• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

benimde tansiyonum bu haftalarda yüksek seyretmeye başladı
ve çok korkuyorum etrafımdaki herkes bi şeyler söylüyor konuşmak çok rahat onlar için...
14 - 9 çıktı,çoğunlukla 13 ten aşağı pek düşmüyor
doktor bebeği erken alabiliriz böyle devam ederse dedi
bana tavsiye edeceğiniz şeyler var mı gebelikte tansiyonu düşüren
doktor kontrolümüz haftaya cuma
kızımı sağlıkla kucağıma almak istiyorum

Nehirin annesi çok güzel açıklamış ama ben de yazayım dedim,
Öncelikle telaşlanma, haftan ilerlemiş bu çok büyük bir avantaj,
Sakın haftaya cumaya kadar bekleme arkadaşım, mutlaka bir riskli gebelik uzmanı görsün seni,
24 saatlik idrar tahlili yaptırman lazım idrarında protein kaçağı var mı diye, bunu sakın atlama dr.una sor mutlaka,
umarım yoktur ama idrarında protein varsa ve tansiyonun yüksek seyrederse sıkı takip altında olman lazım, ama dediğim gibi telaş yapma canım haftan çok iyi, çok az kalmış dayanırsınız sonuna kadar inşallahhh...

Canım benim , öncelikle sakinleş biliyorum söylemesi çok kolay ama stres yaparak tansiyonunu daha da yükseltme..
doktorun erken alabiliriz dedi ama gelişiminde herhangibi bir sıkıntı varmı , amniyo sıvınız yeterlimi , damarlarda drenç var mı baktırman gerek.Kadın doğumcun aynı zamanda bir perinatolog değilse tavsiyem gelecek hafta yı beklemeden hemen bir perinatoloji uzmanı bulup gitmen. hem için rahatlar, alınacak önlem var ise de alınmış olur. tansiyon yüksekliğinin sebebi neye bağlı öncelikle onu bulmaları gerek..şunun şurasında az kaldı korkma... Allah'ın izniyle sağsalim kavuşursun bebişine inşallah..

bebeğim geçen hafta 2 kilo idi gelişimi haftasıyla uyumlu
suyumuz iyi, kan akışı gayet iyi
doktorum perinatolog değil ama çok ilgileniyo
bu haftadan sonra doğarsa çok sıkıntı olmaz sanırım ama sanki
içimde ani bir şey gelişirse korkusu var dile getiremediğim

Sakın haftaya cumaya kadar bekleme arkadaşım, mutlaka bir riskli gebelik uzmanı görsün seni,
24 saatlik idrar tahlili yaptırman lazım idrarında protein kaçağı var mı diye, bunu sakın atlama dr.una sor mutlaka,
umarım yoktur ama idrarında protein varsa ve tansiyonun yüksek seyrederse sıkı takip altında olman lazım, ama dediğim gibi telaş yapma canım haftan çok iyi, çok az kalmış dayanırsınız sonuna kadar inşallahhh...

saol canım konuştukça rahatlıyo insan
bebeğimin haftası iyi kilosu iyi
bulunduğum ilde perinatolog yok mecbur bu doktorla idare etcem
ama dediğin gibi bu sefer mutlaka bu testi isticem aslında doktorun bunu söylemesi lazımdı
acaba aile hekimlikleri yapıyor mu çünkü bana çok yakın ve her gün tansiyonumu orada ölçtürüyorum
yarın gidince sorayım

Kızlar kesinlikle katılıyorum ilk gebeliğinde tansiyonu çıkanlar ikincisinde Şekerle boğuşuyor. Bende diyet yapıyorum.biraz moralim bozuk olsa yada zararlı şeyler yesem hooop çıkıyor şekerim...
Allah Hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah...

