Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

slm ben ilk dogumumu pre eklemsiden dolayı erken yaptım.iknciyide ona ben zer farklı sebelerden erken yaptım.ikiside skiz aylık dogdu.çok yorucu bir dönemdi.hatırlamk bile yoruyo beni.ALLAH yardımcınızolsun f

canım hoşgeldin. kaçıncı haftalarda yaptın doğumlarını ve nasıl bir tedavi uyguladın anlatabilir misin biraz ?

Firdosum teşekkür ederiz tatlım sen nasılsın? nasıl geçti ilk gün ikizler fazla sorun çıkarmadı umarım

1. defa anne olamayan 2. defa anne olursa 1. defadaki gibi olurmu...üffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff yaşanan duygular aynı olurmu hayata yeniden renk gelir mi???

Firdosum teşekkür ederiz tatlım sen nasılsın? nasıl geçti ilk gün ikizler fazla sorun çıkarmadı umarım

bende iyiyim canım.kreş felaketti,sorma!oğlumun biri sabahtan akşama kadar ağlamış.iki kez kreşe gittim bugün,sürekli de aradım.benim içinde bebekler içinde zor bi gün oldu.yarın daha iyi olur İnşallah.alışacağız mecburen yapacak birşey yok.

Son düzenleme:
1. defa anne olamayan 2. defa anne olursa 1. defadaki gibi olurmu...üffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff yaşanan duygular aynı olurmu hayata yeniden renk gelir mi???

olmaz....kaygılar,korkular,acılar,endişeler peşini bırkmaz ta ki ikinci yavrusunu kucağına alana kadar.işte o an meleğinide öpüp kokluyormuş gibi hisseder ve yeni yavrusuna sımsıkı sarılır..meleğimin emaneti der...

yaşamış biri olarak söylüyorum bunları Esra,İnşallah diğer bebeğini kucağına aldığında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.bizde seni seviyoruzzzzz

ikiksinide 34 haftalıkken dogurdum.ALLAHA şükür saglkları iyi.benim son gün pre eklemsi oldugum anlaşıldı tansiyonum yüksekti.ilaç kullanyordum. o gün almayı unutmuşum kasılmalar oldu agzımda dilimde kolumda acile gittik.nöbet geçiriyomuşum.annenin vucudu zehirlenmiş çocuk vücudu terk ediyo normal dogumda başladı dediler devlet hastanesine yolladılar.sezeryanle dogum yaptım.
ikincide pre eklemsi geçmişim oldugu için4 aydan itibaren 10 günde bir dojtora gittim.neden böle oluyo diye araştırdılar.emar bile çekildim hamileyken.son beş hafta kanı sulandıran iğnelerden kullandım.çocuk iyi gelişsin.tansiyonum çıkmasın diye. benim beyine giden damarlarda tıkanıklık varmış tansiyonu ona bağladılar.guatır varmış aynı zamanda.birde şeker çıktı.günde 4 kez şeker ölçüyodum.1 kezde kolumdan iğne vuruyodum.bu kadar tedbirli gitmeme ragmen son bir buçuk ayda çocuk çaok aşagıda erken doum olabilir diye doguma kadar yattım.daha sonra baktılarki çocukta gelişim geriliği kalp ritminde buzukluk birde suyum ara ara gelmiş susuz kalmış son muayeneden hemen sonra dogum yaptım.tansiyon için tüm tedbirler alındı pre eklemsi içinde ama bu seferde bi tek tansiyonum çıkmadı tuzlu yemedim.şekerli yemedim.açıkcası aç kaldım.diyet diyet. oda tam 34 haftalıkken dogdu.çok şükür çocuklarımiyi ama benim gitmedigim doktor kalmadı.noroloji kalp damar.endokrin.dahiliye kadın dogum.şimdide piskiyatra gidiyorum:) umarım herkesin gebeliği prolemsiz geçer benim yaşadıklarım sizi yıldırmasın hatta umutlandırsın.çünkü iki çocugumda bende saglıklıyız.sadece doktorunuzu iyi seçin ve lafın dan çıkmayın.gerisi ALLAHA kalmış

canım ben preeklampsi yaşamadım 1 kızım var çok şükür yaşıyo bu gün dogum günü 8 yaşına gircek 2oglum 8 aylık öldü hiç bişe çıkmadı. sezeryanla aldılar . bende şimdi 6 ay arayla sezeryanlı hamile kalanların peşine düştüm soruyom bişe oluyomu diye dikişler özellikle.

