Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

selam canım yazdığın için teşekkür ederim.ikinci de diyete başladım demiştin hamile kaldığında kaç kilo idin , yaşın kaçtı ve nasıl bir diyet uyguladın biraz bilgi verebilir misin ?

canım listemiz çok güzel olmuş ellerine sağlık listeye baktımda en erken ben preeklemsi yaşamışım

canım başın sağolsun sezeryandan sonra normalde 2 yıl diyor doktorlar ama 6 ay sonra kalan arkadaşkarım var hiç problemde yaşamadılar

canım allah analı babalı büyütsün biraz anlatırmısın mesela ilk gebeliğinde kaçıncı haftada doğum yaptın ikinci gebeliğinde nasıl bir tedavi uygulandı?Biraz bilgi verirsen bizlere çok umut olursun.

canım ben 19 mayıs ta doğum yaptım 5 haziran da kaybettim kızım yaşadı yani 17 gün

canım anladım ve çok üzüldüm hiç yaşamadı sanmıştım .rabbim hayırlısıyla işlh biran önce verir uzun ömürlü saglıklı olur işlhşimdi başka sayfaya baktım nurturia diye biyer orda sezeryandan 3 ay 2 ay sonrabile hamile kalanlar var hiç bişe olmamış kimisi sporun çok iyi oldugunu yazmış ama dikişde falan hiç bişe olmamış öyle yazmışlar bakalım heralde bizde yaşamadan anlayamıcagız.herkeze soruyom dikişler nasıl oluyo acımıyomu yırtılma oluyomu diye hatta hemşireye sordum tanıdık tuaf tuaf baktı dedi dikiş yırtılırmı ilk kez duyuyom dedi aile hekimide yok öyle bişe dikişlere hiç bişe olmuyo dedi .biker hastanede bi hastayla konuşmuşdum kadın 11 ayda 2 sezeryan dogum yapmışdı herşeyi soruyom ögreniyom ama heralde cesaretim yok işim zor
.

bir sorum daha olcak canım şu anda vitmin kan ilacı kulanıyonmu

canım benim evet bende aynı endişeleri taşıyorum şuan bile mesela birazcık gazım olsun dikişlerim acıyor , nasıl olacak bilmiyorum herhalde o zamana kadar düzelir doktor artık dikişler eskisi gibi olmuyor sorun olmaz demişti , bir riski olsa söylerdi ama değil mi?

vitamin ve kan ilacı geçen gebeliğimin başlangıcından beri kullanıyordum, bende demir eksikliğine bağlı kansızlık vardı, gyneferon verdi doktorum onu kullanmıştım .
hem demir depolarını dolduruyor, hemde kansızlığı gideriyor, son hastaneye yatarken baya yükselmişti kan değerlerim, emzirme dönemin de de kullanılıyormuşl ama tabi ben bırakmıştım şuan hiç bir şey kullanmıyorum , 5 gün öncesine kadar düşük dozda tansiyon ilacı alıyordum tansiyonum normale döndü sanırım, 5 gündür almıyorum şimdilik normal , 15 i nde tahlillerim var onları yaptıracağım ona göre doktorum ne diyecek nasıl bir tedavi önerecek bekliyorum.zaten burda bütün evrelerini paylaşacağım benim gibi bu hastalığı yaşayanlara bir umut olurum belki ...

canım sagol bakalım çıkdık bir yola oda herşey yarım kaldı bakalım hayırlısı işlh

Slm kızlar nslsınız bakalım.ben biraz bayram sebebiyle yoğundum gebeliğim sebebiylede mide bulantılarıyla falan uğraşıyodum.bu arada bayramda acile gittim ve bebişimin kalp atışlarını gördüm kızlar.yarın yine kontrolüm var.allah inşallah sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin.bu arada bende preklemsiyi ikinci gebeliğimde daha doğrusu 3.gebeliğimde yaşadım ama ikinci gebeliğim dış gebelik olduğu için onu saymıyorum.ilk oğlumda çok rahat bi gebelik yaşadım son oğlumdada 3 ay kortizon kullandım ondan snr çıktı şeker ve tansiyon.inşallah bu gebeliğimde hiç bi sıkıntı yaşamam.

bende aynı düşünüyom riskli olsa dogumda üstüne basa basa söylerlerdi korunun diye.ben kan alan hemşireye sordum hastanede yatarken tekrar ne zaman hamile kalırım diye gayet rahat bir şekilde 3 ay 6 ay sonra kalabilirsin dedi ama doktorada sor gene dedi bende gidicem doktora aslında hiç de gitmek istemiyom erteliyom hep hem günler geçsin hemde çok korkuyom hiç bişe çıkmadı bende ama nebiliyim çok zor belkide tekrar kaybederim diye korkuyorum .işin kötüsü yazdıklarımı okuyan bazen insanlarla konuşdugumda sanki hiç çocugum yok zanediyolar .alaha çok şükür benim 1 kızım var 8 yaşında ve 2 ciyi çokda istememişdim zamanı var diyodum .ama kaybedince nekadarda çok istediğimin farkına vardım

Canım senin 2.gebeliğinde bebek kaç gram doğmuştu ?