Canım benim , öncelikle sakinleş biliyorum söylemesi çok kolay ama stres yaparak tansiyonunu daha da yükseltme..
doktorun erken alabiliriz dedi ama gelişiminde herhangibi bir sıkıntı varmı , amniyo sıvınız yeterlimi , damarlarda drenç var mı baktırman gerek.Kadın doğumcun aynı zamanda bir perinatolog değilse tavsiyem gelecek hafta yı beklemeden hemen bir perinatoloji uzmanı bulup gitmen. hem için rahatlar, alınacak önlem var ise de alınmış olur. tansiyon yüksekliğinin sebebi neye bağlı öncelikle onu bulmaları gerek..şunun şurasında az kaldı korkma... Allah'ın izniyle sağsalim kavuşursun bebişine inşallah..

KESKE bu yazıları bana gecen sene biri anlatsaydı keske bu siteye gecen sene üye olsaydım
ahhh ahhhhh

saol canım konuştukça rahatlıyo insan
bebeğimin haftası iyi kilosu iyi
bulunduğum ilde perinatolog yok mecbur bu doktorla idare etcem
ama dediğin gibi bu sefer mutlaka bu testi isticem aslında doktorun bunu söylemesi lazımdı
acaba aile hekimlikleri yapıyor mu çünkü bana çok yakın ve her gün tansiyonumu orada ölçtürüyorum
yarın gidince sorayım

Canım aile hekimliklerini bilmiyorum ama dediğim testin bir laboratuvarda yada hastanelerde yapılması lazım,
24 saat boyunca idrarını bir kapta biriktiriyorsun ona göre bakılıyor, dr.un sana ayrıntılı anlatır, oldu ki anlatmazsa ben yazarım sana özelden nasıl biriktireceğini,
bu test niye önemli çünkü yüksek tansiyon ve idrarda yüksek miktarda protein varlığı preeklampsiyi kesinleştiriyor.
ama bebişinin kilosu iyiymiş, kan akımlarında da sorun yokmuş o yüzden telaşlanma, rabbimin izniyle sağsalim alısın kucağına inş...

KESKE bu yazıları bana gecen sene biri anlatsaydı keske bu siteye gecen sene üye olsaydım
ahhh ahhhhh

ahh keşke arkadaşım ahh keşke,
çoğumuz bilmiyorduk ki bu illeti başımıza gelene kadar,
hamileyken buraya üye değildim ama arada girer bakardım, preeklampsi konusunu da görürdüm, ama okumazdım, nerden bileyim benim de başıma gelecek:((((

bebeğim geçen hafta 2 kilo idi gelişimi haftasıyla uyumlu
suyumuz iyi, kan akışı gayet iyi
doktorum perinatolog değil ama çok ilgileniyo
bu haftadan sonra doğarsa çok sıkıntı olmaz sanırım ama sanki
içimde ani bir şey gelişirse korkusu var dile getiremediğim

Canım gelişimi iyiymiş Maşallah, endişelerin normal ama sen yine de idrarda protein kaçağı var mı bir baktır.Bildiğim sağlık ocaklarında bile bakılıyor.Allah korusun bişey olmaz telaşlanma zaten az kaldı ..Allahım miyadında doğumlar nasip etsin hepimize ..

Kızlar kesinlikle katılıyorum ilk gebeliğinde tansiyonu çıkanlar ikincisinde Şekerle boğuşuyor. Bende diyet yapıyorum.biraz moralim bozuk olsa yada zararlı şeyler yesem hooop çıkıyor şekerim...
Allah Hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah...

Aminnnnn .. baksana zaten az kaldı Allahım o günleri bize de göstersin inşallah...
2 akşamdır 8 lik insülin kullanıyorum sabah açlık şekerim banamısın demiyor yahu.. demekki yemekle içmekle ilgili değil bu ..
diyet verdiler harfi harfine diyet yapıyorum , hiç bir gebenin yürümeyeceği kadar yürüyorum , sürekli hareket halindeyim gündüzleri ölçümlerim normal ,nedense sabah açlık yüksek çıkıyor...gece kalkıp yürüyecez herhalde :37:
valla arkadaşlar insanın gücüne gidiyor istediğini yiyememek , istediğin zaman uyuyup kalkamamak , herşeyim saatli e kilo almıyorum hiç onu da kafaya takıyorum acaba bebeğim nasıl gelişiyor mu diye merak etmekten çıkarıyorum herhalde ben bu şekeri..

