Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

canım çok teşekkür ederim.bende kendimi öyle teselli etmeye çalışıyorum hayırlı olan buymuş diyorum ama acımı dindirmiyor henüz.zaman ilaç olacak bilyorum.ama bir anda kendimi o günü düşünürken buluyorum hep aynı şeyler doktorun söyledikleri doğumhanedeki bekleyiş gözyaşı....buda geçecek ama derin bir yara daha bırakarak...öpüyorum mutlu yıllar

sağol canım iyi dileklerin için.doktorumda aynı şeyleri söyledi bebek sağlıksız olabilir dedi.hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyorum artık.2 ay sonra kontrolüm var.doktor 2 ay sonra gebe kalabilirsin dedi.

Herkesin yeni yılını kutluyorum kaderdaşlarım...
Zeynepberay cığım çok üzüldüm,ne diyeceğimi bilemiyorum.Allah bizim için herşeyin hayırlısını bizden daha iyi bilir.Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.

kızlar Günaydın.
Yeni yılınız kutlu olsun,güzellikler getirsin hepinize.

Ablamın 2 çocuğu var Allah bağışlasın.2. çocuğunda preeklamsi teşhisi konulmuştu.2 hafta fakültede yattı ve sorunsuz doğum yaptı çok şükür.Ama çok sıkıntı çekti.Hem kendisi hem biz.
Rabbim tekrar yaşatmasın derken 2012 nisanında tekrar hamile kaldı.Yine preeklamsi.Çok sıkıntılı hamilelik geçirdi.

Geçtiğimiz cumartesi kızımız doğdu.Çok rahat bir doğum oldu.Dün gece eve döndük.Yeğenim 4240gr.Maşallah.İkisininde sağlığı yerinde.

Umarım size moral olur.Allah hepimize sağlıklı sıhhatli doğum,hayırlı evlatlar nasip etsin.

Hamile olan arkadaşları da bir nefeste kurtarsın inşallah.

ben aranızda en yeni olanlardanım galiba.günlerdir yazılarınızı takip ediyorum.ben 20 gün önce 25 haftalık bebeğimi preklamsi ve help sendromu yüzünden erken doğum yaparak kaybettim.günlerdir ağlıyorum ama hiçbirşey geri gelmiyor.bir ay hastanede yattım herşey yolunda giderken mide ağrısı zannedilen bir ağrıyla 3 gün savaştım ve ölme riskiyle acilen doğuma aldılar bebeğim 3 gün yaşadı o kadar kötü günler geçiriyorum kızımı özledim karnımda harketlerini özledim herkes ağlama yine olur diyor ağlamaya bile izin yok.oysa bir annenin yaşadıklarını sadece bunları yaşayan bir anne anlar.umut arıyorum ikincisinde de aynı şeyler yaşanır mı diye.hastanede 2 ve 3 çocuklarında bu hastalığı yaşayanları gördüm en çok ona ağlıyorum ilk bebeğimdi ve ben bebek sahibi olmak istiyorum ama o günleri bidaha yaşamak istemiyorum bebeğimi tekrar bu hastalıkla kaybetmek istemiyorum isyan etmemek için dua ediyorum ama o kadar ince ki.bana bir ümit olun nolurr izmirde olup iyi bi dr bilen var mı? veya 2 gebeliklerinde nasıl bir tedavi izlediniz? zamanla geçer diyorlar o yaşananlar unutulur mu ALLAHIM KİMSEYE YAŞATMASIN BU HASTALIĞI.yok mudur bunun çaresi

yanlış anlamadıysm 3 çocukta da mı preklamsi yaşadı tedavi olarak ne uygulandı daha detaylı anlatır mısın?

