Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

amanııınnnn bende kullanmıştım o haplardan 2 kez , o haplar yüzündemi yaşadım ben bunları şimdi acaba
Allah bebişlerine uzun ömür , sağlık versin..haklısın tekrar düşünmek çok zor , ama ben anlamadım sen şimdi ertesi gün hapını aldın mı , almadın mı?

ertesi gün hapıyla ilgili hiçbir bilgim yok maalesef canım.Nehirinannesi canım o yüzden yaşamış olamazsın.hepimiz aynı şeyi yapıyoruz,hemen kendimizi suçluyoruz.olacağı varsa olur zaten değil mi?burda neler okuyoruz,Allah ol dedikten sonra...ama en azından bu konuda da bilgimiz oldu.kan sulandırıcılar ve tansiyon ilaçları bizim için olumlu, doğum kontrol ve ertesi gün hapları olumsuz etki yapıyor.aklımızda bulunsun

Hayırlısı olsun canım,içini ferah tut.az kalmış korunma süresinin bitimine,Hayırlı haberlerini alacağız İnşallah.hiç birşey çıkmaması daha iyi değil mi ki?

az önce ilacı içtim.bu ilaçlar tansiyon hastalarna ve damarlarında problem olanlara yasak.kanın pıhtılaşması.tansiyonu çıkarıyo.bundan dolayı oluyo beyin kanaması yüksek tansiyon felç.
ancak yinede ALLAH BİLİR.çünkü ben dört sene dogum kontrol hapı kullandım.meger bana kesinlikle yasakmışbaşına bişey gelmemesi mucize denmişti doktor.
bu haplar yüzünden hapları kullanırkn zarar görürüyosun bırakınca bi problem olmaz galiba.
yani damarında daralma incelme yada yüksek tansiyonun varsa hormonlu aylık iğneler dogum kontrol hapı yasak.
ayrıca hamileyken gittiğim noroloji doktoru kesinlikle hiç bir kadına aylık iğne ve hap önermiyoruz.sonuçta tamarların taraması yapılması lazım hepsinin yapılması mümkün degil oyüzden riskli kllanmak demişti.kadın dogum doktorunada haber yollamıştı.kimseye vermesin diye.
sonuçta hangimiz hap kullanmadan önce damarlarımıza yadatansiyonumuza baktırıyoruzki

Hayırlısı olsun canım,içini ferah tut.az kalmış korunma süresinin bitimine,Hayırlı haberlerini alacağız İnşallah.hiç birşey çıkmaması daha iyi değil mi ki?
Hiç birşey çıkmazsa neyle savaştığımı bilemeyeceğim , tutunacak birşey arıyorum bende bu var o yüzden başımıza bunlar geldi diyeyim ve önlemi ne ise onu alayım.. tansiyon desen sınırdaydı öyle çok yükselmedi, kan sulandırıcı desen pıhtılaşma yoksa vermiyorlar açıkcası bende ne düşüneceğimi bilmiyorum artık

iyiyim buralardayım canım, bu topiğin hızına yetişemiyorum artık ben daha dün akşam baktım bişey yoktu ammada dolmuşşş

İnşaallah bişey çıkmaz canım biliyosun bende de bişey çıkmayınca üzülmüştüm ama sonra yapma dedim ya çıksa bide onla uğraşacaktık,umudumuz var en azından yoksa iyice kötü oluruz bence biz :18:

bende yaşamış biri olarak söyleyeyim, 2. ye hamile kaldığımda sevindimmi üzüldümmü bilemedim, sanki cennetteki meleğimi aldatıyormuşum gibi geldi, daha kalp atımını duymadan oğlumun mezarına gidip onun ilk göz ağrım olduğunu, onu her zaman çok seveceğimi söledim, sık sık ta giderim mezarına, daha sonra bu gebeliğimede alıştım, yine preeklemsi olduğumda kaybedersem diye çok üzüldüm, doğum yaptığım gece doktorlar bana seni kaybedebiliriz hayati riskin çok dediler, ama ben hala oğlumu düşünüyordum yaşıyormu o yaşar ben ölürsem ne olur diye, onu çok seviyorum ama hayatta bilirsinizki ilklerin tadı başkadır, benim cennet kuşumda ilk hamileliğimdi, ilk tekmeler, ilk doğum , ve ilk bebek sesini onda duydum, bu oğlumun sesini aylar sonra ancak duymuştum, cennet kuşumun yeri ayrı bende, ilkimdi o benim, diğer gebeliktede aynı heyecanlar olur ama herşeyde ilkinide arasınız bazen öperken 2 defa öpüyorum 2 sinin yerine diye mesela

canım yazdıgını okudum agladım .ama şimdi çocugunun oluşuna sevindim benimde kızım var 8 yaşnda 3 ay önce oglumu kaybettim sezeryanla alındı senin 1 ci sezeryanmıydı birde bekleme süreni ögrene bilirmiyim