ben hamileliğimi ögrendiğimde doktora gittim yani 1veya 2 aylıkken sınırdaydı sonra hiç çıkmadı ama hamilelikde misafirlikde herkez turşu yerken agzıma dahi sürmedim kesinlikle tuz hiç kulanmadım yani normal yemekdekini kulandım ilave etmedim.ve en önemlisi kahvaltıdaki tuz demişti doktorum kahvaltılıklarımı hep tuzsuz kulandım hiç çıkmadı tansiyonum ilk zaman işte oda 2 kere oldu bidaha olmadı. aman hepsi bahane olursa oluyo rabbim verirse daglar kadar engelin olsun oluyo .arkadaşım yüksek tansiyondan 2 bebek kaybetti ama şu anda 3 tane saglıklı kızı var. allah büyük işlh isteyen herkezin olur.tabiki hayırlısıyla.

geçmiş olsun.benimde tam 33.haftamda ortaya çıktı ve 1 gün sonra doğuma alındım.ondan önce tansiyon sorunum yoktu.tuzlu falan yemezdim,dikkat ederdim.doktorlar sebep olarak ikiz gebelik yaşamamı gösterdiler ama ben iki şeye bağlıyorum.32.haftaya kadar bebe aspirini kullandım,kanı sulandırsın diye.sonrada salak gibi doktoruma sormadan bıraktım,artık tehlike geçti diye.birde o gün çok üzüldüğüm bir olay duymuştum,çok etkilenmiş ve sinirlenmiştim.işte bu iki nedene bağlıyorum bende.benimde bebeklerim sağlıklı çok Şükür.dediğin gibi kendimizi önce Allah'a sonra doktoumuza emanet edeceğiz.

aspirin konusun da haklısın.kanı sulandırdıgı için tansiyon çıkmıyo.bende ikincide kan sulandıran ignelerden kulllnamıştım tansiyonumçıkmamıştı.
zaten başa gelecek olduktan sonra unutu veriyosun yada önemsiz geliyo.her şey bizim için dünyada diyorum çok zor günlerdi ALLAH şu an bu durumu yaşayanlara yardım etsi.
birde bu liste olayı nedir merak ettim.

firdosum aspirini bende kullandım ama nafile bana pek etki etmedi bide seninkilerin haftası çok iyi belkide ikiz olduklarından olabilir belki tek çocuk olsa olmayacaktı ama benim daha 20. haftada çıkıyor 6 hafta hastanede yattım bu arada günde 3 tane tansiyon hapı alıyordum gelişimide çok geri kalmıştı.Genetik tahlillerimi yaptırdım kanda pıhtılaşma çıktı.Allahım hakkımızda hayırlısını versin.

günaydın kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok topiğimizde firdosum bebekler kreşe alıştı mı?
nehirinannesi nerelerdesin iyimisin?
akimera doktora gittinmi nasıl gidiyor hamilelik
esracım sen nasılsın betül hoşgeldin canım

Günaydııııınnnnnnnn canlarımmmm.. Dün yoğunluktan bir türlü fırsat bulup yazamadım neler yazmışsınız bir bakayım :26:

sevgiler burdaki herkese sizi çok seviyorum canlarrrrrrr...

