- Konu Sahibi nehirinannesi2011
- #2.001
malesef oluyor kac kaybın var senin canım 2 mi
Evet canım, biri 7 aylık bir 9 aylık 2 kayıp...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
malesef oluyor kac kaybın var senin canım 2 mi
canım benim..hayallerimiz gerçekleşecek ama zamanı gelince..biz çok özel insanlarız çünkü yaşadığımız risklere rağmen allah bizi ailelerimize bağışladı..lütfen hayallerinden vazgeçme...rabbim insanları dertlerle sınarmış verdiği dert insanı çok isyana götürürse ona daha büyük bir dert verirmiş şükretsin diye..ben çok isyan ettim neden iki defa bebeğimi kaybettim diye neden ben diye ..biliyosun annem hasta bu benim hayattaki en büyük sınavlarımdan biri..bebek sahibi olabilmek için önümde biz ömür var...ama anneme bir şey olursa dönüşü yok( lütfen artık üzme kendini . kafama takıldı canım ya cümlenin sonu sonra bir... diye devam etmiş ve kalmış. başka bir sorun mu var arkadaşım.ne demek istedin..kendine iyi davran olurmu canım...bu hayattaki en önemli şey sensin..senden bir tane daha yok..
Evet canım, biri 7 aylık bir 9 aylık 2 kayıp...
Bugün evlilik yıldönümümüz.. Ama O kadar buruk bir gün ki bugün. Hiç hayal ettiğim gibi değil. Bugün 3 kişi oluruz diye hayal ediyordum. Ama hala ikiyiz, belki de hep iki olacağız sonra bir.....Moralim çok bozuk kızlar.
Canım benim dün kızımın doğum günüydü öyle zor geçtiki benim için yarın ise benim doğum günüm .. özel günler benim için de bitti ne yazık ki. dayanıyoruz bir şekilde işte.....
lütfen bu kadar karamsar olma elbet bir gün üç olacaksınız belki de dört kimbilir..hem öyle ne demekmiş o sonra da bir kalmak .hep söylüyorum daha çok gençsin geçecek bu günler bir tanem ....
hayat zor ama mutlu olmaya da neden aramamız gerekiyor sanırım...doğum günün kutlu olsun nehirinannesi2011..her şey gönlünce olsun.upuzun,sağlıklı,mutlu bir hayat diliyorum..
arkadaşlar ben 6 martta doğum yapıp,10 martta bebeğimi kaybetmiştm.dediğiniz gibi yaptm,perinatologa gittim.benden de kan pıhtılaşması ve genetik testleri istedi.yalnız bir şey sormak istiyorum.doktor bana hamilelik öncesi tansiyonun vardı da sen mi bilmiyordun acaba eğer öyleyse tekrarlama olasılığı %70,tansiyon hastası değilsen sadece gebelikte oluyorsa %30 dedi.geçmişe yönelik tansiyon olup olmadığını anlayabiliyrlar mı?yaklaşık 1 ay önce tansiyon holteri taktırdım evde de sürekli kendim ölçüyorum normal çıkıyor.holterde biraz yükseklik vardı ama tansiyon hastası sayılacak gibi değilsin dedi kardiyolog.şimdi başka bir kardiyologa gidip tekrar özellkle doktorun elinden rapor istedi tansiyon hastası olup olmadığıma dair..
Daha önceden tansiyon sorunun olduğunu hiç zannetmiyorum cnm, sonuçta gebeliğinin ilk aylarında mutlaka anlaşılırdı bu durum,
ben doğum yapalı 5 ay oldu hala tansiyonumun ara ara yüksek çıktığı oluyor, hatta ben de holter taktırdım, ilaç kullanacak kadar sorun yokmuş ama dediğim gibi bazen yükseliyor,
sanırım belli bir zaman geçmesi gerekiyor iyice düzene girmesi için,
bir de tabii içinde bulunduğumuz depresyon ve moral bozukluğunun da etkisi vardır,
gittiğim doktorlar hareket etmemi, spor yapmamı tavsiye etmişti, senin de aklında bulunsun.
