftalık hamileyim
gecen hamileliğimde bu agrı 32.haftadan sonra baslamıstı

preeklampsiyse korkun 20. haftadan önce kendini göstermiyormuş bazı doktorlar 16da anlıyoruz diyor ama yine de sennki daha da erken..biz sütten ağzı yananlar olarak istersen yine de bir doktorla görüş derim..ne güzel tekrar hamilesin hep tetikte ol ama içini sıkıntıya sokacak tansiyonun yükseltecek kadar da sıkıntı yapma..her şey güzel olacak diye gez..ne kadar sonra tekrar hamile kaldın cnm?

ay canım benim cok sağol
ellerim dün biraz şişti aksam geçti sinirim bozuldu
ama gecen sefer ilk ayagımın şişiyle gelmişti
bir de sağ üst karın ağrım olurdu
dün kahve lekede geldi biraz korktum
benim 2düşük 1 ölü doğumum var
2temmuzda doğum yaptım actığım konulardan okuyabilirsin yasadıklarımı
kesinlikle sürekli gülmeye calısıyorum
eşim hiç olmadığı kadar destek anlayıslı
sürekli komik videoları izliyorum
moral bozmak yok
Allah hepimize kolay hamilelikler nasip etsin
insallah bir daha evlat acısı ile sınanmayalım amin

Kızlar merhaba,
Preeklampsi yaşamayacağım artık rahat bir nefes aldım derken şimdi de gebelik şekeri ile uğraşıyorum.açlık şekerim 114- tokluk 170çıkınca Kadın Doğumcum acil endokrine gönderdi. tabii endokrin doktoruda diyetisyene .. şeker ölçüm cihazı verdiler hergün günde 6kez ölçün yapıyorum bu kez daha da fırladı 198 leri bile gördüm bazen düşüyor bazen yükseliyor .. endişe etme düzene girer dediler ama insan ister istemez takıyor kafasına ..birde işyerinde bir stres sormayın, ben kaçtıkça bazı şeyle üstüme geliyor ..Nasıl olsa doğum iznine gideceğim diye yüklen babam yüklen . insanoğlu gerçekten çok acımasız..Umuyorum Allah ta onları en sevdikleri noktadan yaksın başka birşey demiyorum..şimdiye kadar böyle bir dua kimse için etmemiştim ama gerçekten insanların başlarına gelmesi lazım bazı şeyleri anlaması için..Neyse kafanızı şişirdim..en azından şekerin tedavisi var diyorumve teselli ediyorum kendimi zaten ben bunun üstesinden gelirim Allah'ın izniyle.. ÖPÜYORUM HEPİNİZİ...

canım şeker ne kadar takarsan o kadar cıkıyor
kayınvaldem de yeni cıktı o da baya zor düşürdü düşmeyecek sandık ama
inan zamanla iniyor
sadece sabır 1-2 haftaya inecektir
ekmek asla yeme
makarna pirinc karpuz üzüm uzak dur
tarcın sekeri ayarlar
patatesten uzak dur
o işyerindekileri de takma seni cok iyi anlıyorum ama sekerin tedavisi var insülin olursun en kötü pat die düşer
ama biliyorsun stres preeklamsiyi tetikliyor
ve onun caresi cok zor
lütfen sen bebegine odaklan
onları hiç duyma gerekiyorsa yapıstır cevabını
bende sana güzel bir haber vereyim kalp atısını duyduk bugün teyzesi insallah devamı da gelir sağlıkla hepimizin