Canım arkadaşım. kader arkadaşım benim, aynı şeyleri bende hissediyorum, nasıl olacak diyorum , kızım sanki üzülecek gibi geliyor anne bana sarılamadın , bana bakamadın bir şu dünyaya bile doğru dürüst getirmeyi beceremedin diyecek gibi geliyor, bazen de eğer yeni bir bebek gelirse sanki nehirim geri gelecek gibi hissediyorum ...yeni bir bebeği kucağımıza almadan bu soruların yanıtını ikimizde veremeyeceğiz ama kızımın yeri hep ayrı, senin oğluşunun yeri hep ayrı biliyorsun.iki güne bir mezarlığa gidiyorum ,yeni çiçekler diktim sulamam lazım sürekli, görsen nasıl güzel açtı kedi tırnakları ,kızım benim, canıımmmm... öylece orda yatıyor. sürekli yeni bebekler geliyor yanına, önüne , onlar içinde dua ediyorum , anneleri içinde , hepsini seviyorum ,konuşuyorum onlarla .herkes akşam evine çocuklarına giderken bizler mezarlığa gidiyoruz. Ve biliyormusun ! insanlar unuttu bile yaşadıklarımızı , biz ise içimizde bu yangınla yaşamaya devam, belki yeni bebeğimiz olduğunda yaşayacağız bir takım duyguları yeniden kimbilir. Kitap okuyorum Mustafa Ulusoy un '' Giderken bana birşeyler söyle '' , okurken kendimi iyi hissediyorum ve o an aklıma düşüyorsun keşke esra da okusaydı diyorum.eğer okursan bana hak vereceksin..

Canımmmmmm kıyamam ben ona , ne zordur şimdi ilk günler zamanla alışacaklar biraz sabır canım..öp onları benim için

Belki başkalarına garip gelebilir ama bu yazdıkların insanın moralini bozmuyor , hatta umut oluyor bizlere,körükörüne beklemektense birşeyler yapılabildiğini görmek ne kadar umut verici , tek sağlıklı olsunlar , tek yaşasınlar da başka ne ister insan.Bebişlerini Allahım korusun , Paylaştığın için çok teşekkür ederim betülcüm. bakalım bizim hikayelerimiz nasıl olcak yaşayıp göreceğiz

Nehir'in güzel annesi yani arkadaşları da listeye ekleyelim mi?

Ekleyelim tabiii , betülcüm bebeklerin doğum ağılıkları ne idi ve şimdi ne kadar oldular yazabilir misin ?

Fıstığım burdayım, dün işlerim çok yoğundu yazamadım , akşam da kızıma gittim , sonra alışveriş merkezine derken gece oluveriyor hemen akşamlar kısa,bereketi yok yazamadım o yüzden ..... iş güç dünya telaşı geçip gidiyor işte ömürler, bazen hayat istediğin gibi , planladığın gibi devam etmiyor , kendinide yırtsan olmuyor hayatı akışına bırakmak lazım bir nevi teslimiyet yaşıyorum bugünlerde , bazen melankolik , bazen tekrar yine neşelenmeye başlıyorum sanki , bazen durduk yere gelen ağlama krizleri , şizofrenik durumlar içinde hayatın kermekeşinde kaybolup gidiyoruz işte.Rabbim sağlık versin hepimize ...

Betül bizim listemiz var,arka sayfalara bak istersen orda.seni de eklesek iyi olur.

Nigarcım bugün 3.günümüz,ilk başlarken yine ağlama krizleri devam ediyor ama alışacaklar İnşallah.

Nehrinannesi canım iyi misin?korunma süren ne zaman bitiyor?

listeyi buldum ama nasıl yapcaz ben iki gebelik geçirdim.ve küvezde hiç kalmadılar.neler ya<ıyım liste için:2:

kızlar benim bir sorunum var.ertesi gün hapı kullanmam gerekti.ancak bu hormonlu haplar bana yasak.beyine giden damarlarda incelik oldugu için.vebunlarda kanda pıhtılaşma yaptıgı için beyin kanaması felç falan yapabiliyomuş.ben bu durumu bilmeden önce 4sene kadar kullandım dogum kontrol hapı.sonra anlaşılınca kullanmadım.o süreiçindede bir problem yaşamadım.doktorun dediğine göre mucizeymiş.bişey olmaması.şimdi ben bu hapı içtim.yeniden gebelik aklımın ucunda bile yok.yanımdaki lere şükrerdiyorum.yeniden o sancılı dönem agır bana.acaba birde aspirin falanmı alsam:18:

Canım listemiz ilk sayfada da var , korunma sürem Kasım 19 da bitiyor ama bu ayın 19 unda genetik testler varmış onları yaptıracağım,kasım a kadar ne yapılması gerekiyorsa işte tedirginim bende ya hiç birşey çıkmazsa :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…