Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Allah senin ve senin gibi acısı olanların yardımcı olsun arkadaşım.ben de 2009 da hamile kalmıştım.3.ayın sonunda bebeğimin kalbi durmuş ve vücudum tepki vermediğinden ben tam 21 gün taşımışım kızımın cansız bedenini.kontrolde farkedildi.tam bir kabustu.hala gözümün önünden gitmez bebeğimin cam fanustaki hali.sebep söylemediler.kızkardeşimde resiplokal translakosyan vardı.genetik hastalık.bu yüzden bir sürü genetik test yaptırdık ama bir şey çıkmadı bende.bu arad kardeşim tüp bebekle doğum yaptı.5 ay araları olacaktı ama nasip değilmiş.3 ay korunduk sonraki 6.ayda tekrar hamile kalmışım.dr değiştirmiştim.diğer dr görünce bile moralim bozuluyordu.yeni dr a hikayemi anlattım bana önlem olarak doğuma kadar kullanmam gereken iğne ve ilaçlar verdi.o iğneler var ya beni kurtardı sanırım.bu gebeliğim 7.aya kadar sorunsuzdu.7.ayın sonunda tansiyon yükseldi.24-14 tansiyonla hastaneye yattım.dr iyiki o iğneleri kullanmışzı yoksa bu kadar bile gebeliğin ilerlemezdi demişti.2 gün yattım hastanede.magnezyum falan bir sürü serum derken tansiyon normale düştü.düşmeseydi zaten direk alacaklardı bebeğimi.dr yoksa seni kaybederiz demişti.hızlı hareket yasak.tuzlu yemek yasak.yağlı yasak.sürekli yatacaksın dedi ve tansiyon ilaçlarına başladım preeklampsi hastası olarak.doğuma kadar 3 kere daha 2 şer gün yattım hasteneye ve 36+6 da oğlum dayanamadı suyum geldi.şükür sağlıkla aldım kucağıma.çok zor bir durum.sebebi belli olmayan bir hastalık.dr lar bilinmiyor sebedi hamilelikte oluyor sonra normale dönüyor demişti.bende ham preeklapsi hemde kan pıhtılaşması vardı.belki size umut olurum diye yazmak istedim.Yüce rabbim tez zamanda nasip etsin sizlerede.sadece ne olur umudunuzu ve inancınızı yitirmeyin.ben kendimi hep ya hiç hamile kalamıyor olsaydım diye avutmuştum.sonuçta beterin beteri var.tedavilere sadık kalındğı sürece aşılamayacak bir hastalık değil.insan unutmuyor yaşadıklarını tabi.ben bile hala bu tarz konuları okuyup ağlıyorum ama zamanla da alışıyor insan.şükrediyor beterinden koru diye.herkese iyi geceler.umarım en kısa zamanda doğum haberlerinizi de okurum buradan.

Evet ben de gitmeyince çok üzülüyorum ne kadar tuhaf bi duygu annelik ne kadar da tuhaf,İnşaallah Allah dualarımızı kabul edecek ben inanıyorum...

İş yerindeki takvimime haftaları işaretlemiştim.hep ordan sayıp duruyodum, 23 mayıs kontrol günümü işaretlemiştim en son, zaten 24 mayıstada kaybettim kuzumu,işe döndüğümde masadan almışlar takvimi ama çok uzağa saklayamamışlar toplantı odasında buldum. tarihlere bakıp üzüldüğümü anlayınca... şimdi hiçbir yerde yok takvim heralde attılar

canlarım nasılsınız,topiğimiz sessiz kalmış..bayramda annemin memleketine gittik,dedemsiz ilk bayramımız buruk geçti..mayıs ayında vefaat etmişti,başımızda o olmadan geçen ilk bayramdı ve yas bayramı derler bizim orda.öylesine bi üç gün geçti gitti işte...

Evet galiba herkes hala tatilde...ben işbaşı yaptım bile........başınız sağolsun Allah büyüklere uzun ömür versin inşaallah.

günaydın hanımlar öncelikle acılarınızı okudum hepinize üzüldüm bende yeni oglumu kaybettim 3 ay olcak.hepimize allah sabır versin .benim 1 kızım var 8 yaşına gircek işlh .oglumun ölümü için araştırma hastanesi hiç bişe bulamadı çok tahlil yapıldı .otopsiyide biz istemedik .sezeryanla aldılar bebegimi size sorcagım sezeryandan sonra yani 6 ay sonra hamilelik nasıl olur ben çok korkuyom çocuk istiyom ama korkularım çok napıcam bilmiyom her keze sorruyom bu sayfayı okuyunca sizede sormak istedim lütfen okuyanlar yazsın sezeryandan sonra hamilelik zormu çok teşekür ederim

başınsağolsun canım, korkuyorum derken mesela neden korkuyosun onu anlayamadım, çünkü daha önce sağlıklı bir bebeğin var, sağlıksız bir bebek korkusumu yoksa doğum ile ilgili korkularmı? Ben tabi yaşamadığım için bilemem burdaki çoğu annede benim kadar yardımcı olabilir heralde!, ama sezeryan sonrası iç dikişler gerilmeye dayanamayacağı için benim doktorumun söylediğine göre sezeryan sonrası 2 sene gebelik önermiyolar ancak benim gibi yaş faktörü ve riskli gebelik geçirenlere, 1 sene beklemen gerektiğini biliyorum.