canım şuan online mısın?özel msj göndermek istedim ama olmadı,en 100 msjım olması gerekiyomuşMiniş kızım güzel kızım birtanecik kızım Nehirim affet beni annem özür dilerim annemm
5 Haziran 2011 de dünyalar güzeli ilk göz ağrım birtanecik kızımı kaybettim.Günlerdir bu sayfaları okuyup yaşadıklarıma benzer hikayelere ağlıyorum,kızıma ağlıyorumm.İlk kez bugün evde yanlız kalabildim.Kızımı kaybettiğim günden beri deli gibi dışarılardayım dolanıp duruyorum nereye gideceğimi bilmeden...Bizim hikayemiz 2010 aralık ayında 5 haftalık hamile olduğumu öğrendiğim gün başladı.Allahım ne büyük mutluluk en büyük hayalim sonunda gerçek olmuştu.33 yaşında evlendim ve 36 yaşında ilk doğumumu yapacaktım. ilk 6 ayım sorunsuz geçti fakat ne olduysa 7.aya girdik ellerim ayaklarım acayip şişmeye normal seyreden tansiyonum 14-9 larda seyretmeye başladı.herkes bunların hamilelikte normal olduğunu söylüyordu doktorumda dahil ve 29.hafta bitiminde hiçbirşeyden habersiz gittiğim kontrolde bebeğimin beslenemediğini ve 3 haftalık gelişme geriliği olduğunu öğrendim.şoktayım birden herşey tepetaklak olmuştu.Hemen etrafımda toplanan görevliler bir yandan kanımı alıyorlar bir yandan idrar testleri ardından makineye bağladılar bebeğimin kalp atışlarını kontrol ediyorlar sık sık....idrarımda +3 protein saptandı ve bebeğimin ve benim riskte olduğumuzu acil doğumun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi doktorum .yaşadığımız lanet şeyin adı preeklampsi idi...19 Mayıs 2011 sabahında spinal anestezi ile biricik kızımı benden aldılar 2 kez ağladı o an.inanamadım anne olmuştum,benim bir yavrum oldu!sonra hemen küveze koydular.Hergünüm dualarla geçiyordu rabbime yalvardım onu bana bağışlaması için hayatımda hiç etmediğim kadar çok dua ettim 17 gün yaşadı bebeğimm canımmmmm.. tanrım bu acının tarifi yok minik ellerini ,minik ayaklarını ,gözlerini ,küçücük bedenini,gülümsemesini nasıl unuturum yüreğim yanıyor Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
20 gün oldu tam tamına şimdi evimde halen kaldırmadığım kızımın eşyaları , göğsümde kalan sütleri ve gözlerimde yaşlarla bu satırları yazıyorum .Nehirim minik meleğim annen seni çok seviyor hiç birşey onun elinde değildi onu affet tamammı güzel kızım YAŞADIĞIM SÜRECE KALBİM HEP SENİNLE ATACAK ve HEP SÖYLEDİĞİMİZ ŞARKIYI MIRILDANACAĞIM...!
YAKLAŞIK 2 AY EVVEL YUKARIDAKİ SATIRLARLA PAYLAŞMAYA ÇALIŞMIŞIM ÇARESİZLİĞİMİ.2 AY GEÇMİŞ ÜZERİNDEN KIZIMI KAYBEDELİ 3 AY A YAKIN BİR ZAMAN OLMUŞ.ŞİMDİ BAKIYORUMDA KISA GİBİ GELEN UUUUPPPUZUUUUUN BİR 3 AY .BU KONUYU AÇMA SEBEBİM PREEKLAMSİ GEÇİRİP İKİNCİ BİR GEBELİK YAŞAYAN ARKADAŞLARIN DENEYİMLERİNİ NELER YAŞADIKLARINI BURADA PAYLAŞALIM İSTİYORUM.ÇÜNKÜ BİLİYORUMKİ HEPİMİZ O KADAR ÇOK KORKUYORUZ Kİ YENİDEN DENEMEYE ... İKİNCİ KEZ HAMİLE KALIP SORUNSUZ BEBEKLERİNİ DÜNYAYA GETİRMİŞ ARKADAŞLAR LÜTFEN BİZİMLE DENEYİMLERİNİZİ NELER YAŞADIĞINIZI PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ ?
