- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
listeyi buldum ama nasıl yapcaz ben iki gebelik geçirdim.ve küvezde hiç kalmadılar.neler ya<ıyım liste için:2:
kızlar benim bir sorunum var.ertesi gün hapı kullanmam gerekti.ancak bu hormonlu haplar bana yasak.beyine giden damarlarda incelik oldugu için.vebunlarda kanda pıhtılaşma yaptıgı için beyin kanaması felç falan yapabiliyomuş.ben bu durumu bilmeden önce 4sene kadar kullandım dogum kontrol hapı.sonra anlaşılınca kullanmadım.o süreiçindede bir problem yaşamadım.doktorun dediğine göre mucizeymiş.bişey olmaması.şimdi ben bu hapı içtim.yeniden gebelik aklımın ucunda bile yok.yanımdaki lere şükrerdiyorum.yeniden o sancılı dönem agır bana.acaba birde aspirin falanmı alsam:18:
Canım listemiz ilk sayfada da var , korunma sürem Kasım 19 da bitiyor ama bu ayın 19 unda genetik testler varmış onları yaptıracağım,kasım a kadar ne yapılması gerekiyorsa işte tedirginim bende ya hiç birşey çıkmazsa :26:
amanııınnnn bende kullanmıştım o haplardan 2 kez , o haplar yüzündemi yaşadım ben bunları şimdi acaba
Allah bebişlerine uzun ömür , sağlık versin..haklısın tekrar düşünmek çok zor , ama ben anlamadım sen şimdi ertesi gün hapını aldın mı , almadın mı?
kaçar kilo doğdular ve şu an kaç yaşındalar ?
Hiç birşey çıkmazsa neyle savaştığımı bilemeyeceğim , tutunacak birşey arıyorum bende bu var o yüzden başımıza bunlar geldi diyeyim ve önlemi ne ise onu alayım.. tansiyon desen sınırdaydı öyle çok yükselmedi, kan sulandırıcı desen pıhtılaşma yoksa vermiyorlar açıkcası bende ne düşüneceğimi bilmiyorum artıkHayırlısı olsun canım,içini ferah tut.az kalmış korunma süresinin bitimine,Hayırlı haberlerini alacağız İnşallah.hiç birşey çıkmaması daha iyi değil mi ki?
ilk çocugum erkek 2.180 gr dogdu şu an 8 yaşında
ikincide kız 2.15o gr dogdu şu an 23 aylık
günaydın kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok topiğimizde firdosum bebekler kreşe alıştı mı?
nehirinannesi nerelerdesin iyimisin?
akimera doktora gittinmi nasıl gidiyor hamilelik
esracım sen nasılsın betül hoşgeldin canım
Hiç birşey çıkmazsa neyle savaştığımı bilemeyeceğim , tutunacak birşey arıyorum bende bu var o yüzden başımıza bunlar geldi diyeyim ve önlemi ne ise onu alayım.. tansiyon desen sınırdaydı öyle çok yükselmedi, kan sulandırıcı desen pıhtılaşma yoksa vermiyorlar açıkcası bende ne düşüneceğimi bilmiyorum artık
olmaz....kaygılar,korkular,acılar,endişeler peşini bırkmaz ta ki ikinci yavrusunu kucağına alana kadar.işte o an meleğinide öpüp kokluyormuş gibi hisseder ve yeni yavrusuna sımsıkı sarılır..meleğimin emaneti der...