Canım benim öncelikle senin de başın sağolsun ve rabbim yeni bebeğine uuuupppuuzzuuunn sağlıklı ömürler versin ve tabiki sanada.şu yazdıklarını okuyunca öyle umut oldun ki bizlere demek ki Allahın izniyle aşılamayacak bir sorun değil evet riskleri var ve hepimiz çok korkuyoruz ama herşeye rağmen yine de deneyeceğiz.yazdığın için çok teşekkür ederim.

Canım benim mekanı cennet olsun dedenin, Rabbim geride kalanlara uzun ömür versin inşallah .Topiğe gireyim dedim bayramda ama fırsat olmadı gelen giden ,kızlar Antepteydim biliyorsunuz amannnn yeme içme memleketi canınız çekmesin yedim yuvalamaları , kebapları,baklavaları evet evet yedim ,pişman değilim yine olsa ,yine yerim ,sonucunu dört gözle bekliyorum bir aydır sen spor yap koşu bandından inme sonra git bir güzel hepsinin üzerine gırtlak bayramı yap olacak şey değil tartıya çıkıyom bi şey değişmedi henüz ama dur bugün yarın oynar, başlayacam yine spora ne yapayım ama ne yalan diyeyim sizleri özledim

Evet galiba herkes hala tatilde...ben işbaşı yaptım bile.......
.

Esra canım arkadaşım tatil falan yok bizim gibi özel sektörde olanlara , bende işbaşı yaptım malesef ama ne yapalım sağlık olsun sen nasılsın bu arada gittin mi bayramda biryerlere

topik canlanmış,ohh oh ne güzel:)

Esracım nasılsın?sende mi özel sektördesin?

Nehirinannesi canım hoşgeldin.eşim hataylı,antepe çok yakın.bizde yazın gitmiştik dediğin gibi yeme-içme bol:)sanada afiyet olsun canımm

bende 5 eylülde iş başı yapıyorum,okullar açılıyor.bizim seminer dönemimiz başlıyor.bebekleri de kreşe verdim,aynı gün başlayacaklar.bakalım neler yaşayacağız,kaygılıyım biraz.

yeni arkadaşlar var galiba,hoşgeldiniz aramıza.keşke bu acı tecrübeyle gelmeseydiniz ama kader napalım..

Kardelyacım hoşgeldin evet diğer topikten biliyorum seni Allah hepimize sabır versin arkadaşım.Bende sezeryanla doğum yaptım .sezeryandan sonra 1 yıl veriyor doktorlar ama benim doktorum yaşım dan dolayı 6 ay dedi çünkü zaten seninki büyük bir karın değil di dedi kızım 780 gr doğmuştu 7 aylık sanırım henüz tam karnım büyümediği için öyle dedi ne bileyim yine doktorun en iyisini bilir bir tanem benimde kasım 19 da 6 ay bitecek bakalım nasıl olacak bende merak ediyorum..

beniki 8 aylık 2 kg dı kendim 12 kilo aldım 6 giti 6 kaldı okullar açılınca spora gitmeyi kilo vermeyi düşünüyom .ama çok korkuyom hamilelik nasıl olur diye .diğer topikte melekannesi ne sordum hiç sorun olmamış oda 5 ay sonra hamile kalmış .işlh benimde hepimizinde sorunsuz olurda bebeklerimizi kucagımıza alırız.bu arada yaşım 29

Son düzenleme:
selam arkadaşlar
benim ilk gebeliğimde preklemsiydi ilki sorunsuz tamalandı
ikinci gebeliğimde önceki riskli olduğundan gebe kaldığımı öğrendiğim anda diyete başladım
ikincide allaha çok şüğkür 27 gün önce sorunsuz tamamlandı.hepinize sağlıklı günler kızım ağlıyo

sende haziran 6 da kaybetmişsin bende haziran 4 yada 5 de ölmüş ama 9 unda aldılar aralıkda 6 ay olmuyomu canım

sende haziran 6 da kaybetmişsin bende haziran 4 yada 5 de ölmüş ama 9 unda aldılar aralıkda 6 ay olmuyomu canım

Valla yok ben biyere gidemedim fabrikayı kapatmadık bu bayram tam sezon ortası, o kapanmayınca bizde kaldık yerimizde ekipcek,zaten çokta biyere gitmek istemedim.Ama bende bigün antep'e gitmeyi çok istiyorum bence harika bir şehir lezzet olarak:)) Bayramdan önceki cumartesi doktora gittim tıp fakültesine gitmiştimya bu kan pıhtılaşması için hiçbişey çıkmadı Allah'a şükür, doktorum gene çekindi söylemeye benim yüzüm buz gibi yani nebileyim tekrar neden neden sorularıyla baktım doktora,şimdi senden önce çıkan bayan varya dedi hamileliğin 12. haftasında felaket kanaması oldu,kanı pıhtılaşmıyomuş onunda, bebek gitti diye aramış anne hemen ultrasona almışlar; yaşıyo bebek.Doktor almayı düşünmüş, canlı olduğu için vazgeçmiş şimdi 34 haftalık dedi yaşaması mucizeydi ama yaşıyor.İnşaallah Rabbim bizide gözetler, yardım eder...

İyiyim tatlım umarım sende iyisindir...Evet bende özel sektördeyim.Allah aratmasın ama gerçekten zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…