- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #1.501
Ben magnezyuma 12. haftada başlamıştım canım. Allaha şükür ölçümler bugüne kadar hep önden gitti, bazen 4 gün bazen 1 hafta bazen 2 gün. Diyarbakırda perinatoloğa gidiyorum, takip eden 15 gün sonra diğer doktora gidiyorum, 15 gün sonra tekrar Diyarbakır'a gidince ayda iki kontrol oluyor, kafam da rahat oluyor.Tansiyonun gelişimi etkileyip etkilemediği konusunda bir bilgim yok, en kötü ihtimalle alfamet verirler tansiyonun daha fazla yükselirse. İdrarda protein atımı çıkmadan preeklampsi teşhisi koyamazlar çünkü.
Ben aslen Kuşadalıyım, doğum da İzmir'de olacak inşallah. Belki biliyorsundur, doktorum Hüseyin Ceyberi Bornova'da. Ayak, el ve yüz şişmen var mı bunları takip et, tuzu da olabildiğince kullanma, bir de bebeğinin hareketlerini takip et bakalım. Doktoruna sordun mu tansiyonunun son zamanlarda biraz yükseldiğini?
hatırladım seni izmirli kardeşim...limonlu su içerek tansiyonunu dengeleyen arkadaşlar vardı.kanıtlanmasa da yapılan araştırmalar c vitamini şimdi zamanı da portakal mandalin...tuz kullanmıyorsundur umarım tuzsuz ayran süt bebeğinin gelişimi için çok iyi...15 yıl önce oğlumu dünyaya getirdiğimde bu hastalığı yaşayacağımı bilmeden çok sevdiğim için ayran ve süt bol tükettim.15 mart son adet tarihim fakart oğlum doğum raporlarında 34 haftalık 2100 gr.geçiyor...limonu da bir çok arkadaştan duydum.ama öncelikle stres yok rabbime güven pozitif düşün hep kendine de ki... bu kez bebeğimi sağlıklı dünyaya getireceğim allahım senin izninle...acı ciğerine düşmeyen kimse anlamaz biliyorum rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın kardeşim bebeğinin vadesi okadarmış o seni cennette bekleyecek...ya bana ne demeli oğlumun ilk doğum gününde yeniden gebe olduğumu öğrendim dktor 2 yıl gebelik yasak dedikleri için gittim kürtaj oldum şimdi vicdan azabı ne işe yarar...kader mi dersen ne dersen de...offf şükür çok uzattıım sağlıcakla kalın...
Hüseyin Ceyberi'yi duymuştum canım. Ben de Fuat Akercan'a gidiyorum. Doktoruma tansiyonum kaç olursa size bildireyim diye sormuştum. O da sürekli 13 olursa bilgim olsun demişti. Benim tansiyonum oynuyo işte bi ölçüyorum 12.5 bi ölçüyorum 11-11,5. Ocağın 9 'unda randevum var Fuat Bey'de. Bakalım ne diyecek.
Şu an için şişlik yok çok şükür. Bebek hareketleri de bu haftalarda çok tutarlı olmuyor sanırım.
bugün sizlere çok güzel şeyler yazmayı hayal ediyordum ama kısmet değilmiş.dün kontrolüm vardı bebeğimizi görmek için büyük bir heyecanla gittik doktora.tansiyonum 16-10 çıktı ama en kötüsü bu değildi.ultrasona geçtik herşey bitmişti bebeğimin kalbi atmıyodu.gebelik haftasıyla uyumluydu çok yeni olmuş dedi doktorum.şok oldum donup kaldım.hemen yatış yapıldı ve aldılar bebeğimi benden.ben ona kıyamazken bişey olmasın diye canımı ortaya koyarken parçalayıp söküp aldılar onu içimden buna dayanamıyorum.gece hiç uyumadım rüyamda bebeğimi görmekten korktum.içim bomboş sürekli ağlıyorum eşim kızıyor önemli olan sensin sana bişey olmasın diyo.ama elimde değil yaşlara engel olamıyorum canım yanıyor çünkü..