Canım bizler iyiyiz çok şükür ,senin ve bebişin adına çok sevindim birtanem. hep böyle devam edersiniz inşallah, tansiyonun normale döndü mü peki ?

Canım bizler iyiyiz çok şükür ,senin ve bebişin adına çok sevindim birtanem. hep böyle devam edersiniz inşallah, tansiyonun normale döndü mü peki ?

evet cnm tansiyonum ara ara çıkıyo ama doktor gebelik tansiyonumun 20.haftadan snr çıkacağını sölüyo ondan önce çıkan tansiyon genetik yatkınlık varsa veya daha önceden tansiyon problemi olan kadınlarda çıkarmış.benim daha önce yoktu ama ailede annede ve babada var bendede yatkınlık var demek.ama malesef şekerim hep yüksek gidiyo bakalım doktorum yarın ne diycek..

inşallah bir problem çıkmaz dualarım seninle tatlım...

Canım senin 2.gebeliğinde bebek kaç gram doğmuştu ?

canım tam 2 kg 8 aylıkdı hiç bir sorun yokdu kızımın hamileligide oglumdada çok güzel hamilelikdi hiç bir sorun yokdu zaten kızım normal dogdu .oglumda normal ilerliyodu oglumda her gün kızımı okula götürdüğüm için yürüyodum.hamileliğin başında oglumda tansiyon 13e 10 falandı sınırda dediler hemen dikkat ettimondan sonra hep çok güzel dediler dogumdada sürekli tansiyonum hep güzeldi ne oldugunu anlayamadık.kimi nazar diyo ben çok iyiydim hamilelikde normalden dahada dinçdim çok hareketliydim ama karnım aşadaydı hep diyodum erken dogcak diyodum doruda oldu.ama malesef acı sonla biti.hayırlısı çok umutluyum tekrar olur diye .sen bir sordun ben bin anlattım .inan bu konuda konuşunca çok rahatlıyom çevremdekiler sormuyolar konuşmuyolar bu konuyla ilgili inan patlıcam .hiç içimi açtıgım dostum yok .aslında varda yok çok insan var ama hepsi boş neyse.

canım kalp atışlarını duymuşsun çok güzel bir haber çok sevindim topiğimizin ilk bebeği olacak inşallah hayırlısıyla umarım sorunsuz bir şekilde tamamlarsın

canım dışardaki insanlar bizleri anlayamaz biz burda birbirimize destek olacağız en azından aynı dertle mücadele ediyoruz içine atma paylaş bizlerle umarım sende kızına bir kardeş doğurursun

işlh hayırlısıyla rabbim isteyen herkeze versin işlh

slm ben ilk dogumumu pre eklemsiden dolayı erken yaptım.iknciyide ona ben zer farklı sebelerden erken yaptım.ikiside skiz aylık dogdu.çok yorucu bir dönemdi.hatırlamk bile yoruyo beni.ALLAH yardımcınızolsun f

merhaba herkese,nasılsınız bugün?

Nehirinannesi nasılsın canım?

Nigar hoşgeldin.

Akimera iyi olduğuna çok sevindim,bebişde iyidir İnşallah.heyecanla, preeklampsiden uzak bir şekilde dünyaya gelmesini bekliyoruz söyle ona:)

Kardelya sende mi preeklampsi yaşamıştın?geçmiş olsun.iki bebeğin içinde Allah sabır versin.

Betül kaçıncı haftanda yaşamıştın bu rahatsızlığı acaba?ikinci hamileliğimde benzer birşey yaşadım demişsin,nasıl açıklar mısın biraz?İnşallah iki bebeğinde sağlıklı ve yanındadırlar.

Tabiki anlatacaksın bizi bizden başka kimse anlamaz , insan sinir oluyor seni dinlerlerken bile lütfedip dinler gibi yapıyorlar sanki , anlamıyorlar , anlamıyorlar , anlamazlarrrrr, bazen ben bile çekiniyorum sanki sürekli hep bu konuları konuşuyorum ve insanlar sıkılıyor gibi geliyor , sen sağsınya Allah yine verir deyip geçiştiriyorlar sanki , ne diyelim anlamasınlarda zaten kimse yaşamasın evlat acısını.
Tansiyonun hangi hafta da yükselmeye başladığı önemli zannedersem ..

Kızlar işimizi hiç şansa bırakmamamız gerek, gerekirse 3-4 doktorla görüşelim tedavimizi olalım sonra Allah a emanet hayırlısı ile valla bana 9 ay yat kalkma desinler onu bile yaparım valla ona göre programlıyorum şimdiden işlerimi .. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…