merhaba.ben de preklamsi ve help sendromu yüzünden bebeğimi kaybettim ege üniversitesinde 1 ay yattım ama 20 gün önce doğum yaptım engel olamadık.çok iyi bi dr arıyorum fuat beyin adını duydum ama giden biri olarak nasıl bi dr.öneriyor musunuz nasıl bir tedavi uyguluyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirimm

merhaba öncelikle geçmiş olsun ve bşın sağolsun.seni buradaki bütün arkadaşlarım gibi bende çok iyi anlıyorum.kendini üzme demiyorum elinde değil biliyorum..rahatlıyorsan ağla.ama başka şeyler için ağlama burda arkadaşlar var ikinci gebeliğini çok iyi geçiren bebeğini sağsalim kucağına alanlar var.ikincidede preeklemsi riskin var ama olmamama ihtimalin daha yüksek bunu unutma.bebeklerimize olan özlemimiz hiç bitmeyecek.benim 1 yıl oldu ama hala içimdeki acı sıcacık.hissettiklerin çok normal sıkma kendini..öncelik senin sağlığın bunuda unutma.yeni doğum yapmışsın muayenelerini oldunmu.kardiyoloji nefroloji nöroloji bunlara git mutlaka eğer gitmediysen.benim kalp kapakçığımda sorun varmış bunu preeklemsden sonra öğrendim mesela.preeklemsi yüzünden beynimde lezyonlar oluştu sürekli başım ağrıyordu.nefrolojiye mutlaka git protein kaçağın devam ediyormu takibini yaptır.bence hem acını yaşa hemde sağlığınla ilgilen arkadaşım.eğer sağlıklı bir gebelik yaşamak istiyorsan sağlıklı olmalısın..

Merhaba, hoşgeldin öncelikle. ZEYNEP BERAY çok doğru söylemiş, sağlıklı bir gebelik için önce sen sağlıklı olmalısın, kardiyoloji, vb bunlara gitmelisin. Bende de mitral kapak yetersizliği çıktı preeklampsiden sonra, doğuştan varmış tabi. Fuat Akercan'ı herkes övüyor, zaten riskli gebelik uzmanı kendisi, sen de bir riskli gebelik uzmanına gitmelisin, bu işten onlar çok iyi anlıyorlar. Ben İzmirde Hüseyin Ceyberiye gidiyorum, Hüseyin Bey ile tanıştığımızda Fuat Beyi bilmiyordum, Fuat beyi bilsem belki bende ona giderdim. Ama şahsen doktorumu çok seviyorum.Bebeğimi yeni kaybetmiştim, ve iyiki ona gitmişim. Hiçbirşeyi şansa bırakmaz, onun sayesinde neden preeklampsi yaşadığımı öğrendim, 1.5 senedir benimle ilgileniyorum. Ben eşiminin görevi ve kendi görevim sebebi işe Siverekteyim ama Hüseyin Bey telefonda bile hasta takibimi yapar, hiç bağlantımız kopmadı, 1 gün sonra yine onun yanındayım Allah nasip ederse.

Seninle hikayemiz benziyor, maleseff. Keşke hiç yaşamasaydın ama. Ege Üniversitesi kelimesi bile beni hala hüzünlendiriyor. Oğlumun da adını Ege koymuştuk, hep derim Ege Üniversitesi Ege'mi aldı. Hastanenin bir suçu yok tabi ama bende bıraktığı izler çok derin. Zaten hikayeler birbirine çok benzer: 26 haftalık teşhis, 27 haftalık erken doğum, bebek 24 hafta ile uyumlu, küvezde bir kaç gün, ağlamana izin vermezler çünkü tansiyonun yükselir, tansiyonun kalıcı hale gelebilir, herkes üzülme tekrar olacak der........Ben psikoloğa gitmiştim, kendimi çok aciz, yetersiz hissediyordum.Gerçek çözüm hemen hamile kalmak değil, bu acıyı kabuullenmek ve çocuklarımızla vedalaşabilmekmiş. Ege'nin giysilerini dolabımdan çıkarıp kaldırdığım gün gerçekten kabullendiğimi anladım.Günlerdir ağlayarak çıktığım psikoloğumun ofisinden de aynı gün gülümseyerek ve eşimin elini eskisi gibi, sevgilisi gibi tutarak çıktım.