Aminnnnn .. baksana zaten az kaldı Allahım o günleri bize de göstersin inşallah...
2 akşamdır 8 lik insülin kullanıyorum sabah açlık şekerim banamısın demiyor yahu.. demekki yemekle içmekle ilgili değil bu ..
diyet verdiler harfi harfine diyet yapıyorum , hiç bir gebenin yürümeyeceği kadar yürüyorum , sürekli hareket halindeyim gündüzleri ölçümlerim normal ,nedense sabah açlık yüksek çıkıyor...gece kalkıp yürüyecez herhalde :37:
valla arkadaşlar insanın gücüne gidiyor istediğini yiyememek , istediğin zaman uyuyup kalkamamak , herşeyim saatli e kilo almıyorum hiç onu da kafaya takıyorum acaba bebeğim nasıl gelişiyor mu diye merak etmekten çıkarıyorum herhalde ben bu şekeri..

benimde en büyük sorunum sabah açlıklar.Kaç çıkıyor senin açlık tokluk değerleri?

Kızlar beni bir siz anlarsınız
daha hamileliğim cok yeni 7+2
deminden beri basım agrıyor cok korkuyorum napıcam die
eczanede tansionuma baktım 11-6
10-5 ya da 9-5 cıkıyordu şimdi 11-6 bile beni tedirgin etti
offf psikolojim bozuluyor
halbuki gecen hamileliğiimde ben o tansiyon aleitinde 23-17yi bile gördüm
daha ne tansiyonu korkma diyorum kilo almadın idrarda proteinin yok korkma diorum
tansiyonun düşük neden kafanı takıyorsun diorum ama korkuyorum
offf benim gibi ola oldumu
suan sadece beynim oyun oynuyor
nasıl gitcek bunlar aklımdan

Kızlar beni bir siz anlarsınız
daha hamileliğim cok yeni 7+2
deminden beri basım agrıyor cok korkuyorum napıcam die
eczanede tansionuma baktım 11-6
10-5 ya da 9-5 cıkıyordu şimdi 11-6 bile beni tedirgin etti
offf psikolojim bozuluyor
halbuki gecen hamileliğiimde ben o tansiyon aleitinde 23-17yi bile gördüm
daha ne tansiyonu korkma diyorum kilo almadın idrarda proteinin yok korkma diorum
tansiyonun düşük neden kafanı takıyorsun diorum ama korkuyorum
offf benim gibi ola oldumu
suan sadece beynim oyun oynuyor
nasıl gitcek bunlar aklımdan

Canım arkadaşım sen de biliyorsun ki daha endişelenmen için çok erken , şimdiden böyle vesvese yaparsan nasıl biter bu haftalar.11-6 tansiyon gayet güzel bir tansiyon ,tansiyon hep sabit kalmıyor ki bir daha ölçtür bak değişik çıkacaktır.
lütfen bu kadar karamsar olma, güzel şeyler düşün güzel şeyler olsun..çok fazla yalnız kalıp bunları düşünme, kendine oyalanacak birşeyler bul , kitap oku , film izle dolaşmaya çık ne bileyim ama sürekli kafan da kurup kurup kendini hasta etme lütfen..hem yeni bebeğine de haksızlık etmiş olursn o daha çok küçük annesi herşeyiyle sana bağlı sen iyi olacaksın ki o da iyi olacak...

canım aclığın da tokluğunda cok yüksek değil ya
aclık cok hafif yüksek
inan ilaçla zamanla düzene gircektir o
doktoru arasan dozumu artırsa acaba insülinin

doktoru aradım ulaşamadım.biraz sonra tekrar deneyeceğim..