evet cnm benim gittim kntrole.bebiş büyümüş biraz kalbi maşallah pıt pıt atıyodu birsürü tets istedi 10 gün snr tekrar kntrole çağırdı şeker yüklemesi yapılacak.malesef şu an hep yüksek gidiyo sanırım insülin verecekler.diyetle düşermi bilmiyorum.tansiyon 20.haftadan snr belli olur diyo doktor ama oda kesin çıkar gibi geliyo napıcam bilmiyorum.şimdiden korkular saldı beni.sonu belli olmayan bi yolda yürümek bence çok ürkütücü.rabbim hayırlısını nasip etsin ama umarım hayırlısı bebişimi sağsalim kucağıma almaktır

az kalmış canım şu tahlillerini bir yaptır en azından sonuçlara göre karar verirsiniz doktorunla birşey çıkarsada en azından onunla mücadele edersiniz güzel günler seni bekliyor canım

maşallah canım pıt pıtları duymuşsunuz ne güzel bir haber şeker için benim bir arkadaşım insülin kullanmıştı çok sağlıklı bir doğum yaptı merak etme kontrol altına alınır tansiyonun ne alemde umarım tansiyonun yükselmez bol bol limonlu su iç çok iyi geliyor moralini yüksek tut istirahat et topiğimizin ilk bebeği olacak ve bizlere umut olacak belki arkandan eşimi ikna edebilirsem bende gelirim aspirin falan alıyormusun canım hiç korkma bitanem iyi bir doktorla başaracağına inanıyorum

cnm şu sıralar tansiyonum düşük allaha şükür hatta biraz fazla düşük 9-10 larda seyrediyo büyük tansiyon.ama doktorum hiç belli olmaz asıl 20.haftadan snr anlaşılır diyo o da beni korkutuyo işte.gerçekten şekerden o kadar deil ama tansiyonun çıkmasından çok korkuyorum bebeğe zararı büyük çünkü.benim seyitim yani küçük oğlum 30 haftalık doğdu ama tansiyon yüzünden gelişememiş ve gelişimi 27 haftalık gibiydi 1 kilo doğdu.yine aynı şeyleri yaşamam umarım.asprin falanda vermedi doktor.daha doğrusu benim asıl doktorum rahim ameliyatı oldu kadının rahmini almışlar 1 aydır yok yani tel.de konuştuk hamile olduğumu söledim ama ona kntrole gidemedim.gittiğim doktorlarda nedense preklemsiyi çok önemsiz bi hastalıkmış gib kayle bile almadılar.bana hiç bi fikir veren olmadı şunları yap şöle davran şu ilaçları al gibi...kendi doktorum haftaya geliyo sabırsızlıkla onu bekliyorum en iyi o biliyo neler çektiğimi o yüzden tedbirli davranacağına inanıyorum.umarım beklediğim gibi olur.sana gelince bencede yaa ne güzel olur kocişini ikna ette sende bana eşlik et aynı şeyleri yaşayan bi insanla birlikte yola devam etmek daha güzel olacaktır..

nasıl doktormuş onlar öyle preeklemsi gebelikte görülen en ciddi rahatsızlıklardan biri ben doktora gittiğimde beni kabul bile etmedi preeklemsi öyküm olduğundan sizler patlayan bomba gibisiniz ne zaman ne olacağı belli olmaz diye bence aspirin kullanabilirsin bunu normal gebelir bile kullanabiliyor ki bizler riskli gebeliriz bir zararı olmaz diye düşünüyorum ama yinede doktoruna sor derim kanı cıvıltma özelliği var buda düşüğe neden olabilir kontrollü kullanmanda fayda var içini rahat tut bak birşey olmayacak buna inanıyorum beni soracak olursan eşimi ikna edemiyorum keşke dediğin gibi olsada birlikte devam etsek yinede ikna etmeye çalışacağım öptüm

2 gün önce gittim bende mezarlığa hergidişimde nufüs biraz daha artmış oluyo malesef ama bu seferki beni daha beter etti kendi oğlumun başında bide bu mezarın başında çok ağladım çocuğun sünnet kıyafetlerini şapkasını örtmüşler mezarın üstüne şok şok şok mahvoldum ya hala aklımdan çıkaramıyorum.Rabbim kimseye yaşatmasın.Sabır canım benim sabır ben inanıyorum bu sfer inşaallah sende benim herşeyde aklımdasın ogün işyerinde kasımın 17 sinde işle ilgili bi program yaparken içimden nehirinannesi nin süresi dolmadan 2 gün önce diye geçirdim bir an.Hani aileden oldun artık... Kitabı hemen alıyorum bu cumartesi...

dr bana 3 ay süre vermişti taburcu olurken ama daha sonraki görüşmelerimizde biraz daha bekle dedi, 1 yıl dolduğunda ben 7 haftalık hamile idim, rabbim bebeklerimize cennette kavuştursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…