Özlem hiç bir zaman bitmeyecek, çünkü onlar bizim evlatlarımızdı, özel günler hep bir burukluk olacak. Ama emin ol, bu günlerin geçecek, şimdi sana günler çekilmez geliyor, hayat boş geliyor. Ama herşey güzel olacak ,inan, Nigarı , beni, nehirin annesini örnek al. Kontrollü bir gebelik ile ve Allahın izniyle öncelikle sağlıklı bebeklerin olur arkadaşım. Önce sen sağlıklı olmalısın, bütün kontrollerini yaptır, kanda pıhtılaşman mı var onu öğren (ben de varmış mesela o yüzden preeklampsi olmuşum) . Bunlar yeni bebeğine hazırlıktır hep.

çook teşekkür ederim sizinle dertleşmek çok iyi geldi.özel hastanede tahlillerimi yaptırdım şu an 1 mg altında protein kaçağı devam ediyo ama doğum yeni olduğu için 1 aylık süre verdi 1 ay sonra kontrol.diğer tahliller normal ama kardiyolojiye gitmedim mitral kalp yemtzliğinin belirtileri neler?ben mert kazandıya gittim riskli gebelik uzmanı.ama bana 1 yıl sonra hamile kalabileceğimi söyledi ve tansiyonu sık sık kontrol etmemizi söyledi.genetik tahlillerle ilgili birşey söylemedi bunu bizim mi söylememiz lazım.hüseyin ceyberiyi duydum hatta hmile kaldığım ay randevum vardı gidemedim o ay hamile kaldım ama preklamsi geçiren hastaya bakıyor mu kendisi.şu an her yerimde ağrılar dolaşıyor ölüm korkum da var biyerim ağrısa ölecekmişim gibi geliyor.kan sonucu gelene kadar içim içimi yiyor.dr a gitmeye korkuyorum burda okuduklarımda olan hastalıklar bende de olacak diye.beni taburcu edecekleri bir anda helpe çevirdi.korkuyorum bi daha aynısı olursa.bebeğim olmazsa.kafam o kadar karışık.çok yeni biliyorum ama çok zor.hala bir kabus olsa da uyansam diye umut ediyorum ama nafile.sen şu an hamilemisin hamileysen geçirdiğin süreci anlatırmısın umutumu yitiryorum bazen.psikolog düşünüyorum başından beri ama çözümün bende olduğunu biliyorum
biraz karışık yazdım ama ..

öncelikle çok teşekkür ederim yaşayanlarla konuşmak rahatlatıyo insanı.hala karnımdaki gaz hareketlerini bebeğimin hareketlerini zannediyorum ben hiç görmedim bebeğimi.mezarını da sonra gösterecekler.onu nasıl unutrum ki herşşeyin ilkini onda yaşadım melek oldu kızım .özel bir hastanede dahiliye uzamanına kalp hariç tahlillerimi yaptrıdım protein kaçağı 1 mg altında devam ediyor.1 ay bekleyelim düşebilir dedi onu bekliyoruz ama kalple beyinle ilgili dr a gitmedim beni yönlendirmeleri gerekmiyor mu neden bütün hamilelikler yaşanıyor bu haksızlık değil mi.kalple ilgili ve beyinle ilgili nasıl bir tedavi uyguladılar.o kadar karışık ki kafam
korku bi taraftan üzüntü bi taraftan.

