Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Hüseyin Ceyberi'yi duymuştum canım. Ben de Fuat Akercan'a gidiyorum. Doktoruma tansiyonum kaç olursa size bildireyim diye sormuştum. O da sürekli 13 olursa bilgim olsun demişti. Benim tansiyonum oynuyo işte bi ölçüyorum 12.5 bi ölçüyorum 11-11,5. Ocağın 9 'unda randevum var Fuat Bey'de. Bakalım ne diyecek.
Şu an için şişlik yok çok şükür. Bebek hareketleri de bu haftalarda çok tutarlı olmuyor sanırım.

Ben de limon sıkıp içiyorum canım, dediğin gibi kanıtlanmış birşey değil ama iyi geldiğini düşünüyorum. Geçen haftaya kadar iyiydim kötü şeyler düşünmüyordum. Bu hafta için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Biraz panik biriyim de, hepsi üst üste gelince acaba kendim mi çıkarıyorum tansiyonu diyorum. Çünkü sürekli yüksek değil. Mesela ilk hamileliğimde holter takılmıştı yarım saatte bir tansiyonunu ölçüyor. Gece ölçümlerimde 9-5 bile vardı. Kendimi dinliyorum maalesef bu da yükseltiyor sanırım.

Geçmiş için keşke birşeyler yapabilsek ama maalesef. O yüzden sen de kendini suçlama. Yaşanması gereken neyse onu yaşıyoruz.

Evet henüz tutarlı olmaz, ben şundan dolayı demiştim, 25. haftaya kadar iyi olan hareketler, 26. haftada preeklampsi olunca çok çok azaldı, hatta hastanede yattığım 3 gün günde 2-3 hareket hissediyordum.Tutarlı olmasa da bebişinin bi alışkanlığı vardır yine de onu demek istedim canım. Bu tansiyon olayı çok garip, dijitaller sağlıksız sonuç verebiliyor. İyice dinlenip de ölçmek gerekiyor galiba dijital ile. Ama yine de elimiz mahkum dijitallere.Şöyle bir yol uygulayabilirsin, bi kere 12.5 mu çıktı, 5 dak. sonra dinlenince tekrar ölçebilirsin. Arada benim de öyle oluyor. Ben de çok hafif şişmeler ama abartılı değil başladı. Yarın protein atımı yaptırıcam, umarım temiz çıkar.

Canım, canım ben gerçekten çok üzgünüm. Neden böyle oldu peki ? Sen üzülürken, ben de sayfaya mutlu mutlu şeyler yazdım böyle olunca pişman oluyorum yazdığıma. Tansiyon neden öyle yükselmiş?
Metanetini korumaya çalış, tabiki önemli olan sensin, bunda bir hayır olduğuna inan, zor olduğunu biliyorum ama...

Canım çok üzüldüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum

Dediğin gibi dijitallerde böyle farklılıklar olabiliyor. Ben de yüksek çıktı mı 3-4 dk sonra tekrar ölçüyorum.
Mesela 12.5 sa 11.5 ölçüyorum.
Protein atımı yaptırcam dediğin normal idrar tahlili veriyorsun di mi?

Evet canım ama her idrar tahlilinde protein atımına bakılmıyor, eski tahlil sonuçlarıma baktığımda farketmiştim de .. Her tahlilde özellikle belirtiyoruz o yüzden.

rabbim sabır versin canım...şimdi ne desek herşey boş senin için...zaten kelimeler de çıkmıyor sabırdan başka...

rabbim sabır versin canım...şimdi ne desek herşey boş senin için...zaten kelimeler de çıkmıyor sabırdan başka...

sağol canım rabbimden sabır dilemekten başka birşey gelmiyor benim elimden de.inanamıyorum hala kötü bir rüyamıydı diyorum.güle oynaya gittiğim hastaneden ağlayarak çıktım.yarımı orda bırakarak.allah kimseye yaşatmasın...

canım çok sağol..birkaç nedeni oluyormuş.biri bebeğin sağlıksız olmasını anne bedeni algılayınca gebeliği sonlandırıyormuş böyle oluncada kalp duruyormuş.bir diğer neden kan pıhtılaşması ve çözülemeyen nedenler.lütfen pişman olma üzülürüm.biz burada acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşıyoruz..sen iyi ol lütfen..hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah..iyi haberlerini bekliyorum..

Ablamında öyle olmuştu, 3 aylık kalbi durmuştu. Doktoru da aynı açıklamayı yapmıştı, bebek sağlıksız olduğu için kendi kendini sonlandırmış demişti. Sağlıklı bir bebek, plesanta da sağlıklıysa zaten son aya kadar geliyor başka maniler olmazsa, sen de böyle düşünmelisin artık canım. Bize sabırlı ol demesi kolay, ama diyecek başka söz yokki. Çok kısa bir süre sonra yeniden bir bebeğin olacak bitanem.

Bizi mutsuz eden tüm yaşananları geride bırakarak sağlık mutluluk huzur dolu yeni bir yıl dilerim kardeşlerim...2013 hepimiz için güzel bir yıl olacak inşallah...mutlu yıııllllaaaarrrrr!!!

Okuyunca dondum kaldım resmen . ne diyeceğimi bilemiyorum. kelimeler boğazıma düğümlendi.. Çok geçmiş olsun canım arkadaşım...
''Umulur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır. Umulur ki, sevdiğiniz bir şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.r1; (Bakara Suresi: 216),
ben hep bu şekilde teselli buldum.Sende öyle yap , çünkü gerçekten kelimelerin tükendiği nokta da sana senden başka kimse yardım edemiyor.Rabbim sabrını versin ..
öpüyorum çok..

Canım tekrar hoşgeldin , yeni bebeğin Hayırlı ve uğurlu olsun ..
Tansiyonun henüz normal görünüyor ama endişelenmekte haklısın ben olsam bende aynı şeyleri hissederdim sanırım. Bence biran evvel doktorunla konuş , ihmal etme ..
tansiyon için gökçenin de dediği gibi mağnezyum veriyorlar , yürüyüş yapmak iyi gelebilir , limonlu su iyi gelebilir..bol bol dinlenmek iyi gelebilir..zaten tuzsuz yiyormuşsun ...
umarım sağlıklı , sorunsuz bir şekilde kucağına alırsın bebişini..gelişmelerden haberdar edersen sevinirim..
kendine iyi bak , herşeyden önce sakin ol .. bizler bilinçli anneleriz artık unutma...

Herkese mutlu bir yeni yıl diliyorum. 2013 sevdiklerinizle geçireceğiniz, dileklerinizin hayırlısıyla gerçekleştiği güzel bir yıl olsun. 2013 hepimize mutluluk, sağlık getirsin. Herkesi öpüyorum.
Bu arada bugün doğum öncesi iznime ayrıldım, uçak iznimi de aldım :)

canım ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzgünüm rabbim yar ve yardımcın olsun benimde bundan önce 8 haftalık kaybım var bu gibi durumlarda bebek sağlıksız olduğu için vücut bebeği atıyormuş inşallah bumdan sonrası güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…