Günaydııııınnnnnnnn canlarımmmm..
Dün yoğunluktan bir türlü fırsat bulup yazamadım neler yazmışsınız bir bakayım :26:
1. defa anne olamayan 2. defa anne olursa 1. defadaki gibi olurmu...üffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff yaşanan duygular aynı olurmu hayata yeniden renk gelir mi???
sevgiler burdaki herkese sizi çok seviyorum canlarrrrrrr...
Canım arkadaşım. kader arkadaşım benim, aynı şeyleri bende hissediyorum, nasıl olacak diyorum , kızım sanki üzülecek gibi geliyor anne bana sarılamadın , bana bakamadın bir şu dünyaya bile doğru dürüst getirmeyi beceremedin diyecek gibi geliyor, bazen de eğer yeni bir bebek gelirse sanki nehirim geri gelecek gibi hissediyorum ...yeni bir bebeği kucağımıza almadan bu soruların yanıtını ikimizde veremeyeceğiz ama kızımın yeri hep ayrı, senin oğluşunun yeri hep ayrı biliyorsun.iki güne bir mezarlığa gidiyorum ,yeni çiçekler diktim sulamam lazım sürekli, görsen nasıl güzel açtı kedi tırnakları ,kızım benim, canıımmmm... öylece orda yatıyor. sürekli yeni bebekler geliyor yanına, önüne , onlar içinde dua ediyorum , anneleri içinde , hepsini seviyorum ,konuşuyorum onlarla .herkes akşam evine çocuklarına giderken bizler mezarlığa gidiyoruz. Ve biliyormusun ! insanlar unuttu bile yaşadıklarımızı , biz ise içimizde bu yangınla yaşamaya devam, belki yeni bebeğimiz olduğunda yaşayacağız bir takım duyguları yeniden kimbilir. Kitap okuyorum Mustafa Ulusoy un '' Giderken bana birşeyler söyle '' , okurken kendimi iyi hissediyorum ve o an aklıma düşüyorsun keşke esra da okusaydı diyorum.eğer okursan bana hak vereceksin..
bende iyiyim canım.kreş felaketti,sorma!oğlumun biri sabahtan akşama kadar ağlamış.iki kez kreşe gittim bugün,sürekli de aradım.benim içinde bebekler içinde zor bi gün oldu.yarın daha iyi olur İnşallah.alışacağız mecburen yapacak birşey yok.
Canımmmmmm kıyamam ben ona , ne zordur şimdi ilk günler zamanla alışacaklar biraz sabır canım..öp onları benim için
ikiksinide 34 haftalıkken dogurdum.ALLAHA şükür saglkları iyi.benim son gün pre eklemsi oldugum anlaşıldı tansiyonum yüksekti.ilaç kullanyordum. o gün almayı unutmuşum kasılmalar oldu agzımda dilimde kolumda acile gittik.nöbet geçiriyomuşum.annenin vucudu zehirlenmiş çocuk vücudu terk ediyo normal dogumda başladı dediler devlet hastanesine yolladılar.sezeryanle dogum yaptım.
ikincide pre eklemsi geçmişim oldugu için4 aydan itibaren 10 günde bir dojtora gittim.neden böle oluyo diye araştırdılar.emar bile çekildim hamileyken.son beş hafta kanı sulandıran iğnelerden kullandım.çocuk iyi gelişsin.tansiyonum çıkmasın diye. benim beyine giden damarlarda tıkanıklık varmış tansiyonu ona bağladılar.guatır varmış aynı zamanda.birde şeker çıktı.günde 4 kez şeker ölçüyodum.1 kezde kolumdan iğne vuruyodum.bu kadar tedbirli gitmeme ragmen son bir buçuk ayda çocuk çaok aşagıda erken doum olabilir diye doguma kadar yattım.daha sonra baktılarki çocukta gelişim geriliği kalp ritminde buzukluk birde suyum ara ara gelmiş susuz kalmış son muayeneden hemen sonra dogum yaptım.tansiyon için tüm tedbirler alındı pre eklemsi içinde ama bu seferde bi tek tansiyonum çıkmadı tuzlu yemedim.şekerli yemedim.açıkcası aç kaldım.diyet diyet. oda tam 34 haftalıkken dogdu.çok şükür çocuklarımiyi ama benim gitmedigim doktor kalmadı.noroloji kalp damar.endokrin.dahiliye kadın dogum.şimdide piskiyatra gidiyorum:) umarım herkesin gebeliği prolemsiz geçer benim yaşadıklarım sizi yıldırmasın hatta umutlandırsın.çünkü iki çocugumda bende saglıklıyız.sadece doktorunuzu iyi seçin ve lafın dan çıkmayın.gerisi ALLAHA kalmış
Belki başkalarına garip gelebilir ama bu yazdıkların insanın moralini bozmuyor , hatta umut oluyor bizlere,körükörüne beklemektense birşeyler yapılabildiğini görmek ne kadar umut verici , tek sağlıklı olsunlar , tek yaşasınlar da başka ne ister insan.Bebişlerini Allahım korusun
, Paylaştığın için çok teşekkür ederim betülcüm. bakalım bizim hikayelerimiz nasıl olcak yaşayıp göreceğiz
Nehir'in güzel annesi yani arkadaşları da listeye ekleyelim mi?
Ekleyelim tabiii , betülcüm bebeklerin doğum ağılıkları ne idi ve şimdi ne kadar oldular yazabilir misin ?
günaydın kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok topiğimizde firdosum bebekler kreşe alıştı mı?
nehirinannesi nerelerdesin iyimisin?
akimera doktora gittinmi nasıl gidiyor hamilelik
esracım sen nasılsın betül hoşgeldin canım
Fıstığım burdayım, dün işlerim çok yoğundu yazamadım , akşam da kızıma gittim , sonra alışveriş merkezine derken gece oluveriyor hemen akşamlar kısa,bereketi yok yazamadım o yüzden ..... iş güç dünya telaşı geçip gidiyor işte ömürler, bazen hayat istediğin gibi , planladığın gibi devam etmiyor , kendinide yırtsan olmuyor hayatı akışına bırakmak lazım bir nevi teslimiyet yaşıyorum bugünlerde , bazen melankolik , bazen tekrar yine neşelenmeye başlıyorum sanki , bazen durduk yere gelen ağlama krizleri , şizofrenik durumlar içinde hayatın kermekeşinde kaybolup gidiyoruz işte.Rabbim sağlık versin hepimize ...