alışacaksın böyle yaşamaya ben 26 haftalık doğum yaptım bebeğim 103 gün yoğun bakımda kaldı birsürü ameliyat oldu çok acı çekti ben ondan daha fazla acı çektim.bebeğimi kaybetmeden 10 gün önce hastane etik kurulu toplandı ve artık bebeğine eziyet ettiğimizi düşünüyoruz ve solunum cihazını kapatmaya karar verdik dediler.bizden onay istediler ve 10 dakika sonra yeni test sonuçları geldi ve kızımın tahlilleri iyi çıkmıştı kurul vazgeçti kararından o andan sonra hep dua ettim allahım kızımı benden alacaksan bunun kararını bana bırakma diye..inanki sen şanslısın bebeğinde en azından acı çekmedi öyle düşün lütfen..asla bebeklerimizi unutmayacağız ..onlar bizim ilk göz ağrımız meleklerimiz..ben 29 ocakta 10 haftalık bebeğimi kaybettim.kalbi durmuştu.günlerdir ağlıyorum ama bir yandanda şükrediyorum bebeğim beni zehirleyebilirmiş..hayat risklerle dolu arkadaşım.ben yaşadıklarıma rağmen hala umutluyum eninde sonunda bebeğimi kucağıma alacağıma inanıyorum.herşeyin zamanı vardır buna inanıyorum.kafanı hiç karıştırma 1 yıl bekledim ben tekrar gebe kalmak için.aylarca tansiyonum normale dönmedi ve tek sebebi stres.kendine bunu yapma .doktorlar pek yönlendirmyor.sen mutlaka kardiyolojiye ne nefrolojiye git.nefroloji dahiliyenin ayrı bir branşı sadece böbrek hastalığı ve tansiyonla ilgileniyorlar ayrıca gebe kalmadan önce ve gebeyken nefroloji ve kardiyoloji kontrolünde olman gerekiyor.bu bölümlere git ve preeklamsiyle doğum yaptığını söyle onlar gereken testleri yapıyorlar.doktorlar seni yönlendirecektir biz sana bişey söyleyemeyiz.hepimizin farklı sorunları var çünkü kafan karışır sadece.

Canımın içi; tekrar bebeğin olacak tabiki ve ölmeyeceksin. Ama zamana ihtiyacın var. Bu olumsuz duyguları aklından kovuşturmalısın. Şimdi hem fiziken hem ruhen iyileşmen lazım. Doktorun doğru söylemiş; 40ın çıkması bekleniyor tahliller için. Genetik testlerini aslında doktorun söylemesi gerekir ama belli bir sırayla da senden test isteyecek olabilir. Hüseyin Bey sırayla istemişti benden. Bu genetik testlerde pıhtılaşmaya bakılıyor. Özellikle Faktör 5 leiden bakılacak, doktorun detaylı bilgi verir zaten. Mitral kapak yetersizliğine gelince, belirtisi kalp ritminin fazla olması, kalpte üfürüm olması.

Benim hamilelik sürecimi merak etmişsin. 32 haftalık hamileyim Allaha şükür bu haftaya geldiğim için. Kanımda pıhtılaşma olduğu için gebelik öncesi 3 ay coraspin ve folik asit kullandım ( kan sulandırı hap), gebe kaldığımı öğrenir öğrenmez de kan sulandırıcı iğneye geçtik, coraspine de devam ettik tabi. 12 . haftata omega 3, elevit ve magnezyum da kullanmaya başladım. 20. haftada bu ilaçlara kalsiyum da eklendi. Kalsiyum, magnezyum ve omega 3 preeklamsi oluşmamasına faydalıymış. Ama tabi bana en faydalı olan kan sulandırıcılar. Tuzu ve tuzlu şeyleri hayatımdan çıkardım. Aşırı kalorili şeyleri, hamurluları yemiyorum. Her gün 1 porsiyon et mutlaka yiyorum, proteinden zengin besleniyorum. Beslenmeme çok dikkat ettim, 2-3 litre su mutlaka içiyorum her gün. 12. haftadan itibaren bebeğimin dopplerine bakılıyor preeklamptik bir bulgu var mı yok mu diye. Şükür şimdilik yok.Doppler çok çok önemli, her kontrolde baktırmalısın. ben iki hafta bir doktora gittim bu arada. Yani ayın 1inde bi doktoruma, 15inde diğe doktoruma gittim. Her kontrolde doktorlarım idrarda protein atımı istedikleri için kafam o açıdan da rahat oldu. Bu haftaya böyle geldik işte.