bugün sizlere çok güzel şeyler yazmayı hayal ediyordum ama kısmet değilmiş.dün kontrolüm vardı bebeğimizi görmek için büyük bir heyecanla gittik doktora.tansiyonum 16-10 çıktı ama en kötüsü bu değildi.ultrasona geçtik herşey bitmişti bebeğimin kalbi atmıyodu.gebelik haftasıyla uyumluydu çok yeni olmuş dedi doktorum.şok oldum donup kaldım.hemen yatış yapıldı ve aldılar bebeğimi benden.ben ona kıyamazken bişey olmasın diye canımı ortaya koyarken parçalayıp söküp aldılar onu içimden buna dayanamıyorum.gece hiç uyumadım rüyamda bebeğimi görmekten korktum.içim bomboş sürekli ağlıyorum eşim kızıyor önemli olan sensin sana bişey olmasın diyo.ama elimde değil yaşlara engel olamıyorum canım yanıyor çünkü..
Evet henüz tutarlı olmaz, ben şundan dolayı demiştim, 25. haftaya kadar iyi olan hareketler, 26. haftada preeklampsi olunca çok çok azaldı, hatta hastanede yattığım 3 gün günde 2-3 hareket hissediyordum.Tutarlı olmasa da bebişinin bi alışkanlığı vardır yine de onu demek istedim canım. Bu tansiyon olayı çok garip, dijitaller sağlıksız sonuç verebiliyor. İyice dinlenip de ölçmek gerekiyor galiba dijital ile. Ama yine de elimiz mahkum dijitallere.Şöyle bir yol uygulayabilirsin, bi kere 12.5 mu çıktı, 5 dak. sonra dinlenince tekrar ölçebilirsin. Arada benim de öyle oluyor. Ben de çok hafif şişmeler ama abartılı değil başladı. Yarın protein atımı yaptırıcam, umarım temiz çıkar.
Evet canım ama her idrar tahlilinde protein atımına bakılmıyor, eski tahlil sonuçlarıma baktığımda farketmiştim de .. Her tahlilde özellikle belirtiyoruz o yüzden.
rabbim sabır versin canım...şimdi ne desek herşey boş senin için...zaten kelimeler de çıkmıyor sabırdan başka...
Canım, canım ben gerçekten çok üzgünüm. Neden böyle oldu peki ? Sen üzülürken, ben de sayfaya mutlu mutlu şeyler yazdım böyle olunca pişman oluyorum yazdığıma. Tansiyon neden öyle yükselmiş?
Metanetini korumaya çalış, tabiki önemli olan sensin, bunda bir hayır olduğuna inan, zor olduğunu biliyorum ama...
canım çok sağol..birkaç nedeni oluyormuş.biri bebeğin sağlıksız olmasını anne bedeni algılayınca gebeliği sonlandırıyormuş böyle oluncada kalp duruyormuş.bir diğer neden kan pıhtılaşması ve çözülemeyen nedenler.lütfen pişman olma üzülürüm.biz burada acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşıyoruz..sen iyi ol lütfen..hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah..iyi haberlerini bekliyorum..
Bizi mutsuz eden tüm yaşananları geride bırakarak sağlık mutluluk huzur dolu yeni bir yıl dilerim kardeşlerim...2013 hepimiz için güzel bir yıl olacak inşallah...mutlu yıııllllaaaarrrrr!!!
Herkese merhaba,
Uzun zamandır yazmıyordum. O yüzden beni hatırlamayabilirsiniz. Yaklaşık 10 ay önce 34 haftalık bebeğimi kaybettim. 5,5-6 aydan sonra tansiyon problemim olmuştu ama idrarda protein çıkmıyordu. tansiyon değerlerim de 14-9 oluyordu en çok ve sürekli olarak da yüksek değildi. Bir gün yükseliyorsa diğer gün normal ölçüyorduk.
Sonuç olarak doktor kesinlikle bu yüzden kaybettin diyemeyiz dedi.
Şimdi tekrardan hamileyim. 5 ay yeni bitti. Sürekli tansiyon takibi yapıyorum. Bir hafta öncesine kadar 10,5-6,5 civarında olan tansiyonumu şimdi 11,5-12,5 küçük de 7 civarı ölçüyorum. Şu an için yüksek olmasa da bu durum moralimi çok bozuyor.
Doktoruma söylesem belli bir haftadan sonrayı hastanede geçirsem diyorum. Korkularım çok fazla.
Sizler tansiyona karşı ne gibi önlemler aldınız? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?