yaşamış biri olarak söylüyorum bunları Esra,İnşallah diğer bebeğini kucağına aldığında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.bizde seni seviyoruzzzzz
bende yaşamış biri olarak söyleyeyim, 2. ye hamile kaldığımda sevindimmi üzüldümmü bilemedim, sanki cennetteki meleğimi aldatıyormuşum gibi geldi, daha kalp atımını duymadan oğlumun mezarına gidip onun ilk göz ağrım olduğunu, onu her zaman çok seveceğimi söledim, sık sık ta giderim mezarına, daha sonra bu gebeliğimede alıştım, yine preeklemsi olduğumda kaybedersem diye çok üzüldüm, doğum yaptığım gece doktorlar bana seni kaybedebiliriz hayati riskin çok dediler, ama ben hala oğlumu düşünüyordum yaşıyormu o yaşar ben ölürsem ne olur diye, onu çok seviyorum ama hayatta bilirsinizki ilklerin tadı başkadır, benim cennet kuşumda ilk hamileliğimdi, ilk tekmeler, ilk doğum , ve ilk bebek sesini onda duydum, bu oğlumun sesini aylar sonra ancak duymuştum, cennet kuşumun yeri ayrı bende, ilkimdi o benim, diğer gebeliktede aynı heyecanlar olur ama herşeyde ilkinide arasınız bazen öperken 2 defa öpüyorum 2 sinin yerine diye mesela
günaydın kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok topiğimizde firdosum bebekler kreşe alıştı mı?
nehirinannesi nerelerdesin iyimisin?
akimera doktora gittinmi nasıl gidiyor hamilelik
esracım sen nasılsın betül hoşgeldin canım
Canım listemiz ilk sayfada da var , korunma sürem Kasım 19 da bitiyor ama bu ayın 19 unda genetik testler varmış onları yaptıracağım,kasım a kadar ne yapılması gerekiyorsa işte tedirginim bende ya hiç birşey çıkmazsa :26:
evet cnm benim gittim kntrole.bebiş büyümüş biraz kalbi maşallah pıt pıt atıyodu birsürü tets istedi 10 gün snr tekrar kntrole çağırdı şeker yüklemesi yapılacak.malesef şu an hep yüksek gidiyo sanırım insülin verecekler.diyetle düşermi bilmiyorum.tansiyon 20.haftadan snr belli olur diyo doktor ama oda kesin çıkar gibi geliyo napıcam bilmiyorum.şimdiden korkular saldı beni.sonu belli olmayan bi yolda yürümek bence çok ürkütücü.rabbim hayırlısını nasip etsin ama umarım hayırlısı bebişimi sağsalim kucağıma almaktır
maşallah canım pıt pıtları duymuşsunuz ne güzel bir haber şeker için benim bir arkadaşım insülin kullanmıştı çok sağlıklı bir doğum yaptı merak etme kontrol altına alınır tansiyonun ne alemde umarım tansiyonun yükselmez bol bol limonlu su iç çok iyi geliyor moralini yüksek tut istirahat et topiğimizin ilk bebeği olacak ve bizlere umut olacak belki arkandan eşimi ikna edebilirsem bende gelirim aspirin falan alıyormusun canım hiç korkma bitanem iyi bir doktorla başaracağına inanıyorum
cnm şu sıralar tansiyonum düşük allaha şükür hatta biraz fazla düşük 9-10 larda seyrediyo büyük tansiyon.ama doktorum hiç belli olmaz asıl 20.haftadan snr anlaşılır diyo o da beni korkutuyo işte.gerçekten şekerden o kadar deil ama tansiyonun çıkmasından çok korkuyorum bebeğe zararı büyük çünkü.benim seyitim yani küçük oğlum 30 haftalık doğdu ama tansiyon yüzünden gelişememiş ve gelişimi 27 haftalık gibiydi 1 kilo doğdu.yine aynı şeyleri yaşamam umarım.asprin falanda vermedi doktor.daha doğrusu benim asıl doktorum rahim ameliyatı oldu kadının rahmini almışlar 1 aydır yok yani tel.de konuştuk hamile olduğumu söledim ama ona kntrole gidemedim.gittiğim doktorlarda nedense preklemsiyi çok önemsiz bi hastalıkmış gib kayle bile almadılar.bana hiç bi fikir veren olmadı şunları yap şöle davran şu ilaçları al gibi...kendi doktorum haftaya geliyo sabırsızlıkla onu bekliyorum en iyi o biliyo neler çektiğimi o yüzden tedbirli davranacağına inanıyorum.umarım beklediğim gibi olur.sana gelince bencede yaa ne güzel olur kocişini ikna ette sende bana eşlik et aynı şeyleri yaşayan bi insanla birlikte yola devam etmek daha güzel olacaktır..