eğer benim 3-5 sayfa önce yazdığım yazıyı okuduysan dediğim bir kez daha kanıtlandı.ilk hamileliğinde preaklampsi yaşayıp bebeğini kaybedenlerin nerdeyse hepsinde 2.hamileliğinde şeker çıkıyor.aynen bende senin gibi 20 haftalıkken doktorumdan preaklampsi yaşama riskin yok deyip bir oh çektiğim haftada şekerimin 250 lere çıktığını gördüm.ve ben bu haftaya kadar preaklampsi stresi yaşarken malesef sonradan anladım ki şekerimi fırlattım.şeker niye çıkar stresten.offf.4 ay diet yaptım.çok korktum.ama dietle dengeledim.hatta evdeki ölçümlerimde gayet normaldi ölçümlerim.2 haftada 1 diabete gittim.korkma sende rahat ol.yememen gerekenleri biliyosundur zaten.bide yürüyüş çok önemli.dengeliyo şekeri.ama ben diet sayesinde hamileliğimde kilo verdim.ve 2 kilo aldım toplamda.ama bebeğimi 3.490 gr doğurdum.belkide diyorum allahım bana vesileyle çıkardı bu şekeri yediklerime dikkat edeyim kilo almayayımda preaklampsyi tetiklemeyeyim diye düşündüm.çünkü fazla kilo tansiyonu yükseltiyor ve dikkat etmeyip çok yeseydim belki şişerdim gene diye düşünüyorum.sende o açıdan bak canım.

Gözünüz aydın canım benim , Allahım tamamına erdirsin ,bekleyen sabreden bütün arkadaşlara da nasip etsin inşallahhh..
Benim şeker işine gelince diyet verdiler zaten harfi harfine uyguluyorum, bakalım .. insülin almak istemiyorum umarım gerek kalmadan hallederim bu işi...

Biliyormusun bende dün aynı senin gibi düşünmüştüm, kilo almayalım diye çıkıyor belki de bu şeker kimbilir. bende kilo almadım canım geçen 2 aydan beri 1 kilo bir artış oluyor hoop sonra geri veriyorum nasıl oluyor anlamıyorum..inşallah bizde sizin gibi sağsalim döneriz evimize şurda 2,5 ayımız kaldı ne olcak diyete uyarım birazda yürüyüş dediğin gibi atlatırız Allah'ın izniyle..

merhaba canım.. stres yapma lütfen kuzenimde gebelik şekeri yaşamıştı doktoru diyet önerdi ve hiç sorun yaşamadan bebeğini kucağına aldı..korkma olurmu.hiç bişey olmayacak ..preeklamsi korkun yüzünden yükselmiş olabilir şekerin..dikkat et kendinede bebişinede öpüyorum.

Kızlar selamm,
endokrin doktorum dün arayıp şeker değerlerini sordu bende anlatınca bugün çağırdı ve insüline başlıyoruz..
istemiyordum ama, bebeğim için en iyisinin bu olduğunu söylediler zaten doz düşük ve sadece akşamları yapacağım.
Allahım başka dert vermesin ne yapalım.. benden haberler şimdilik bu kadar..öpüyorum hepinizi..

Moralini bozma sakın, bana ve bebeğime şifa olsun diye düşün, sen de araştımışsındır insülin kullanıp, zamanında ve sorunsuz bebeğine kavuşan çok kişi var, hem şeker preeklampsi gibi çaresiz bir hastalık değil, en azından böyle düşünüp rahatlayabilirsin... Güzel haberlerini duymak dileğiyle...

benimde tansiyonum bu haftalarda yüksek seyretmeye başladı
ve çok korkuyorum etrafımdaki herkes bi şeyler söylüyor konuşmak çok rahat onlar için...
14 - 9 çıktı,çoğunlukla 13 ten aşağı pek düşmüyor
doktor bebeği erken alabiliriz böyle devam ederse dedi
bana tavsiye edeceğiniz şeyler var mı gebelikte tansiyonu düşüren
doktor kontrolümüz haftaya cuma
kızımı sağlıkla kucağıma almak istiyorum

Canım benim , öncelikle sakinleş biliyorum söylemesi çok kolay ama stres yaparak tansiyonunu daha da yükseltme..
doktorun erken alabiliriz dedi ama gelişiminde herhangibi bir sıkıntı varmı , amniyo sıvınız yeterlimi , damarlarda drenç var mı baktırman gerek.Kadın doğumcun aynı zamanda bir perinatolog değilse tavsiyem gelecek hafta yı beklemeden hemen bir perinatoloji uzmanı bulup gitmen. hem için rahatlar, alınacak önlem var ise de alınmış olur. tansiyon yüksekliğinin sebebi neye bağlı öncelikle onu bulmaları gerek..şunun şurasında az kaldı korkma... Allah'ın izniyle sağsalim kavuşursun bebişine inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…