Bugün evlilik yıldönümümüz.. Ama O kadar buruk bir gün ki bugün. Hiç hayal ettiğim gibi değil. Bugün 3 kişi oluruz diye hayal ediyordum. Ama hala ikiyiz, belki de hep iki olacağız sonra bir.....Moralim çok bozuk kızlar.

nehir canım cok haklısın
dediklerini harfiyen yapıcam
işte anlık birsey geldi geçti
çok sağol
bu hamileliğinde kilo almamaktan baska dikkat ettiğin neler oldu
kalsiyum omega3 bunları cok mu yedin
tuzsuz beslenmedin dimii
yemeklerine tuz attın

çelikprenses canım napalım kaderimiz buymus
ama evlatlarımız cennette koşuşturuyorlar
çok mutlular
bizimde kızımızı kaybettikten tam 1 ay sonraydı evlilik yıldönümümüz
napalım çare yok
önümüze bakıcaz insallah daha cok cocuklarımız olucak canım
bak sana birsey diyim
ben kızımı 2 temmuzda kaybettim evden cıkarken kızım babasına doğum günü hediyesi vercekmiş demekki dedim
eşim sevindi
3 temmuzda eşim doğdu çünkü
3 temmuz 2012 de kızımı toğraga verdik
mezar tasında yavrumun 3 temmuz yazıyor eşimin doğum günü
böyle tesadüf mü olurmus
ama oldu napalım
Allah hepimize sabır versin
ben artık doğumgünlerinden nefret ediyorum kimsenin doğumgunünü kutlamadım
kimse de benim doğum günümü kutlamasın

çelikprenses canım napalım kaderimiz buymus
ama evlatlarımız cennette koşuşturuyorlar
çok mutlular
bizimde kızımızı kaybettikten tam 1 ay sonraydı evlilik yıldönümümüz
napalım çare yok
önümüze bakıcaz insallah daha cok cocuklarımız olucak canım
bak sana birsey diyim
ben kızımı 2 temmuzda kaybettim evden cıkarken kızım babasına doğum günü hediyesi vercekmiş demekki dedim
eşim sevindi
3 temmuzda eşim doğdu çünkü
3 temmuz 2012 de kızımı toğraga verdik
mezar tasında yavrumun 3 temmuz yazıyor eşimin doğum günü
böyle tesadüf mü olurmus
ama oldu napalım
Allah hepimize sabır versin
ben artık doğumgünlerinden nefret ediyorum kimsenin doğumgunünü kutlamadım
kimse de benim doğum günümü kutlamasın

Böyle tesadüf olur. Benim ilk oğlum ablamın doğduğu günün ertesi günü vefat etti, ikincisi de yeğenimin doğumgününün ertesi günü.. Ailecek özel günlerimiz bitti. Kaderin cilvesi...

Bugün evlilik yıldönümümüz.. Ama O kadar buruk bir gün ki bugün. Hiç hayal ettiğim gibi değil. Bugün 3 kişi oluruz diye hayal ediyordum. Ama hala ikiyiz, belki de hep iki olacağız sonra bir.....Moralim çok bozuk kızlar.

canım benim..hayallerimiz gerçekleşecek ama zamanı gelince..biz çok özel insanlarız çünkü yaşadığımız risklere rağmen allah bizi ailelerimize bağışladı..lütfen hayallerinden vazgeçme...rabbim insanları dertlerle sınarmış verdiği dert insanı çok isyana götürürse ona daha büyük bir dert verirmiş şükretsin diye..ben çok isyan ettim neden iki defa bebeğimi kaybettim diye neden ben diye ..biliyosun annem hasta bu benim hayattaki en büyük sınavlarımdan biri..bebek sahibi olabilmek için önümde biz ömür var...ama anneme bir şey olursa dönüşü yok:(( lütfen artık üzme kendini . kafama takıldı canım ya cümlenin sonu sonra bir... diye devam etmiş ve kalmış. başka bir sorun mu var arkadaşım.ne demek istedin..kendine iyi davran olurmu canım...bu hayattaki en önemli şey sensin..senden bir tane daha yok..

Back