Günaydııııınnnnnnnn canlarımmmm..Dün yoğunluktan bir türlü fırsat bulup yazamadım neler yazmışsınız bir bakayım :26:
Canım arkadaşım. kader arkadaşım benim, aynı şeyleri bende hissediyorum, nasıl olacak diyorum , kızım sanki üzülecek gibi geliyor anne bana sarılamadın , bana bakamadın bir şu dünyaya bile doğru dürüst getirmeyi beceremedin diyecek gibi geliyor, bazen de eğer yeni bir bebek gelirse sanki nehirim geri gelecek gibi hissediyorum ...yeni bir bebeği kucağımıza almadan bu soruların yanıtını ikimizde veremeyeceğiz ama kızımın yeri hep ayrı, senin oğluşunun yeri hep ayrı biliyorsun.iki güne bir mezarlığa gidiyorum ,yeni çiçekler diktim sulamam lazım sürekli, görsen nasıl güzel açtı kedi tırnakları ,kızım benim, canıımmmm... öylece orda yatıyor. sürekli yeni bebekler geliyor yanına, önüne , onlar içinde dua ediyorum , anneleri içinde , hepsini seviyorum ,konuşuyorum onlarla .herkes akşam evine çocuklarına giderken bizler mezarlığa gidiyoruz. Ve biliyormusun ! insanlar unuttu bile yaşadıklarımızı , biz ise içimizde bu yangınla yaşamaya devam, belki yeni bebeğimiz olduğunda yaşayacağız bir takım duyguları yeniden kimbilir. Kitap okuyorum Mustafa Ulusoy un '' Giderken bana birşeyler söyle '' , okurken kendimi iyi hissediyorum ve o an aklıma düşüyorsun keşke esra da okusaydı diyorum.eğer okursan bana hak vereceksin..
Canımmmmmm kıyamam ben ona , ne zordur şimdi ilk günler zamanla alışacaklar biraz sabır canım..öp onları benim için
Belki başkalarına garip gelebilir ama bu yazdıkların insanın moralini bozmuyor , hatta umut oluyor bizlere,körükörüne beklemektense birşeyler yapılabildiğini görmek ne kadar umut verici , tek sağlıklı olsunlar , tek yaşasınlar da başka ne ister insan.Bebişlerini Allahım korusun, Paylaştığın için çok teşekkür ederim betülcüm. bakalım bizim hikayelerimiz nasıl olcak yaşayıp göreceğiz
Ekleyelim tabiii , betülcüm bebeklerin doğum ağılıkları ne idi ve şimdi ne kadar oldular yazabilir misin ?
Fıstığım burdayım, dün işlerim çok yoğundu yazamadım , akşam da kızıma gittim , sonra alışveriş merkezine derken gece oluveriyor hemen akşamlar kısa,bereketi yok yazamadım o yüzden ..... iş güç dünya telaşı geçip gidiyor işte ömürler, bazen hayat istediğin gibi , planladığın gibi devam etmiyor , kendinide yırtsan olmuyor hayatı akışına bırakmak lazım bir nevi teslimiyet yaşıyorum bugünlerde , bazen melankolik , bazen tekrar yine neşelenmeye başlıyorum sanki , bazen durduk yere gelen ağlama krizleri , şizofrenik durumlar içinde hayatın kermekeşinde kaybolup gidiyoruz işte.Rabbim sağlık versin hepimize ...
canım yazdıgını okudum agladım .ama şimdi çocugunun oluşuna sevindim benimde kızım var 8 yaşnda 3 ay önce oglumu kaybettim sezeryanla alındı senin 1 ci sezeryanmıydı birde bekleme süreni ögrene bilirmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?