Şimdi sen de önce kendini tedavi et, tansiyonun normal değerlere geri gelsin, bu aralar hala değişken olması öok normal üzüntüye bağlı olarak. Dediğim gibi sağlıklı bebek için sağlıklı anne lazım. Kendine dikkat et....

32 haftalık hamile olmana bu zamana gelmene çook sevindim.o kadar uzun bir zamanki bizim gibiler için.Allahım 39-40 ları sağlklı sıhhatli
göstersin inşallah.kalbimden şüpheleniyorum açıkcası bir ağrı var başımdada kalbimdede .ama ayrım yapamıyorum işte şu an heryerimde ağrılar dolaştığı için korkuyomda bişi çıkcak diye.o kadar güzel şeyler yazmışınki Allah razı olsun umut oldun bana.tansiyonum normale döndü şükür ama ben normale dönemedim.hergün ağlama sızlama ağrılar korkular............bu kontrollerin hepsini hüseyin ceyberi mi yapıyor perinatlog mu hüseyin bey.sıkı kontrol yapması ve bu kadar ilgilenmesi güzel.beni gelişmelerinden haberdar edermisin? ben de mi hüseyin ceyberiye gitsem diye düşünüyorum

.

hep dua ettim zaten bebeğimin canı yanmasın ona çektirme Allahım diye.bitaraftan acı çekmedi diye sevindim ama sen beni çok iyi anlarsın hele sen bebğini görmüşken.ben göremedim görseydim şu an daha da kötü durumda olabilirdim Allahım bidaha yaşatmasın.sağlıklı sıhhatli kavuşalım

canım korkularını yazmışsın.dediğim gibi herkes farklı sebeplerden dolayı preeklamsi oluyor.kalbimde problem var ama ben bunu hissetmiyorum yani bana bir zararı yok.doğumunu genel anestezi alarakmı yaptın lokalmi oldun.eğer belden uyuşturmayla yaptıysan o baş ağrısı yapabiliyor korkma bir süre sonra geçecektir.hepimiz ölümden döndük.ama ölmedik değilmi korkmana gerek yok önümüzde daha uzun yıllarımız var allahın izniyle..ağrılarının tek sebebi stresin bunu bil takma kafana artık.zaman herşeyin ilacı rabbim en hayırlısını versin bizim için.

Hüseyin Bey perinatolog değil canım. Ben hamilelik öncesi onunla başladım. Ama sonra göreve dönünce Siverek'te bir doktora ve Diyarbakır'da bir perinatoloğa gitmeye başladım. Ama Hüseyin Beyi gelişmelerden haberdar ettim hep. Şükür buradaki doktorlarım da çok iyi hekimler. Zaten preeklampsi geçirdim deyince hepsi ayrı bir titizleniyor. Doktor konusunda tek bir doktora bağlı değilsin, Fuat Bey' e de gidersin yada aklının yattığı başka birine, kime güvenirsen onunla devam edersin. Ama iki taneye gitmek çok faydalı oluyor. Birinin kaçırdığı bir ayrıntıyı diğeri yakayabilir. Ağrıların belki stres kaynaklıdır. Benim sana şu an tavsiyem, eşinle bir olup, eski günlerinizdeki gibi başbaşa birşeyler yapmanız, ilişkinize bakmanız ve arkadaşlarınla sosyalleşmen. Ben öyle yapmıştım iyi gelmişti.Elimden geldiğince haberdar ederim seni ama yarından itibaren nete fazla giremeyeceğim çünkü İzmir'e geliyorum :)Annemlerde ,internet yok da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…