BELKİ BİZLER DE TEKRAR HAMİLE KALIP BURADA PAYLAŞIR HERŞEYE YENİDEN BAŞLAYABİLİRİZ.BİLİYORUM HEPİMİZ ÇOK YARALI VE ÜRKMÜŞ DURUMDAYIZ AMA ALLAH TAN ÜMİT KESİLMEZ İŞTE NE YAPALIM ANNELİK DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU UMARIM HEPİMİZ O GÜZEL DUYGUYU DOYASIYA YAŞAR EVLATLARIMIZI SIMSIKI BAĞRIMIZA BASARIZ...
Bu arada aşağıdaki listeyi yaptık bizim topiğe giren yeni arkadaşlar olursa hakkımızda fikir sahibi olsunlar ve sonraki zamanlarda paylaşacağımız güzel haberlerimiz sayesinde umutlarını kaybetmesinler istedik.Şayet bende varım diyen varsa hay hayyyy başımızın üstünde yeriniz var.Gelin birbirimize destek olalım ve yaşadığımız acıları daha kolay kaldırılabilir hale getirelim ...insan kendi başına bu yükü taşıyamıyor , hepimizin birbirimize tutunmaya öyle çok ihtiyacı varki....
isim|preeklampsi yaşadığı hafta|doğum|bebek ağırlığı|küvez süresi|sonuç|korunma süresi|
Nehirinannesi|29.hafta|29.hafta| 780 gr|17 gün |05.06.2011 de kaybettik | 6 ay |
Toprakesra |32.hafta| 32.hafta |1.600 gr|12 saat|24.05.2011 de kaybettik | 9 ay |
Akimera |20.hafta| 30.hafta| 1 kg |45 gün | çok şükür bizimle 15 aylık |tekrar hamile 8+1 |
Nigar50 |20.hafta| 26.hafta| 780 gr|75 gün| çok şükür bizimle 5 yaşında |kardeş istiyoruz |
Tuana2010 |23.hafta| 27.hafta| 715 gr| 2 gün| kaybettik | 20 ay oldu hadi artık |
Ylmznrm | 25.hafta| 27.hafta| 700 gr|30 saat| kaybettik | 2.kez hamile kaldı |
Ylmznrm 2.gebelik|25.hafta|26+6 hafta|650 gr|105 gün |çok şükür bizimle 11 aylık|
Firdos 2.gebeliği |33.hafta |33.hafta| 1.900 ve 1.660 gr| 3 hafta |çok şükür ikizler bizimle 15 aylıklar |kardeş istiyoruz
bbetul 1.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.180 gr|0|çok şükür bizimle 8 yaşında |-------|
bbetul 2.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.150 gr|0|çok şükür bizimle 23.aylık |------|
Bugün evlilik yıldönümümüz.. Ama O kadar buruk bir gün ki bugün. Hiç hayal ettiğim gibi değil. Bugün 3 kişi oluruz diye hayal ediyordum. Ama hala ikiyiz, belki de hep iki olacağız sonra bir.....Moralim çok bozuk kızlar.
Kızlar selammm;
uzun süredir yazamıyorum.. işyeri stresi işler güçler derken zaman geçip gidiyor.Halaaa gebelik şekeri ile uğraşıyorum sabah açlıklarım son 2 güne kadar yüksek çıkıyordu . çok şükür ki iki gündür gayet güzel geliyor.insülün kullanmaya devam ediyorum..
Bu arada güzel haberler cumartesi günü kontrolümüz vardı. Kızım 1600 gr olmuş herşey yolunda yüzbinlerce milyonlarca kez şükürler olsun..gelişimi gayet güzel hatta biz başından beri bir hafta önden gidiyoruz. Doğum tarihimiz Allah'ın izniyle 5 Ağustos olacak inşallah..bu arada diyet yapa yapa 2,5 kilo verdim yanii anlayacağınız gebeliğin başından beri 3 kilo almış oldum .Doktorum bu durumun gayet iyi olduğunu söylüyor..zaten şekerle uğraşmaktan inanın insan preeklampsiyi unutuyor..Benden haberler şimdilik bu kadar hepinizi öpüyorum...
Ben de haberinizi bekliyordum, merak etmedim değil, çok şükür herşey yolundaymış,
Kızının kilosu da rabbim nazarlardan korusun çok iyiyimiş, maaşallah ona:))
Çok seviniyorum ve umutlanıyorum böyle güzel haberlere,
Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallahhh.